Review LearnDash – Membuat Kursus Dalam Talian Anda di WordPress

Ingin membuat dan menjual kursus dalam talian di laman WordPress anda? Plugin LearnDash WordPress direka untuk tujuan yang tepat, iaitu untuk membantu anda membuat dan menjual kursus dalam talian di laman web WordPress anda. Tetapi adakah itu pilihan terbaik?


Dalam tinjauan LearnDash ini, kami akan melihat ciri, fungsi, harga, dan banyak lagi untuk membantu anda memutuskan apakah itu pemalam yang tepat untuk anda.

Mengenai LearnDash

belajardash-wordpress-plugin

LearnDash adalah plugin sistem pengurusan pembelajaran (LMS) yang paling popular untuk WordPress. Ia digunakan oleh syarikat Fortune 500, universiti utama di seluruh dunia, dan oleh organisasi latihan profesional untuk membuat kursus yang luar biasa untuk pengguna dan pelajar mereka.

Ini adalah pemalam yang ringkas namun hebat yang dilengkapi dengan ciri-ciri cemerlang. Anda boleh mengkonfigurasi tetapannya dengan mudah dan membuat kursus menarik di laman WordPress anda. Sekiranya anda mempunyai maklumat yang sangat menarik dan berguna mengenai topik apa pun, anda boleh dengan mudah mengembangkan kursus dalam talian, menjualnya dan memperoleh wang dalam talian. Anda boleh menetapkan harga 1 kali, pembayaran dan langganan berulang, atau rancangan keahlian untuk menjual kursus anda.

LearnDash membolehkan anda menawarkan pengalaman belajar yang menghiburkan kepada pembaca melalui pelbagai teknik gamifikasi, sistem ganjaran, dan pencetus pertunangan. Ini memikat pengguna untuk mengikuti lebih banyak kursus dan meningkatkan penglibatan pengguna di laman web anda. Contohnya, anda dapat menunjukkan kemajuan kursus, menyampaikan sijil, mata penghargaan, dan memberikan lencana untuk mendorong pelajar.

Kajian LearnDash: Bermula dengan LearnDash

Plugin LearnDash mempunyai antara muka yang sangat mudah dan mesra pengguna yang membolehkan anda mengkonfigurasi tetapannya dengan mudah untuk membuat kursus dalam talian.

Untuk memulakan, anda perlu memasang pemalam di laman web WordPress anda. Untuk maklumat lebih lanjut, ikuti panduan kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Selepas anda memasang dan mengaktifkan pemalam, anda akan melihat LearnDash LMS ditambahkan ke menu papan pemuka WordPress anda. Klik dan pergi ke Tetapan. Kemudian, klik pada Lesen LMS tab dan masukkan nama pengguna dan kunci lesen anda.

masukkan-lesen-belajardash

Anda boleh mendapatkan kunci lesen di akaun anda di laman web LearnDash.

Seterusnya, anda pergi ke Tetapan PayPal tab dan masukkan butiran PayPal anda untuk menerima pembayaran.

belajar-tetapan-paypal-tetapan

Selepas itu, anda boleh menyemak tab lain di Tetapan. Setelah anda menyemak semuanya, jangan lupa untuk mengklik Jimat.

Membuat Kursus Pertama Anda dengan LearnDash

Untuk menambah kursus baru, pergi ke LearnDash LMS »Kursus dari papan pemuka WordPress anda. Kemudian, klik Tambah baru.

Sekarang anda akan melihat editor kursus yang kelihatan seperti editor pos WordPress biasa.

tambah-baru-kursus-belajardash

Tambahkan tajuk kursus anda terlebih dahulu. Kemudian, tambahkan keterangan kursus di kawasan pos.

Semasa anda menatal ke bawah, anda akan melihat Pembina Kursus LearnDash. Dari sana, anda boleh menambahkan pelajaran, topik, dan kuiz ke kursus dalam talian anda.

belajar-kursus-pembina kursus

Anda boleh menambah pelajaran dengan mengklik Tambah ikon di tab Pelajaran.

tambah-pelajaran-belajardash

Setelah anda menambah jumlah pelajaran yang diperlukan, seretnya ke lajur kanan.

tarik-pelajaran-untuk-membuat-kursus

Pelajaran boleh mempunyai banyak topik. Pelajaran adalah tajuk sedangkan topik adalah tajuk utama dalam tajuk utama.

