Een genomen domeinnaam kopen (7 Pro-tips)


Is de domeinnaam die u voor uw bedrijf wilde al in gebruik??

Na veel tijd te hebben nagedacht over de perfecte domeinnaam voor uw site, zult u merken dat deze al door iemand anders is ingenomen. Maar het goede nieuws is dat je nog steeds een aantal opties hebt om een ​​domein te krijgen, ook al lijkt het op het eerste gezicht niet beschikbaar.

In dit artikel vertellen we je in zeven eenvoudige stappen hoe je een genomen domeinnaam koopt.

Maar voordat we beginnen, laten we eerst kennismaken met de verschillende soorten domeinnamen die er zijn, zodat u weet welke ideaal zou zijn voor uw bedrijf.

Verschillende soorten domeinnamen

Er zijn verschillende soorten domeinnaamextensies, zoals .com, .org, .net, .tv, .info, .io, enzovoort. De meest populaire keuze is de .com-extensie.

Maar op basis van uw domeinextensie kan een domeinnaam onder 3 verschillende categorieën vallen.

 1. Top Level Domain Name (TLD): Zoals de naam al doet vermoeden, worden domeinnamen op het hoogste niveau geacht bovenaan te staan ​​wat betreft domeinstructuur. Alle domeinnamen die eindigen op een .com, .org, .net extensie vallen onder deze categorie.
 2. Country Code Top Level Domain (ccTLD): Deze domeinen zijn landspecifieke domeinnamen met de landcode als extensie. De extensie voor India is bijvoorbeeld .in en voor het VK is het .uk.
 3. Gesponsord Top Level Domain (sTLD’s): sTLD’s zijn gespecialiseerde domeinextensies met een sponsor achter zich die een specifieke gemeenschap vertegenwoordigt die het domein zal bedienen. Zo zal een domein met .gov ten dienste staan ​​van overheidsorganisaties, een met .edu ten dienste van onderwijsinstellingen enzovoort.

Nu we een duidelijk beeld hebben van enkele van de meest populaire typen domeinen, gaan we kijken hoe we een domeinnaam kunnen kopen die al in gebruik is.

Stap 1: Onderzoek en ontdek de waarde van de domeinnaam

De eerste stap bij het kopen van een domeinnaam is om erachter te komen wat dat specifieke domein waard is. Dat komt omdat sommige domeinen vrij duur kunnen zijn. Het is het beste om te weten of u het zich kunt veroorloven een bod uit te brengen voordat u urenlang probeert uit te zoeken hoe u het kunt kopen.

Als je veel onderzoek doet om te beseffen dat het te duur is, zul je veel meer teleurgesteld zijn omdat je je tijd en moeite hebt verspild.

Het vinden van een domeinwaarde is eenvoudig. Daarvoor kunt u naar elke domeinbeoordelingssite gaan en het domein invoeren waarin u geïnteresseerd bent. Hier ziet u hoe u de tool voor domeinbeoordeling voor GoDaddy kunt gebruiken.

Bezoek de site en voer het domeinadres met extensie in het aangeboden veld in. Klik nu op de GoValue knop.

Domeinbeoordeling, godaddy

Het geeft u snel een ruwe schatting van wat die domeinnaam waard is. Aan de rechterkant zal het ook dezelfde domeinnaam vergelijken met andere extensies en de prijswaarde van elk weergeven. Dit is handig omdat u misschien merkt dat andere domeinextensies goedkoper zijn dan degene die u oorspronkelijk in gedachten had.

Door de prijs van het domein te kennen voordat u onderhandelingen start om het te kopen, kunt u een sterker gameplan met de verkoper creëren. Maar de vraag blijft: “Hoe vind je de verkoper in de eerste plaats?”

Stap 2: Zoek uit wie de eigenaar is

De volgende stap is om erachter te komen wie de domeinnaam bezit. U moet weten of de domeinnaam voortdurend van eigenaar is veranderd of dat deze relatief stabiel is gebleven. Frequente veranderingen in eigendom betekenen instabiliteit, wat goed kan zijn of niet, afhankelijk van uw behoeften.

Als het gewenste domein veel verschillende eigenaren heeft gehad, is de kans groter dat u het in handen krijgt. Dat komt omdat er nog geen gevestigd merk aan de naam is gekoppeld.

Maar als de meest recente eigenaar een hogere prijs heeft betaald, is hij misschien minder bereid om u het domein tegen een betaalbare prijs te verkopen.

Om de eigenaar van de gewenste domeinnaam te achterhalen, gaat u naar de Whois Lookup-site. Hier kunt u de domeinnaam invoeren in het zoekveld.

Whois Lookup Domain Beschikbaarheid

U heeft nu alle informatie over het domeinprofiel op uw scherm.

Door verder op het scherm te scrollen, zie je de Whois Record. Hier heb je verschillende URL’s waarmee je de contactgegevens van de eigenaar kunt ophalen.

