Wat is webhosting? (Gedeeld versus VPS versus toegewijd)

webhosting uitgelegd


Vraagt ​​u zich af of u voor uw website zou moeten kiezen voor shared, VPS of dedicated hosting? Met zoveel soorten webhosting die er zijn, kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke keuze het beste is voor uw behoeften. Bovendien, wat is sowieso het verschil tussen shared vs. VPS vs. dedicated hosting?

Maak je geen zorgen, we zijn hier om webhosting voor je uit te leggen. We zullen de verschillen met elke webhostingoptie met u delen: Shared vs. VPS vs. dedicated hosting. Nadat we elk type webhosting hebben uitgelegd, begrijpt u welke keuze het beste is voor uw website.

Laten we beginnen.

Wat is webhosting?

Webhosting is in feite waar uw website op internet wordt opgeslagen. Webhosting is een dienst van een bedrijf waarmee mensen hun website via het world wide web toegankelijk kunnen maken.

Simpel gezegd, als u een website op uw computer bouwt, staan ​​alle website-bestanden op uw computer en niemand anders kan ze zien. Maar met een webhostingservice worden uw websitebestanden opgeslagen in een ruimte op internet, zodat iedereen ze kan bekijken.

Hierdoor kunnen mensen uw domeinnaam, zoals www.IsItWP.com, in de adresbalk van hun browser typen en direct toegang krijgen tot uw website.

domeinnaam-hosting-website

Als je nog geen domeinnaam voor je website hebt gekozen, bekijk dan ons bericht over hoe je de beste domeinnaam kiest.

Waarom heb je webhosting nodig??

Als je een website bouwt, wil je dat mensen deze kunnen zien. Als u bijvoorbeeld een blog start en uw eerste blogbericht schrijft, zonder webhosting, zou niemand uw inhoud kunnen lezen. Dat verslaat het hele doel van het starten van een blog, niet waar?

Maar met webhosting krijgt uw blogwebsite een eigen plek op het world wide web waar gebruikers van over de hele wereld uw website kunnen bezoeken en uw blogposts kunnen lezen.

Beschouw uw website als een huis en webhosting als een straat. Als uw huis zich niet in een straat bevindt en u er niet kunt komen, hoe kan iemand u dan bezoeken??

Als u bezoekers naar uw website wilt halen, heeft u webhosting nodig.

Kost Web Hosting geld?

web-hosting-cost-shared-vs-vps-vs-dedicated

Ja, webhosting kost geld, het is een van de noodzakelijke kosten als je een website wilt maken.

Veel mensen gaan ervan uit dat webhosting duur is, maar dat is het echt niet. Hoewel er dure webhostingopties beschikbaar zijn die meer dan $ 500 per maand kosten, zijn er tal van goedkope, betrouwbare webhostingservices die slechts $ 2 tot $ 4 dollar per maand kosten. Bij sommige van deze webhostingopties krijgt u zelfs een gratis domeinnaam, SSL-certificaat en bijna 100% uptime-garantie.

Dat betekent dat u uw website voor slechts $ 2 in gebruik kunt nemen, wat geweldig is voor mensen die net beginnen en zich aan een krap budget moeten houden. Het beste is dat u geen kwaliteit en betrouwbaarheid hoeft op te offeren wanneer u een van de goedkopere webhostingopties kiest.

Er zijn een aantal beste gratis webhostingservices, maar het is belangrijk op te merken dat er met gratis webhosting een addertje onder het gras zit. Met gratis webhostingservices heeft u te maken met nadelen zoals:

 • Ongewenste advertenties – Gratis webhostingservices geven ongewenste, irrelevante advertenties op uw website weer, zo verdienen ze hun geld. Maar deze advertenties kunnen uw websitebezoekers irriteren en uw website er onprofessioneel laten uitzien.
 • Beperkt verkeer – Gratis webhostingservices beperken vaak de hoeveelheid verkeer die u naar uw site kunt krijgen, wat het moeilijk maakt om uw bedrijf te laten groeien.
 • Je zit vast – Zodra u een gratis webhostingservice heeft gekozen, is het erg moeilijk om uw website naar een andere webhost te verplaatsen als u van gedachten verandert.

Met zoveel betaalbare webhostingopties is het beter om een ​​paar dollar uit te geven in plaats van te kiezen voor gratis webhosting met alle nadelen die ze met zich meebrengen.

