Blogger versus WordPress – Expertbeoordeling (welke is het beste?)

blogger versus wordpress


Op zoek naar het perfecte platform om een ​​blog te starten?

Als je wat online onderzoek hebt gedaan of iemand met blogging-expertise hebt gevraagd, waren de suggesties waarschijnlijk om te beginnen met WordPress of Blogger.

Het kiezen van het juiste platform kan vervelend zijn omdat WordPress en Blogger tot de meest populaire blogplatforms behoren die tegenwoordig worden gebruikt.

In dit artikel zullen we Blogger vs. WordPress grondig bespreken in termen van hun functies, gebruiksgemak, ontwerpopties, sterke en zwakke punten en meer.

De vergelijking tussen WordPress en Blogger is opgesplitst in 10 secties:

 1. Overzicht
 2. Makkelijk te gebruiken
 3. Ontwerpopties
 4. Functies en functionaliteiten
 5. Eigendom van uw blog
 6. Opties voor het genereren van inkomsten
 7. Veiligheid
 8. Ondersteuning
 9. Kosten
 10. Gemak van migratie

1. Overzicht: WordPress en Blogger als blogplatforms

Wat is WordPress?

word-org

WordPress is het populairste contentmanagementsysteem (CMS) dat tegenwoordig wordt gebruikt en dat meer dan 30% van alle websites online beheert. Het is een open source / gratis software die het maken, bewerken, organiseren en publiceren van inhoud vergemakkelijkt.

Je hebt een hostingserver en domeinnaam nodig om een ​​WordPress-blog te maken. Webhosting is waar mensen de inhoud en bestanden van hun blog opslaan en een domeinnaam is het adres van uw blog op internet, zoals IsItWP.com of Google.com. Wanneer u uw domeinnaam in de adresbalk van de browser typt, wordt u doorgestuurd naar de hostserver waar uw website wordt gehost en wordt uw website weergegeven.

Notitie: Deze vergelijking is tussen zelf-gehoste WordPress (WordPress.org) en Blogger. Als je het verschil tussen de twee WordPress-smaken wilt weten, dan is hier onze vergelijking tussen WordPress.com en WordPress.org.

Wat is Blogger?

blogger-voor-bloggen

Blogger is een eenvoudig blogplatform waar u inhoud kunt toevoegen en publiceren. Met Blogger kun je gratis blogs publiceren met het subdomein blogspot.com. Google kocht Blogger in 2003 en veranderde de naam in Blogger die we tegenwoordig kennen.

Met Blogger wordt uw blog op hun servers gehost, dus u hoeft geen hostingbedrijf te vinden. Je hebt zelfs geen domeinnaam nodig als je liever het subdomein van blogspot gebruikt voor je blog. De naam van je blog op Blogger zou bijvoorbeeld zijn als example.blogspot.com.

2. Gebruiksgemak

Gebruiksgemak – WordPress

Het allerbelangrijkste dat mensen van WordPress houden, is de eenvoud.

Om een ​​blog op WordPress te starten, moet je een WordPress-hostingplan en een domeinnaam kopen. Vervolgens installeer je WordPress op je hostingserver en verbind je je domein ermee. Dat is alles wat nodig is om een ​​blog op WordPress op te zetten.

Nadat je blog live is gegaan, kun je beginnen met het publiceren van artikelen. Hoewel een standaardthema vooraf is geïnstalleerd op WordPress, kunt u dat thema wijzigen en het uiterlijk van uw blog aanpassen door het WordPress-thema van uw keuze te installeren vanuit de gratis Directory met WordPress-thema’s. Zorg ervoor dat u de beoordelingen van populaire WordPress-thema’s leest voordat u er willekeurig een selecteert en installeert.

Hieronder ziet u hoe uw WordPress-dashboard eruit zal zien.

wordpress-dashboard-create-new-post

Makkelijk te gebruiken – Blogger

Het installatieproces van Blogger is eenvoudiger dan dat van WordPress. Blogger wordt al gehost door Google en is een gebruiksklaar platform, dus je hoeft geen hostingserver voor je blog te vinden. Het betekent ook dat uw site zich op dezelfde server bevindt als alle andere Blogger-sites. Je hebt ook hetzelfde subdomein (.blogspot.com) als je geen domeinnaam koopt.