Je kunt ook platforms gebruiken zoals ICANN-zoekopdracht om de informatie van uw domeineigenaar te vinden. Als de eigenaar de contactgegevens echter heeft beveiligd, kan het voor u moeilijk zijn om specifieke contactgegevens te achterhalen.

Stap 3: Controleer op handelsmerken

Het zoeken naar handelsmerken is een andere cruciale stap die u niet mag missen. Er zijn momenten waarop gebruikers juridische problemen tegenkomen omdat ze uiteindelijk een domein kopen met een handelsmerk. Je wilt jezelf niet in deze situatie bevinden.

Tools zoals Tradmarkia kan u helpen detecteren of uw domeinnaam een ​​handelsmerk is. Bovendien is Tradmarkia gratis te gebruiken.

Als uw domeinnaam geen handelsmerk heeft, zal Tradmarkia ook plaatsen voorstellen waar u een eigen handelsmerk kunt aanvragen. Op die manier wordt het domein veiliger als u het uiteindelijk toch krijgt.

Stap 4: Zoek uw domein op veilingsites van domeinen

De kans is altijd groot dat het domein dat u zoekt, eigendom is van iemand en te koop wordt aangeboden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de eigenaar het domein zou willen verkopen.

 • Ze doen het misschien niet goed als online ondernemer
 • Ze hebben hun interesse in hun project verloren
 • Het kunnen domeinverkopers zijn die domeinen kopen en verkopen om geld te verdienen
 • Mogelijk heeft iemand het domein voor hen gekocht als cadeau

En meer. De redenen kunnen verschillen, maar het gaat erom dat uw domeinnaam momenteel voor het grijpen ligt op deze veilingsites.

Voordat u contact opneemt met de eigenaar, moet u ervoor zorgen dat de domeinnaam niet wordt vermeld op sites zoals Flippa, NameCheap, GoDaddy Auction of anderen zoals zij.

Stap 5: Neem contact op met de eigenaar en onderhandel

Nu je je onderzoek hebt gedaan, ben je klaar om contact op te nemen met de domeineigenaar en te onderhandelen voor een eerlijke prijs. Als je dat doet, moet je geduld hebben, zodat je geen impulsieve deal maakt waardoor je in het nadeel bent.

Zorg ervoor dat je laatste discussie omvat:

 • Wat u betaalt en in welke valuta (voor internationale verkopers)
 • Hoe het domein wordt overgedragen
 • Welke regionale wetten van toepassing zijn op de verkoop

Hier zijn een paar tips waarmee je als een professional kunt onderhandelen.

 • Laat de domeineigenaar eerst de prijs opgeven. Het is mogelijk minder dan de prijs die u in gedachten heeft.
 • Bied niet te laag. Dit kan de verkoper irriteren en hem doen denken dat je onprofessioneel bent. Ze kunnen je helemaal wegsturen, dus tegenbod met een eerlijke prijs.
 • Raak niet overdreven gehecht aan het domein. Hierdoor ziet u er kwetsbaar uit en kan de verkoper koppig vasthouden aan de opgegeven prijs als hij ziet hoe wanhopig u bent.

Stap 6: Betaal voor het domein en draag het eigendom over

Als u met succes een eerlijke deal maakt, kunt u doorgaan naar de volgende stap, namelijk het betalen. Vermijd altijd directe elektronische overschrijvingen met diensten zoals PayPal of TransferWise. Hierdoor ziet u er niet alleen onprofessioneel uit, maar lopen ook uw transacties gevaar.

Dat komt omdat het vereist dat de verkoper of de koper als eerste de deal sluit en erop vertrouwt dat de andere partij de deal zal voltooien.

Zorg er dus voor dat u op een betrouwbare site zoals GoDaddy Auctions of Escrow vertrouwt om uw transacties te voltooien.

Deze platforms van derden zorgen voor een veilige transactie en houden uw geld vast totdat de domeinnaam is geaccepteerd en bevestigd.

Stap 7: Wat te doen als de onderhandeling mislukt

Er zijn geen redenen om de hoop te verliezen als uw onderhandeling mislukt! Haal diep adem en zoek naar andere alternatieven op sites voor domeinverkoop.

We weten zeker dat u een naam zult vinden die perfect bij uw bedrijf past. En als u dat eenmaal doet, kunt u als volgt de domeinnaam registreren. Ter inspiratie kunt u ook onze tool voor het genereren van domeinnamen gebruiken.

Weet je niet waar je moet beginnen of heb je gewoon wat inspiratie nodig? Bekijk ons ​​bericht over het kiezen van een geweldige domeinnaam.

Hopelijk vond je dit artikel leuk en we hopen dat het je helpt de perfecte domeinnaam voor je website te vinden. En als u iemand kent die moeite heeft om hun domeinnaam te krijgen, geef deze bron dan gerust door.

Heeft u nog andere tips of suggesties voor het kopen van een domeinnaam die al in gebruik is? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map