Constant contact versus Mailchimp – wat is beter? (Bijgewerkt)

constant contact versus mailchimp


Constant Contact en Mailchimp zijn 2 van de beste e-mailmarketingservices op de markt. Maar dat is echt de oplossing voor e-mailmarketing: Constant Contact of Mailchimp?

Het goede nieuws is dat beide serviceproviders twee populaire namen zijn en elk hun eigen voordelen hebben.

Door te kiezen tussen Mailchimp en Constant Contact heb je al een goede start gemaakt. Met onze onbevooroordeelde vergelijking helpen we u te beslissen welke de beste keuze voor u is.

Constant contact vs. Mailchimp – Inhoudsopgave

In deze Mailchimp versus Constant Contact-vergelijking kijken we voornamelijk naar 6 aspecten.

 1. Overzicht
 2. Makkelijk te gebruiken
 3. Flexibiliteit en design
 4. Lijstbeheer en segmentering
 5. Afleverbaarheid
 6. Ondersteuning
 7. Prijzen

1. Overzicht

Mailchimp en Constant Contact zijn 2 uitstekende e-mailmarketingservices waarmee u uw e-maillijst kunt samenstellen en uitbreiden.

Hoewel Mailchimp oorspronkelijk was gebouwd als e-mailmarketingserviceprovider, biedt het nu veel verschillende marketingsuites op een platform. Naast e-mailmarketing kunt u hiermee bestemmingspagina’s, advertenties en nog veel meer maken.

Aan de andere kant is Constant Contact een eenvoudig te gebruiken e-mailmarketingservice die wordt geleverd met alle essentiële functies om uw e-mailmarketing op gang te brengen. Het wordt geleverd met tal van aanpasbare e-mailsjablonen die u helpen een voorsprong te krijgen.

2. Gebruiksgemak

Constant Contact maakt het eenvoudig om uw lijstopbouwcampagnes op te bouwen. Het wordt geleverd met een slepen-en-neerzetten-editor waarmee u eenvoudig uw e-mailsjablonen als een professional kunt aanpassen.

Met de optin-formulierbouwer kunt u snel en eenvoudig een optin-formulier bouwen en deze overal op uw site insluiten.

De slepen-en-neerzetten-editor is handig voor het maken van een e-mailnieuwsbrief, maar u hoeft deze niet per se helemaal opnieuw te starten. Kies gewoon uit hun sjablonen, pas het aan en begin met het bouwen van uw campagne.

Constant contact versus Mailchimp

Met Mailchimp kunt u ook verschillende e-mailcampagnes voor uw bedrijf maken. U heeft de mogelijkheid om uw campagnes te maken met betrekking tot e-mails, geautomatiseerde e-mails, advertenties, postkaarten, sociale berichten, aanmeldingsformulieren en bestemmingspagina’s.

Vergeleken met Constant Contact heeft Mailchimp een steile leercurve. Het is meer een alles-in-één marketingtool dan een beginnersvriendelijke e-mailserviceprovider. Hoe meer functies standaard beschikbaar zijn, hoe steiler de leercurve zal zijn. MailChimp is niet anders.

Mailchimp vs Constant Contact

Winnaar: Constant contact

3. Flexibiliteit in ontwerp

Constant Contact biedt een grote flexibiliteit wat betreft het stylen en ontwerpen van uw campagnesjablonen. U kunt uw campagnes helemaal zelf bouwen of meteen een vooraf gemaakte sjabloon gebruiken. U kunt afbeeldingen, knoppen, teksten, actieblokken en meer toevoegen met slechts een muisklik.

Het biedt ook grote flexibiliteit bij het kiezen van uw lettertype, het wijzigen van kleuren en zelfs de lay-outs. Als je wilt, kun je ook de kleur van de links wijzigen. Voordat u uw ontwerp publiceert, kunt u ook een snel voorbeeld bekijken. Om dwaze fouten te voorkomen, biedt het ook een optie om te controleren op fouten. Door op deze optie te klikken, ziet u alle woorden of elementen met ontbrekende links.