Wat zijn de verschillende soorten webhosting

Er zijn een aantal verschillende soorten webhosting, maar de 3 belangrijkste oplossingen zijn:

 • Gedeeld
 • VPS
 • Toegewijd

Het type webhosting dat u kiest, hangt af van het type website dat u wilt bouwen. Bouwt u een eenvoudige zakelijke website of blog? Of wilt u een eCommerce-website of een niche-website voor sociale media starten die voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe inhoud?

Bij het kiezen van een type webhosting moet u ook rekening houden met de functies die ze bieden, zoals beveiliging, prestaties, als ze u in staat stellen uw website gemakkelijk te laten groeien, evenals hoeveel werk er aan uw kant is gemoeid..

Natuurlijk moet u ook tegelijkertijd naar prijzen kijken. Het laatste dat u wilt doen, is een hoop geld uitgeven aan een webhostingservice die niet geschikt is voor uw persoonlijke behoeften.

Vervolgens bespreken we de verschillen tussen shared vs. VPS vs. dedicated hosting, zodat u kunt bepalen welke webhostoptie de beste keuze voor u is.

Webhostingoptie # 1: gedeeld

Shared hosting is precies hoe het klinkt. Bij shared hosting deel je de server (ruimte op het internet) met andere mensen.

gedeeld-hosting-appartementencomplex

Shared hosting is als wonen in een appartementencomplex. Alle mensen die in een appartementencomplex wonen, bevinden zich op dezelfde locatie en ze moeten allemaal middelen delen zoals de wasruimte, de parkeerplaats, de speeltuin, enz.

Het is hetzelfde concept met gedeelde webhosting. Wanneer u uw website host met een gedeelde hostingservice, wordt uw site op dezelfde locatie opgeslagen als een aantal andere websites. U deelt de serverbronnen zoals geheugen, schijfruimte, gegevens en CPU-tijd.

Meestal werkt het delen van serverbronnen prima. Maar af en toe, als een van de buren van uw website veel bronnen in beslag neemt, kan dit uw website vertragen.

Voordelen:

 • Betaalbaar – Aangezien u de server met veel andere gebruikers deelt, deelt u ook de kosten. Wat voor u een lagere prijs oplevert.
 • Eenvoudige installatie – Gedeelde hostingservices zorgen doorgaans voor de volledige installatie.

Nadelen:

 • De server delen – Een van de grootste nadelen is het feit dat je de server met veel andere websites moet delen.
 • “Slechte buren” – Aangezien u de server deelt met tal van websites, heeft u mogelijk te maken met ‘slechte buren’ die alle bronnen in beslag nemen met veel verkeer of foutieve code. Dit kan de snelheid en prestaties van uw eigen website beïnvloeden.

Webhostingoptie # 2: VPS

De volgende webhostingoptie is VPS. VPS staat voor virtual private server.

vps-web-host-herenhuis

VPS-hosting is als wonen in een herenhuis of een appartement. U heeft uw eigen huis en bent verantwoordelijk voor het onderhoud ervan, maar u moet nog steeds dingen delen op het terrein.

Bij VPS hosting moet je de server nog wel delen, maar je moet hem delen met minder websites dan bij shared hosting. Bovendien hoef je niet alle bronnen te delen. Alle middelen zijn gelijk verdeeld. Dit maakt een einde aan ‘slechte buren’ die alle middelen gebruiken omdat ze een limiet hebben die ze niet mogen overschrijden. Zodra ze die resourcelimiet overschrijden, kan hun website naar beneden gaan, maar uw website blijft onaangetast.

Voordelen:

 • Geen bronnen voor delen – U hoeft niet alle bronnen met veel andere websites te delen.
 • Krachtiger – VPS-hosting is krachtiger dan shared hosting, het is schaalbaarder en biedt doorgaans betere prestaties en snelheid.
 • Flexibiliteit – VPS-hosting is flexibeler, zodat u aanpassingen kunt maken en wijzigingen kunt aanbrengen zonder andere gebruikers te beïnvloeden.

Nadelen:

 • Duurder – VPS is duurder dan shared hosting.
 • Meer technisch – Met VPS-hosting is het installatieproces technischer, wat een probleem kan zijn voor beginners.

