Google Site Kit pregled 2020 – MORAJU PROČITATI prije instaliranja na svoju web lokaciju

Želite znati o Googleovom dodatku za web stranicu?


Kit za web mjesto by Google je WordPress dodatak koji vam omogućuje izravno povezivanje Googleovih mrežnih marketinških usluga poput Search Console, Google Analytics, Google Optimize, Google upravitelja oznaka, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense, itd. izravno na svoju WordPress nadzornu ploču..

Pomoću kompleta za web mjesto dobivate uvid u rad web lokacije izravno s svoje WordPress nadzorne ploče. U ovom ćemo članku detaljno pregledati i analizirati dodatak Site Kit i saznati što nudi i vrijedi li pokušati.

Što je Google’s Site Kit?

Kit za web mjesto

Kit za web mjesto je Googleov WordPress dodatak koji djeluje kao posrednik između vaše web lokacije WordPress i Googleovih marketinških usluga. Dodatak je predstavljen u listopadu 2019. godine i dostupan je za besplatno preuzimanje u WordPress spremištu. Pomoću ovog dodatka možete integrirati svoju web stranicu sa sljedećim Googleovim alatima.

 • Analitika: Google Analytics govori vam kako korisnici stupaju u interakciju s vašom web stranicom. Spajanjem web lokacije na Google Analytics, upoznajete se odakle točno dolazi vaš promet, koji post najbolje radi itd.
 • Search Console: Google Search Console pomaže vam poboljšati ocjenu pretraživanja omogućavajući vam da popravite postojeće bugove i pogreške koje sprečavaju indeksiranje vaše web lokacije. Također možete pratiti ključne riječi pomoću kojih korisnici otkrivaju vašu web lokaciju.
 • AdSense: Uz Google Adsense, možete unovčiti svoje web mjesto postavljanjem oglasa na svojoj web lokaciji.
 • Uvid u stranice: Poboljšajte performanse vaše web stranice provjerom brzine učitavanja vaše web lokacije na radnim površinama i mobilnim uređajima i unošenjem potrebnih izmjena da biste smanjili vrijeme učitavanja.
 • Upravitelj oznaka: Omogućuje vam upravljanje i raspoređivanje marketinških oznaka za mjerenje ROI-a oglašavanja, kao i praćenje web stranica i aplikacija Flash, video i društvenih mreža bez dodirivanja koda.
 • Optimizacija: Google Optimize je A / B alat za testiranje koji poboljšava pretvorbe vaše web stranice, omogućavajući vam provođenje eksperimenata.

Općenito, Site Kit je najbolji za izdavače koji imaju web mjesto, programere koji upravljaju s više projekata klijenata i autore dodataka i usluge web hostinga.

Googleov preglednik web-mjesta: pregled značajki

Site Kit nudi sjajne značajke za svoje korisnike. Kao što je spomenuto ranije, pomaže vam da dodate različite Googleove usluge na nadzornu ploču WordPress-a tako da možete pregledati sva izvješća na jednom mjestu bez prebacivanja na drugu uslugu. Najbolja stvar u ovom dodatku je to što je lako podesiti sve ove usluge na vašoj web lokaciji bez potrebe za dodirom crte koda.

Evo značajki koje dodatak nudi.

 • Promet: Nudi općenito izvješće o prometu koji vaša web stranica prima. Promet se dalje dijeli na organske, preporuke, izravne i e-adrese. Tako znate odakle točno dolazi vaš promet.
 • Brzina stranice: Znajte kako se brzo učitava vaša web stranica i pronađite načine kako je poboljšati.
 • AdSense: Unovčite svoju web stranicu kako biste zaradili dodatni novac
 • Upravitelj oznaka: Pomaže vam pratiti različite marketinške oznake na vašoj web lokaciji.
 • Tok pretraživanja: Prikazuje vam broj pojavljivanja i klikova koje je primila vaša web stranica u određenom vremenskom razdoblju.

