preusmjeravanje

Tražite li lakši način za preusmjeravanje URL-ova na web mjestu WordPress? Ne treba se zabrinjavati s .htaccessom, što potencijalno može slomiti vašu web stranicu kada koristite dodatak Redirection WordPress. Saznajte kako postaviti jednostavan preusmjeravanje u našem pregledu preusmjeravanja.


Pregled preusmjeravanja

Zašto biste trebali postavljati preusmjeravanja

Vi ste ih vidjeli na webu: Stranica 404 nije pronađena!

Fascinantno je iskustvo kada ne možete pronaći sadržaj koji tražite.

Ako neko vrijeme blogirate, vjerovatno ste skupili broj od 404 pogreške na vlastitoj web lokaciji. To je prirodno, povremena pogreška 404 neće uništiti vašu web lokaciju.

Ali ako želite da vaše čitateljeve frustracije svede na minimum i osigurate da ti 404-i ne odražavaju ljestvici na vašoj tražilici, morate ih držati na vrhu.

Pomoću automatskog preusmjeravanja možete popraviti tih 404-ova i usrećiti korisnike tako da ih šalju na sadržaj koji traže – a da ne spominjemo zadržavanje toga link sok tekući.

Kada biste trebali koristiti preusmjeravanja?

Preusmjeravanja ne bi trebale biti samo reaktivni odgovori na neispravne veze.

Možete biti proaktivni u pogledu poboljšanja korisničkog iskustva na svom blogu postavljanjem preusmjeravanja kada:

 • preimenovati post ili stranicu radi poboljšanja SEO-a ili boljeg odražavanja sadržaja
 • ažurirajte svoje kategorije ili oznake za bolju strukturu web mjesta
 • utvrdite da se druga web lokacija povezuje na vas s netočnim URL-om
 • ažurirajte svoju strukturu stalne veze
 • premjestiti sadržaj na neku drugu web lokaciju ili s nje
 • promijenite direktorij svoje WordPress instalacije

Koji kôd za preusmjeravanje trebate koristiti?

Postoji nekoliko različitih HTTP statusnih kodova koji se koriste za preusmjeravanje web stranica, a sve različita značenja.

Korištenje pogrešnog koda može negativno utjecati na rangiranje vaše tražilice, pa svakako odaberite odgovarajući za svako preusmjeravanje..

Kodovi za preusmjeravanje dugi su 3 znamenke, a svi počinju s 3. Dvije najčešće korištene su:

 • 301: Premješteno trajno. Svi budući zahtjevi za ovaj URL trebaju se poslati na novi URL, a veze bi trebale biti ažurirane kako bi odražavale novu lokaciju. Ovaj kôd prolazi većinu soka za vezu (snaga rangiranja tražilice) na novi URL.
 • 302: Privremena preusmjeravanje. Za sada se preusmjeravaju na novi URL, no u budućnosti će se vratiti na trajni URL. Veze ne treba ažurirati. Ovaj kôd pogreške NE prelazi nikakav sok za SEO vezu.

Za gore navedene situacije koristite 301 preusmjeravanje.

Privremena preusmjeravanja trebaju se rijetko koristiti za stvari poput “dolazi uskoro” ili “održavanjeStranica.

Zašto biste trebali koristiti dodatak za preusmjeravanje?

Čini se da bi jednostavna preusmjeravanja trebala biti lak zadatak – ali zamršeniji nego što mislite.

Postoji nekoliko različitih načina za preusmjeravanje URL-ova, ali najbolji način je to s vašim .htaccess datoteka, konfiguracijska datoteka koju čita vaš poslužitelj.

Izmjena vaše .htaccess datoteke može biti naporna, jer ako pogriješite jednu stvar – na primjer, pogrešno postavljenu zarezu, pogrešno napisanu riječ ili prostor na kojem ne bi trebalo – može slomiti cijelu vašu web lokaciju, što vodi u zloglasne WordPress bijeli ekran smrti.

