Kajian MailPoet (2020): Pemasaran E-mel di WordPress

Memerlukan cara mudah untuk menghantar buletin e-mel mudah dari papan pemuka WordPress anda? Plugin MailPoet Newsletters boleh menjadi apa yang anda cari. Ketahui betapa senangnya penyediaan dalam tinjauan Surat Berita MailPoet kami.


semakan surat surat

Mengapa Anda Memerlukan Buletin E-mel

Fikirkan semua laman web yang anda lawati setiap hari – berapa banyak dari mereka yang anda ingat dan kembali?

Mungkin tidak banyak.

Sebilangan besar pelawat laman web anda adalah sama. Mereka mungkin menikmati kandungan anda, tetapi setelah mereka meninggalkan laman web anda, mereka mungkin tidak akan kembali.

Itulah sebabnya mempunyai buletin e-mel sangat penting: Ini dapat menjadikan banyak pengunjung sekali menjadi peminat setia.

Tidak seperti media sosial, ada perkara yang lebih peribadi dan hebat untuk bercakap dengan khalayak anda melalui peti masuk e-mel mereka. Dengan e-mel, anda mempunyai lebih banyak kebebasan untuk membuat dan menghantar kandungan yang anda mahukan, tanpa perlu risau tentang sewenang-wenangnya had watak atau berkurang jangkauan organik.

Surat Berita MailPoet memudahkan menghantar surat berita e-mel terus dari papan pemuka WordPress anda – berikut caranya.

Plugin Surat Berita MailPoet – Gambaran Keseluruhan

Ulasan MailPoet

Mailpoet adalah pemalam WordPress pemasaran e-mel yang mudah tetapi kuat yang direka khusus untuk pengguna WordPress.

Ini membolehkan anda membuat dan mengirim buletin e-mel langsung dari papan pemuka WordPress anda. Anda bahkan boleh menguruskan senarai e-mel anda tanpa meninggalkan papan pemuka anda. Ini menjadikannya terpisah daripada penyelesaian pemasaran e-mel lain seperti Aweber, MailChimp, dll.

Perkara terbaik mengenai pemalam ini ialah membuat dan menghantar buletin anda adalah mudah dan mudah. Oleh kerana anda menggunakan WordPress dan sudah biasa dengan antara muka, jadi tidak ada keluk pembelajaran untuk mengatasi walaupun anda seorang pemula mutlak untuk pemasaran e-mel.

Untuk menjadikannya lebih pantas, ia menawarkan templat terbina dalam yang direka dengan indah yang dapat disesuaikan sepenuhnya agar sesuai dengan jenama anda.

Ciri-ciri Plugin MailPoet

MailPoet dilengkapi dengan ciri-ciri yang sangat baik untuk menjayakan usaha pemasaran e-mel anda. Mari kita lihat dengan cepat ciri yang ditawarkannya.

1. Templat yang telah dibina

MailPoet menawarkan lebih daripada 50 templat yang dirancang dengan cantik untuk anda. Ini membolehkan anda memulakan dengan cepat sehingga anda tidak perlu bermula dari awal. Cukup ubah beberapa perubahan seperti nama jenama, logo, dan lain-lain. Sekiranya anda ingin menyesuaikannya lebih jauh, itu mungkin juga kerana setiap templat ini dapat disesuaikan.

2. Kemas kini Blog di Autopilot

Blog autopilot surat

Pastikan pembaca anda mendapat maklumat terkini tentang apa yang anda terbitkan di blog anda. Kemas kini blog mengenai pilihan autopilot membolehkan anda berkongsi blog dengan pengguna sebaik sahaja anda menekan butang terbitkan. Anda juga boleh menjadualkan kemas kini secara mingguan atau bulanan.

3. Selamat Datang Pelanggan Baru

Ciri MailPoet

Memberi salam kepada pelanggan baru dengan betul dapat membuat perbezaan antara nota pengguna e-mel dan e-mel yang mereka abaikan. Anda boleh membuat siri alu-aluan dengan automasi sederhana dan aliran kerja dan MailPoet mengambilnya dari sana.

4. Senaraikan Segmentasi

Dengan MailPoet, menyegmentasikan senarai e-mel anda adalah mudah. Dengan segmentasi, anda dapat mengkategorikan petunjuk anda ke dalam kumpulan yang berbeza berdasarkan minat dan tingkah laku mereka, dan menghantar e-mel diperibadikan berdasarkan minat bersama, iaitu terbukti dapat meningkatkan penukaran berbanding dengan e-mel yang tidak bersegmen.

5. Borang Pendaftaran

Ini membolehkan anda menambahkan borang pendaftaran ke bar sisi dan kaki anda sehingga anda dapat mengubah pengguna anda menjadi pelanggan.

6. Analisis

analitip surat

Dengan ciri analitiknya, mudah untuk melacak pembukaan, klik, dan berhenti berlangganan. Ini memberitahu anda bagaimana prestasi buletin anda dan anda juga dapat mengoptimumkannya untuk penglibatan dan penukaran yang lebih baik.

Cara Menyiapkan Buletin MailPoet Anda

Sekarang mari kita periksa cara membuat buletin pertama anda dengan MailPoet.

Langkah 1: Memasang MailPoet

Mula-mula, pasang dan aktifkan MailPoet di papan pemuka WordPress anda. Anda boleh memuat turun dan menggunakan pemalam secara percuma sehingga anda mempunyai 1000 pelanggan.

Setelah dimuat turun, anda boleh mula membuat buletin anda.

Langkah 2: Membuat Buletin pertama anda dengan Mailpoet

Untuk membuat buletin anda, pergi ke MailPoet »E-mel pada papan pemuka WordPress anda. Anda sekarang akan melihat 4 pilihan berbeza di skrin anda.

