Hoeveel kost een domeinnaam? (Antwoorden van experts)

domeinnaam kosten


Wilt u een domeinnaam registreren, maar weet u niet zeker hoeveel het kost?

Een domeinnaam is het adres van uw website op internet, zoals Google.com, IsItWP.com. Als u ooit heeft geprobeerd een domeinnaam te registreren, moet u de grote variatie in prijsstelling hebben opgemerkt.

Waarom variëren de kosten van domeinnamen? Hoeveel kost een .com-domein? Wat is de beste domeinnaamextensie?

Om meer inzicht te krijgen in deze vragen, gaan we dieper in op verschillende domeinnamen en hun prijzen.

Soorten domeinnamen

Er zijn een paar verschillende soorten domeinnaamextensies, zoals .com, .org, .net, .tv, .info, .io, enzovoort. De meest populaire daarvan is de .com-extensie. Afhankelijk van welke extensie je kiest, valt je domeinnaam onder een van de volgende categorieën.

 1. Top Level Domain (TLD): Top-level domeinnamen staan ​​op het hoogste niveau in termen van DNS- of domeinnaamstructuur. Er zijn honderden TLD’s, maar de meest populaire zijn .com, .org en .net.
 2. Country Code Top Level Domain (ccTLD): Dit zijn landspecifieke domeinnamen die eindigen op de landcode-extensie. Bijvoorbeeld .in voor India, .uk voor het Verenigd Koninkrijk, enz.
 3. Gesponsord Top Level Domain (sTLD): sTLD’s zijn gespecialiseerde domeinextensies met een sponsor achter zich die een specifieke gemeenschap vertegenwoordigt die het domein zal bedienen. Voorbeelden van dergelijke domeinnamen zijn .gov voor overheidsorganisaties, .edu voor educatieve organisaties etc.

De beste plaats om domeinnamen te kopen

U kunt een domeinnaam kopen via een domeinnaamregistrar. Een domeinnaamregistreerder is een service die u kunt gebruiken om een ​​bedrijfsnaam te registreren voor uw online vertegenwoordiging. Er zijn honderden domeinproviders ter wereld met verschillende prijzen en functies.

Bekijk enkele van de beste domeinnaamregistreerders:

 • Domain.com
 • GoDaddy.com
 • NameCheap.com

Bekijk onze volledige lijst met populaire domeinnaamregistreerders voor meer informatie.

Factoren die de kosten van een domeinnaam beïnvloeden

Idealiter kost een domeinnaam je ergens tussen de € 9 en € 14,99 per jaar.

Maar als u een premium domeinnaam wilt registreren, kost dat u misschien nog meer. Premium-domeinen zijn vooraf geregistreerde domeinnamen die kort, herkenbaar en gemakkelijk te onthouden zijn. Domeinnaaminvesteerders kopen deze domeinnamen alleen voor een lage prijs om ze voor een veel hogere prijs door te verkopen dan wat ze hebben betaald.

De prijzen zijn ook afhankelijk van verschillende andere belangrijke factoren, zoals:

 • Domeinextensie: Afhankelijk van uw domeinextensie kan uw domeinprijs sterk variëren.
 • Domeinregistreerder die u kiest: Verschillende domeinregistreerders bieden verschillende domeinprijzen. De startprijs van een .org-domein is bijvoorbeeld $ 8,99 / jaar als je het bij Bluehost koopt, terwijl het $ 9,99 is als je het bij GoDaddy koopt.
 • Beschikbaarheid: Als uw domeinnaam beschikbaar is, krijgt u deze mogelijk tegen een lagere prijs. Maar als dat niet het geval is, moet u onderhandelen met de eigenaar.

Hoewel er een paar verschillende factoren zijn die van invloed zijn op de kosten van een domeinnaam, kunt u over het algemeen een domein op het hoogste niveau kopen door iets te betalen tussen $ 8,99 – $ 14,99.

Verborgen kosten voor domeinnamen

Laat u niet misleiden door de lage prijs voor domeinnaamregistratie die wordt aangeboden door domeinregistreerders, omdat u mogelijk later meer betaalt. Laten we eens kijken naar enkele van de verborgen kosten van domeinnamen.

1. Jaarlijkse verlengingen

Zodra u een domeinnaam aanschaft, moet u deze jaarlijks vernieuwen. De meeste registrars bieden alleen korting voor het eerste jaar wanneer u een domeinnaam registreert. U moet een veel hogere prijs betalen wanneer u uw domeinnamen beoordeelt.

