Hoe maak je een e-mailnieuwsbrief in 5 minuten (stap voor stap)


Vraagt ​​u zich af hoe u een nieuwsbrief kunt maken? Het maken van een e-mailnieuwsbrief is een geweldige manier om uw boodschap over te brengen, of u nu een blogger bent en uw lezers regelmatig updates wilt geven of dat u een bedrijf bent dat meer leads probeert te genereren. Door een nieuwsbrief te verzenden, kunt u uw bericht rechtstreeks in de inbox van de mensen die u wilt zien, ontvangen. Maar als je nog nooit eerder een e-mailnieuwsbrief hebt gemaakt, kan dit intimiderend zijn. Maar maak je geen zorgen.

In dit artikel laten we u zien hoe u in tien eenvoudige stappen een e-mailnieuwsbrief instelt.

Laten we beginnen.

1. Maak een plan en stel doelen in voor uw nieuwsbrief

Voordat u begint met het maken van een nieuwsbrief, moet u eerst een plan maken en doelen stellen. Zonder plan wordt uw nieuwsbrief ongeorganiseerd. Bovendien mag u geen nieuwsbrief verzenden zonder enige redenering of doelen erachter. Een e-mailnieuwsbrief moet een doel dienen voor uw bedrijf of blog, zoals:

 • Genereer meer bezoekers naar uw website
 • Betrokkenheid en aandelen vergroten
 • Promoot uw product of services
 • Bouw een loyale aanhang op
 • Genereer omzet

Bepaal wat het doel van uw nieuwsbrief zal zijn en maak uw nieuwsbrief met dat doel voor ogen. Als u een doel heeft voor uw nieuwsbrief, wordt deze effectiever.

Na het bepalen van het doel van uw nieuwsbrief, komt u met een plan. Een nieuwsbriefplan bestaat uit:

 • Welke inhoud stuur je
 • Wanneer en hoe vaak verstuurt u uw nieuwsbrieven
 • Naar wie stuurt u uw nieuwsbrieven

Door de inhoud die u verzendt te plannen, kunt u deze veel gemakkelijker beheren. In plaats van dat je ter plekke iets moet zeggen, kun je verwijzen naar het plan dat je hebt gemaakt.

2. Kies een e-mailmarketingservice

Vervolgens moet u een e-mailmarketingservice kiezen. Vraagt ​​u zich af waarom u niet zomaar Gmail of Outlook kunt gebruiken? Als je alleen een nieuwsbrief naar een paar familieleden en vrienden stuurt, is Gmail prima. Maar als u uw nieuwsbrief in bulk naar potentiële klanten en e-mailabonnees wilt sturen, heeft u een betere oplossing nodig. Om een ​​professioneel uitziende e-mail te sturen die niet op spam lijkt, moet je een e-mailmarketingservice gebruiken.

Een goede e-mailmarketingservice biedt vooraf ontworpen e-mailsjablonen om uw nieuwsbrief in een oogwenk een professionele uitstraling te geven, u in staat te stellen eenvoudig uw contactenlijst te importeren, personalisatie- en automatiseringsfuncties aan te bieden en de kans te vergroten dat uw nieuwsbrief met succes wordt bezorgd en gelezen.

Gelukkig zijn er een aantal betaalbare, gebruiksvriendelijke e-mailmarketingservices op de markt. Laten we een paar van onze beste keuzes bespreken voor de beste e-mailmarketingservices.

Constant contact
constante-contact-e-mail-nieuwsbrief-service

Constant Contact is de meest populaire e-mailmarketingservice voor kleine bedrijven. Ze bieden meer dan 100 prachtig ontworpen sjablonen en met hun gebruiksvriendelijke slepen-en-neerzetten-editor, kunt u ze gemakkelijk aanpassen aan uw merk en uw behoeften. Bovendien zijn al hun sjablonen geschikt voor mobiel, dus ze zien er geweldig uit op elk apparaat.

Constant Contact biedt ook een aantal automatiseringsfuncties voor e-mailmarketing, zoals automatische welkomst-e-mails voor nieuwe abonnees, e-mailseries activeren op basis van waar een gebruiker klikt, contacten segmenteren voor verbeterde personalisatie, e-mails automatisch opnieuw verzenden naar niet-openers en meer.

