Ninja Forms Alternative: WPForms vs. Ninja Forms (vergeleken)

WPForms vs. Ninja Forms


Op zoek naar de perfecte plug-in voor formulieren voor uw WordPress-site? Als je wat online onderzoek hebt gedaan, heb je het waarschijnlijk gevonden WPForms en Ninja Forms worden aanbevolen door top WordPress-blogs. Nu vraagt ​​u zich waarschijnlijk af welke u moet kiezen!

Zo ja, dan zijn we hier om u te helpen. In dit artikel vergelijken we WPForms versus Ninja Forms en laten we u de belangrijke verschillen zien, zodat u kunt beslissen welke plug-in de perfecte oplossing voor uw site is.

We vergelijken de twee plug-ins op basis van de volgende vijf punten:

 1. Algemeen overzicht
 2. Makkelijk te gebruiken
 3. Kenmerken
 4. Prijzen
 5. Ondersteuning

1. WPForms vs. Ninja Forms – Algemeen overzicht

Wat is WPForms?

wpforms-overzicht-contact-formulier-plug-in

WPForms is de meest beginnersvriendelijke plug-in voor WordPress-contactformulieren op de markt. Hiermee kunt u eenvoudig prachtige contactformulieren maken op uw WordPress-site. Het biedt een zeer eenvoudige, intuïtieve gebruikersinterface, zodat u binnen enkele minuten een grote verscheidenheid aan WordPress-formulieren kunt maken.

De WPForms-plug-in wordt geleverd in een gratis Lite-versie en in verschillende premium-versies. Het heeft meer dan 1 miljoen actieve installaties op WordPress.org. De plug-in heeft 4,9 van de 5 gemiddelde gebruikersbeoordelingen van 3000+ stemmen die hij heeft ontvangen op WordPress.org. Gebruikers zijn er dol op!

WPForms is gemaakt door dezelfde mensen die de grootste niet-officiële WordPress-bronsite runnen, WPBeginner. Voor het geval u niet bekend bent: WPBeginner staat vooral bekend om hun beginnersvriendelijke tutorials over verschillende WordPress-onderwerpen.

Bekijk de volledige WPForms-beoordeling

Wat is Ninja Forms?

ninja-vormen-thuis

Ninja Forms is een van de meest populaire plug-ins voor WordPress-formulieren die vandaag beschikbaar zijn. Het wordt geleverd met een eenvoudig te gebruiken formulierbouwer voor slepen en neerzetten waarmee u contactformulieren in WordPress kunt maken. U kunt de uitgebreide set formuliervelden gebruiken om onbeperkte formulieren te maken met deze plug-in.

Net als WPForms komt Ninja Forms ook in zowel gratis als premium-versies. Het heeft ook meer dan 1 miljoen actieve installaties op WordPress.org. Ninja Forms heeft 4,4 van de 5 gemiddelde gebruikersbeoordelingen van 900+ stemmen die het op WordPress.org heeft ontvangen. Als je de twee plug-ins vergelijkt op basis van hun gemiddelde gebruikersrecensies, staat WPForms voor op Ninja Forms.

Ninja Forms is gemaakt door een team van WordPress-professionals genaamd WP Ninjas.

Bekijk de volledige Ninja Forms-beoordeling

2. Gebruiksgemak

Een formulier maken met WPForms

Het belangrijkste doel van creëren WPForms was om het maken van WordPress-formulieren zo eenvoudig en eenvoudig mogelijk te maken. Daarom onderscheidt WPForms zich van de massa als het gaat om eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.

Ga naar om een ​​nieuw formulier met WPForms te maken WPForms »Nieuw toevoegen vanuit uw WordPress-dashboard. Daar ziet u een aantal vooraf gemaakte sjablonen waaruit u kunt kiezen.

wpforms formuliersjablonen

U kunt een sjabloon kiezen om snel aan de slag te gaan. Als u meer velden aan het vooraf gemaakte formulier wilt toevoegen, kunt u ze van het linker veldenvenster naar de rechter formuliereditor slepen.

wpforms vs surveymonkey gebruiksgemak

U kunt elk veld aanpassen door op te klikken Veldopties.

field-options-wpforms

U kunt de formuliernaam, reCAPTCHA, antispam-honeypot, meldingen en bevestigingsmails aanpassen Instellingen. U kunt uw formulier koppelen aan e-mailmarketingplatforms zoals Constant Contact, een geweldig alternatief voor MailChimp, enz. Van de Marketing keuze. En u kunt PayPal en Stripe instellen om betalingen van de te accepteren Betalingen keuze.

Verwant: Top alternatieven voor MailChimp

wpforms instellingen

Het is zo makkelijk. Als u klaar bent met het toevoegen van velden aan uw formulier en alle instellingen hebt bekeken, kunt u op de klikken Opslaan knop bovenaan uw scherm.

save-form-wpforms

Naast de knop Opslaan ziet u een Integreren keuze. Als je daarop klikt, krijg je een shortcode voor je nieuwe formulier die je overal op je site kunt plakken om het formulier toe te voegen.

