Pembangun Halaman oleh Ulasan SiteOrigin: Pembina Halaman Percuma Terbaik?

Mahu membuat susun atur halaman yang kompleks dengan lajur, widget, dan banyak lagi dengan cepat dan mudah? Beri Pembina Halaman oleh SiteOrigin pasangkan cubaan. Dalam tinjauan Pembuat Halaman oleh SiteOrigin kami, anda akan mengetahui bagaimana pemalam percuma ini dapat membantu anda membina susun atur halaman responsif menggunakan widget, tidak perlu kemahiran pengekodan.


Pembina Halaman oleh Kajian SiteOrigin

Mengenai Pembina Halaman SiteOrigin

SiteOrigin adalah tema dan plugin WordPress yang membolehkan anda membuat laman web yang sangat disesuaikan dengan mudah. Pembangun Halaman adalah plugin WordPress yang mudah digunakan oleh SiteOrigin yang membolehkan anda dengan mudah membuat halaman WordPress yang menakjubkan tanpa menyewa pembangun.

Ia dilengkapi dengan antara muka seret dan lepas yang kelihatan serupa dengan antara muka WordPress. Berkat ini, cepat menyesuaikan diri dengan aliran kerja anda dengan keluk pembelajaran minimum.

Mengapa Menggunakan Pembina Halaman oleh SiteOrigin?

Sekiranya anda pernah mencuba membuat halaman yang lebih rumit daripada catatan blog yang berfokus pada teks, anda pasti tahu bahawa halaman tersebut sudah terbina dalam Penyunting visual WordPress tidak sesuai dengan tugas.

Ingin memecah kandungan anda menjadi lajur responsif, menggunakan widget secara langsung di halaman anda, atau membuat templat susun atur anda sendiri? Maka anda memerlukan pemalam seperti Pembina Halaman oleh SiteOrigin.

Plugin Pembangun Halaman SiteOrigin adalah alat seret dan lepas yang membolehkan anda membuat susun atur halaman yang rumit menggunakan widget bawaan WordPress sendiri, serta sejumlah widget tambahan dari SiteOrigin. Anda boleh mengatur widget anda dalam baris dan lajur yang anda kendalikan ukuran dan nisbahnya.

Widget yang ada merangkumi:

 • butang
 • penyunting teks
 • senarai ciri dengan ikon Font Awesome
 • Peta Google
 • imej
 • pasca karusel
 • slaid gambar dan video
 • isi kandungan
 • gelung pos yang boleh disesuaikan

SiteOrigin membuat tema dan pemalam untuk WordPress. Mereka juga mempunyai sejumlah tema percuma yang tersedia yang dirancang untuk bekerja dengan plugin Page Builder mereka.

Lihat juga: Senarai Pembangun Halaman Teratas Kami.

Bagaimana Bermula dengan Pembina Halaman

Pasang dan aktifkan pemalam, tersedia secara percuma di direktori WordPress.org.

Secara lalai, anda boleh menggunakannya pada catatan atau halaman (anda boleh mengubahnya di bawah Tetapan »Pembina Halaman jika anda mahu).

Anda boleh memulakan dengan membuat catatan atau halaman baru. Pada editor visual, anda akan melihat tab baru di sebelah kanan, di sebelah tab Visual dan Teks yang biasa.

Pembina Halaman oleh Ulasan SiteOrigin - tab

Klik Pembina Halaman tab, dan anda akan diminta untuk menambahkan widget, baris, atau susun atur prebuilt.

Pembina Halaman oleh Ulasan SiteOrigin - halaman baru

Anda dapat memilih dari widget WordPress yang ada, atau widget yang disertakan dengan plugin Page Builder seperti kandungan siaran, gambar, atau slider. Memilih untuk menambahkan widget secara automatik akan memasukkannya ke baris baru dengan sendirinya.

Pembina Halaman oleh Ulasan SiteOrigin - widget

Sekiranya anda memilih widget SiteOrigin, anda akan diminta untuk memasang plugin SiteOrigin Widgets Bundle, yang juga percuma.

Untuk membuat baris dengan lebih daripada satu lajur, klik Tambah Baris butang. Anda boleh memilih bilangan lajur dan nisbahnya antara satu sama lain.

Pembina Halaman oleh Ulasan SiteOrigin - tambah baris

Anda juga boleh mengedit baris untuk menambahkan lajur. Cukup klik ikon sepana di atas baris untuk mengeditnya. Anda juga boleh mengarahkan kursor ke mana-mana widget untuk mengedit atau menghapusnya.

Sekiranya anda ingin menggunakan susun atur, anda harus mengaktifkan direktori. Ini akan memberi anda akses kepada 16 susun atur prabentuk yang berbeza. Anda juga boleh mengimport dan mengeksport susun atur anda sendiri.