Met Constant Contact kunt u er zeker van zijn dat u altijd de hulp krijgt die u nodig heeft met hun geweldige klantenondersteuning met livechat, e-mail, discussieforums en bronnenbibliotheek.

Constant Contact biedt ook een gratis proefperiode van 60 dagen, meer dan enige andere e-mailmarketingservice. Nadat de gratis proefperiode is afgelopen, beginnen hun betaalde abonnementen bij $ 20 / maand voor maximaal 500 abonnees.

Ga vandaag nog aan de slag met Constant Contact.

SendinBlue
sendinblue-beste-e-mail-automatiseringstools

SendinBlue in een andere geweldige e-mailmarketingservice die is gebouwd met eenvoud in gedachten. Zonder enige technische ervaring kunt u in een mum van tijd eenvoudig een professionele e-mailnieuwsbrief opzetten. SendinBlue biedt een gratis responsieve sjabloongalerij en een eenvoudig te gebruiken slepen-en-neerzetten-editor om uw sjabloon volledig aan te passen.

Ze bieden ook direct uit de doos 8 automatiseringsworkflows, zoals welkomst-e-mails, herinneringen voor verlaten winkelwagens en meer. Andere functies zijn onder meer e-mailpersonalisatie, bouwer van bestemmingspagina, optimalisatie van verzendtijd en nog veel meer.

Met SendinBlue zijn hun prijzen gebaseerd op het aantal e-mails dat u verzendt, niet op de grootte van uw e-maillijst zoals andere e-mailmarketingservices. Met hun gratis abonnement kun je tot 300 e-mails per dag verzenden. Hun betaalde plannen beginnen bij $ 25 / maand voor 40.000 e-mails per maand.

Ga vandaag nog aan de slag met SendinBlue.

3. Maak een merknieuwsbrief

Nadat u de beste e-mailmarketingservice voor uw behoeften heeft gekozen, is het tijd om uw nieuwsbrief te maken.

De eerste stap is het kiezen van een nieuwsbriefsjabloon. De meeste e-mailmarketingservices zoals Constant Contact en SendinBlue bieden tal van fantastische e-mailsjablonen. Kies een sjabloon die speciaal is ontworpen voor nieuwsbrieven, zoals de eerste twee in de onderstaande afbeelding.

nieuwsbrief-template-gallery

Als u een sjabloon kiest die speciaal voor uw behoeften is ontworpen en die bij uw merk past, hoeft u niet veel meer te doen om uw nieuwsbrief te maken.

Maakt u zich geen zorgen als u geen sjabloon kunt vinden die past bij uw kleurenschema of type bedrijf. Met de slepen-en-neerzetten-editor kunt u de kleuren wijzigen, uw eigen afbeeldingen invoegen, uw logo uploaden en meer om de sjabloon volledig aangepast te maken.

bewerk-nieuwsbrief-sjabloon

Het is belangrijk om uw nieuwsbrief aan te passen, zodat uw lezers gemakkelijk kunnen herkennen dat de e-mail van u afkomstig is.

Ga echter niet overboord door te veel afbeeldingen of iets flitsends toe te voegen. Uw nieuwsbrief moet gemakkelijk te lezen zijn en het ontwerp mag de inhoud niet afleiden.

4. Voeg inhoud van nieuwsbrief toe

Nadat u uw nieuwsbriefsjabloon heeft laten kijken zoals u dat wilt, is het tijd om de hoofdinhoud toe te voegen. De hoofdinhoud is wat u in de nieuwsbrief schrijft. De meeste sjablonen voor e-mailnieuwsbrieven worden geleverd met vooraf geschreven inhoud. Wis eenvoudig de vooraf geschreven inhoud en vervang deze door uw eigen inhoud.

hoe-om-een-nieuwsbrief-body te maken

Schrijf geen enorme blokken alinea’s, de meeste gebruikers willen dat niet lezen. Schrijf in plaats daarvan op een scanbare manier – kleinere alinea’s met een spatie tussen hen. De meeste e-mailnieuwsbriefsjablonen zijn al ontworpen voor de beste leesbaarheid, dus houd u aan de opmaak van uw sjabloon.

Vergeet niet om ook een call-to-action toe te voegen. Het is belangrijk om uw lezers te laten weten wat ze moeten doen na het lezen van uw nieuwsbrief. Wil je dat ze op een link klikken? Bezoek je website? Deel je je nieuwste blogpost? Uw lezers zullen eerder de door u gewenste actie ondernemen als u hen daarom vraagt.