Om een ​​blog op Blogger te starten, heb je een Google-account nodig, maar dat is de enige vereiste. Meld u eenvoudig aan met uw Google-account en volg de stappen. Je moet een titel aan je blog geven en een blogadres kiezen.

Vervolgens kunt u beginnen met het maken van berichten en deze publiceren. Bekijk de onderstaande schermafbeelding om te zien hoe het Blogger-platform eruit ziet.

create-a - post-blogger

De winnaar: Zowel WordPress als Blogger staan ​​bekend om het gebruiksgemak. Blogger is echter gemakkelijker in te stellen wanneer de twee worden vergeleken. Als je een eenvoudig te gebruiken platform wilt dat ook wordt geleverd met veel aanpassingsmogelijkheden, kies dan voor WordPress.

3. Ontwerpopties

Een WordPress-blog ontwerpen

Als het gaat om ontwerpopties, loopt WordPress ver vooruit. U kunt duizenden gratis thema’s vinden in de officiële WordPress.org thema-opslagplaats. Daarnaast zijn er honderden themawinkels en marktplaatsen van derden waar u premiumthema’s kunt kopen.

Om een ​​thema te installeren, ga je gewoon naar Thema’s »Nieuw toevoegen. U kunt rechtstreeks vanuit uw dashboard toegang krijgen tot de gratis thema’s en ze installeren.

add-wordpress-thema's

Een Blogger-blog ontwerpen

Net als WordPress wordt het ontwerp van een Blogger-blog ook beheerd door thema’s. Het nadeel is echter dat de thema-opties beperkt zijn. Er zijn ongeveer 10 soorten thema’s met 3 tot 7 variaties op elk thema.

Om het thema te veranderen, ga gewoon naar de Thema menu, bekijk een voorbeeld van de beschikbare thema’s en voeg degene toe die u het leukst vindt.

add-blogger-thema's

De winnaar: We kunnen vol vertrouwen zeggen dat WordPress de winnaar is als het gaat om ontwerp- en aanpassingsmogelijkheden. U kunt eenvoudig een gratis WordPress-thema vinden dat het beste bij uw unieke behoeften past. Er zijn eindeloze mogelijkheden om WordPress-thema’s aan te passen. Aan de andere kant zijn met Blogger de beschikbare thema’s en ontwerpopties ernstig beperkt.

4. Eigenschappen en functionaliteiten

Functies en functionaliteiten toevoegen op een WordPress-blog

Zoals hierboven vermeld, wordt WordPress ondersteund door een enorme community met duizenden ontwikkelaars over de hele wereld. Net als bij thema’s zijn er duizenden gratis en premium plug-ins die functies en functionaliteiten toevoegen aan WordPress-sites. Er zijn plug-ins voor bijna elke functie die u maar kunt bedenken; contactformulieren, leadgeneratie, SEO, etc. om er maar een paar te noemen.

Met deze plug-ins kunt u van uw eenvoudige blog een zakelijke site, e-commerce of andere soorten websites maken.

Om plug-ins op uw site toe te voegen, gaat u eenvoudig naar de Plug-ins menu in het WordPress-dashboard. Net als bij het installeren van thema’s, hebt u rechtstreeks toegang tot officiële gratis plug-ins vanaf uw dashboard, terwijl u premium-plug-ins moet uploaden.

add-wordpress-plugins

Functies en functionaliteiten toevoegen op Blogger

Blogger heeft niet de flexibiliteit van WordPress. Er is geen manier om plug-ins toe te voegen. U kunt echter scripts van services van derden invoegen om basisfuncties toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld een Wufoo.com-script toevoegen voor het toevoegen van een contactformulier. Het gebruik van een script van derden heeft echter zijn eigen beperkingen, tenzij u een premium-abonnement krijgt. Natuurlijk kun je de functionaliteiten van Blogger niet uitbreiden zoals je kunt met WordPress.

De winnaar: WordPress loopt ver voor op het gebied van uitbreiding van functies en functionaliteiten. Als je blogger gebruikt en op zoek bent naar andere opties, bekijk dan dit artikel over het verplaatsen van een blog van blogger naar WordPress.

