Tinjauan MonsterInsights 2020: Adakah Plugin Analitis Google Terbaik?

Mencari pemalam Analitis Google terbaik untuk laman WordPress anda? Walaupun anda bukan ahli angka, anda tahu analisis itu penting: mendasarkan strategi anda pada data sebenar adalah kaedah paling berkesan untuk mengembangkan laman web anda. Tinjauan MonsterInsights kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana plugin ini dapat memberikan anda data yang dapat ditindaklanjuti yang anda perlukan.


Kajian MonsterInsights

Kepentingan Analitis Google dan Mengapa Anda Memerlukan Plugin Analitis

Sekiranya anda pernah menggunakan Google Analitis sebelumnya, anda tahu bahawa ia adalah alat yang hebat dengan banyak data berharga – tetapi boleh menjadi sangat luar biasa. Sekiranya anda bukan pakar analitik, sangat sukar untuk mengetahui di mana harus bermula, atau bagaimana menggunakan data tersebut untuk digunakan.

Dan apa gunanya analisis jika anda tidak menggunakan data untuk memperbaiki laman web anda?

Bagi kebanyakan pengguna, anda hanya memerlukan alat yang menunjukkan data yang paling penting sekilas, dalam format yang mudah difahami. Data yang dapat anda gunakan segera untuk memperbaiki laman web anda.

Alat analisis yang baik akan membantu anda:

 • fahami topik dan format apa yang paling disukai oleh khalayak anda, sehingga anda dapat membuatnya lebih banyak
 • lihat bagaimana orang mencari laman web anda, sehingga anda dapat memusatkan usaha anda pada taktik pemasaran yang berkesan
 • tetapkan dan lacak matlamat penukaran anda, supaya anda tahu bagaimana meningkatkan dan mengoptimumkan laman web anda

Sekiranya anda pengguna Google Analitis yang pakar, anda boleh melakukannya tanpa pemalam. Tetapi pemalam seperti MonsterInsights akan memberikan anda semua maklumat itu sekilas, menjadikan analisis menjadi mudah walaupun anda seorang pemula.

MonsterInsights juga lebih mudah disediakan daripada Google Analytics. Pemula untuk WordPress mungkin tidak tahu bagaimana atau di mana meletakkan kod penjejakan. Tetapi persediaan dengan MonsterInsights jauh lebih mudah – anda tidak perlu mengedit kod apa pun di laman web anda.

Sebelum ini “Analitis Google oleh Yoast”

Sekiranya anda mencari ulasan Google Analytics by Yoast, anda berada di tempat yang tepat!

MonsterInsights pada mulanya dikembangkan oleh Joost de Valk, pemaju di belakang Yoast SEO. Semasa Yoast meningkat, mereka memutuskan untuk memfokuskan diri pada produk SEO secara eksklusif, dan plugin Google Analytics oleh Yoast menemui rumah baru pada tahun 2016 dengan Syed Balkhi dan dijenamakan semula sebagai MonsterInsights.

MonsterInsights kini mempunyai satu tujuan: untuk menjadikan analisis mudah untuk pemula.

MonsterInsights dibawa kepada anda oleh pasukan yang sama di belakang Pemula WP, OptinMonster, dan WPForms.

(Lihat ulasan OptinMonster dan tinjauan WPForms kami.)

Cara Menyiapkan MonsterInsights

Nota: Anda mesti mempunyai akaun Analitis Google yang telah dibuat sebelum menyiapkan pemalam ini.

Pasang dan aktifkan pemalam, dan kemudian arahkan ke Dapatan »Tetapan. Di sini anda boleh menyambungkan akaun Analitis Google anda tanpa perlu mengedit kod apa pun.

Kajian MonsterInsights

Klik pada Sahkan dengan akaun Google anda untuk memulakan.

Dalam pop timbul yang muncul, klik Seterusnya »Klik Untuk Dapatkan Kod Google.

