Hoe u een e-mail kunt maken Schiet op de juiste (niet-spam) manier

e-mail ontploffing


Vraagt ​​u zich af hoe u een e-mailontploffing kunt maken? Een e-mailontploffing lijkt misschien de beste manier om uw bericht aan veel mensen tegelijk te verspreiden. Maar er is een goede en een verkeerde manier om een ​​e-mail te maken.

In dit artikel laten we u zien hoe u op de juiste (niet-spam) manier een e-mail kunt maken, zodat u het meeste uit uw e-mailmarketinginspanningen haalt en uw e-mailabonnees tevreden houdt.

Laten we beginnen.

Wat is een e-mailontploffing?

Een e-mailontploffing is gewoon één e-mailbericht dat tegelijkertijd naar een grote groep ontvangers wordt verzonden. Met een e-mail ontploffing worden ontvangers meestal niet op een strategische manier getarget, maar ontvangen ze allemaal hetzelfde algemene bericht. Hierdoor zijn e-mailontploffingen niet langer een best practice voor e-mailmarketing en worden ze vaak geassocieerd met spam.

Dus, om te voorkomen dat uw abonnees met brede, irrelevante e-mails worden ‘ontploft’ en ze worden verstoord door spamberichten, moet u het e-mailen een beetje anders doen.

In het volgende gedeelte bekijken we enkele van de verschillende soorten e-mailontploffingen die u kunt verzenden en hoe u een e-mailontploffing kunt verzenden zonder spam te zijn.

Soorten e-mailontploffingen

Zoals we al zeiden, zijn e-mailontploffingen geen best practice voor e-mailmarketing. Maar je wilt toch de mogelijkheid hebben om effectief een belangrijk bericht tegelijkertijd naar een grote groep van je abonnees te sturen. Dat is waar e-mailsegmentatie binnenkomt.

E-mailsegmentatie is in feite wanneer u uw e-mailabonnees in kleinere segmenten verdeelt op basis van vastgestelde criteria zoals locatie, geslacht, eerdere aankopen, fase in de verkoopcyclus, kopersfrequentie en meer. E-mailsegmentatie wordt gebruikt om de personalisatie van uw e-mailmarketing te verbeteren. Hiermee kunt u een relevanter e-mailbericht naar een groep van uw abonnees sturen. Omdat het bericht relevanter en persoonlijker voor hen is, wordt het niet als spam beschouwd en zullen de abonnees eerder opletten en actie ondernemen.

Er zijn een aantal verschillende soorten ‘e-mailontploffingen’ die u naar uw abonnees kunt sturen. Door uw e-maillijst te segmenteren, kunt u uw e-mailcampagnes effectiever maken. Laten we enkele voorbeelden bekijken:

Email Blast Voorbeeld 1: Sales

Een verkoop voor de hele winkel is iets waar u al uw e-mailabonnees over wilt vertellen. Maar bij sommige verkopen wilt u uw e-maillijst segmenteren.

Als je bijvoorbeeld een uitverkoop voor winterkleding hebt, zoals winterjassen, winterlaarzen, handschoenen en hoeden, zullen je abonnees in warmere gebieden er niet in geïnteresseerd zijn. Segmenteer dus uw e-maillijst op basis van locatie om ervoor te zorgen dat de abonnees die zich in geografisch koudere gebieden bevinden, degenen zijn die het bericht ontvangen.

Hier is nog een voorbeeld van Fred Perry. Ze willen een pop-upverkoop in New York aankondigen. Voor een abonnee die aan de andere kant van het land woont, of zelfs in een ander land, is dit bericht niet relevant voor hen. Dus zouden ze hun e-maillijst segmenteren en dit bericht alleen naar de e-mailabonnees in New York en de omliggende gebieden sturen.

Fred-Perry-promotie-e-mail

Door uw verkoop-e-mails te segmenteren, wordt de verkoop aan de abonnee gepersonaliseerd; wanneer een verkoop eruit ziet alsof deze voor hen is gemaakt, is de kans groter dat ze iets kopen. Bovendien verstoort u de e-mailabonnees niet die niet geïnteresseerd zijn of die niet kunnen deelnemen aan de verkoop.