5. Kies uw onderwerpregel en afzendernaam

Vervolgens moet u uw onderwerpregel kiezen. De onderwerpregel is een zeer belangrijk onderdeel van uw nieuwsbrief. Het is tenslotte het eerste dat gebruikers in hun inbox zien. Uw onderwerpregel moet interessant genoeg zijn om ervoor te zorgen dat ze op uw e-mail willen klikken en deze willen lezen. Volgens statistieken opent 35% van de e-mailontvangers e-mails op basis van alleen de onderwerpregel.

Om een ​​in het oog springende onderwerpregel voor uw nieuwsbrief te bedenken, volgen hier enkele praktische tips die u kunt volgen:

 • Houd uw onderwerpregels onder de 50 tekens, zodat deze niet op het scherm worden afgesneden.
 • De onderwerpregel van uw e-mail moet lezers een idee geven over wat er in uw nieuwsbrief staat.
 • Schrijf de onderwerpregel van uw e-mail niet in ALLE HOOFDLETTERS en gebruik niet te veel uitroeptekens!!!
 • Creëer een gevoel van urgentie of nieuwsgierigheid met de onderwerpregel van uw e-mail.
 • Zorg ervoor dat lezers zich speciaal voelen, bijvoorbeeld “Een speciaal cadeau voor jou”.
 • Personalisatie toevoegen. Het toevoegen van de naam van de ontvanger aan de onderwerpregel van de e-mail verhoogt de open tarieven.

Bedenk 10 onderwerpregelideeën voor elke nieuwsbrief die u schrijft, zodat u de meest aanlokkelijke kunt vinden die lezers nieuwsgierig genoeg maakt om op te klikken.

U moet ook uw afzendernaam kiezen. Als ontvangers zien dat de naam van de afzender zoiets is als [email protected], zullen ze te geïntimideerd of ongeïnteresseerd zijn om op uw nieuwsbrief te klikken. In plaats daarvan kunt u het beste uw persoonlijke naam en uw bedrijfsnaam gebruiken, zoals ‘Bob at Boats Inc.’ of iets dergelijks. U wilt dat uw ontvanger herkent van wie de e-mail afkomstig is en dat u deze gemakkelijk kunt openen.

6. Voeg personalisatie toe aan uw e-mailnieuwsbrief

Zoals we eerder al kort vermeldden, is het belangrijk om personalisatie aan uw nieuwsbrief toe te voegen. Gepersonaliseerde e-mailberichten verbeteren de klikfrequentie met gemiddeld 14% en conversies met 10%.

U kunt uw nieuwsbrieven op verschillende manieren personaliseren voor uw ontvangers. De eerste is om ze op naam aan te spreken in de onderwerpregel van de e-mail of in de e-mail. U kunt ook andere personalisatietokens toevoegen, zoals hun locatie. De meeste e-mailmarketingservices bieden ingebouwde personalisatietokens. In het onderstaande voorbeeldvoorbeeld wordt de naam van de ontvanger bijvoorbeeld automatisch aan de e-mail toegevoegd.

email-nieuwsbrief-personalisatie

U kunt uw e-maillijst ook segmenteren om bepaalde berichten naar bepaalde abonnees te verzenden. Met e-mailsegmentatie kunt u contacten identificeren en groeperen op basis van verschillende criteria, zodat u hen relevantere nieuwsbrieven kunt bezorgen.

U kunt uw lijst bijvoorbeeld segmenteren op basis van locatie. Dus als uw nieuwsbrief een lokaal evenement aankondigt, kunt u de e-mail alleen naar uw abonnees in de buurt sturen.

U kunt uw lijst ook segmenteren op basis van geslacht, beroep, interesses, nieuwe abonnees, aankoopgeschiedenis en nog veel meer.

Wanneer uw nieuwsbrief eruit ziet alsof deze speciaal voor de ontvanger is gemaakt, is de kans groter dat ze uw e-mail openen, uw nieuwsbrief lezen en actie ondernemen.

