Kajian Bentuk Graviti 2020: Adakah Anda Bernilai?

Mencari pemalam borang kenalan untuk laman WordPress anda? Gravity Forms sering disenaraikan di antara plugin borang hubungan WordPress teratas. Dalam tinjauan Gravity Forms ini, kami akan melihat ciri dan kinerjanya untuk mengetahui apakah ia benar-benar layak dipanggil pemalam borang hubungan terbaik untuk WordPress.


Kajian Bentuk Graviti

Mengapa Anda Memerlukan Plugin Borang Kenalan WordPress?

Sama ada anda menjalankan blog kecil atau laman web korporat, setiap laman web memerlukan borang hubungan. Borang hubungan berfungsi sebagai penghubung antara anda dan khalayak anda.

Sebilangan besar laman web moden memerlukan lebih daripada sekadar borang hubungan. Mereka juga memerlukan borang lain, seperti meminta borang sebut harga, tinjauan, tempahan, penghantaran kandungan, dan sebagainya.

Gravity Forms adalah salah satu plugin pembangun borang yang paling popular untuk WordPress. Dengan menggunakannya, anda boleh membuat apa-apa bentuk borang web yang boleh anda fikirkan, dari bentuk hubungan mudah hingga bentuk rumit yang panjang – Gravity Form menjadikan prosesnya mudah tanpa rasa sakit.

Mengenai Bentuk Graviti

Tanpa keraguan, Gravity Forms adalah plugin borang hubungan WordPress yang paling kaya dengan ciri di pasaran. Dari borang responsif hingga penapis spam dan pengiraan lanjutan hingga gerbang pembayaran, Gravity Forms dilengkapi dengan semua yang anda perlukan untuk membina borang dalam talian dengan mudah.

Sekiranya anda mempunyai anggaran untuk membeli plugin borang WordPress premium, maka Gravity Forms adalah pertaruhan TERBAIK. Sudah tentu, ia agak mahal tetapi jika anda bosan mencari plugin borang yang lengkap, maka jangan mencari lebih jauh daripada Gravity Forms.

Kajian Bentuk Graviti: Plugin Bentuk untuk Keperluan Anda yang Berkembang

Gravity Forms sangat sesuai untuk pengguna yang perlu membina borang yang kompleks di laman WordPress dengan mudah. Senarai ciri yang terus berkembang membezakan Gravity Forms daripada persaingannya. Mari kita lihat beberapa ciri luar biasa yang ditawarkan oleh Gravity Forms.

 • 30+ medan borang: Ia dilengkapi dengan pelbagai bidang bentuk yang membantu anda membina semua jenis bentuk WordPress dengan mudah.
 • Bentuk responsif: Bentuk WordPress anda akan kelihatan hebat di semua peranti, termasuk desktop, mudah alih dan tablet.
 • Logik bersyarat: Tunjukkan atau sembunyikan bidang berdasarkan pilihan pengguna.
 • Pemberitahuan e-mel: Pemberitahuan e-mel membuat anda selalu mengetahui setiap kali borang dihantar.
 • Penapis spam: Memerangi pengiriman borang spam menggunakan pilihan Google reCaptcha, Captcha dan Akismet Really Simple.
 • Muat naik fail: Benarkan pengguna anda memuat naik fail melalui borang dalam talian anda.
 • Simpan dan teruskan: Simpan borang yang telah lengkap dan kembali kemudian untuk melengkapkan borang.
 • Pengiraan: Gravity Forms juga membolehkan anda melakukan pengiraan lanjutan berdasarkan nilai medan yang dihantar.
 • Bentuk hujung depan: Ingin membenarkan pengguna menghantar catatan blog untuk semakan anda tanpa memberi mereka akses pentadbir WordPress? Anda boleh melakukannya dengan menggunakan borang hujung depan di laman web anda.
 • Hadkan dan jadualkan borang: Hadkan jumlah penyertaan yang dapat diterima oleh borang dan jadualkan borang anda.
 • Kesepaduan: Dengan Gravity Forms, integrasi sangat mudah. Sambungkan borang web anda dengan mana-mana aplikasi dalam talian yang ingin anda bekerjasama.

Pembangun Bentuk Seret dan Lepas di WordPress

Gravity Forms dilengkapi dengan pembentuk form drag and drop intuitif. Cukup pilih medan yang ingin anda tambahkan dan kemudian seret dan lepas di borang anda.

Bentuk Graviti - Drag and drop form builder

Menjatuhkan medan borang meluaskannya sehingga anda dapat mengubah sesuatu jika anda memerlukan. Ia dilengkapi dengan medan siap pakai yang telah ditentukan untuk borang yang paling biasa digunakan, termasuk nama, e-mel, laman web, maklum balas, dan sebagainya.

Selain daripada bidang standard, Gravity Forms dilengkapi dengan medan lanjutan. Di sinilah anda dapat membuat medan bentuk khusus dengan memilih jenis input yang berbeza dan memberikannya nama, label, nilai, pemeriksaan pengesahan, dll..