WPForms toevoegen aan uw WordPress-berichten en -pagina’s is eenvoudig met de WPForms-widget die beschikbaar is in het menu van de berichteditor. Om een ​​contactformulier aan een bericht of pagina toe te voegen, moet je het bericht of de pagina openen en op het widgetpictogram WPForms klikken.

voeg-formulieren-widget-post-editor-wpforms toe

Selecteer vervolgens het formulier dat u wilt toevoegen.

selecteer-vorm-wpforms

En dat is het! Nu kunt u die pagina publiceren of bijwerken om te zien hoe uw formulier er live uitziet op uw site. Hieronder ziet u een screenshot van hoe een eenvoudig contactformulier eruit ziet:

contact-formulier-voorbeeld-wpform

Als u uw formulier in zijbalken of andere widget-ready gebieden wilt weergeven, kunt u de WPForms-widget vinden in Uiterlijk »Widegts.

wpforms-widget

U kunt de widget naar elk widget-klaar gebied slepen waar u het formulier wilt weergeven.

Een formulier maken met Ninja Forms

Ninja Forms heeft de interface meerdere keren bijgewerkt om het gebruiksvriendelijker te maken. Nu heeft het ook een vrij vergelijkbare interface voor het maken van formulieren, zoals die van WPForms.

Om een ​​nieuw formulier te maken met Ninja Forms, moet je bezoeken Ninja Forms »Nieuw toevoegen vanaf uw dashboard. Daar ziet u om te beginnen een aantal formuliersjablonen, waaronder een leeg formulier.

ninja-formulieren-sjablonen

U kunt een sjabloon kiezen en snel aan de slag gaan; het is echter mogelijk dat u niet alle genoemde functies kunt gebruiken, tenzij u hun duurste abonnement hebt gekocht. Ninja Forms toont alle beschikbare formuliersjablonen, inclusief die waar u geen toegang toe heeft, wat het een beetje verwarrend en rommelig maakt.

Aan de andere kant toont WPForms alleen de sjablonen die u daadwerkelijk kunt gebruiken volgens het plan dat u heeft geïnstalleerd. Het houdt WPForms mooi en netjes.

Nadat u een sjabloon heeft geselecteerd, ziet u de onderstaande interface voor het maken van formulieren. Klik op om nieuwe velden aan uw formulier toe te voegen Toevoegen icoon.

create-form-ninjaforms

Vervolgens ziet u alle velden aan de rechterkant. Nu kunt u ze naar de linker formuliereditor slepen en uw formulier samenstellen.

edit-form-ninjaforms

U kunt meldingen, bevestigingsberichten en succesvolle e-mails van de configureren E-mails & Acties keuze. U kunt weergave-instellingen, beperkingen en berekeningen configureren vanuit de Geavanceerd keuze.

ninja-formulieren-instellingen

Nadat u uw formulier heeft gemaakt en aangepast, kunt u op klikken Publiceren.

Om het formulier in uw WordPress-berichten en -pagina’s te gebruiken, kunt u de Ninja Forms-widget op de pagina- / berichteditor gebruiken. Het heeft een interface die lijkt op WPForms.

Om een ​​contactformulier aan een bericht of pagina toe te voegen, moet je het bericht of de pagina openen en op het widgetpictogram Ninja Forms klikken.

add-formulieren-widget-post-editor-ninjaforms

Selecteer het formulier dat u wilt toevoegen en update die pagina.

selecteer-vorm-ninjaforms

Vervolgens kunt u zien hoe uw formulier eruitziet. Zo ziet uw basisformulier eruit.

contact-formulier-voorbeeld-ninjaforms

Net als WPForms heeft het ook een widget die u kunt gebruiken in zijbalken en andere widget-ready gebieden op uw site. Je kunt de widget vinden in Uiterlijk »Widegts.

ninja-formulieren-widget

Winnaar: WPForms. Vanwege de schone interface die alleen de sjablonen toont waartoe u toegang hebt. Plus, het is Integreren optie met een shortcode waarmee u het formulier gemakkelijk overal op uw site kunt toevoegen.

3. Functies

De kracht van WPForms is de mogelijkheid om zowel eenvoudige contactformulieren als geavanceerde formulieren te creëren, zoals betalingsformulieren, gebruikersregistratieformulieren, enquêtes en peilingen, nieuwsbriefinschrijvingsformulieren, enz. Het heeft alle functies die u nodig hebt om multifunctionele formulieren te bouwen in WordPress.

Hier zijn slechts enkele van de belangrijkste functies van WPForms:

 • Spambeveiliging met antispam-honeypot en reCAPTCHA
 • Slimme voorwaardelijke logica
 • E-mailmarketingintegratie met AWeber, MailChimp, Drip en andere populaire services
 • Enquête en opiniepeilingen
 • Beter toegangsbeheer op het dashboard om alle vermeldingen op één plaats te bekijken
 • Accepteer betalingen en donaties met PayPal en Stripe

Al deze functies samen maken WPForms DE complete tool voor WordPress-formulieren.

