Πώς να προστατέψετε τον ιστότοπό σας WordPress από διπλό περιεχόμενο

Το διπλότυπο περιεχόμενο αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των κατόχων ιστότοπων. Το WordPress δημιουργεί πολλές σελίδες με διπλό περιεχόμενο, αυτό περιλαμβάνει αρχεία ημερομηνιών, κατηγορίες, ετικέτες, κ.λπ. Εκτός από αυτά, οι ξύστες περιεχομένου αποτελούν επίσης απειλή για νεότερους ιστότοπους. Μερικές φορές αυτά τα εργαλεία χάραξης περιεχομένου θα μπορούσαν ακόμη και να κατατάσσονται υψηλότερα από την αρχική τοποθεσία. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για την προστασία του ιστότοπού σας στο WordPress από διπλά ζητήματα περιεχομένου και για την αντιμετώπιση των εργαλείων απολέπισης περιεχομένου.


Προσδιορισμός διπλού περιεχομένου

Οι μηχανές αναζήτησης είναι αρκετά έξυπνες για να μάθουν τον μόνιμο σύνδεσμο ενός άρθρου και να κάνουν διάκριση μεταξύ αρχείων και μεμονωμένων καταχωρήσεων. Ένας κοινός μύθος που βρέθηκε μεταξύ των νέων bloggers είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης θα τους τιμωρήσουν για τις σελίδες αρχειοθέτησής τους. Αυτό δεν είναι αληθινό.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μια σελίδα αρχειοθέτησης μπορεί να είναι ακριβώς παρόμοια με πολλές άλλες σελίδες στον ιστότοπό σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά πιθανά σενάρια όταν μπορεί κατά λάθος να δημιουργήσετε διπλό περιεχόμενο.

1. Ένα αρχείο κατηγορίας με μία μόνο ανάρτηση θα είναι το ακριβές αντίγραφο της αρχικής ανάρτησης.
2. Ένα αρχείο ετικετών με μία μόνο ανάρτηση θα είναι αντίγραφο της αρχικής ανάρτησης
3. Σε ένα μόνο blog συγγραφέα, το αρχείο συγγραφέα θα είναι ακριβώς το ίδιο με το κύριο αρχείο ευρετηρίου και ημερομηνιών.

Εάν ο ιστότοπός σας έχει πολλές ετικέτες που έχετε μόνο μία φορά, και τα πρότυπα αρχειοθέτησης ετικετών σας εμφανίζουν την πλήρη ανάρτηση, αυτό σημαίνει ότι έχετε πολλές σελίδες ετικετών που είναι σχεδόν ίδιες με ορισμένες από τις αναρτήσεις σας. Αυτό καθιστά δύσκολο για τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν ποια από αυτές θα πρέπει να εξετάσει τον κύριο σύνδεσμο και εδώ ξεκινά το πρόβλημα. Οι μηχανές αναζήτησης μπορεί να θεωρήσουν αυτή τη σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας διπλού περιεχομένου για υψηλότερες βαθμολογίες.

Πρώτα απ ‘όλα πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά κατηγορίες και ετικέτες για να ταξινομήσετε το περιεχόμενό σας. Εάν έχετε τη συνήθεια να δημιουργείτε πάρα πολλές κατηγορίες και πάρα πολλές ετικέτες με το ίδιο όνομα, τότε δεν το κάνετε σωστά. Για να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Εργαλεία διαχείρισης όρων προσθήκη για συγχώνευση κατηγοριών, ετικετών και άλλων ταξονομιών.

Συγχώνευση ανεπιθύμητων κατηγοριών και ετικετών για την αποφυγή διπλού προβλήματος περιεχομένου

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος των αρχείων είναι να δώσετε οδηγίες στις μηχανές αναζήτησης να μην ευρετηριάσουν ή να ακολουθήσουν αυτές τις σελίδες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας WordPress SEO συνδέω. Μετά την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση της προσθήκης μεταβείτε στη διεύθυνση SEO »Τίτλοι & Μέτα. Κάντε κλικ στην καρτέλα Άλλο και θα βρείτε την καταχώρηση Meta Robots για τα αρχεία του συγγραφέα και των ημερομηνιών σας. Μπορείτε να κάνετε noindex, να τα παρακολουθήσετε ή ακόμα και να απενεργοποιήσετε αυτά τα αρχεία. Εάν εκτελείτε ένα ιστολόγιο ενός συντάκτη, θα σας προτείνω να κάνετε noindex, nofollow και να απενεργοποιήσετε τα αρχεία συγγραφέα στον ιστότοπό σας.

Δημιουργήστε το αρχείο συγγραφέα noindex και nofollow χρησιμοποιώντας WordPress SEO

Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο για κατηγορίες και ετικέτες κάνοντας κλικ στην καρτέλα Ταξινομίες.

Απόσπασμα έναντι πλήρους περιεχομένου

Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε το διπλό περιεχόμενο είναι να χρησιμοποιήσετε αποσπάσματα σε όλες τις σελίδες αρχείων και ευρετηρίου. Η χρήση αποσπασμάτων όχι μόνο σας βοηθά να αποφύγετε το διπλό ζήτημα περιεχομένου, αλλά αυξάνει επίσης τις προβολές της σελίδας σας και βελτιώνει τους χρόνους φόρτωσης σελίδας στον ιστότοπό σας.

Για να αντικαταστήσετε τις πλήρεις αναρτήσεις με αποσπάσματα, ίσως χρειαστεί να επεξεργαστείτε τα αρχεία προτύπων του θεματικού ή του παιδικού σας θέματος, όπως archive.php, category.php, tag.php κ.λπ. Πρέπει να βρείτε τις περιπτώσεις:

<?php the_content (); ?>

και αντικαταστήστε τα με:

<?php το_excerpt (); ?>

Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε αυτό σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας είναι να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κώδικα στο αρχείο functions.php του θέματος σας ή σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία plugin WordPress.

// Προσθήκη φίλτρου στο_content
add_filter (‘the_content’, ‘my_excerpts’);

συνάρτηση my_excerpts ($ content = false) {
// Εάν είναι η αρχική σελίδα, ένα αρχείο ή αποτελέσματα αναζήτησης
εάν (is_front_page () || is_archive () || is_search ()):
καθολική ανάρτηση $;
$ content = $ post->post_excerpt;

// Εάν ένα απόσπασμα έχει οριστεί στο πλαίσιο Προαιρετικό απόσπασμα
εάν (περιεχόμενο $):
$ content = apply_filters (‘the_excerpt’, $ content);

// Εάν δεν έχει οριστεί απόσπασμα
αλλιώς:
$ content = $ post->post_content;
$ content = strip_shortcodes ($ content);
$ content = str_replace (”;

τέλος εαν;
τέλος εαν;

// Φροντίστε να επιστρέψετε το περιεχόμενο
επιστροφή περιεχομένου $;
}

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map