Anda boleh menyusun semula medan borang dengan mudah dengan menyeretnya ke atas dan ke bawah dalam borang. Untuk borang yang lebih kompleks, anda juga boleh memecah borang menjadi bahagian dan halaman yang berbeza.

Kawalan Kuat Dikemas dalam Tetapan Bentuk

Setiap borang dalam Gravity Forms boleh mempunyai tetapan tersendiri. Ini membolehkan pengguna menyiapkan tajuk dan keterangan borang.

Gravity Forms dilengkapi dengan kawalan yang kuat di bawah tetapan borang. Ini membolehkan anda mengawal pelbagai aspek bentuk anda. Selain daripada tetapan biasa, terdapat sebilangan pilihan yang boleh anda aktifkan untuk borang anda.

Tetapan Bentuk Graviti

Anda boleh mengawal susun atur borang dan menambahkan kelas CSS supaya anda dapat menggayakannya sendiri. Anda boleh mengaktifkan ciri anti-spam seperti honeypot, atau aktifkan animasi peralihan untuk menjadikan bentuk anda kelihatan lebih interaktif.

Di bawah tab pengesahan tetapan borang, anda dapat mengawal apa yang berlaku semasa pengguna menyerahkan borang. Awak boleh ubah hala pengguna untuk menunjukkan kepada mereka mesej tersuai, mengirimnya ke halaman pengesahan, atau mengalihkannya ke pautan lain yang anda mahukan.

Anda juga boleh mengaktifkan penghantaran data bidang borang sebagai rentetan pertanyaan ke halaman pengesahan anda. Ini membolehkan anda menggunakan rentetan pertanyaan dalam fungsi lain untuk memaparkan maklumat dinamik di halaman pengesahan.

Setiap tetapan borang mempunyai tab pemberitahuan. Secara lalai, pengguna dengan peringkat pentadbir menerima pemberitahuan untuk setiap penyerahan borang. Anda boleh menambahkan pemberitahuan tersuai dan mengirim pemberitahuan ke alamat e-mel lain.

Medan Lanjutan dan Logik Bersyarat

Gravity Forms dilengkapi dengan medan bentuk standard seperti jenis input asas. Anda boleh menentukan label dan nilai untuk bidang ini semasa anda menambahkannya ke laman web anda.

Bidang lanjutan dalam Gravity Forms

Walau bagaimanapun, bidang ini tidak membenarkan anda melakukan banyak perkara dengan borang anda. Gravity Form dilengkapi dengan bahagian lain untuk Bidang Lanjutan. Ini adalah medan yang siap digunakan yang boleh anda masukkan dalam penyunting borang.

Sebagai contoh, bidang e-mel mempunyai kotak pilihan yang membolehkan anda menghantar e-mel pengesahan kepada pengguna untuk mengesahkan alamat e-mel mereka. Bentuk Graviti secara automatik akan mengesahkan bahawa data yang dimasukkan ke lapangan sesuai dengan sintaks asas untuk bidang tersebut.

Medan pos membolehkan anda memasukkan bidang yang berkaitan dengan catatan WordPress ke dalam borang anda. Dengan menggunakan medan pos, anda boleh membuat borang untuk menerima kandungan yang dihantar pengguna di laman WordPress anda.

Medan catatan membolehkan anda menambahkan kandungan submetd pengguna

Terakhir, terdapat bidang harga yang membolehkan anda menambahkan bidang seperti nama produk, harga, kuantiti, dll.

Ciri Gravity Form yang paling kuat adalah kemampuan menambahkan pemeriksaan bersyarat ke dalam borang anda. Dengan Bersyarat Logik anda dapat mengkonfigurasi borang anda untuk menunjukkan atau menyembunyikan bidang, bahagian, halaman atau bahkan butang kirim berdasarkan pilihan pengguna atau input.

Gabungkan dan Panjangkan Bentuk Graviti Dengan Addon

WordPress mempunyai banyak plugin yang berfungsi sebagai kerangka kerja yang dibina di WordPress. Gravity Forms dapat disatukan dengan mudah dengan plugin WordPress yang paling popular dan bahkan banyak aplikasi bukan WordPress.

Terdapat tambahan yang dapat menggabungkan Gravity Forms dengan penyedia perkhidmatan e-mel yang paling popular seperti MailChimp, Aweber, GetResponse, dan banyak lagi yang lain.

Graviti Membentuk addon asas dan maju

Anda juga boleh memperbanyakkan Gravity Forms untuk menambahkan banyak ciri tambahan dengan plugin addon. Ada tambahan untuk membuat kuiz, tinjauan, tinjauan menggunakan Gravity Forms.

Gravity Forms juga boleh disatukan dengan banyak CRM yang popular seperti penyelesaian Agile, Zoho, dan Capsule CRM.

Gravity Forms berfungsi di luar kotak dengan WooCommerce. Ini juga memiliki addons untuk mengintegrasikan formulir anda dengan gateway pembayaran seperti PayPal, Stripe, Authorize.net, dll.