Untuk menambah topik, anda boleh mengklik Tambah ikon di tab Topik. Sebaik sahaja anda menambah bilangan topik yang diperlukan, anda boleh menyeretnya ke dalam pelajaran yang betul di panel sebelah kanan. Pastikan untuk memperluas pelajaran anda untuk menambahkan topik kepadanya.

buat-topik-belajardash

Begitu juga, anda boleh menambah kuiz pelajaran dengan mengikuti proses yang sama. Anda boleh menambah kuiz pelajaran-pelajaran serta global untuk keseluruhan kursus.

belajar-kuiz

Setelah anda menambah pelajaran, topik, dan kuiz ke kursus anda dari LearnDash Course Builder, anda boleh menatal ke bawah ke Tetapan Kursus LearnDash.

learndash-course-setting

Dari bahagian ini, anda boleh menetapkan pilihan yang berbeza untuk kursus seperti bahan kursus, jenis harga kursus, mata kursus, sijil yang berkaitan, dll. Setelah anda menyemak semua tetapan, teruskan dan klik Menyimpan draf.

Sekarang anda akan melihat Kandungan Berkaitan bahagian yang ditambahkan di bahagian atas bar sisi kanan di halaman editor kursus anda.

berkaitan-kandungan-belajardash

Bahagian Kandungan Berkaitan menunjukkan kepada anda semua pelajaran, topik, dan kuiz yang dibuat untuk kursus anda. Anda dapat melihat garis panduan umum dari sana.

Mari teruskan dan periksa cara menambahkan kandungan pada pelajaran, topik, dan kuiz.

Menambah Kandungan ke Pelajaran, Topik, dan Kuiz LearnDash

Sekarang setelah kami membuat garis besar untuk kursus dalam talian pertama anda, kami siap untuk menambahkan kandungan pada pelajaran, topik, dan kuis..

Yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke Kandungan Berkaitan bahagian dan kemudian klik tajuk pelajaran, topik, atau kuiz yang ingin anda tambahi kandungannya. Untuk tutorial ini, kami mengklik Pelajaran 1: Pengenalan.

klik-pelajaran-untuk-edit-belajardash

Ini akan membuka editor secara automatik di mana anda boleh mengedit dan menambahkan kandungan ke pelajaran, topik, atau kuiz masing-masing. Kini anda dapat menambahkan teks, gambar, dan bahkan memasukkan video ke dalam pelajaran anda.

sunting-pelajaran-belajardash

Kemudian anda boleh menatal ke bawah dan mengkonfigurasi tetapan anda. Anda akan menemui antara muka yang serupa untuk Kursus, Pelajaran, Topik, dan Kuiz sehingga mudah untuk mengkonfigurasi semuanya.

Sekali, anda menambahkan kandungan ke semua pelajaran, topik, dan kuiz yang berkaitan, anda boleh pergi ke Editor Kursus dan menerbitkan kursus anda.

Lebih Banyak Pilihan Plugin LearnDash

LearnDash dilengkapi dengan sekumpulan fitur dan pilihan yang lengkap untuk membolehkan anda memberikan pengalaman e-pembelajaran yang menarik kepada pengguna anda. Sekarang setelah anda mengetahui cara membuat kursus dalam talian dengan LearnDash, mari lihat beberapa ciri dan pilihannya yang paling menarik.

1. Sijil LearnDash

Anda boleh memberikan sijil rasmi kepada pengguna berdasarkan prestasi kuiz mereka, menyelesaikan kursus, atau kedua-duanya. Sijil dapat disesuaikan sepenuhnya dan menyokong data dinamik termasuk nama pengguna, nama kursus atau kuiz, skor, dan banyak lagi.

Pilihan pensijilan menjadikan kursus anda lebih sahih dan membantu mendapatkan kepercayaan pengguna anda.

