Grammatica versus Hemingway versus Jetpack (beste spellingcontrole vergeleken)

beste spellingcontrole


Bent u op zoek naar de beste grammaticacontrole-software? Of u nu blogposts schrijft of een kopie schrijft voor uw kleine bedrijfswebsite, het is belangrijk om een ​​perfecte grammatica en interpunctie te hebben. Door een slechte grammatica en interpunctie ziet uw website er onprofessioneel uit. Niet iedereen is een sterke speller, maar dat is oké. Zelfs de meest ervaren schrijvers maken fouten. Gelukkig zijn er een aantal gratis tools voor spellingcontrole om je te helpen.

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van enkele van de beste grammaticacontrolersoftware en kijken we welke tool bovenaan komt in de strijd van Grammarly vs. Hemingway vs. Jetpack.

Laten we beginnen.

Grammatica

grammatica-beste-grammatica-checker-software

Grammatica is de meest populaire tool voor spellingcontrole en grammaticacontrole die online beschikbaar is. De door AI aangedreven schrijfassistent van Grammarly vindt tijdens het typen schrijffouten en stelt manieren voor om deze op te lossen.

Deze grammaticacontrole-tool onderstreept uw ​​fouten in het rood duidelijk. U kunt dan met uw muis over het woord gaan om suggesties te krijgen om uw fout te herstellen en met 1 klik zal de tool uw fout herstellen.

U kunt de fouten in uw document ook corrigeren met behulp van hun assistent. Hiermee krijgt u een gedetailleerd overzicht van alle spellings- en grammaticafouten in uw schrijven en krijgt u meer gedetailleerde uitleg en oplossingen voor uw fouten.

grammatica-assistent

Wanneer u zich aanmeldt bij Grammarly, kunt u de tool ook personaliseren voor uw exacte behoeften. U kunt kiezen waar het meeste van uw schrijven voor is, of het nu voor werk, school of andere projecten is. U kunt ook uw schrijfvaardigheidsniveau selecteren van beginner, gemiddeld of gevorderd.

grammatica-personalisatie

Deze personalisatie zorgt ervoor dat u de exacte schrijfhulp krijgt die u nodig heeft.

Kenmerken

Grammarly lost niet alleen uw spelling- en grammaticafouten op terwijl u schrijft, vindt en corrigeert onmiddellijk meer dan 150 soorten grammaticafouten, maar biedt ook een aantal andere coole functies in hun standaardversie en geavanceerde versie, waaronder:

Standaard kenmerken:

 • Toegang tot uw documenten op meerdere apparaten
 • Vang contextuele spellings- en grammaticafouten
 • Zie uitleg van grammaticaregels
 • Voeg woorden toe aan je persoonlijke woordenboek
 • Bekijk definities en synoniemen door te dubbelklikken
 • Ontvang prestatiestatistieken via e-mail

Geavanceerde functies:

 • Meer dan 100 extra geavanceerde controles voor interpunctie, grammatica, context en zinsstructuur
 • Genre-specifieke schrijfstijlcontroles
 • Suggesties voor woordenschatverbeteringen
 • Plagiaatdetector die meer dan 16 miljard websites controleert

Integraties

Een van de grootste voordelen van het gebruik van Grammarly is de mogelijkheid om het te integreren met bijna elke app of elk platform dat je maar kunt bedenken. Dit betekent dat het niet uitmaakt waar u online schrijft, de grammaticacontrolesoftware van Grammarly is er om uw schrijffouten voor u te vinden.

grammatica-integraties

Grammaticaal naadloos geïntegreerd met apps en platforms zoals:

 • Gmail
 • Outlook
 • Facebook messenger
 • Yahoo
 • Slap
 • Microsoft Word
 • Google documenten
 • Social media platforms zoals LinkedIn en Twitter
 • WordPress
 • En nog veel meer

Als je een blog of website op WordPress hebt, is de integratie van Grammarly met WordPress geweldig. Als u een blogpost maakt in WordPress Post Editor of een kopie schrijft voor uw webpagina’s, zal Grammarly uw spelling- en grammaticafouten voor u opvangen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het opnieuw publiceren van een blogpost met schrijffouten.