5. Eigendom – Wie is de uiteindelijke eigenaar van uw blog?

Eigendom van een WordPress-blog

WordPress is gratis / open source-software die u kunt wijzigen en gratis kunt gebruiken. U kunt een WordPress-blog maken met uw eigen hosting en aangepaste domeinnaam. Dit betekent dat jij de uiteindelijke eigenaar van de blog bent.

Je wilt ook deze beste blognaamgeneratoren bekijken.

U heeft de volledige controle over het beheren van uw WordPress-blog. U kunt het volledig en zonder beperkingen aanpassen. En wanneer u het wilt uitschakelen, kunt u dit uit eigen beweging doen.

Eigendom van een Blogger-blog

In tegenstelling tot WordPress ben jij niet de uiteindelijke eigenaar van je Blogger-blog, maar Blogger zelf. Aangezien je het Blogger-platform gebruikt, ben je aansprakelijk voor de algemene voorwaarden. U kunt niet veel maatwerk doen en, erger nog, Blogger kan uw site zonder uw toestemming afsluiten.

Als je bloggen serieus neemt, kan Blogger.com niet worden beschouwd als een betrouwbaar platform.

De winnaar: Met WordPress bezit u uw blog, terwijl u op Blogger aansprakelijk bent voor de Servicevoorwaarden van Blogger.com. WordPress is hier de duidelijke winnaar.

6. Opties voor het genereren van inkomsten

Opties voor het genereren van inkomsten met WordPress

Als je geld wilt verdienen met je blog, dan is WordPress de beste keuze. U kunt eenvoudig Google Adsense, gelieerde links en advertentiebanners toevoegen aan uw blog.

Bovendien kunt u eenvoudig een e-commercepagina op uw WordPress-blog maken en uw producten verkopen om geld te verdienen. Er zijn meerdere eCommerce-plug-ins voor WordPress waarmee u eCommerce-functies op uw WordPress-blog kunt inschakelen.

Opties voor het genereren van inkomsten met Blogger

U kunt inkomsten genereren met een Blogger-blog door Google Adsense en gelieerde links toe te voegen. Aangezien Blogger een dienst is die eigendom is van Google, is Google Adsense een ingebouwde functie in Blogger. Aangezien Blogger echter een gratis platform is, waarderen de meeste adverteerders de blog, vooral als u directe advertenties wilt verkopen zonder tussenliggende services van derden, zoals Google AdSense. Dit kan uw verdienpotentieel ernstig schaden. Bovendien biedt Blogger geen ingebouwde e-commerce-integratie.

add-adsense-on-blogger

De winnaar: WordPress is het meest betrouwbare platform als je geld wilt verdienen met je blog. Omgekeerd zal uw verdienvermogen met uw Blogger.com-blog laag zijn, aangezien de meeste adverteerders dit onderschatten.

7. Beveiliging

Beveiligingsaspecten van een WordPress-blog

Het bieden van beveiliging aan uw WordPress-site is geen rocket science dankzij het brede scala aan WordPress-beveiligingsplug-ins.

Daarnaast moet u ook zelf back-ups beheren met een WordPress back-upplug-in.

Lees ook de ultieme WordPress-beveiligingsgids voor meer informatie.

Beveiligingsaspecten van een Blogger-blog

Met Blogger hoeft u zich geen zorgen te maken over het beheren van de bronnen, back-ups of andere aspecten van uw server met betrekking tot beveiliging. U kunt een blog maken, berichten publiceren en rustig slapen, zoals u weet Blogger.com neemt de verantwoordelijkheid voor het beveiligen van uw blog.

Het wordt echter aangeraden om regelmatig een back-up te maken van uw Blogger.com-inhoud, aangezien Blogger uw blog op elk moment zonder uw toestemming kan beëindigen..

De winnaar: Blogger is hier de winnaar. Het beveiligen van uw WordPress-blog is uw eigen verantwoordelijkheid, terwijl Blogger.com de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het beveiligen van uw blog. Het wordt echter aangeraden om een ​​back-up van uw blog te maken, ongeacht op welk platform u zich bevindt.