Email Blast Voorbeeld 2: Nieuwe producten

Een nieuw product aankondigen is opwindend. Je komt in de verleiding om al je e-mailabonnees te vernietigen om hen het spannende nieuws te laten weten. Maar vergeet niet dat niet al uw abonnees noodzakelijkerwijs geïnteresseerd zullen zijn in het nieuwe product.

Als uw nieuwste product bijvoorbeeld een nieuwe lijn herenschoenen is, zullen uw vrouwelijke abonnees niet geïnteresseerd zijn in de aankondiging. U kunt uw e-maillijst segmenteren om het nieuwe product aan te kondigen aan alleen de e-mailabonnees die waarschijnlijk zullen kopen.

In een andere omstandigheid stuurt een autodealer een e-mail naar zijn e-maillijst met het nieuwste model. Maar als ze deze e-mail sturen aan consumenten die onlangs een nieuwe auto hebben gekocht, kunnen ze geïrriteerd zijn door het bericht.

auto-e-mail

In plaats daarvan kunnen ze hun e-maillijst segmenteren om het bericht alleen te verzenden naar mensen die binnenkort op de markt zijn voor een nieuwe auto.

Email Blast Voorbeeld 3: Last Chance Reminders

Met een tijdelijke aanbieding, wil je al je abonnees eraan herinneren om een ​​aankoop te doen voordat het te laat is door een ‘laatste kans’-e-mail te sturen. Deze krachtige marketingtool laat uw abonnees de kans grijpen om een ​​deal te sluiten voordat ze iets missen. Maar u moet uw e-maillijst segmenteren zodat de juiste mensen de boodschap krijgen.

Net als in het onderstaande voorbeeld vertelt Font Shop hun e-mailabonnees dat het hun laatste dag is om een ​​aanzienlijke korting te krijgen.

font-shop-email

Maar u wilt deze e-mail niet naar al uw abonnees sturen, vooral niet naar de abonnees die het product al hebben gekocht, het zal hen alleen maar irriteren.

Segmenteer in plaats daarvan uw e-maillijst en stuur het bericht alleen naar de abonnees die nog geen aankoop hebben gedaan.

Door uw e-mails te segmenteren in plaats van brede e-mailontploffingen te verzenden, krijgt u betere resultaten. Consumenten openen, klikken of reageren niet op uw e-mails als ze niet zijn afgestemd op hun behoeften en interesses.

Dus, hoe segmenteer je eenvoudig je e-maillijst en verstuur je een e-mail? Je hebt een e-mail blast software nodig.

Kies een Email Blast-software

Vervolgens moet u een e-mail-blast-software kiezen waarmee u uw e-maillijst kunt segmenteren.

Als je net begint met e-mailmarketing, wil je een e-mail blast-service kiezen die gemakkelijk te gebruiken is. Met de e-mail blast-service die u kiest, kunt u eenvoudig fantastisch uitziende e-mails maken en uw e-maillijst in slechts een paar klikken segmenteren. Het moet ook automatiseringsfuncties hebben om uw e-mailmarketingcampagnes te automatiseren en natuurlijk moet de prijs binnen uw budget passen.

Laten we onze topkeuzes eens bekijken voor de beste e-mailontploffingsservice.

Constant contact

constant-contact-best-e-mail-automatiseringstools

Constant Contact is een van de meest populaire e-mailservices op de markt. Het is perfect voor beginners en kleine bedrijven omdat het krachtige e-mailmarketing eenvoudig maakt.

Ze bieden meer dan 100 eenvoudig aan te passen e-mailsjablonen om u te helpen snel prachtige e-mails voor uw abonnees te maken.

Constant Contact zit ook boordevol functies voor e-mailautomatisering, zoals:

 • Begroet automatisch nieuwe abonnees met een welkomstmail
 • Activeer e-mailseries op basis van waar een gebruiker klikt
 • Verzend e-mails automatisch opnieuw naar niet-openers
 • Segmenteer contacten om telkens de juiste berichten naar de juiste mensen te sturen
 • Prachtig e-mailnieuwsbriefformulier
 • En meer

Constant Contact biedt ook geweldig segmentbeheer. U kunt segmenten opslaan voor latere campagnes, lijsten vernieuwen om ervoor te zorgen dat u alleen verzendt naar contacten die nog steeds aan de criteria voldoen, en criteria gemakkelijk te allen tijde bewerken en bijwerken.

