8 beste Blogger-alternatieven voor 2020 (vergeleken en beoordeeld)

Blogger-alternatieven


Ben je op zoek naar populaire alternatieven voor Blogger? Blogger.com is een blogplatform van Google waarmee u gratis uw eigen blog kunt starten.

Veel gebruikers beginnen met Blogger en naarmate ze hun blog uitbreiden, gaan ze op zoek naar een beter alternatief waarmee ze hun blog eenvoudig kunnen schalen en laten groeien. In dit artikel vergelijken we enkele van de beste Blogger-alternatieven en helpen we u te beslissen welke het beste bij u past.

Waarom zoeken naar alternatieven voor Blogger?

Aangezien Blogger een gratis platform is, heeft het verschillende beperkingen. Hier volgen enkele nadelen van het gebruik van Blogger waardoor u wellicht op zoek gaat naar Blogger-concurrenten.

 1. Je bent niet de eigenaar van je blog: Blogger is een platform dat eigendom is van Google. Dit betekent dat Google elke blog op elk moment kan sluiten zonder voorafgaande kennisgeving.
 2. Beperkte aanpassingsmogelijkheden: U kunt de ingebouwde gadgets zoals advertenties, abonnementslinks, contactformulier enz. Toevoegen aan uw Blogger-site. Maar deze gadgets bieden een beperkte mogelijkheid voor maatwerk, wat erg frustrerend kan zijn.
 3. Beperkte functies: Terwijl je je blog laat groeien, wil je misschien extra functies in je blog integreren, zoals lidmaatschap of eCommerce-winkel. Met Blogger kun je het niet laten gebeuren.
 4. Beperkte ontwerpopties: In vergelijking met andere platforms zoals WordPress, biedt Blogger beperkte ontwerpopties.

Laten we nu verder gaan om enkele van de beste Blogger-alternatieven te bekijken die u uitprobeert.

1. WordPress

wordpress.org

WordPress is een gratis en open-sourceplatform waarmee u zonder professionele hulp een blog kunt maken. WordPress is zo flexibel dat u eenvoudig elk soort website kunt bouwen.

Het biedt je duizenden thema’s en plug-ins, zowel gratis als premium, waarmee je het uiterlijk van je blog kunt verbeteren en de functies ervan kunt uitbreiden. U kunt uw site ook vertalen naar verschillende andere talen, functies voor sociaal delen toevoegen en nog veel meer doen met de plug-ins.

Ga voor meer informatie naar Blogger vs. WordPress. Bekijk ook onze volledige WordPress-beoordeling

2. Constante contactbouwer

constant contact website builder

Constant Contact Builder is waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke websitebouwer. Hiermee kunt u een volledig aanpasbare website maken die er op meerdere apparaten prachtig uitziet. Het wordt ook geleverd met een logo-maker, zodat u uw site een vliegende start kunt geven zonder dat u een ontwikkelaar hoeft in te huren.

De websitebouwer staat bekend om zijn snelheid. U kunt ook binnen enkele minuten uw online winkel gratis instellen. Het biedt geweldige functies om uw producten te vermelden, betalingen te accepteren via verschillende betalingsopties, orderbevestigingen naar uw gebruikers te sturen, de productvoorraad automatisch bij te werken bij elke bestelling, automatisch gegenereerde e-mails die niet op voorraad zijn te ontvangen en nog veel meer.

3. Gator Builder

Gator website builder

De Gator Builder van Hostgator is een andere slepen-en-neerzetten-builder waarmee je je blog aan de gang kunt krijgen. Met uw blog kunt u zelfs snel en gemakkelijk een volwaardig e-commerceplatform integreren

Het beste van deze builder is dat hij alles biedt wat je nodig hebt om te beginnen, van webhosting, gratis domeinnaam tot SSL.

Misschien wilt u ook onze Gator Website Builder-recensie bekijken.

4. Joomla

Joomla

Joomla is een gratis en open source content management platform waarmee je als een professional een blog kunt maken. Veel hostingproviders bieden een snelle Joomla-installatieoptie, zodat u uw Joomla-site zonder extra moeite gereed kunt hebben. Net als WordPress is Joomla ook gebouwd met het oog op niet-webontwikkelaars, dus het wordt geleverd met geweldige aanpassingsopties waar je absoluut dol op zult zijn.

Je kunt kiezen uit veel sjablonen en extensies. Net als Blogger kunt u met Joomla-sjablonen ook het uiterlijk van uw blog wijzigen.

Met Joomla-extensies kunt u extra functies aan uw site toevoegen. Bovendien kunt u uw site naar verschillende andere talen vertalen zonder de hulp van een extensie van derden.

5. Drupal

Drupal, blogger-alternatief

Drupal is nog een ander Blogger-alternatief, dat ook een gratis en open-sourceplatform is dat het gemakkelijk maakt om een ​​blog en allerlei soorten websites te starten. Om het uiterlijk te veranderen, kunt u een Drupal-thema installeren dat aan uw behoeften voldoet. Om uw functies uit te breiden, kunt u modules op uw Drupal-site installeren.

In tegenstelling tot andere Blogger-alternatieven, blijft Drupal voorop lopen als het gaat om beveiliging. Ze zijn transparant over hun beveiliging en publiceren een gedetailleerd beveiligingsrapport.

Als u niet zeker weet welke van de bovenstaande drie platforms uw beste keuze kan zijn, kunt u onze vergelijkingspost op WordPress vs. Joomla vs. Drupal hier lezen.

6. Tumblr

Tumblr, Blogger-alternatief

Tumblr is een ander Blogger-alternatief dat je misschien wilt proberen. Het is een tool voor bloggen, microblogging en sociale netwerken waarmee u moeiteloos alles op internet kunt delen, inclusief foto’s, citaten, enz..

Tumblr lijkt een jongere demografische gebruiker te hebben in vergelijking met andere sociale netwerken.

7. Weebly

Weebly

Weebly is een populaire website-builder waarmee je elk soort website kunt bouwen, inclusief een blog. Net als Blogger.com is Weebly ook een gehost platform waarmee je eenvoudig vanaf het begin een blog kunt bouwen.

Zodra u zich aanmeldt voor een Weebly-site, kunt u kiezen uit een van de thema’s om uw site de visuele aantrekkingskracht te geven die deze nodig heeft.

Om uw functies uit te breiden, biedt Weebly honderden apps aan.

Lees hier meer over Weebly.

8. Gemiddeld

Medium

Medium is een online publicatieplatform dat perfect is voor beginnende schrijvers. Op Medium kunt u uw werk publiceren en delen met anderen in de community. Als je werk geliefd is bij een lezer op Medium, kunnen ze het waarderen door voor je te klappen door op een klapknop te klikken.

Met Medium kunnen gebruikers 3 artikelen per dag lezen. Als je de limiet overschrijdt en toch meer berichten wilt lezen, kun je lid worden door $ 5 te betalen. Als uw artikel door een andere gebruiker wordt geklapt, begint Medium u te betalen.

Dat is het! We hopen dat je ons artikel over de beste blogger-alternatieven nuttig vond. Misschien wil je ook de beste blogplatforms voor beginners bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map