Ninja Forms daarentegen heeft ook krachtige functies die op maat voor u zijn gemaakt. De meeste functies zijn echter alleen beschikbaar in de vorm van extensies. Je moet elke extensie afzonderlijk kopen of ze aanschaffen via een premium abonnement.

Er zijn twee belangrijke nadelen aan het kiezen van Ninja Forms in plaats van WPForms in termen van functies:

1. Als u de extensies afzonderlijk koopt, moet u meer geld investeren. De meeste extensies kosten elk $ 49, dus het wordt snel duur.

2. WPForms-add-ons zijn slechts een muisklik verwijderd, terwijl Ninja Forms-add-ons vereisen dat u het volledige installatieproces van de WordPress-plug-in volgt om elke add-on te installeren. Dat betekent dat u het extensiebestand moet downloaden, uploaden naar uw dashboard, het moet installeren en vervolgens moet activeren.

Afgezien van de bestaande functies, is Ninja Forms zeer flexibel en uitbreidbaar. Het is gebouwd met honderden functies, actiehaken en filters die ontwikkelaars kunnen gebruiken om aangepaste functionaliteiten te bouwen.

Winnaar: Het is een gelijkspel. WPForms maakt de meeste functies echter eenvoudiger in het algemeen en add-ons met slechts 1 klik verwijderd.

4. Prijzen

Zowel WPForms als Ninja Forms bieden gratis en premium-versies. U kunt de lite-versies rechtstreeks op het dashboard van uw site installeren vanuit de WordPress.org-plugin-directory en ze gratis gebruiken. Voor geavanceerde functies en add-ons moet u upgraden naar hun premiumplannen.

WPForms heeft 4 primaire tariefplannen. Voor beginnende bedrijven heeft het de Basic plan dat $ 39,50 kost. Maar om ALLE functies en add-ons van WPForms te gebruiken, moet u het duurste abonnement kopen, De elite, wat $ 299 kost.

wpforms-prijzen

Ninja Forms heeft 3 hoofdprijsplannen waarmee u de functies en extensies ervan kunt gebruiken, of u kunt ook individuele extensies kopen en deze gebruiken met hun gratis abonnement.

ninja-formulieren-prijzen

Het meest eenvoudige Ninja Forms-plan, Persoonlijk, kost $ 99; en het duurste abonnement, Agentschap, kost $ 499. Hun prijsklasse is veel hoger dan die van WPForms.

Er zijn veel functies die u voor minder geld krijgt met WPForms. U kunt bijvoorbeeld formulieren met meerdere kolommen maken met elk WPForms-abonnement, inclusief de Lite-versie; maar je moet de kopen Lay-out en stijlen addon of de Persoonlijk ben van plan dezelfde functie te gebruiken met Ninja Forms.

Evenzo kunt u krijgen Constant contact gratis integratie met alle versies van WPForms, maar u moet een afzonderlijke extensie kopen of de Persoonlijk ben van plan om die functie voor Ninja Forms te ontgrendelen.

Winnaar: WPForms. Het biedt krachtige functies tegen een zeer redelijke prijs.

5. Ondersteuning

WPForms heeft honderden beginnersvriendelijke tutorials over hoe je de plug-in gemakkelijk kunt gebruiken. U vindt het antwoord op bijna al uw vragen in hun documentatie.

Gebruikers van de Lite-versie kunnen hun vragen plaatsen op WordPress.org. Hun ondersteuningsteam reageert zeer snel, zoals blijkt uit de gebruikersbeoordelingen. De gebruikers van de Premium-versie kunnen supporttickets openen en persoonlijke ondersteuning krijgen via e-mail.

Ninja Forms heeft ook gedetailleerde documentatie om u te helpen bij de meest voorkomende problemen. U kunt eenvoudige tutorials krijgen om de plug-in te gebruiken. Als u technische ondersteuning nodig heeft, kunt u contact met hen opnemen via hun contactpagina door een ondersteuningsticket te openen.

Winnaar: Het is een gelijkspel.

Conclusie

WPForms is een geweldige plug-in voor het maken van formulieren voor WordPress. Het biedt een heel eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface voor het bouwen van formulieren. Het heeft een complete set functies die u gemakkelijk kunt gebruiken. Ook voor kleine bedrijven is de plug-in zeer betaalbaar.

Ninja Forms is ook een krachtige plug-in voor het maken van WordPress-formulieren. De interface is gebruiksvriendelijk; het kan echter niet worden vergeleken met de schone interface van WPForms. De Ninja Forms-plug-in brengt geavanceerde functies op tafel die u misschien handig vindt, maar het is vrij duur om ze allemaal te verkrijgen.

Vandaar, WPForms is de duidelijke winnaar vanuit het oogpunt van de gebruikers. Geavanceerde ontwikkelaars kunnen Ninja Forms echter nuttiger vinden vanwege de ontwikkelaarsvriendelijke opties.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te kiezen tussen WPForms of Ninja Forms voor uw site.

Misschien wilt u ook onze diepgaande vergelijking lezen tussen,

 • WPForms versus TypeForm
 • WPForms versus FormStack
 • WPForms vs Gravity Forms
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map