Ulasan Borang Ninja – Adakah Pembentuk Bentuk Paling Mudah?

Perlu cepat membuat borang kenalan yang menarik di laman web WordPress anda? Maka anda memerlukan pemalam borang. Ninja Forms adalah salah satu plugin borang hubungan percuma yang paling popular, tetapi adakah yang paling mudah digunakan? Ketahui sama ada ia sesuai dalam ulasan Borang Ninja kami.


Semakan Bentuk Ninja

Mengapa Anda Memerlukan Plugin Borang Kenalan

Setiap laman web harus mempunyai borang hubungan. Ini memberi pengunjung anda kepercayaan terhadap kepercayaan anda, dan cara mudah untuk menghubungi anda. Memaparkan alamat e-mel anda di laman web anda dan bukannya menggunakan borang kontak kelihatan tidak profesional, dan juga dapat menarik banyak spam.

Anehnya, WordPress tidak menawarkan pembangun borang di luar kotak. Sebagai gantinya, anda perlu memasang pemalam untuk membuat borang kenalan atau bentuk lain.

Dengan Borang Ninja, anda juga boleh membuat:

 • Borang pesanan: Jual produk dan perkhidmatan anda secara dalam talian dan dapatkan bayaran dimuka.
 • Borang “Minta Penawaran”: Buat borang khusus untuk meminta semua maklumat yang anda perlukan untuk memberikan sebut harga atau anggaran untuk kerja anda kepada pelanggan.
 • Borang langganan / Pilihan: Dapatkan lebih banyak pelanggan ke buletin anda dengan membuat borang pilihan atau dengan menambahkan pilihan langganan ke borang anda yang lain.
 • Tinjauan: Mengasaskan strategi laman web anda pada data dari pengguna sebenarnya dengan menawarkan tinjauan di laman web anda.
 • Borang penyerahan hantaran: Benarkan pelawat menambah catatan blog mereka sendiri dan menyuntingnya dari bahagian depan laman web anda.

Mengenai Borang Ninja

Ninja Forms adalah plugin borang hubungan percuma untuk WordPress, yang dibina dan dikendalikan oleh WP Ninjas. Plugin ini menonjol dari pesaing mereka dengan menjual addon secara berasingan. Ini bermaksud jika anda hanya ingin menggunakan satu atau dua tambahan, anda tidak perlu membeli kumpulan mahal. Sebaliknya, anda boleh membeli tambahan yang diperlukan secara berasingan.

Versi percuma plugin tersedia untuk dimuat turun dari repositori WordPress.org. Plugin ini telah dipasang oleh lebih dari 1 juta laman web di seluruh dunia.

Cara Menyiapkan Borang Ninja Pertama Anda

Mulakan dengan memuat turun pemalam secara percuma dari direktori WordPress.org. Kemudian, pasang dan aktifkan pemalam.

Langkah 1: Bina Borang Anda

Navigasi ke Borang »Tambah Baru.

Anda akan melihat pembentuk borang yang kelihatan seperti tangkapan skrin di bawah. Di lajur di sebelah kiri, anda akan melihat sebilangan butang yang boleh anda klik untuk menambahkan bidang tersebut ke borang anda.

Semakan Bentuk Ninja

Untuk membuat borang hubungan mudah, kami akan menambahkan bidang untuk nama pengguna, alamat e-mel, dan mesej.

Klik Nama pertama di bawah Maklumat Pengguna tab.

Ulasan Borang Ninja - tambahkan borang baru

Di sini, anda dapat menyesuaikan label medan dan teks ruang letak. Anda juga boleh menetapkan pilihan lanjutan untuk mengesahkan input medan, menambah kelas CSS tersuai, dan banyak lagi.

Ulasan Borang Ninja - mengesahkan medan

Ulasan Borang Ninja - lebih banyak pilihan

Anda boleh mengklik anak panah di bahagian atas untuk meruntuhkan pilihan.

Untuk medan mesej, klik pada Textarea butang, dan ubah label ke “Mesej.”

Pastikan untuk mencentang kotak “Wajib” di bawah Tetapan Sekatan. Anda tidak mahu pengguna dapat menghantar e-mel kosong kepada anda!