7. Zorg ervoor dat u aan de wet voldoet

Een andere belangrijke stap bij het maken van een nieuwsbrief is ervoor te zorgen dat u zich aan de wet houdt. Wist je dat er wetten bestaan ​​voor e-mailmarketing? Er zijn twee belangrijke wetten waar u zich zorgen over moet maken, we zullen ze hieronder bespreken:

CAN-SPAM:

De CAN-SPAM-wet is in 2003 in de wet opgenomen en geeft ontvangers het recht om te stoppen met e-mailen. Om u aan de CAN-SPAM-wet te houden, moet u een voettekst in uw e-mailnieuwsbrief hebben met uw e-mailadres en het adres van uw bedrijf. Je moet ontvangers ook een gemakkelijke manier bieden om je af te melden voor je e-mails. De meeste e-mailmarketingservices hebben dit ingebouwd, voer gewoon uw gegevens in en u bent klaar.

GDPR:

GDPR is een soortgelijke wet die in 2018 in Europa is aangenomen. Deze wet vereist dat e-mailmarketeers alleen nieuwsbrieven sturen naar mensen die ervoor hebben gekozen deze te ontvangen. Dit betekent dat wanneer u e-mails op uw website verzamelt, u niet automatisch het selectievakje voor gebruikers kunt aanvinken. Gebruikers moeten dit vakje zelf handmatig aanvinken.

Als je je aan deze wetten houdt, ben je klaar om te gaan.

8. Stuur uw e-mailnieuwsbrief

Nu is het tijd om uw nieuwsbrief te verzenden. Controleer voordat u uw e-mail verzendt of u voldoet aan CAN-SPAM en GDPR, controleer uw sjabloon om er zeker van te zijn dat alles er goed uitziet en kijk in uw nieuwsbrief of er spellings- of grammaticafouten zijn.

Nadat je hebt gecontroleerd of alles in orde is, klik je op verzenden!

9. Volg het succes van uw nieuwsbrief

Nadat u uw eerste nieuwsbrief heeft verzonden, hoeft u niet achterover te leunen en op het beste te hopen. Houd in plaats daarvan uw succes bij met de analytische rapporten die uw e-mailmarketingservice biedt.

In uw e-mailnieuwsbriefanalyse kunt u een aantal belangrijke statistieken volgen, waaronder:

 • Open tarieven – Het aantal ontvangers dat uw nieuwsbrief heeft geopend.
 • Klikfrequenties – Bekijk welke links in uw nieuwsbrief de meeste klikken hebben gekregen.
 • Afmelden tarieven – Wie meldt zich af voor uw e-mailnieuwsbrieven.

e-mail-nieuwsbrief-analyse

Bij veel e-mailmarketingservices kunt u ook A / B-tests van uw onderwerpregels uitvoeren. Met A / B-testen kunt u een e-mail maken met 2 onderwerpregels en zien welke beter presteert.

Door deze gegevens te analyseren, kunt u bepalen wat werkt in uw nieuwsbrieven en wat niet, zodat u de volgende keer het succes van uw nieuwsbrief kunt verbeteren.

10. Laat uw e-maillijst groeien

Nadat u een succesvolle nieuwsbrief heeft gemaakt, wilt u uw bericht aan nog meer lezers kunnen verspreiden. Begin dus met het uitbreiden van uw e-maillijst.

U kunt uw e-maillijst eenvoudig uitbreiden met een tool als OptinMonster.

OptinMonster is de beste plug-in voor het genereren van leads op de markt. Met deze tool kunt u fantastische e-mailoptin-campagnes voor uw website maken. Ze bieden een breed scala aan vooraf gemaakte sjablonen en met hun drag-and-drop-builder kunt u binnen enkele minuten een aangepaste pop-up maken zonder een regel code aan te raken.

Bekijk deze beste WordPress pop-up plug-ins.

optinmonster-email-nieuwsbrief-optin

Een van de opvallende kenmerken van OptinMonster is hun exit-intent-technologie. Exit-intent-technologie kan bijhouden wanneer een gebruiker op het punt staat uw website te verlaten en een gerichte boodschap weergeven om hem aan te moedigen om op het juiste moment abonnee te worden. Met een tool als OptinMonster kun je je e-maillijst exploderen.

Bonus: Waanzinnige tips om uw e-maillijst SNEL te laten groeien!

Bekijk onze volledige OptinMonster-recensie voor meer informatie.

We hopen dat je dit artikel over het maken van een nieuwsbrief leuk vond. Met deze tips wordt uw eerste e-mailnieuwsbrief zeker een succes. Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan onze andere post over tips om meer e-mailabonnees te krijgen en de beste CRM-software.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map