Untuk mengedit halaman dari bahagian depan laman web anda, anda dapat mengklik Penyunting Langsung butang semasa mengedit halaman atau melihatnya. Editor langsung juga membolehkan anda melihat laman web dalam 3 saiz skrin yang berbeza.

Pembina Halaman oleh Ulasan SiteOrigin - penyunting langsung

Dokumentasi dan Sokongan

SiteOrigin menyediakan banyak video dan tutorial hebat dengan tangkapan skrin untuk membantu anda memulakannya. Mereka juga mempunyai artikel mengenai penyatuan tema dan tetapan dan ciri yang lebih maju.

Pembangun Halaman dikembangkan secara aktif, dan mereka mengalu-alukan penyumbang di GitHub. SiteOrigin berkomitmen untuk sentiasa menyediakan plugin secara percuma.

Mereka juga menawarkan sokongan percuma di forum SiteOrigin rasmi, dan anda boleh mendapatkan sokongan e-mel yang disertakan dengan SiteOrigin Premium.

Dapatkan Lebih Banyak dengan SiteOrigin Premium

SiteOrigin juga menawarkan keahlian premium yang memberi anda akses kepada pemalam tambahan dan sokongan e-mel yang lebih pantas.

SiteOrigin Premium merangkumi:

 • Pembina Halaman yang Dipertingkatkan: Bina jenis catatan tersuai, tambahkan animasi CSS dan banyak lagi.
 • Ekstra Bundle Widget: Termasuk lebih banyak widget untuk susun atur anda, termasuk bidang borang hubungan, widget sosial yang dipertingkatkan, dll.
 • Penambahbaikan Tema: Keluarkan atribusi SiteOrigin, dapatkan komen ajax dan banyak lagi.

Terdapat pelbagai lesen 1 tahun yang tersedia bergantung pada berapa banyak laman web yang ingin anda gunakan.

Pembina Halaman oleh SiteOrigin vs. Pembangun Halaman WPBakery

Pembina Halaman oleh SiteOrigin dan WPBakery Page Builder (sebelumnya Visual Composer) adalah 2 plugin binaan halaman drag and drop yang paling popular untuk WordPress.

WPBakery Page Builder adalah plugin premium yang terdapat di CodeCanyon. Ini berfungsi sama dengan Pembangun Halaman, dengan “elemen” dan bukan “widget.” Ini juga membolehkan anda mengedit halaman anda dari bahagian depan atau belakang laman web anda.

WPBakery Page Builder merangkumi lebih banyak elemen daripada Page Builder yang mempunyai widget, dan ini memberi anda pilihan yang lebih maju untuk elemen tersebut. Terdapat juga beratus-ratus plugin tambahan yang tersedia untuk memperluaskan ciri dan menambahkan lebih banyak elemen dan pilihan.

WPBakery Page Builder juga nampaknya lebih mesra pengguna dan mempunyai reka bentuk yang lebih moden dan rata. Bandingkan rupa butang mereka, misalnya:

Pembangun Halaman oleh Ulasan SiteOrigin - butang

Pembina Halaman oleh butang lalai SiteOrigin

Pembina Halaman oleh Kajian SiteOrigin

Butang lalai Pembangun Halaman WPBakery

Bilangan pilihan di WPBakery Page Builder pada awalnya sedikit membebankan, tetapi sangat berguna jika anda ingin membina halaman yang lebih kompleks.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat ulasan Pembina Halaman WPBakery penuh kami.

Pembina Laman Laman Asal Harga

harga pembina halaman siteorigin

Plugin inti adalah percuma untuk digunakan. Ia boleh dimuat turun dari repositori WordPress.
Dengan hanya $ 29, anda boleh membeli kumpulan tambahan yang meningkatkan fungsi Pembangun Halaman.

Untuk menggunakan hingga 5 laman web, anda dapat memperoleh rancangan Perniagaan seharga $ 49. Untuk lesen laman web tanpa had, anda boleh mendapatkan rancangan Pembangun dengan harga $ 99.

Keputusan kami untuk Menggunakan Pembina Halaman SiteOrigin

Sekiranya anda hanya memerlukan alat pembuatan halaman percuma asas, Pembangun Halaman oleh SiteOrigin adalah pilihan yang bagus. Ia dikembangkan dan disokong secara aktif, dan antara muka pengguna cukup intuitif untuk memulakan dengan cepat. Mereka juga mempunyai dokumentasi terperinci, dalam bentuk video dan tutorial.

Kami beri Pembina Halaman oleh SiteOrigin 4 daripada 5 bintang. Inilah perincian skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 3.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan Pembina Halaman mengikut Tapak Asal Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map