Clef

Ingin log masuk dengan mudah semasa menggunakan kata laluan yang kuat di laman WordPress anda? Clef adalah alat pengesahan dua faktor yang popular yang membolehkan anda log masuk ke laman WordPress anda tanpa memasukkan kata laluan. Dalam tinjauan Clef ini, kami akan melihat ciri dan kemudahan penggunaannya.


Pengesahan dua faktor Clef untuk semakan WordPress

Mengapa Anda Memerlukan Pengesahan Dua Faktor dengan Clef untuk WordPress?

Kata laluan adalah lapisan keselamatan pertama antara penggodam dan laman web anda. Anda harus selalu menggunakan kata laluan yang panjang dan kuat untuk menjadikannya lebih sukar untuk retak. Walau bagaimanapun, masalah dengan kata laluan yang kuat adalah bahawa mereka sukar diingat.

Lihat panduan ini di kaedah terbaik untuk menguruskan kata laluan WordPress.

Tetapi bagaimana jika seseorang mendapat akses ke kata laluan anda sendiri? Ini berlaku lebih kerap daripada yang anda bayangkan.

Pengesahan Dua Faktor menghilangkan keperluan kata laluan dengan menambahkan lapisan keselamatan luaran. Anda boleh menggunakan telefon anda untuk log masuk ke laman WordPress anda.

Setelah itu, mari kita lihat bagaimana Clef menerapkan pengesahan dua faktor di WordPress.

Menyiapkan Clef untuk WordPress

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan pemalam Clef Two-Factor Authentication untuk WordPress. Setelah diaktifkan, anda akan diarahkan secara automatik ke wizard persediaan Clef. Cukup klik pada butang Bermula untuk meneruskan.

Wizard penyediaan cleft di WordPress

Seterusnya anda akan diminta memasukkan nombor telefon anda. Langkah ini adalah pilihan; anda boleh melangkau ini dan memuat turun aplikasi Clef secara langsung dari App Store untuk iOS dan Play Store untuk peranti Android.

Setelah memasang aplikasi, anda akan diminta untuk mendaftar dengan Clef. Setelah aplikasi mudah alih anda siap, kembali ke WordPress dan klik ‘Saya sudah mempunyai butang aplikasi’ untuk meneruskan.

Pasang aplikasi Clef pada peranti mudah alih anda

Clef kini akan menunjukkan kepada anda gelombang bar di skrin WordPress anda. Pada telefon anda, kamera akan menghidupkan Kamera dengan bar gelombang yang serupa. Arahkan skrin aplikasi Clef ke WordPress dan Clef akan menyegerakkan kedua gelombang secara automatik.

Segerakkan gelombang Clef pada telefon dan WordPress anda

Itu sahaja! Anda berjaya menyiapkan Clef di laman WordPress anda. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat bagaimana tambahkan log masuk percuma kata laluan ke WordPress menggunakan Clef.

Urus Kata Laluan WordPress yang Kuat dengan Clef

Seperti yang kami nyatakan sebelumnya bahawa menguruskan kata laluan yang kuat sepertinya banyak kerja bagi kebanyakan pengguna. Clef membolehkan anda masuk tanpa memasukkan kata laluan anda. Cukup segerakkan gelombang dan anda log masuk, anda bahkan boleh mematikan kata laluan sepenuhnya untuk melindungi laman web anda daripada beberapa serangan kekerasan biasa.

Lumpuhkan kata laluan di WordPress dengan Clef

Laman WordPress anda sekuat kata laluannya yang paling lemah. Sekiranya menjalankan laman WordPress berbilang pengguna, maka anda juga boleh menjemput semua pengguna lain di laman web anda untuk menyiapkan Clef. Semua pengguna anda akan menyiapkan Clef dengan cara yang sama seperti yang anda lakukan. Mereka perlu memasang aplikasi di telefon mereka dan menyegerakkannya dengan Clef untuk WordPress.

