Satu lagi Plugin Catatan Berkaitan

Memerlukan cara mudah untuk mengaitkan kandungan anda dan membuat pembaca terlibat? Kurangkan pantulan anda dan tingkatkan masa di halaman dengan Plugin Posts Yang Lain yang Berkaitan (YARPP). Lihat ulasan Plugin Posting Berkaitan Lagi Kami untuk melihat apakah plugin ini sesuai untuk blog anda.


Satu lagi Kajian Plugin Posting Berkaitan

Pautan Dalaman Dapat Membesarkan Blog Anda

Salah satu kaedah terbaik untuk mengoptimumkan laman web anda – baik untuk pembaca dan SEO anda – adalah dengan pautan dalaman.

Menghubungkan kandungan berkaitan di laman web anda sangat membantu khalayak anda. Tanpa pautan dalaman, mereka tidak akan menemui kandungan masa lalu atau catatan blog lama anda melainkan mereka mencarinya secara proaktif. Tetapi jika anda menyertakan pautan ke catatan blog anda yang lalu, itu dapat menarik minat pembaca yang santai dan mengubahnya menjadi peminat setia.

Pautan dalaman dapat membantu dengan kedudukan mesin pencari anda juga. Dengan menghubungkan catatan dan halaman yang berkaitan di laman web anda, anda membantu perayap mesin carian untuk mengetahui struktur laman web anda. Dan dengan menggunakan teks jangkar yang betul, anda juga membantu bot tersebut untuk memahami topik setiap halaman dengan lebih baik.

Mengapa Menggunakan Plugin Catatan Berkaitan?

Anda tahu betapa memakan masa untuk mencari catatan lama yang berkaitan dan pastikan untuk menghubungkannya bersama-sama. Mudah melupakan siaran yang mungkin relevan, dan berakhir dengan siaran yatim piatu yang tidak dikaitkan dengan yang lain.

Dengan menggunakan plugin entri yang berkaitan, anda dapat mengotomatisasi proses sepenuhnya, dan memastikan semua catatan anda mempunyai pautan yang berkaitan.

Manfaat lain untuk plugin entri yang berkaitan adalah bahawa ia memberi pembaca anda sesuatu yang harus dilakukan setelah mereka selesai membaca catatan.

Tanpa panggilan untuk bertindak, ramai pembaca anda hanya akan menekan butang “kembali” pada penyemak imbas mereka dan melupakan blog anda semua.

Tetapi dengan memasukkan pautan ke siaran yang berkaitan di bahagian bawah setiap siaran, anda dapat membuat pembaca terus terlibat. Ini akan mengurangkan kadar pentalan anda dan meningkatkan masa anda di statistik halaman.

Bagaimana Satu Lagi Plugin Catatan Berkaitan (YARPP) Berfungsi

Namun lain-lain Plugin Posting Berkaitan (YARPP) adalah plugin yang sangat disesuaikan yang membolehkan anda memaparkan pautan ke posting dan halaman yang berkaitan. Ia juga menyokong jenis pos tersuai.

Plugin memilih catatan berkaitan berdasarkan tajuk, teks badan, kategori, dan tag. Anda dapat menentukan berapa banyak keutamaan untuk memberikan setiap parameter, dan anda juga dapat memilih kategori dan teg yang ingin anda kecualikan.

Cara Menyiapkan YARPP di Blog Anda

Pasang dan aktifkan pemalam YARPP. Anda akan dibawa ke Tetapan »YARPP skrin, di mana anda boleh mengkonfigurasi semua pilihan.

Di bawah “Kolam renang”, anda boleh melarang kategori atau teg tertentu, dan memutuskan sama ada untuk memaparkan catatan yang dilindungi kata laluan atau mengehadkan catatan mengikut tarikh penerbitan.

Satu lagi Ulasan Plugin Posting Berkaitan - kolam

Di bawah Pilihan “Perkaitan”, anda boleh mengkonfigurasi bagaimana YARPP memutuskan entri mana yang berkaitan, dengan memberi lebih keutamaan kepada tajuk, teks badan, kategori, atau tag.

Ulasan Plugin Posting Berkaitan Lain - pilihan

Di bawahnya, anda boleh memilih pilihan paparan untuk catatan berkaitan: sama ada senarai atau gambar kecil.