Log masuk ke akaun Google anda dan klik Benarkan butang untuk memberi MonsterInsights akses ke data analisis anda.

Kemudian salin kod pengesahan yang dihasilkannya untuk anda. Tampal kod di medan pop timbul di papan pemuka WordPress anda, dan klik sekali lagi Seterusnya butang.

Sekarang anda boleh memilih profil analisis dari menu lungsur turun, dan kemudian klik Seterusnya.

Ulasan MonsterInsights - pilih profil anda

Di bawahnya terdapat beberapa pilihan untuk memeriksa jika anda memilih:

 • Jejaki klik dan muat turun keluar: Ini akan melacak semua klik dan muat turun sebagai Acara dalam akaun Analitis Google anda.
 • Benarkan penjejakan data tanpa nama: Ini akan menghantar maklumat secara anonim kepada pembangun mengenai bagaimana anda menggunakan MonsterInsights, yang membolehkan mereka mengetahui konfigurasi, tema, dan plugin apa yang akan diuji.
 • Menamakan nama IP: Ini akan membantu menganonimkan alamat IP pelawat.
 • Abaikan pengguna: Anda dapat mengatur analisis anda agar tidak melacak tindakan Pentadbir, Editor, dan peranan pengguna lain.
 • Lumpuhkan papan pemuka analisis: Ini melumpuhkan papan pemuka dan menghentikan semua pengumpulan data selama dicabut.

Apabila anda telah memilih pilihan anda, klik Simpan Perubahan butang di bahagian bawah.

Itu sahaja! Sekarang apabila anda mengklik Dapatan »Papan Pemuka, anda akan melihat statistik trafik anda dipaparkan.

laporan monsterinsights

4 Sebab Laman Web Anda Memerlukan MonsterInsights

Adakah anda masih tidak yakin untuk menggunakan pemalam Analitis seperti MonsterInsights apabila anda boleh menyiapkannya tanpa pemalam? Berikut adalah beberapa sebab laman web anda memerlukan MonsterInsights.

1. Sediakan Analitis Google dengan Mudah

MonsterInsights memudahkan penyediaan Analitis Google. Hanya dengan beberapa klik, anda boleh menghubungkan laman web anda dengan Google Analytics tanpa perlu menyentuh satu baris kod.

2. Manfaatkan Ciri Penjejakan Analitis Lanjutan

MonsterInsights membolehkan anda mengaktifkan puluhan ciri penjejakan Analitis di laman web anda yang mungkin anda terlepas.

Walaupun lebih mudah untuk mengatur penjejakan Analitis asas untuk mengumpulkan data seperti sesi, tayangan halaman, kadar pentalan, dll., Penyediaan asas tidak membenarkan anda mengaktifkan laporan penjejakan yang dipertingkatkan termasuk tetapi tidak terhad kepada penjejakan e-niaga, penjejakan borang dan penjejakan muat turun.

Sebagai contoh, jika anda perlu mengaktifkan penjejakan eCommerce tanpa pemalam, maka anda mungkin ingin menambahkan kod penjejakan tambahan secara manual di laman web anda. Masalah dengan pendekatan ini adalah bahawa walaupun sedikit kesilapan dapat membelokkan keseluruhan data Analitis anda.

Dengan MonsterInsights, anda tidak perlu khawatir memusingkan data anda kerana anda tidak perlu menyentuh kod apa pun semasa penyediaan.

Mari kita lihat beberapa ciri penjejakan yang dapat anda aktifkan dengan mudah dengan MonsterInsights.