Bentuk Graviti vs WPForms: Pertunjukan Plugin Borang Hubungan Terbaik

Kedua-dua Bentuk Graviti dan WPForms menolong anda membina borang hubungan dengan mudah di laman web anda. Tetapi apabila anda menggali lebih mendalam, anda akan menemui beberapa perbezaan utama antara keduanya.

Mari kita lihat bagaimana perbezaan plugin ini dan plugin mana yang paling sesuai untuk keperluan unik anda.

1. Kemudahan Penggunaan

Bentuk Graviti dan WPForms dibungkus dengan banyak ciri penjimatan masa yang luar biasa untuk membina borang hubungan.

Walau bagaimanapun, seperti plugin kaya ciri lain, terdapat sedikit keluk pembelajaran untuk menggunakan Gravity Forms. Tidak ketinggalan, semakin banyak ciri yang tersedia di luar kotak, semakin curam pembelajarannya. Bentuk Graviti tidak berbeza.

Untuk membuat borang, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menentukan nama borang anda. Kemudian, anda akan diarahkan ke pembuat borang di mana anda perlu menambahkan medan borang secara manual setiap masa.

Antaramuka tidak sehalus WPForms. Untuk melihat pratonton borang, anda perlu mengklik butang Pratonton di pembangun.

templat borang wpforms

WPForms, sebaliknya, menjadikan keseluruhan proses pembinaan borang menjadi lebih mudah. Plugin ini disertakan dengan beberapa templat yang telah dibina sebelumnya, jadi anda boleh membina borang tanpa harus selalu bermula dari awal.

semakan wpforms

Semua medan borang disusun dengan rapi, jadi anda boleh memilih bidang yang tepat di pembangun dengan cepat. Anda juga dapat MENGHASILKAN borang secara SEGERA semasa anda menyesuaikan medan di pembangun.

Pemenang: WPForms

2. Harga

Kos Bentuk Graviti bermula pada $ 59. Mereka tidak menawarkan versi percuma. Walau bagaimanapun, anda boleh pergi ke laman web demo mereka untuk menguji pemacu sebelum anda membelinya.

Sebaliknya, WPForms menawarkan versi percuma yang boleh dimuat turun dari repositori plugin WordPress. Kos plugin versi premium bermula dari $ 49.

Pemenang: WPForms

3. Ciri-ciri

Untuk ciri-ciri, Gravity Forms jelas berada di depan lengkung.

Ini tidak bermakna bahawa WPForms kekurangan sebarang ciri penting. Tetapi ia tidak mempunyai beberapa ciri canggih yang ditawarkan oleh Gravity Forms seperti Calculations.

Setelah itu, ada juga beberapa kawasan di mana WPForms menumpuk, seperti Polls dan Survei. Sebenarnya, plugin The WPForms memberi anda laporan tinjauan interaktif terbaik dengan pandangan masa nyata. Anda juga boleh menemui bidang tinjauan pintar, seperti skala likert, penilaian bintang, dll.

Pemenang: Bentuk Graviti

Lihat ulasan WPForms lengkap kami.

Pilihan Harga dan Sokongan untuk Bentuk Graviti

graviti membentuk harga

Harga plugin Gravity Forms bermula pada $ 59 per tahun untuk satu lesen laman web dengan tambahan asas. Lesen Pro berharga $ 159 untuk 3 laman web dan tambahan + pro asas. Lesen Elite tersedia dengan harga $ 259 setiap tahun dengan semua sokongan dan sokongan laman web tanpa had.

Setiap lesen memberi anda satu tahun sokongan berdasarkan tiket. Lesen Elite memberi anda sokongan keutamaan. Soalan biasanya dijawab dengan segera dengan masa pemulihan yang memberangsangkan untuk penyelesaian tiket.

Dokumentasi lengkap yang membantu anda membimbing anda dalam setiap aspek membina borang.

Keputusan kami mengenai Gravity Form sebagai Plugin Form Kontak Terbaik untuk WordPress

Gravity Forms sangat sesuai untuk pengguna maju yang memerlukan plugin borang WordPress yang lengkap. Sekiranya anda mempunyai anggaran untuk membeli plugin premium, anda pasti perlu melihat Gravity Forms.

Dari segi ciri, plugin asas mempunyai sekumpulan pilihan yang mengagumkan. Anda juga boleh mencari plugin addon untuk Gravity Forms bukan hanya di laman web plugin tetapi juga di repositori WordPress.org.

Sebagai salah satu plugin yang paling popular dan banyak digunakan, kebanyakan tema WordPress dilengkapi dengan sokongan terbina dalam untuk gaya Gravity Form. Ia berfungsi dengan kebanyakan plugin WordPress yang lain dengan sempurna.

Kami fikir ia adalah plugin borang hubungan terbaik untuk WordPress dan kami memberikannya 4.6 daripada 5 bintang.

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhPeringkat Bintang Separuh 4.6 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Dapatkan Borang Graviti Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map