Ulasan Plugin Posting Berkaitan Lain - paparan

Anda juga dapat menyesuaikan tajuk, petikan, pesanan, dan lain-lain, dan memutuskan sama ada untuk memaparkan entri yang berkaitan dalam suapan RSS anda.

Ulasan Plugin Posting Berkaitan Lain - lebih banyak pilihan

Klik sahaja Simpan Perubahan di bahagian bawah skrin, dan itu sahaja!

Sekarang periksa catatan anda untuk melihat kandungan yang disyorkan oleh YARPP.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai cara mengkonfigurasi YARPP, dan cara memaparkan entri yang berkaitan tanpa pemalam, lihat Cara Memaparkan Catatan Berkaitan di WordPress

Wangkan Blog Anda Dengan YARPP Pro

Terdapat juga versi lain dari plugin yang disebut YARPP Pro, yang menambah beberapa ciri baru.

Berbeza dengan namanya, YARPP Pro juga percuma!

Salah satu ciri baru utama adalah keupayaan untuk menjana wang dengan mempromosikan jawatan yang ditaja. Anda dapat memilih untuk menampilkannya di bahagian bawah catatan anda, dengan widget di bar sisi anda, atau keduanya.

Anda juga boleh memilih untuk mempromosikan catatan anda sendiri di blog lain, dengan membida melalui klik atau tera – pilihan anda.

Anda juga mempunyai pilihan untuk memaparkan catatan berkaitan anda sendiri menggunakan widget selain di bawah siaran tersebut.

Catatan Berkaitan YARPP vs Jetpack

Salah satu rungutan umum mengenai Plugin Posts Berkaitan Yang Lain ialah menggunakan banyak sumber pelayan untuk mencari entri yang berkaitan. Ini benar-benar dapat melambatkan masa memuatkan laman web anda, terutamanya jika anda mempunyai sejumlah besar catatan untuk dicari oleh YARPP.

Dalam versi terkini, pertanyaan YARPP telah dioptimumkan dan ia telah dikemas kini untuk menyimpan semua hasilnya, sehingga setiap catatan yang berkaitan dengan pos hanya perlu dikira sekali – tidak setiap kali siaran dikunjungi.

Alternatif yang mungkin lebih mudah pada masa memuatkan laman web anda adalah modul Jetpack’s Related Posts. Tidak seperti YARPP, Jetpack melakukan semua analisis, pemprosesan, dan penyampaian dari cloud mereka. Ini bermakna ia tidak menyebabkan beban tambahan pada pelayan anda. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Jetpack, lihat ulasan Jetpack kami.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan YARPP dan bukannya Jetpack Related Posts, anda boleh mencuba mempercepat laman WordPress anda dengan menggunakan plugin caching. Lihat ulasan WP Super Cache kami dan tinjauan W3 Total Cache kami untuk mengetahui mana yang terbaik untuk laman web anda.

Keputusan kami

Sekiranya anda ingin memastikan pengunjung santai di laman web anda, membaca lebih banyak kandungan anda, maka menggunakan plugin siaran yang berkaitan adalah cara yang baik untuk melakukannya.

Plugin Post Satu Lagi Berkaitan mempunyai antara muka yang mudah digunakan, dan menjadikannya mudah dan cepat untuk membuat pautan dalaman di semua catatan blog anda.

Sekiranya anda mempunyai blog yang besar dengan banyak catatan, YARPP mungkin akan melambatkan laman web anda. Pastikan untuk memantau kecepatan laman web anda sebelum dan sesudah untuk melacak perubahan, sehingga anda dapat beralih ke plugin lain jika ada masalah.

Walaupun pemalamnya sangat mudah digunakan dan dokumentasinya berguna, sepertinya tidak disokong. Rangkaian sokongan di forum WordPress.org tidak dijawab, dan tidak ada cara yang jelas untuk mendapatkan sokongan di laman web rasmi.

Kami memberikan Plugin Posting Terkait Lagi 4 daripada 5 bintang. Berikut adalah pecahan skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Persembahan
Nilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 0.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 1.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan Lagi Plugin Posting Berkaitan Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map