A Google Maps Builder áttekintése: Interaktív térképek egyszerű beágyazása

Szeretné megosztani kedvenc helyeit a látogatókkal? Ha teljes értékű térképet szeretne létrehozni több jelölővel, a webhelyén a Google Maps felhasználásával, akkor szüksége lesz a Google Maps Builder beépülő modulra. A Google Maps Builder áttekintésében megtudhatja, hogy ez hogyan könnyíti meg a térkép készítését.


A Google Maps Builder áttekintése

A Google Maps Builderről

A Google Maps Builder egy egyszerű, mégis hatékony Google Maps-bővítmény a WordPresshez. Ez lehetővé teszi a szolgáltatásban gazdag Google térképek létrehozását közvetlenül a webhelyén, anélkül, hogy bármilyen kódot meg kellene érintenie.

Ez a WordPress plugin megkönnyíti a helyek hozzáadását a térképen egy csap ledobásával, a helyi vállalkozások hozzáadásával a Google Helyek segítségével, vagy az egyedi jelölők hozzáadásával az ikonnal. A legerősebb szolgáltatás a Mashups Feature amely lehetővé teszi, hogy több adatforrás közül választhasson, például az egyéni üzenettípusok közül a térképjelzők és az információs ablak tartalmának kitöltéséhez.

Dióhéjban a Google Maps Builder sokkal több, mint csupán a Google Maps hozzáadására szolgáló eszköz. Speciális funkciókkal rendelkezik, hogy minden típusú térképet létrehozhasson a WordPress webhelyek számára.

Miért érdemes használni a Google Maps Builder alkalmazást??

Ha több helyet szeretne megosztani WordPress-webhelyén, a Google Maps Builder megkönnyíti.

A beépülő modul segítségével több térképet is létrehozhat egyedi postai típusok. Minden térképnek annyi helyjelzője lehet, amennyit csak akar.

Minden helyjelölőhöz létrehozhat címeket és leírásokat. A markerek kinézetét testreszabhatja különböző betűk, színek, formák és betűk használatával ikonok.

Az egyes térképek megjelenítésének és használatának módja szintén teljesen testreszabható. Szabályozhatja a térkép méretét és megjelenését, valamint a nagyítást, pásztázást, húzást és egyéb beállításokat. A Google Maps Builder integrálódik a Snazzy Maps alkalmazáshoz is, amely egy ingyenes eszköz a különféle egyedi megjelenésű Google Maps stílusához.

A Google Maps Builder nagyszerű bővítmény lenne a következőkhöz:

 • A helyi közösségeket ismertető webhelyek: ossza meg kedvenc múzeumait, kávézóit, éttermeit és így tovább.
 • Több telephellyel rendelkező vállalkozások: az egyes helyekre vonatkozó információk megjelenítése 1 térképen.
 • Ingatlan-weboldalak: a helyi ingatlanok megjelenítése vagy információk megjelenítése a helyi iskolákról, a tömegközlekedésről stb.
 • Utazási blogok: ossza meg az összes kedvenc úticélját a világ minden tájáról.
 • Rendezvény- és konferenciaoldalak: a közeli szállodák, éttermek stb. megjelenítése.

A Google Maps Builder használata

A Google Maps Builder plugin telepítése és aktiválása után keresse meg a Google Maps »Beállítások az induláshoz.

Nem szükséges API-kulcsot beállítania, de a Google erõteljesen ösztönzi. Egy API-kulcs segítségével megkaphatja az adatokat a térképei használatáról. Kattints a Tudja meg, hogyan szerezhet be API-kulcsot linkre, majd kattintson a Szerezzen egy kulcsot gomb. Kövesse az utasításokat, és illessze be a kulcsot a megfelelő mezőbe.

Válassza ki a térképméret beállításait és azt, hogy térképeinek elkészítésekor helymeghatározza-e, majd kattintson a Beállítások mentése gomb alján.

A jobb felső sarokban kattintson a Általános opciók lapon további néhány beállításhoz.

A Google Maps Builder áttekintése - lehetőségek

Itt testreszabhatja a térképek URL-címét és módosíthat néhány további speciális beállítást.

A Google Maps Builder áttekintése - beállítások

Az első térkép létrehozásának megkezdéséhez lépjen a következő oldalra: Google Maps »Új hozzáadása.

A térképeket egyéni üzenettípusokként hozzák létre, így a címet ugyanúgy megadhatja, mint egy blogbejegyzést.

Kattints a Nyissa meg a Térképkészítőt gombot a közzétesz doboz az induláshoz.

Alatt Megjelenítési lehetőségek, testreszabhatja a térkép megjelenését.

A Google Maps Builder áttekintése - megjelenítési lehetőségek

Alatt Térképjelölők, kereshet helyeken, vagy manuálisan le is dobhat egy jelölőt a térképen.

A Google Maps Builder áttekintése - jelölők

Ha rákattint egy helyre, akkor rákattinthat a Hozzáadás a térképhez linket az alján, hogy egy jelölőt odahelyezzen.