Sigurnije je korištenje dodatka za upravljanje preusmjeravanjima. Ujedno će vam uštedjeti vrijeme jer možete izravno preusmjeravati sa svoje WordPress nadzorne ploče umjesto da se zabrljate s datotekama putem FTP-a.

Kako postaviti dodatak za preusmjeravanje

Nakon što instalirate i aktivirate dodatak Redirection, možete se kretati do Alati »Preusmjeravanje da biste dodali svoju prvu preusmjeravanje.

Pod, ispod Dodajte novu preusmjeravanje, možete unijeti podatke za preusmjeravanje URL-a:

Pregled preusmjeravanja - dodajte novi URL

Samo ispunite stari URL ispod Izvorni URL, i novi URL na koji ga želite preusmjeriti Ciljni URL.

Ako želite organizirati preusmjeravanja u grupe, kliknite na grupe vezu na vrhu stranice kako biste stvorili svoje grupe.

Klikom na ikonu Opcije vezu na vrhu stranice, možete odlučiti koliko dugo ćete zadržati preusmjeravanje i 404 zapisnike, uvesti postavke iz .htaccess ili CSV datoteke ili izbrisati sve preusmjeravanja.

Pregled preusmjeravanja - Opcije

Na Pogreške 404 stranici, možete pregledati zapis svih nedavnih 404 pogrešaka. Pomoću ovog dnevnika možete otkriti uobičajene pogreške i preusmjeriti ih na postojeće stranice.

Za detaljnije informacije o stvaranju preusmjeravanja pomoću dodatka za preusmjeravanje pogledajte ovaj vodič na Kako pratiti 404 stranice i preusmjeriti ih u WordPressu.

Stvaranje preusmjeravanja s pravilnim izrazima

Ako trebate preusmjeriti određeni broj URL-ova koji koriste isti uzorak, uštedjet će vam puno vremena za korištenje redovitih izraza, umjesto da ručno unesete svaki URL. To može biti korisno ako ste premjestili cijeli svoj blog i trebate preusmjeriti svaki post ili ako ste preimenovali kategoriju ili oznaku.

Na primjer, ako ste naziv “tag” preimenovali u “tag2”, pomoću ovih postavki možete preusmjeriti URL adrese pomoću oznake:

 • Izvorni URL: ^ / tag / ([a-z0-9 _-] +) / $
 • utakmica: Samo URL
 • Radnja: Preusmjeravanje na URL
 • Regularni izraz: na
 • Ciljni URL: / tag2 / {$ 1} /

Naša presuda

Svaki će bloger na kraju morati postaviti preusmjeravanja na svoj blog, a dodatak za preusmjeravanje znatno olakšava upravljanje tim preusmjeravanjima izravno s vaše nadzorne ploče WordPressa.

Ovaj besplatni dodatak jedan je od najpopularnijih u direktoriju WordPress.org, a korisnici su ga ocijenili vrlo visoko. Njegove snažne značajke omogućuju vam jednostavno praćenje 404 pogrešaka i dodavanje preusmjeravanja čak i uz RegEx (regularni izrazi).

Jedna od mana na koju treba paziti je da neprestano skeniranje vaše web stranice s 404 pogreške može zauzeti puno resursa servera, što potencijalno usporava vaše web mjesto za posjetitelje. Ako želite, možete isključiti prijavu 404 ispod Opcije odaberite “Bez zapisa”.

Može nedostajati podrška programera, ali zajednica je prilično aktivna u rješavanju problema na forumima za podršku WordPressu. Iako je dodatak visoko ocijenjen, mnogi zahtjevi za podršku ostaju bez odgovora.

Dajemo Preusmjeravanje 4 od 5 zvjezdica. Ovdje je prikaz naših rezultata pregleda:

Sve u svemu
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezda 4,0 / 5,0

Značajke
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda puna 5,0 / 5,0

Izvođenje
Ocjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 0,0 / 5,0

podrška
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 2,0 / 5,0

Jednostavnost korištenja
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 3,0 / 5,0

cijena
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda puna 5,0 / 5,0

Nabavite preusmjeravanje odmah »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map