Dit kan problemen opleveren als u een lang artikel schrijft, omdat u helemaal naar boven moet scrollen om tools in de werkbalk te gebruiken.

Prijzen

U kunt de browserextensie van Grammarly gratis installeren voor Google Chrome, Firefox en Microsoft Edge, die alle functies van het standaardplan bevatten.

Als je toegang wilt tot hun geavanceerde functies, kun je je aanmelden voor hun Premium-account. U kunt de betalingsfrequentie voor een Premium-account kiezen.

grammatica-beste-grammatica-checker-software

U kunt maandelijks betalen voor $ 29,95 / maand, driemaandelijks voor $ 59,95 / kwartaal ($ 19,98 / maand) of jaarlijks voor $ 139,95 / jaar ($ 11,66 / maand).

Ga vandaag nog aan de slag met grammatica »

Hemingway

hemingway-beste-grammatica-checker-tool

Hemingway is een andere bekende online tool voor spellingcontrole. Deze tool voor grammaticacontrole is echter webgebaseerd, dus u kunt hem niet gebruiken binnen WordPress of een andere app. Dus als u een blog wilt starten, kunt u uw berichten helaas niet proeflezen en bewerken vanaf uw WordPress-dashboard met deze spellingcontrole-tool.

Om Hemingway te gebruiken, kopieert en plakt u uw tekst in hun app en de tool controleert uw schrijven op spelling- en grammaticafouten.

Dankzij de afleidingsvrije interface van de tool kunt u snel fouten vinden, zodat u uw gepolijste inhoud zo snel mogelijk kunt publiceren.

Kenmerken

Hemingway controleert niet alleen uw schrijven op spellings- en grammaticafouten, maar het is ook een stijlcontrole. Deze tool maakt gebruik van een opvallend, kleurgecodeerd systeem om langdradige zinnen, complexe woorden, passieve stem en bijwoorden aan te geven.

Hemingway stelt bijvoorbeeld voor om bijwoorden te verwijderen om je schrijven sterker te maken en om bijwoorden blauw te markeren.

beste-grammatica-checker-software-hemingway

Hemingway zal u ook helpen de leesbaarheid van uw schrijven te verbeteren door u een leesbaarheidsscore te geven en suggesties voor verbetering te geven.

Het is belangrijk dat uw inhoud gemakkelijk te lezen is, anders zal niemand deze willen lezen. Deze tool voor grammaticacontrole is dus geweldig om u te helpen bij het schrijven van inhoud voor uw blog of website die gemakkelijk te begrijpen is voor uw lezers.

Prijzen

U kunt de webgebaseerde Hemingway-app gebruiken om uw schrijfwerk gratis te controleren op fouten – het kost u niets om de online grammaticacontrolersoftware te gebruiken.

Maar u kunt ook een desktopversie voor Windows en Mac kopen voor slechts $ 19,99.

hemingway-prijzen

Als u de desktopversie van Hemingway koopt, kunt u rechtstreeks op WordPress posten, de tool zonder internetverbinding gebruiken en gemakkelijk importeren en exporteren vanuit andere programma’s zoals Microsoft Word.

Ga vandaag nog aan de slag met Hemingway »

Jetpack

jetpack-best-grammatica-checker-software

Jetpack is een van de meest populaire WordPress-plug-ins aller tijden. Het is een alles-in-één plug-in voor ontwerp, marketing en beveiliging. Maar wist je dat het ook een van de beste grammaticacontrolersoftware is?

Jetpack noemt hun grammaticacontrole-software Na de deadline en het is beschikbaar in de Jetpack-plug-in.