Constant contact versus MailChimp

Mailchimp heeft een behoorlijk aantal vooraf gebouwde sjablonen en elk daarvan is volledig aanpasbaar. Je zult het ook gemakkelijk vinden om je sjablonen te kiezen met Mailchimp omdat ze zijn gegroepeerd in categorieën. Dus als u een marketinggerelateerde sjabloon wilt, kunt u direct in de specifieke categorie springen en uw sjabloon vinden.

Ontwerpflexibiliteit van Mailchimp

Winnaar: Mailchimp

4. Lijstbeheer en segmentaties

Constant contact versus MailChimp

Met segmentatie kunt u gepersonaliseerde e-mails naar uw leads sturen. Het is het proces van het toevoegen van uw leads aan een afzonderlijke groep op basis van gemeenschappelijke interesses. Wanneer u e-mails naar elke groep verzendt die is afgestemd op het gemeenschappelijke belang, is de kans groter dat ze worden geopend, gelezen en betrokken.

Met zowel Constant Contact als Mailchimp kunt u uw e-maillijst snel en gemakkelijk segmenteren en beheren. Met Constant Contact kunt u handmatig tags toevoegen en uw contactenlijsten uploaden vanuit spreadsheets.

Mailchimp biedt u meer manieren om uw leads te segmenteren. U kunt ook veel automatiseringstriggers instellen op basis van de activiteiten van de klant, zoals abonneren op een lijst, een product kopen, uw e-boek downloaden, enz..

Winnaar: Mailchimp

5. Leverbaarheid

Een e-mail wordt bezorgd wanneer deze met succes is bereikt in de inbox van een ontvanger. Constant Contact heeft een bezorgpercentage van 97%. Dit is een van de redenen waarom veel gebruikers voor Constant Contact hebben gekozen.

Mailchimp daarentegen heeft een bezorgpercentage van 96% – 99%.

Winnaar: Het is een gelijkspel.

6. Ondersteuning

Constant Contact biedt uitstekende ondersteuning en stelt u in staat om contact met hen op te nemen via chat en telefoontjes. Als u op zoek bent naar een uitstekende klantenondersteuning, raden we Mailchimp niet aan omdat hun ondersteuning moeilijk te krijgen is.

Winnaar: Mailchimp

7. Prijzen

Als het op prijzen aankomt, verslaat Mailchimp al hun wedstrijden met hun gratis abonnement voor altijd. Voor Constant Contact beginnen de prijzen vanaf $ 5 / maand. Met dat abonnement kun je 10.000 e-mails per maand versturen. Met alle andere abonnementen kunt u onbeperkt e-mails verzenden.

Winnaar: Mailchimp

Constant contact versus Mailchimp: ons oordeel

Als u nieuw bent bij e-mailmarketing en op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk e-mailmarketingplatform, raden we u aan te kiezen voor Constant Contact. Het biedt je niet alleen alle essentiële functies die je nodig hebt om je e-maillijst te vergroten, maar het biedt ook uitstekende klantenondersteuning, wat handig is als je begint. Hun e-mailbouwer met slepen en neerzetten en een grote verscheidenheid aan e-mailsjablonen maken het gemakkelijk om een ​​e-mailmarketingcampagne te voeren. En dit is ook de reden dat Constant Contact onze lijst met de beste CRM-software voor e-mailmarketing heeft bereikt.

Aan de andere kant is Mailchimp de beste optie voor gebruikers die een alles-in-één marketingsuite nodig hebben. Met Mailchimp kunt u gratis aan de slag met e-mailmarketing. Er is echter een beetje leercurve om aan te pakken en hun steun is moeilijk te krijgen. Je zult het moeilijk vinden om erachter te komen hoe je een e-mailnieuwsbriefcampagne kunt opzetten met Mailchimp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map