Webhostingoptie # 3: gewijd

De laatste optie voor webhosting is dedicated hosting en zoals het klinkt, krijg je met dedicated server hosting alles voor jezelf.

toegewijd-web-host-huis

Dus dedicated hosting is als het bezitten van een eigen huis. U hoeft uw ruimte niet met iemand anders te delen en u hoeft uw bronnen ook niet met iemand anders te delen. Je hebt niet eens te maken met slechte buren.

Met dedicated hosting zijn er geen andere websites op uw hosting en hoeft u geen bronnen zoals CPU-tijd en geheugen te delen.

Voordelen:

 • Geen slechte buren – Met toegewijde webhosting zijn er geen kilometerslange slechte buren die uw website-middelen kunnen stelen en de snelheid en prestaties van uw website negatief kunnen beïnvloeden.
 • Volledige controle – U heeft de volledige controle over de aanpassing van uw server. U kunt zelfs de hoeveelheid en het type geheugen en andere elementen kiezen.

Nadelen:

 • Duurste – Aangezien u alles voor uzelf krijgt, is dedicated hosting de duurste optie voor webhosting.
 • Meer technisch – Bij VPS-hosting moet je wat meer weten over computers en servers dan de gemiddelde persoon.
 • Verhoogde verantwoordelijkheid – Met een onbeheerde speciale service ben je verantwoordelijk voor de volledige installatie, installatie, beveiliging en meer. Zelfs met een managed dedicated hosting-service moet u nog veel zelf doen.

Shared vs. VPS vs. Dedicated Hosting: wat moet je kiezen?

Dus nu u het verschil kent tussen shared vs. VPS vs. dedicated hosting, welke het beste werkt voor u en uw website?

Gedeelde hosting is de beste optie voor websites voor beginners die in ieder geval in het begin niet veel verkeer krijgen. Wanneer u net begint met het maken van een website, wilt u zich aan een budget houden en met shared hosting kunt u dat doen en tegelijkertijd uw online aanwezigheid vergroten. Gedeelde hosting is ook een verstandige keuze voor statische bedrijfssites en persoonlijke websites omdat uptime niet zoveel invloed op u heeft. Het is ook een geweldige hostingoptie voor beginners.

Verwant: Shared vs. Managed WordPress Hosting (vergeleken)

VPS-hosting is een betere optie als u verwacht dat uw website meer verkeer krijgt en een beetje meer kunt betalen. Als u begint met een gedeelde hostingservice en uw websiteverkeer snel begint te groeien, moet u upgraden naar een beste VPS-hosting die meer bronnen biedt om dat verkeer te verwerken.

Dedicated hosting is de webhostoptie in deze lijst die u het minst waarschijnlijk nodig heeft als u een b bent. U heeft alleen alle toeters en bellen nodig die een toegewijde host biedt als u gevoelige transacties afhandelt en verhoogde beveiliging nodig heeft, uw website heeft een groot aantal foto’s met hoge resolutie of videostreaming, of u wilt een IP-adres dat u niet opgeeft hoeft niet te delen met andere websites.

Over het algemeen is een gedeelde webhost uw beste keuze als u nog geen ervaring heeft met het maken van een website. Het is betaalbaar en biedt u alles wat u nodig heeft om aan de slag te gaan.

Nu u hebt besloten welke webhostingoptie voor u het beste is, hoe kiest u welke webhostingservice daarbij past?

Nou, onze beste aanbeveling voor webhosting is Bluehost. Bij Bluehost heb je de keuze uit shared, VPS of dedicated hosting. Dus, ongeacht welke webhostoptie u kiest, Bluehost heeft u gedekt.

Bovendien biedt Bluehost een exclusieve deal voor IsItWP-lezers. U kunt zich vandaag nog aanmelden voor Bluehost en een gratis domeinnaam, SSL-certificaat en 60% korting op gedeelde hosting krijgen. Dat betekent dat u uw website kunt bouwen en hosten voor slechts $ 2,75 per maand. Bekijk de details op de Bluehost-couponpagina.

bluehost-wordpress-hosting

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Mis deze volledige Bluehost-review niet voor meer informatie over webhosting.

We hopen dat je dit artikel over shared vs. VPS vs. dedicated hosting leuk vond en dat je nu weet welke webhostingoptie het beste is voor jouw website. Als je dit artikel leuk vond en je bent klaar om je website te hosten, bekijk dan ons bericht over het hosten van een website, een complete stapsgewijze zelfstudie en ook onze lijst met multifunctionele thema’s om je website op weg te helpen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map