Instaliranje dodatka za web stranicu na WordPressu

Za upotrebu web-mjesta na web mjestu WordPress prvo morate instalirati dodatak na nadzornu ploču. Za to se prijavite na svoju WordPress nadzornu ploču i kliknite na Dodatak »Dodaj novo. Sada pomoću polja za pretraživanje potražite dodatak Site Kit.

Instalacija web mjesta

Nakon što ga pronađete, kliknite na Sada instalirati a slijedi Aktivirati gumb da dodatak počne raditi. Nakon što se dodatak aktivira, na vašem će se zaslonu pojaviti sljedeća poruka.

instaliranje Site Kit, dodatak za web mjesto, kit za web mjesto, komplet za google site

Klikni na Pokrenite Postavljanje dugme. Ovo će vas odvesti na novi zaslon na kojem ćete morati potvrditi vlasništvo nad svojom web stranicom.

google site kit, dodatak google site kit, pregled web mjesta google site kit

Prijavite se na svoj račun pomoću Google računa. Na zaslonu će se pojaviti mali skočni prozor koji će tražiti da date dozvolu za pregled i upravljanje podacima vaše Search Console. U sljedećih nekoliko sekundi slijedite korake za davanje dopuštenja dodatku za provjeru i pristup vašem računu. Nakon što je postavljanje dovršeno, kliknite na Idite na nadzornu ploču web-mjesta dugme. Ovo će vas odvesti na nadzornu ploču vašeg web mjesta, unutar vaše WordPress stranice.

Evo kako to izgleda.

Nadzorna ploča Google Site Kit

Dodavanje više Googleovih usluga u komplet web stranica

Ako želite više detalja na nadzornoj ploči, Site Kit omogućuje vam i to. Jednostavno morate ići Web stranica »Postavke. Ovdje ćete vidjeti 3 različite kartice:

 • Povezana usluga
 • Povežite dodatne usluge
 • Postavke administratora

Idi na Povežite dodatne usluge kartica.

Ovdje ispod ploče Google Analytics kliknite na Postavljanje Analitike opcija. Prije postavljanja usluge Analytics nećete moći dodati Upravitelj oznaka i Optimizacija usluge.

Sada se prijavite na svoj Google račun i kliknite na dopustiti pritisnite sljedeći korak za pristup dodatku za prikazivanje izvješća na nadzornoj ploči Google Analytics. Sada ćete ponovo biti na WordPress nadzornoj ploči odakle možete konfigurirati Google Analytics račun klikom na ikonu Konfiguriranje usluge Google Analytics dugme.

Kit web mjesta od Google Analytics

Nakon ovog koraka Site Kit će rješavati sve za vas. Uvest će vaše podatke s usluge Google Analytics i prikazati izvješća izravno na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Isti postupak možete ponoviti i sa ostalim službama.

Provjera vaših izvješća u kompletu web mjesta

Sad kad je sve postavljeno, vrijeme je da provjerite izvješća o svojim web stranicama. Izvještaje možete provjeriti do Web stranica »Nadzorna ploča. Ovdje ćete vidjeti sve Googleove usluge koje ste povezali sa svojom web stranicom.

nadzorna ploča, web mjesto

Dok se pomičete prema dolje, vidjet ćete više izvještaja o izvedbi vaše web lokacije, brzini web lokacije na mobilnom i radnom stolu itd. Također možete odabrati vremenski okvir za ta izvješća u gornjem desnom kutu zaslona. Ako imate instaliran Adsense, Site Kit prikazat će vam i izvještaje o tome.

Isključivanje pojedinačne usluge na web mjestu

Site Kit omogućuje vam da bez ikakvih komplikacija prekinete vezu s web stranice. Samo idi na Web stranica »Postavke» Povezane usluge. Ovdje odaberite uslugu s kojom želite prekinuti vezu i kliknite na Uredi gumb ispod njega.

Kit za web mjesto

S desne strane imat ćete opciju koja se zove Analiza prekida veze za web mjesto. Kliknite ovu mogućnost. Pojavit će se skočni prozor koji potvrđuje da li stvarno želite prekinuti vezu. Kliknite na gumb Disconnect. I to je to.