Download eenvoudig de gratis Jetpack-plug-in. Zodra het is geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar Instellingen. In de Schrijven sectie, zet de Controleer spelling, stijl en grammatica knop. Nadat u het heeft ingeschakeld, kunt u ook aanvullende opties kiezen waarvoor u wilt dat de tool controleert.

jetpack-best-grammatica-checker-software

Nadat je de instelling voor spellingcontrole hebt ingeschakeld en je voorkeuren hebt ingesteld, zie je een vinkje op de werkbalk van de WordPress-editor. Klik gewoon op de knop om te controleren op spellings- en grammaticafouten in de blogpost of pagina.

jetpack-best-grammatica-checker-software

U kunt vervolgens op elke kleurgecodeerde, onderstreepte fout klikken die de tool vindt om suggesties te zien om de spelling of grammaticafout te herstellen.

jetpack-suggesties

Het enige nadeel van de grammaticacontrolersoftware van Jetpack is dat deze momenteel niet werkt met de nieuwe Gutenberg WordPress-editor. Met de Gutenberg-editor is er geen spellingsvinkje meer op je scherm zoals in de klassieke editor en de Jetpack-plug-in pikt geen fouten op terwijl je typt.

Dus als je Jetpack wilt gebruiken om fouten in je blogposts en WordPress-website te vinden, moet je Gutenberg uitschakelen en teruggaan naar de klassieke editor in WordPress.

Raadpleeg deze handleiding voor stapsgewijze instructies om dat te doen hoe je Gutenberg uitschakelt en de klassieke editor in WordPress behoudt.

Gerelateerd: Jetpack-alternatieven

Kenmerken

De grammaticacontrolesoftware van Jetpack is vrij eenvoudig in zijn functieset, vooral omdat de grammaticacontrolesoftware niet de belangrijkste focus is van deze plug-in.

Maar hoewel de functieset eenvoudig is, heeft de plug-in nog steeds een aantal functies waarmee u uw blogposts gemakkelijker kunt controleren op fouten, waaronder:

 • Kleurcodering om gemakkelijk spelling, verkeerd gebruikte woorden, grammatica en stijlfouten te herkennen.
 • Optie om de proeflezer automatisch uit te voeren voordat u een bericht publiceert of bijwerkt.
 • De mogelijkheid om fouten 1 keer of altijd te negeren.
 • Beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans.
 • Geavanceerde opties voor grammaticacontrole, zoals vooringenomen taal, clichés, dubbele negatieven, passieve stem, te vermijden uitdrukkingen en meer.

Prijzen

Jetpack is een gratis WordPress-plug-in. U kunt het dus gratis gebruiken om uw grammatica en spelling te controleren.

Ze bieden echter wel een aantal betaalde abonnementen die u toegang geven tot een aantal geavanceerde functies. Deze abonnementen omvatten Persoonlijk voor $ 3,50 / maand, Premium voor $ 9 / maand en Professional voor $ 29 / maand.

jetpack-prijzen

Als u upgradet naar een betaald abonnement met Jetpack, krijgt u echter geen geavanceerde functies voor grammaticacontrole. De betaalde abonnementen zijn bedoeld voor het verbeteren van de prestaties, beveiliging, verkeer en inkomsten, siteactiviteit en ondersteuningsfuncties.

Bekijk onze volledige Jetpack-recensie voor een meer gedetailleerde kijk op deze plug-in.

Ga vandaag nog aan de slag met Jetpack »

Grammatica versus Hemingway versus Jetpack: dat is de beste grammaticacontrole-software?

Na onze vergelijking zijn we van mening dat Grammarly over het algemeen de beste grammaticacontrole-software is.

Hoewel Hemingway en Jetpack beide geweldige grammaticacontrolesoftware zijn, hebben ze allebei bepaalde beperkingen die Grammarly niet heeft.

De mogelijkheid om Grammarly eenvoudig te integreren met zoveel verschillende platforms en apps is een van de duidelijke voordelen die deze grammaticacontrole tool boven de rest plaatst. Het maakt niet uit of je een blogbericht in WordPress schrijft of je LinkedIn-profiel bijwerkt, Grammarly zal er zijn om eventuele schrijffouten op te vangen.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het kiezen van de beste grammaticacontrolersoftware voor uw behoeften. Nu is het schrijven voor uw website en het schrijven van blogposts een fluitje van een cent. Als je dit bericht leuk vond, bekijk dan ons andere artikel over de beste contentmarketingtools en plug-ins voor WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map