8. Ondersteuning

Hoe u WordPress-ondersteuning kunt krijgen

De community van WordPress is enorm. De gemeenschapszin leeft en leeft, helpt WordPress-gebruikers, deelt kennis en draagt ​​bij aan de WordPress-software.

Verwant: Beste 24/7 WordPress-ondersteuningsservices om uw site te beheren.

U kunt de officiële WordPress.org ondersteuningspagina voor enkele fundamentele tutorials, documentatie en ondersteuningsforums. Bovendien kunt u een groot aantal bronnen online vinden, zoals IsItWP en WPBeginner om u te helpen met uw WordPress-problemen.

wordpress-ondersteuning

Blogger-ondersteuning krijgen

In tegenstelling tot WordPress heeft Blogger beperkte ondersteuningsopties. Als je op de Helpen pictogram, vindt u enkele artikelen over het gebruik van Blogger. Dat is het ongeveer, helaas.

blogger-ondersteuning

Je kunt ook nog een paar artikelen en ondersteuningsforums vinden op De ondersteuningspagina van Google.

De winnaar: WordPress is de duidelijke winnaar als het gaat om ondersteuning.

9. Kosten

Hoeveel kost het om een ​​WordPress-blog op te zetten?

Hoewel de software van WordPress gratis is, moet je een domeinnaam en hosting kopen om je WordPress-blog op te zetten.

Een domeinnaam kost ongeveer $ 14,99 voor een jaar. Kiest u echter voor Bluehost, dan krijgt u bij uw webhosting een gratis domeinnaam. Het basis Bluehost-abonnement kost $ 2,75 per maand, wat een redelijk eerlijke prijs is voor alle flexibiliteit die uw WordPress-blog kan bieden.

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Hoeveel kost het om een ​​Blogger-blog op te zetten?

U kunt volledig gratis een Blogger-blog opzetten als u tevreden bent met een gedeeld subdomein (bijvoorbeeld voorbeeld.blogspot.com). Je kunt het voor altijd gratis gebruiken met een subdomein van blogspot.com.

Als je het wilt wijzigen of het subdomein wilt verwijderen, moet je een domein kopen van externe domeinregistreerders zoals Godaddy of NameCheap. Om een ​​blogger-blog te runnen, hoeft u alleen te betalen voor de jaarlijkse domeinregistratiekosten.

De winnaar: Het starten van een Blogger-blog is gratis, terwijl je ongeveer $ 110 per jaar moet uitgeven voor het runnen van een WordPress-blog. Gezien de enorme mogelijkheden die een WordPress-blog biedt, zijn de kosten redelijk.

Leer meer over hoeveel het kost voor het runnen van een WordPress-website.

10. Gemakkelijke migratie

Hoe een WordPress-blog te migreren

Het proces van het migreren van een WordPress-blog naar een andere hosting of andere CMS-platforms is vrij eenvoudig.

Als u online naar tutorials zoekt, krijgt u tal van artikelen, tutorials en videozelfstudies over het migreren van een WordPress-blog,

Hoe een Blogger-blog te migreren?

Jij kan migreer een Blogger-blog naar WordPress of andere platforms door uw database te exporteren. Het is echter niet zo eenvoudig als WordPress-migratie.

Met betere migratie-opties is WordPress hier de winnaar.

Klaarblijkelijk is WordPress het beste blogplatform dat er bestaat. In vergelijking met Blogger is er een lichte leercurve om je WordPress-blog op te zetten, maar we zijn er zeker van dat je de uitdaging aankan! Bovendien hebben we talloze artikelen op deze site om u te begeleiden bij het starten van een WordPress-blog.

Als je een professionele blog wilt maken, dan is WordPress jouw go-to platform. Het biedt alle flexibiliteit die je nodig hebt om je blog aan te passen. Bovendien kunt u met een minimale inspanning elk type website op WordPress bouwen.

Aan de andere kant is Blogger een eenvoudig blogplatform dat wordt geleverd met beperkte aanpassingsmogelijkheden. Het is het meest geschikt voor hobbybloggers die geen cent willen uitgeven voor het bouwen van een blog.

Als u wilt leren hoe u een WordPress-blog kunt starten, vindt u hier de complete gids voor beginners.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map