Je kunt Constant Contact 60 dagen gratis uitproberen; dat is een veel langere gratis proefperiode dan andere aanbiedingen voor e-mailmarketingservices. Nadat de gratis proefperiode voorbij is, begint een Constant Contact-abonnement bij $ 20 / maand voor maximaal 500 abonnees.

Ga vandaag nog aan de slag met Constant Contact.

SendinBlue

sendinblue-beste-e-mail-automatiseringstools

Een andere topkeuze voor de beste e-mailontploffingsdiensten is SendinBlue. SendinBlue is ontworpen met het oog op eenvoud. U kunt eenvoudig fantastisch uitziende e-mails ontwerpen zonder enige technische vaardigheden met behulp van hun ontwerpblokken met slepen en neerzetten en hun gratis responsieve sjablonen.

Ze bieden ook dynamische personalisatiefuncties, zodat u eenvoudig informatie uit uw contactdatabase in uw berichten kunt invoegen, zoals naam, geslachtsvoorkeur, geboortedatum en meer.

Bovendien is segmentatie eenvoudig met SendinBlue. Met de segmentatie-engine van SendinBlue kunt u uw contacten gemakkelijk scheiden en opsplitsen en ze vervolgens in nieuwe lijsten samenvoegen, zodat u relevantere e-mails kunt verzenden. U kunt segmenteren op basis van demografische gegevens zoals woonplaats of werk, of op gedragscriteria zoals pagina’s die op uw website zijn bezocht, eerdere aankopen en meer.

U kunt gratis aan de slag met SendinBlue voor maximaal 300 e-mails per dag en onbeperkte contacten. Betaalde abonnementen van SendinBlue beginnen bij $ 25 / maand zonder dagelijkse verzendlimiet.

Ga vandaag nog aan de slag met SendinBlue.

Nadat u een e-mail-blast-service heeft gekozen, is het tijd om een ​​e-mail-blast-lijst samen te stellen, uw e-maillijst te segmenteren en uw e-mailmarketingcampagne te verzenden.

Stap 1: maak een e-mail blastlijst

Als je net begint, heb je misschien geen lijst met e-mails om berichten te verzenden. U moet dus een lijst met e-mailontploffingen maken. U kunt eenvoudig een e-maillijst samenstellen met een tool als OptinMonster.

OptinMonster is een populaire tool voor het genereren van leads waarmee u visueel verbluffende aanbiedingen kunt doen om uw websitebezoekers aan te moedigen om deel te nemen aan uw e-maillijst.

U kunt een aantal verschillende campagnetypen maken, waaronder lightbox-pop-ups, welkomstmatten op volledig scherm, schuifbare schuifbalk, zwevende balken en meer. Het maken van uw aanbieding is eenvoudig met de vooraf gebouwde sjablonen van OptinMonster en de builder voor slepen en neerzetten.

Bekijk onze lijst met de beste WordPress pop-up plug-ins.

optinmonster-build-email-blast-lijst

OptinMonster heeft ook een aantal campagnetriggers, zodat u uw e-mailoptin precies op het juiste moment kunt weergeven. Campagnetriggers omvatten scroll-trigger, getimede displaycontrole, inactiviteitssensor, exit-intentie en meer.

Hun exit-intent-technologie is vooral effectief omdat het in staat is om bij te houden wanneer een gebruiker op het punt staat uw website te verlaten en een gerichte boodschap op precies het juiste moment weer te geven. Dus in plaats van ze voor altijd te verliezen, kunt u ze in een e-mailabonnement veranderen.

Vergeet niet om bezoekers van uw website iets geweldigs te bieden in ruil voor hun e-mailadres.

optinmonster-lightbox-popup

Mensen vinden het heerlijk om een ​​gratis cadeau te krijgen. Wanneer u korting of een inhoudsupgrade aanbiedt, zullen ze niet aarzelen om zich aan te melden voor uw e-maillijst.

Ga vandaag nog aan de slag met OptinMonster.