 • Surat berita
 • E-mel alu-aluan
 • Pemberitahuan Pos Terkini
 • WooCommerce

Klik pada Buat butang di bawah Surat berita.

Templat MailPoet

Ini akan membawa anda ke layar baru di mana anda boleh memilih templat untuk buletin anda. Pilih yang paling sesuai dengan jenama anda. Sekiranya anda tidak menjumpainya, jangan risau. Anda boleh menyesuaikan templat anda kemudian.

Templat surat surat

Langkah 3: Menyesuaikan Templat E-mel Anda

Setelah memilih templat, anda akan diarahkan ke layar baru di mana anda boleh mula menyesuaikannya dengan menggunakan drag and drop builder, untuk memenuhi keperluan anda.

Di sebelah kiri anda, anda akan mempunyai pembangun halaman dan di sebelah kanan anda, anda akan melihat semua elemen gaya anda seperti kandungan, lajur, gaya, dan pratonton.

Penyesuaian templat surat

Di bahagian atas skrin anda, anda akan melihat dua medan di mana anda boleh menambahkannya baris subjek dan teks pratonton. Oleh itu, tambahkan teks anda di sana.

Untuk mengubah elemen dalam templat, arahkan tetikus anda ke bahagian tertentu dan anda akan melihat tetapan, hapus, salin dan pindahkan ikon. Untuk membuat perubahan, gunakan ikon tetapan. Anda juga boleh memadam atau mendua bahagian jika anda mahu.

Penyesuaian surat surat

Untuk memindahkan bahagian dari satu tempat ke tempat lain, gunakan ikon Seret ke Pindah dan kemudian lepaskan di mana sahaja anda mahu meletakkannya. Anda juga boleh menambahkan lajur dan gaya seperti warna latar belakang, dll dengan menggunakan pilihan di sebelah kanan anda.

MailPoet_Newsletter

Setelah selesai, tekan Seterusnya butang di sudut kanan bawah skrin anda. Ini akan menyimpan perubahan anda secara automatik dan membawa anda ke halaman baru dari mana anda boleh menghantar buletin anda.

Langkah 4: Menghantar Buletin Anda

Langkah terakhir adalah menghantar surat berita anda. Setelah mengklik pada Seterusnya pada langkah sebelumnya, anda akan dibawa ke skrin dengan beberapa pilihan bidang yang berbeza. Yang pertama ialah menambahkan baris subjek anda.

Pada detik, anda boleh memilih senarai untuk menyegmentasikan khalayak anda. Akhirnya, tambahkan alamat e-mel pengirim dan penerima.

MailPoet_Email

Anda juga boleh menjadualkan e-mel anda dengan memeriksa Jadualkannya pilihan. Setelah memeriksa pilihan ini, medan baru akan terbuka di mana anda boleh menambahkan tarikh dan masa ketika anda ingin menghantar e-mel anda.

Surat berita MailPoet

Setelah semuanya ditambahkan tekan butang kirim (jika anda mahu segera menghantarnya) atau butang jadual (jika anda mahu menjadualkannya kemudian).

Begitulah mudahnya menghantar surat berita e-mel dengan MailPoet.

Hantar E-mel Lanjutan Dengan MailPoet Premium

Versi plugin percuma hanya membolehkan anda menghantar e-mel kepada sehingga 1,000 pelanggan, dan menawarkan statistik terhad dan ciri lain.

Dengan versi premium MailPoet, anda mendapat:

 • Keupayaan untuk menghantar e-mel kepada lebih daripada 1,000 pelanggan
 • Papan pemuka statistik lanjutan dengan statistik terperinci untuk setiap pelanggan dan buletin, termasuk penyatuan mudah dengan Google Analytics
 • Penyampaian yang lebih baik, pengujian skor spam, dan pengendalian pentalan automatik untuk memastikan pelanggan anda menerima buletin anda
 • Sokongan keutamaan, termasuk pengoptimuman tetapan anda secara individu

MailPoet juga mempunyai beberapa plugin tambahan yang terdapat di WordPress.org yang membolehkannya berintegrasi dengan perkhidmatan lain seperti WooCommerce, Contact Form 7, dan Gravity Forms.

Keputusan kami untuk Menggunakan MailPoet

Sekiranya anda mencari cara mudah untuk menguruskan buletin e-mel mudah dari papan pemuka WordPress anda, MailPoet adalah pilihan yang baik. Ini adalah salah satu pemalam buletin e-mel yang paling popular dan dinilai tinggi dalam direktori WordPress.org.

Untuk pemasar e-mel yang lebih maju yang memerlukan lebih banyak pilihan untuk pencetus, segmentasi, analisis dan pelaporan, atau penyampaian yang lebih baik, perkhidmatan buletin e-mel yang berdiri sendiri seperti AWeber, ConvertKit atau Constant Contact yang merupakan alternatif yang bagus untuk MailChimp.

Salah satu ciri asas yang hilang oleh MailPoet adalah reka bentuk yang lebih baik untuk borang pilihan. Borang pilihan hanya ditetapkan pada gaya borang tema anda. Sekiranya anda mahukan borang opt-in yang dirancang dengan lebih baik atau lebih banyak pilihan untuk bentuk penukaran tinggi seperti pop-up, fly-in, dll., Dan ciri seperti ujian split A / B, kami mengesyorkan menggunakan plugin seperti OptinMonster. OptinMonster dapat disatukan dengan mudah dengan MailPoet jika anda ingin menggunakan kedua-duanya.

Kami memberi Surat Berita MailPoet 4 daripada 5 bintang. Berikut adalah pecahan skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 3.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Dapatkan MailPoet Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map