 • Penjejakan e-dagang: Dayakan penjejakan eCommerce untuk kedai WooCommerce atau Muat turun Digital anda.
 • Penjejakan iklan: Fahami slot iklan mana yang menghasilkan pendapatan terbanyak.
 • Penjejakan muat turun fail: Ketahui berapa kali pengguna memuat turun fail anda.
 • Dimensi tersuai: Jejaki pengarang, kategori, tag, carian, pengguna yang masuk, dan lain-lain di laman web anda.
 • Penjejakan AMP Google: Aktifkan penjejakan Google Analytics pada halaman yang diaktifkan oleh AMP Google anda.
 • Penjejakan Artikel Segera Facebook: Dayakan penjejakan Analitis di Artikel Segera Facebook anda.
 • Penjejakan borang: Jejaki semua borang dalam talian anda dengan Google Analytics dan kumpulkan data seperti paparan borang, penghantaran dan kadar penukaran.
 • Google Optimize: Aktifkan Google Optimize dan mulailah menjalankan ujian A / B di laman web anda.
 • Pematuhan EU: Meningkatkan kepatuhan terhadap GDPR dan peraturan privasi lain.

3. Membuat Keputusan yang Dimaklumkan dengan Mudah

Laporan Analitis Google adalah komprehensif tetapi kadang-kadang laporan tersebut juga luar biasa. Ini juga bermaksud bahawa jika anda bukan pakar Analitis, anda mungkin sukar untuk membuat keputusan berdasarkan keseluruhan laporan Analitis anda.

Tanpa ragu, jika anda ingin membuat keputusan yang tepat untuk perniagaan anda, maka anda perlu mempelajari seni memisahkan gandum dari sekam — mendapatkan statistik yang tepat yang penting bagi perniagaan anda dari laporan Analitis anda yang luar biasa.

Salah satu perkara terbaik mengenai MonsterInsights ialah memberikan laporan yang paling penting bagi perniagaan anda dalam format yang mudah difahami.

tinjauan monsterinsights

Itu bererti walaupun anda bukan pakar Analitis, MonsterInsights membantu anda membuat keputusan berdasarkan data dengan mudah yang dapat memberi kesan positif pada perniagaan anda.

4. Cari Laporan Analisis di Papan Pemuka WordPress Anda

Dengan MonsterInsights, anda dapat melihat prestasi laman web anda dengan pantas di papan pemuka WordPress anda. Sekiranya anda ingin melihat bagaimana prestasi laman web anda, anda tidak semestinya diminta untuk log masuk ke akaun Analitis Google anda setiap hari. Sebaliknya, anda boleh mengetahuinya dengan mudah dengan hanya log masuk ke papan pemuka WordPress anda.

Bagaimanakah MonsterInsights Mencegah Persaingan?

Anda boleh menemui banyak plugin pelacakan pelawat di repositori pemalam WordPress yang membolehkan anda mengumpulkan statistik laman web anda dan memberi gambaran mengenai bagaimana prestasi laman web anda ketika menarik pengunjung ke laman web anda dan mengubahnya menjadi pelanggan.

Setelah membandingkan MonsterInsights dengan beberapa plugin Analisis WordPress yang berbeza, berikut adalah beberapa perkara yang kami sukai mengenai MonsterInsights.

1. Pengalaman Pengguna

Pengalaman pengguna adalah satu-satunya faktor yang membezakan MonsterInsights daripada persaingannya. Anda bukan sahaja sangat mudah untuk disiapkan, tetapi tetapan penjejakan dan aliran kerjanya menjadikan dirinya sebagai pemalam Analitis Google yang paling mesra pemula untuk WordPress.

Tidak perlu menyentuh kod apa pun untuk menyiapkan Google Analytics di WordPress. Sekiranya anda dapat menunjuk-dan-klik, maka anda boleh menggunakan MonsterInsights.