Sekiranya anda menggunakan Clef di beberapa laman WordPress, jangan risau – anda boleh menyegerakkan semua laman web tersebut dengan Clef. Sebaik sahaja anda masuk ke satu laman WordPress, Clef secara automatik akan memasukkan anda ke laman web lain semasa anda melayari laman web tersebut.

Pengalaman pengguna dan menyeluruh untuk Clef sangat menyenangkan. Ia sangat mudah digunakan, dan sangat selamat.

Keselamatan dan Keselamatan dengan Clef untuk WordPress

Clef sangat selamat dan selamat, berikut adalah cara ia berfungsi.

Ia menggantikan kata laluan WordPress anda dengan sistem pengesahan dua faktor. Ini bermaksud bahawa pada dasarnya anda mengesahkan di laman WordPress anda menggunakan dua kunci keselamatan.

Yang pertama jelas adalah maklumat masuk WordPress anda, iaitu nama pengguna dan kata laluan. Nama pengguna dan kata laluan ini disimpan pada peranti Clef anda dalam bentuk yang dienkripsi.

Faktor kedua ialah aplikasi mudah alih Clef di laman web anda, yang mengenali laman web yang menggunakan sistem penyulitan RSA-Public Key.

Untuk melengkapkan log masuk, anda tidak hanya memerlukan kata laluan WordPress anda tetapi juga peranti mudah alih anda. Sekiranya, kata laluan anda dicuri atau digodam. Masih ada lapisan keselamatan lain untuk melindungi log masuk WordPress anda.

Clef menyimpan kunci yang dienkripsi pada telefon anda dan bukannya awan. Walaupun pelayan Clef melanggar kelayakan masuk anda akan tetap disimpan dengan selamat di telefon anda.

Adakah Clef Semua yang Anda Perlu untuk Keselamatan WordPress?

Clef akan menjadikan laman WordPress anda selamat, tetapi papan pemuka pentadbir WordPress hanyalah satu jalan masuk untuk memasuki laman web anda.

Penggodam yang lebih maju boleh mencuba masuk ke pelayan web anda, menggunakan akaun e-mel yang dikompromikan untuk mendapatkan akses ke papan pemuka hosting anda, suntikan SQL, dan pelbagai teknik lain.

Anda masih perlu memastikan bahawa sistem sandaran yang betul ada (kami mengesyorkan menggunakan BackupBuddy). Gunakan perkhidmatan keselamatan WordPress, seperti Sucuri.

Gunakan kata laluan yang panjang, unik, dan kuat untuk akaun FTP, panel kawalan hosting, dan pangkalan data MySQL anda.

Pilihan Harga dan Sokongan untuk Clef

Clef percuma digunakan sehingga 10,000 login setiap bulan. Sebilangan besar pengguna mungkin tidak akan pernah menghampiri nombor ini walaupun mereka menggunakan Clef di beberapa laman web.

Selepas had akaun percuma, pengguna boleh memilih pelan harga volume mulai dari $ 700 sebulan sehingga 100,000 masuk. Pengguna juga boleh memilih model harga setiap log masuk yang berharga $ 0.010 setiap log masuk.

Sokongan pengguna asas disediakan melalui e-mel dan ruang sembang komuniti di Slack. Laman web rasmi Clef mempunyai dokumentasi yang luas untuk para pembangun yang ingin menggabungkan Clef ke dalam aplikasi mereka.

Keputusan kami di Clef untuk WordPress

Kami percaya bahawa Clef menawarkan penyelesaian pengesahan dua faktor yang sangat baik untuk laman web bertenaga WordPress. Ia sangat mudah digunakan dan percuma. Ini membolehkan anda mengelakkan diri daripada menguruskan kata laluan yang kuat dan melindungi laman WordPress anda dari pelanggaran log masuk.

Kami memberikan Clef 4 daripada 5 bintang. Inilah pecahan skor kami.

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Persembahan
Nilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 0.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan Clef Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map