2. Pilihan Pengewangan Lanjutan

LearnDash menjadikan penjualan kursus dalam talian anda sangat mudah. Ini mempunyai pilihan yang mudah untuk membolehkan anda menetapkan harga untuk kursus online anda, memilih jadwal pembayaran, dan menerima pesanan. Anda boleh menetapkannya untuk pembelian 1 kali, pembayaran berulang, atau rancangan keahlian.

3. Profil Pengguna

LearnDash membuat profil pengguna depan untuk pelanggan anda. Dengan pergi ke profil pengguna mereka, mereka dapat mengesan aktiviti kursus mereka dengan mudah.

4. Pilihan Pentadbiran yang Kuat

LearnDash memberi anda pilihan pentadbiran yang kuat untuk mengatur pelajar dan kursus anda dengan baik. Anda boleh mengumpulkan pelajar anda, menjalankan laporan mengenai pendaftaran pengguna, kemajuan, dan prestasi kuiz, tamat tempoh kursus, dan banyak lagi.

5. LearnDash Addons

LearnDash mempunyai sejumlah tambahan percuma dan premium untuk membolehkan anda memperluas fungsi sistem pengurusan pembelajaran anda. Ia mempunyai sambungan untuk WooCommerce, bbPress, Stripe, MailChimp (juga periksa alternatif yang lebih baik untuk MailChimp), Slack, dan banyak aplikasi popular lain.

Anda boleh melihat senarai lengkap ciri LearnDash dengan melayari laman web rasmi LeanDash.

LearnDash Plugin: Harga dan Sokongan

LearnDash adalah plugin premium dengan 3 rancangan harga. Perkara terbaik mengenai harga mereka ialah kadang-kadang mereka memberikan potongan harga yang tinggi, jadi perhatikanlah!

belajar-harga harga

1. Asas: Pelan Asas biasanya berharga $ 199, namun, Anda dapat memperolehnya dengan lebih murah ketika mereka menawarkan potongan harga. Mereka menawarkan diskaun sehingga 40%.

Sekiranya anda membeli rancangan ini, anda boleh mendapatkan 1 lesen laman web dan semua ciri LearnDash kecuali untuk ProPanel. ProPanel adalah tambahan pelaporan lanjutan untuk LearnDash.

2. Pakej Plus: Pakej Plus biasanya berharga $ 299. Ia boleh digunakan di 10 laman web. Ia merangkumi semua ciri LearnDash termasuk ProPanel.

3. Pakej Pro: Harga biasa Pakej Pro ialah $ 369. Dengan pakej ini, anda boleh mendapatkan sehingga 25 lesen laman web.

Semua rancangan harga ini merangkumi sokongan dan kemas kini selama 1 tahun. Selain itu, anda akan mendapat fail laman demo LearnDash.

Pusat Bantuan LearnDash menyediakan bahagian Soalan Lazim yang kaya di mana anda boleh mendapatkan jawapan kepada soalan pra-penjualan, soalan teknikal, dan soalan umum yang lain. Sekiranya anda memerlukan sokongan yang diperibadikan, anda perlu membuka tiket sokongan.

Keputusan kami untuk Menggunakan Plugin LearnDash di Laman WordPress Anda

Plugin LearnDash tidak diragukan lagi adalah plugin WordPress LMS yang paling kuat dan mesra pengguna. Ini membolehkan anda membuat kursus dalam talian lengkap dengan mudah di laman WordPress anda dan menjana wang dengan menjualnya.

Plugin ini mempunyai sekumpulan ciri lengkap untuk mengatur kursus dan pelanggan anda. Ia juga mempunyai pilihan menarik untuk melibatkan pelajar anda dan mendorong mereka mengikuti lebih banyak kursus.

Di samping itu, ia mempunyai integrasi dengan sejumlah plugin dan aplikasi yang popular, jadi anda dapat menggunakan alat kegemaran anda untuk menambahkan fungsi ke sistem pengurusan pembelajaran anda..

Kami percaya bahawa LearnDash adalah plugin sistem pengurusan pembelajaran utama yang ada sekarang. Oleh itu, kami sangat mengesyorkan LearnDash kepada mana-mana pengguna kami yang ingin membuat kursus dalam talian, menjualnya, dan menjana wang.

Kami memberikannya 4.5 daripada 5 bintang. Inilah perincian skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan LearnDash Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map