2. Semua Ciri Penjejakan yang Anda perlukan dalam Satu Produk

Sama ada anda penerbit, peniaga eCommerce atau pemilik perniagaan kecil, anda akan mendapati MonsterInsights berguna sama.

tinjauan penjejakan e-dagang monsterinsights

Contohnya, jika anda menjalankan kedai WooCommerce, maka anda mungkin tahu bahawa anda boleh menemui puluhan plugin Analitis khusus WooCommerce yang membantu anda mengesan interaksi pelanggan anda. Kelemahan dengan pemalam khusus produk tersebut adalah bahawa ia membatasi kemampuan anda untuk memanfaatkan sepenuhnya kemungkinan penjejakan Analitis. Dalam contoh ini, anda tidak akan dapat melacak penyerahan borang optin, penjejakan muat turun, dan banyak peristiwa lain yang tidak berkaitan langsung dengan eCommerce.

Sebaliknya, kerana MonsterInsights adalah pemalam Analitis yang diketengahkan sepenuhnya, anda boleh mengesan banyak acara di laman web anda yang penting bagi perniagaan anda. Lihat senarai lengkap Ciri MonsterInsights.

3. Plugin Analitis Google Paling Popular

Dengan hampir 15 juta muat turun dan lebih dari 1 juta pemasangan aktif, MonsterInsights adalah pemalam Analitis Google yang paling popular untuk WordPress. Oleh kerana itu, anda boleh menemui banyak plugin pihak ketiga percuma di repositori pemalam rasmi yang membolehkan anda meningkatkan ciri penjejakan Analitis dengan mudah.

Sebagai contoh, ini dia plugin addon pihak ketiga percuma yang menyokong MonsterInsights.

4. Tidak Perlu Akaun Pihak Ketiga

Jetpack Stats, misalnya, mengharuskan anda menghubungkan laman web anda dengan WordPress.com, untuk mula mengaktifkan fitur pengesanan laman web. Bagi pengguna yang tidak mahu berkongsi statistik lalu lintas dengan WordPress.com, mustahil untuk menggunakan Jetpack Stats.

Sebaliknya, Google menghantar banyak trafik anda melalui carian, jadi mereka sudah mengetahui tentang pelawat anda.

MonsterInsights hanya menghubungkan laman web anda dengan Analitis Google, jadi anda tidak perlu membuat akaun lain.

5. Sesuai untuk Laman Web dengan Semua Ukuran dan Belanjawan

Perkara lain yang kami sukai mengenai MonsterInsights ialah ia sesuai dengan anggaran anda.

Sebagai contoh, jika anda adalah penerbit yang ingin mengetahui bagaimana prestasi laman web anda di halaman yang didayakan AMP Google atau Artikel Segera Facebook, maka anda hanya perlu berlangganan paket Plus mereka. Selain itu, jika anda ingin mengaktifkan penjejakan eCommerce juga, anda boleh mendapatkan versi Pro.

Tetapi bagaimana jika anda tidak mempunyai anggaran untuk pemalam Analitis?

Tidak risau! Versi lite percuma tersedia untuk dimuat turun dari repositori rasmi. Sebelum membeli versi premium, anda boleh mencuba versi lite terlebih dahulu.

Sudah tentu MonsterInsights adalah plugin terbaik tanpa mengira saiz dan anggaran usaha dalam talian anda.

Dokumentasi dan Sokongan

Halaman pemalam WordPress.org dan Laman web MonsterInsights mempunyai semua tutorial yang anda perlukan untuk menyiapkan pemalam dan memperbaiki masalah yang mungkin timbul.

Untuk versi plugin percuma, sokongan komuniti tersedia di forum sokongan WordPress.org.

Pengguna versi MonsterInsights Pro mempunyai akses kepada sokongan yang sangat tinggi dari pemaju.

Keputusan kami

MonsterInsights memenuhi matlamatnya untuk menjadikan analisis mudah untuk pemula. Ini memberi anda gambaran hebat mengenai Analitis Google, tanpa keterlaluan. Ini adalah pemalam Analitis Google terbaik untuk WordPress.

Kami berasa yakin untuk memberikan MonsterInsights 5 daripada 5 bintang. Berikut adalah pecahan skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan MonsterInsights Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map