A Google Maps Builder áttekintése - add hozzá a térképhez

Itt testreszabhatja a címet, és leírást adhat hozzá.

A Google Maps Builder áttekintése - cím és leírás

Az ikon testreszabásához kattintson a jobb alsó sarokban található térképjelző ikonra. Kiválaszthatja a marker alakját, ikonját és színét.

A Google Maps Builder áttekintése - az ikonok testreszabása

A módosítások elvégzéséhez kattintson a jelölőre a jobb oldali menüben a szerkesztéshez.

A Google Maps Builder áttekintése - a jelölők szerkesztése

Ha kész, kattintson a Térkép közzététele gomb a jobb alsó sarokban. Az alábbiakban a térkép előnézetét láthatja. Most már közzéteheti egyéni üzenettípusként, és rövid kóddal jelenítheti meg. Navigálás Google Maps »Összes térkép az összes térkép és a megjelenítéshez használt rövid kódok listájának megtekintéséhez.

Felveheti a Maps Builder widget-et az oldalsávba vagy bármilyen másba is widget-kész területek. Csak írjon be egy címet, válassza ki a térképet, és kattintson a gombra Megment a térkép widgetként való megjelenítéséhez.

A Google Maps Builder áttekintése - widget

További testreszabás a Maps Builder Pro segítségével

Még több lehetőségre van szüksége a térképek testreszabásához? Nézze meg a Google Maps Builder prémium verzióját.

A Maps Builder Pro segítségével:

 • hozzon létre egyedi térképjelzőket saját logóval
 • dinamikusan generál térképeket azáltal, hogy helyeket ad hozzá a hozzászólásokhoz és az oldalakhoz
 • több tucat további Snazzy téma keresse meg térképeit
 • jelszóval védett térképeket hozhat létre csak bejelentkezett felhasználók számára
 • útvonalakat és irányokat hozhat létre többféle szállítási móddal, ideértve a tömegközlekedést, a vezetést, a gyaloglást vagy a kerékpározást
 • az összes térkép és beállítás importálása és exportálása

A fejlesztőknek számos olyan funkcióval is rendelkeznek, amelyet hamarosan megjelentetni terveznek, ideértve a rajz eszközöket és a fejlettebb kütyüket.

Dokumentáció és támogatás

A Google Maps Builder fejlesztették ki, és jelenleg a WordImpress támogatja.

Dokumentumaik vannak hivatalos webhelyükön, amely végigvezeti Önt a plugin beállításában és az API-kulcs beszerzésében. Bemutatókkal és képernyőképekkel is rendelkeznek a Maps Builder Pro összes funkciójáról, valamint egy bemutató webhelyről, ahol a Maps Builder Pro működés közben láthatók, mielőtt megvásárolnák.

A fejlesztők aktívak a WordPress.org támogatási fórumokon, és a legtöbb szál gyorsan megoldódik. A Maps Builder Pro felhasználók hozzáférést kapnak a hivatalos webhely prioritási támogatási fórumaihoz.

A Google Maps Builder plugin árazása

A Google Maps Builder egy ingyenes és prémium térkép-készítő plugin a WordPress számára. Ha egyszerű Google térképeket szeretne készíteni alapvető funkciók segítségével, használhatja annak ingyenes verzióját; de a speciális funkciók eléréséhez a prémium verziót kell vásárolnia.

A Google Maps Builder Pro 3 árazási tervet kínál egyetlen oldalon, legfeljebb 5 webhely, és akár 15 oldal.

Az egyetlen webhelyterv 57,99 dollárba kerül, legfeljebb 5 oldal 79,99 dollárba, és legfeljebb 15 webhely 129,99 dollárba kerül. Lehet vásárolni 1, az Ön igényeinek megfelelő tervet.

Minden tervhez 1 éves támogatás és frissítések tartoznak.

A Google Maps Builder használatáról szóló ítéletünk

Ha több helyet kell megjelenítenie a webhelyén, és a szokásos Google Térkép beágyazása nem fogja megtenni a trükköt, akkor meg kell próbálnia a Google Maps Builder alkalmazást..

A plugin alapvető ingyenes verziója nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, és jól támogatott. A Maps Builder Pro segítségével még fejlettebb térképeket hozhat létre.

Nagyon lenyűgözött a tiszta felület és az, hogy milyen egyszerű volt használni. A bővítmény szintén gyors és könnyű, és nem lassítja le és nem zavarja meg webhelyét.

A Google Maps Buildernek 5 csillagból 5-et adunk. Íme az áttekintés pontszámainak bontása:

Átfogó
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljes 5,0 / 5,0

Jellemzők
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljes 5,0 / 5,0

Teljesítmény
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljes 5,0 / 5,0

Támogatás
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljes 5,0 / 5,0

Egyszerű használat
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljes 5,0 / 5,0

Árazás
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljes 5,0 / 5,0

Szerezd meg a Google Maps Builder Pro alkalmazást most »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map