2. Domeinprivacy

Veel domeinregistreerders en hostingproviders verkopen een add-on met de naam Domain privacy om uw contactgegevens te beveiligen. Hoewel het niet verplicht is om de domeinprivacy-add-on aan te schaffen, beschermt het uw contactgegevens, wat op zijn beurt het aantal spam-e-mails dat u ontvangt vermindert.

3. Zakelijke e-mails

Domeinregistreerders verkopen ook een add-on genaamd Zakelijke e-mails. U kunt deze add-on overslaan omdat de meeste hostingbedrijven ten minste één gratis zakelijk e-mailadres aanbieden met hun hostingplan. Bekijk de beste e-mailhostingproviders voor meer informatie.

Kosten van een verlopen domeinnaam

Verlopen domeinnamen zijn domeinen die voorheen eigendom waren van iemand maar zijn verlopen omdat de registratie niet is verlengd door de eigenaar.

Wanneer de registratie van een domeinnaam verloopt, gaat deze terug naar het register. Maar voordat een domeinnaam afliep, verkochten registrars de domeinnaam via een veiling, zodat geïnteresseerde kopers erop konden bieden en er eigenaar van konden worden.

GoDaddy Auction is de beste plaats om verlopen domeinnamen te kopen.

De kosten van een verlopen domeinnaam zijn afhankelijk van de biedingen.

Hoe af te zien van de kosten van een domeinnaam? (100% gratis domeinen!)

Het is echt! U kunt de registratiekosten voor domeinnamen volledig kwijtschelden. Wil je weten hoe?

Sommige hostingbedrijven bieden gratis domeinnamen aan als u uw website bij hen host. Geen bijkomende kosten!

Wanneer u een domeinnaam registreert, moet u ook een hostingbedrijf kiezen om uw domein te hosten. Dus waarom zou u niet kiezen voor een domein dat een gratis domein aanbiedt met zijn hostingplan

Populaire hostingbedrijven die gratis domeinnamen aanbieden

1. Bluehost

Bluehost-e-mail

Bluehost is een populaire hostingservice die een gratis domeinnaam aanbiedt. Deze optie is beschikbaar met al zijn goedkope hostingplannen.

Zodra u uw hostingplan heeft geselecteerd, gaat u naar een nieuw scherm waar u naar een nieuw domein kunt zoeken of uw eigen bestaande domeinnaam kunt gebruiken.

Bluehost domeinnamen, gratis domeinnaam

Bekijk onze Bluehost-recensie.

2. HostGator

hostgator review, gratis hostgator domeinnaam

HostGator is een andere webhostingserviceprovider die een gratis domeinnaam aanbiedt als u zijn jaarplannen selecteert. Net als Bluehost kun je een nieuwe naam zoeken of je eigen domein gebruiken nadat je je hostingplan hebt gekozen.

Als u een nieuw domein wilt zoeken, gebruikt u de Registreer een nieuw domein tabblad. Voor het gebruik van uw eigen domein kunt u gebruik maken van de Ik bezit dit domein altabblad na het invoeren van uw domeinnaam in het gegeven veld.

Bekijk de recensie van HostGator.

3. GreenGeeks

GreenGeeks Green Hosting

GreenGeeks is een ander hostingbedrijf dat een gratis domeinnaam aanbiedt met zijn hostingplannen.

U kunt een nieuw domein zoeken als u er nog geen heeft of een bestaande domeinnaam gebruikt nadat u uw plan heeft geselecteerd.

In tegenstelling tot andere hier vermelde hostingbedrijven, is GreenGeeks het # 1 groene hostingbedrijf dat zich inzet om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bekijk de recensie van GreenGeeks.

Veelgestelde vragen over domeinnamen

Q1. Wat is de beste domeinregistreerder?

Domain.com is de beste domeinregistreerder waarmee u een domeinnaam kunt registreren voor slechts $ 2,99 per jaar.

Q2. Kunnen domeinnamen permanent worden gekocht?

Nee, u kunt een domeinnaam niet permanent kopen. U moet uw domeinnaamregistraties elk jaar herzien. Maar u kunt uw jaarlijkse verlengingskosten maximaal 10 jaar vooruit betalen.

Q3. Is het verplicht om een ​​domeinnaam en een webhosting te hebben om een ​​website te bouwen?

Ja, om een ​​website te bouwen, heb je beide nodig: een domeinnaam en webhosting.

Dat is het. We hopen dat je dit artikel nuttig vindt. Als je dit bericht leuk vindt, vind je ons artikel over het kiezen van een domeinnaam misschien ook leuk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map