Pros Kit za stranicu – što nam se svidjelo u vezi s tim

Komplet web stranica dobra je opcija za vas ako je vaša web lokacija povezana s različitim Googleovim uslugama i želite pregledati izvješća svih ovih usluga na jednom mjestu.

Omogućuje jednostavno praćenje i analiziranje onoga što se događa na vašoj web lokaciji. Pomoću ovog dodatka imate sve osnovne informacije koje su vam potrebne o vašoj web lokaciji kao što su kako su posjetitelji otkrili vašu web lokaciju, njihovo ponašanje na web mjestu itd..

Umjesto da se prijavite na različite platforme i pojedinačno pregledavate svoje izvještaje, Sit Kit vam daje sva izvješća u jedinstvenom i centraliziranom nadzornom pločom. Dakle, nema više prebacivanja između različitih kartica preglednika.

Nedostaci web mjesta – što nedostaje

Site Kit dolazi i s nekim nedostacima. Ovo su neki od njih.

 • Na nadzornoj ploči nudi ograničene podatke: Budući da na vašu WordPress nadzornu ploču povezuje toliko Googleovih usluga, možete pregledati samo ograničene podatke iz svake od tih usluga. A ponekad to nije dovoljno, pogotovo kada je u pitanju donošenje glavnih odluka.
 • Nedostaje poboljšana integracija e-trgovine: Web Kit nema mogućnost za praćenje različitih elemenata e-trgovine na svojoj web lokaciji. Na primjer, neće prikazati prihod, prosječnu veličinu narudžbe, proizvode s najboljom izvedbom itd. Na vašoj internetskoj trgovini.
 • Nije dostupna opcija praćenja obrasca: Site Kit ne dopušta vam praćenje različitih obrazaca na vašoj web lokaciji. Dakle, ako želite pratiti obrazac za kontakt ili narudžbeni obrazac kako biste znali konverzije, možda ćete biti razočarani.

Naša presuda: Je li komplet kompleta za vas pravi?

Site Kit mogao bi biti dobro rješenje za korisnike koji žele imati jednu nadzornu ploču s minimalnim detaljima. Pored toga, Site Kit prikuplja informacije od svake Googleove usluge i uredno ih predstavlja na jednom mjestu.

Međutim, ako želite u potpunosti iskoristiti Googleove usluge, tada komplet web stranica možda neće biti baš dobar.

Na primjer, Web Kit omogućuje samo osnovno postavljanje usluge Google Analytics.

Uz osnovno postavljanje usluge Google Analytics nećete dobiti detaljne informacije, poput podataka o transakcijama e-trgovine, preuzimanja podataka za praćenje, podataka za praćenje događaja i više. Ovo će zahtijevati alternativu Site Kit MonsterInsights, koji je najopsežniji dodatak Google Analytics za WordPress.

čudovišta, pluginice za prijavu i registraciju

Pomoću MonsterInsights možete dobiti sva izvješća koja nudi Site Kit, uključujući Google Analytics, Search Console, AdSense i još mnogo toga. MonsterInsights koristi svoju Google Analytics integraciju za praćenje podataka na Search Console, AdSense podataka, podataka za praćenje brzine i još mnogo toga.

Uz to, daje vam dodatna izvješća koja Web Kit ne nudi, uključujući podatke o prodaji e-trgovine, podatke o povezanim vezama itd..

Saznajte više o MonsterInsights u našem detaljnom pregledu.

Znaci to je to. Nadamo se da ste ovaj članak smatrali korisnim. Ako ste uživali u našem pregledu Google Site Kit, možda će vas zanimati i kako naučiti kako postaviti Google praćenje preuzimanja u WordPressu uz Google Analytics

Sve u svemu
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezda 4,0 / 5,0

Značajke
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 3,0 / 5,0

Izvođenje
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda puna 5,0 / 5,0

podrška
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 3,0 / 5,0

Jednostavnost korištenja
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda puna 5,0 / 5,0

cijena
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda puna 5,0 / 5,0

Nabavite Kit web mjesta od Google Now »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map