Stap 2: Segmenteer uw e-mail blastlijst

Nadat u een lijst met e-mailontploffingen heeft samengesteld, is het tijd om te beginnen met segmenteren. Er zijn veel verschillende manieren om uw lijst met e-mailontploffingen te segmenteren. De manier waarop u uw lijst segmenteert, hangt af van het type e-mail dat u verzendt en wat het doel is van het verzenden van de e-mail.

Laten we enkele van de verschillende manieren bespreken waarop u uw e-maillijst kunt segmenteren.

1. Nieuwe abonnees:

Wanneer een gebruiker zich aanmeldt voor uw e-maillijst, wilt u hem of haar welkom heten in de club met een welkomstmail. Het is duidelijk dat als je je een welkomst-e-mail hebt gestuurd in een e-mail, mensen die al lang op je zijn geabonneerd, krijgen een welkomstbericht, wat niet is wat je wilt. Segmenteer dus uw e-maillijst in de abonnees die zich recent hebben aangemeld. Uw welkomstmail kan nieuwe abonnees bij u of uw bedrijf introduceren en hen laten weten wat ze in de toekomst kunnen verwachten.

2. Belangen:

Niet al uw e-mailabonnees zijn geïnteresseerd in exact hetzelfde. Vooral als uw website verschillende onderwerpen behandelt of bijvoorbeeld verschillende producten verkoopt. U kunt uw e-mail blastlijst dus segmenteren op basis van hun interesse. Met uw e-mail blast-service kunt u gebruikers segmenteren op basis van hun gedrag en activiteit op uw website. Als bepaalde gebruikers slechts geïnteresseerd zijn in 1 ding dat u te bieden heeft, kunt u hen e-mails sturen voor precies datgene waar ze naar op zoek zijn. Zo krijgt u de informatie bij de mensen die het meest waarschijnlijk actie zullen ondernemen.

Controleer ook: de beste WordPress Analytics-oplossingen om gebruikersgedrag te volgen.

3. Locatie:

Segmenteer uw abonnees op basis van hun locatie. Zoals we eerder al vermeldden, wil je abonnees e-mails sturen die voor hen relevant zijn. U kunt uw e-mail blastlijst segmenteren om gebruikers op de hoogte te houden van aankomende evenementen in hun omgeving. Tenzij u verwacht dat mensen voor uw evenement door het hele land reizen, mag u abonnees niet e-mailen voor op locatie gebaseerde evenementen die ze niet kunnen bijwonen.

4. Geopend

Met de analyse van uw e-mailmarketingservice kunt u precies zien wie uw e-mails heeft geopend en wie niet. Hiermee kunt u e-mails opnieuw verzenden naar gebruikers die uw vorige niet hebben geopend. Op die manier, als ze het net hebben gemist, heb je nog een kans om ze te converteren – zonder de gebruikers te irriteren die je e-mail al hebben geopend en gelezen.

5. Aankoopgedrag

Het segmenteren van uw e-maillijst op basis van aankoopgedrag is een geweldige manier om uw verkoop te stimuleren. U kunt bijvoorbeeld e-mailsegmentering gebruiken om klanten up- of cross-sell te geven. Als een klant in het verleden een artikel bij u heeft gekocht, kunt u hem een ​​e-mail sturen met relevante gerelateerde producten waarin hij waarschijnlijk geïnteresseerd is.

Stap 3: verstuur uw e-mail

Na het segmenteren van uw e-maillijst, is de laatste stap het verzenden van uw e-mail. Voordat u uw e-mail echter verzendt, moet u een duidelijke call-to-action toevoegen. Een call-to-action vertelt gebruikers wat ze moeten doen na het lezen van uw e-mail. Of het nu gaat om het invullen van een enquête, het achterlaten van een recensie, het bekijken van uw nieuwste blogbericht of het doen van een aankoop. Wanneer u een duidelijke call-to-action toevoegt aan uw e-mailontploffing, zullen uw e-mailabonnees eerder actie ondernemen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren wat een e-mailontploffing is en hoe je op de juiste manier een e-mailontploffing kunt maken. Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan onze andere berichten: Hoe maak je een e-mailnieuwsbrief en 23 effectieve tips om meer e-mailabonnees te krijgen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map