Jangan lupa untuk menambah a Hantar butang ke borang anda! Ada di Medan Templat kotak di sebelah kiri. Borang Ninja tidak menambah butang hantar secara automatik.

Setelah selesai memilih medan, klik 1 warna biru Jimat butang di bahagian atas atau bawah borang anda.

Ulasan Borang Ninja - simpan borang

Dalam pop timbul, taipkan nama untuk borang anda.

Ulasan Borang Ninja - borang nama

Langkah 2: Tambahkan Pemberitahuan

Sekarang anda ingin memastikan bahawa mesej dihantar ke e-mel anda apabila seseorang mengisi borang. Klik pada E-mel & Tindakan tab, dan kemudian klik Tambah baru.

Bentuk ini sedikit sukar untuk pemula. Begini cara kerjanya:

 • Di bawah Nama Tindakan, taipkan sesuatu untuk rujukan dalaman anda, seperti “Email Saya” atau “E-mel Pasukan.”
 • Di bawah Jenis, biarkan sebagai pilihan “E-mel”. Anda akan melihat bahawa anda juga dapat menambahkan tindakan untuk mengarahkan pengguna atau memaparkan mesej kejayaan.
 • Klik pada Dari Nama medan, dan medan borang anda akan muncul sebagai pilihan. Pilih medan “Nama” yang anda buat.
 • Di bawah Dari Alamat bidang, pilih medan borang e-mel. Ini akan menetapkannya supaya mesej kenalan akan berasal dari alamat e-mel pengguna.
 • Masukkan alamat e-mel anda (dan / atau siapa sahaja yang anda ingin diberitahu) di bawah Ke bidang.
 • Taipkan baris subjek e-mel.
 • Di dalam Mesej E-mel bidang, anda boleh mengklik Masukkan Semua Medan butang untuk memasukkan semua maklumat dan mesej pengguna dalam pemberitahuan e-mel yang akan anda terima. Pastikan sekurang-kurangnya memasukkan medan mesej di sini, atau anda akan mendapat pemberitahuan kosong.

Klik Jimat untuk menyediakan pemberitahuan anda.

Langkah 3: Tambahkan Pengesahan untuk Pengguna

Secara lalai, apabila borang dihantar, pengguna kemudian melihat skrin kosong.

Anda harus menambahkan tindakan untuk menampilkan mesej kejayaan, atau mengalihkannya ke halaman tertentu.

Untuk melakukannya, kembali ke E-mel & Tindakan tab, dan klik Tambah baru lagi.

Namakan tindakan anda, dan bawah Jenis pilih “Mesej Kejayaan.”

Ketikkan mesej yang ingin anda paparkan di Mesej bidang di bawah.

Ulasan Borang Ninja - mesej kejayaan

Langkah 4: Terbitkan Borang Anda

Untuk menerbitkan borang anda, anda memerlukan kod pendek. Navigasi ke Borang »Semua Borang dan anda akan melihat bentuk yang baru anda buat.

ninja-borang-ulasan-kod pendek

Salin kod pendek dan tampal di halaman atau hantar di mana anda ingin memaparkan borang anda.

Pastikan untuk mengujinya untuk memastikan ia berfungsi seperti yang anda mahukan.

Luaskan Pilihan Anda Dengan Tambahan

Plugin percuma membolehkan anda membuat borang asas, tetapi jika anda ingin membuat sesuatu yang lebih rumit, anda memerlukan tambahan.

Terdapat banyak plugin tambahan premium yang membolehkan anda:

 • tambahkan pilihan lanjutan ke borang anda, seperti logik bersyarat, muat naik fail, atau borang berbilang halaman
 • gabungkan dengan perkhidmatan buletin e-mel anda, termasuk Monitor Kempen, AWeber, Constant Contact yang merupakan alternatif yang bagus untuk MailChimp dan banyak lagi.
 • terima pembayaran dan lacak perakaunan anda dengan Paypal, Buku Segar, Stripe, atau tambahan lain.
 • menjejaki petunjuk dan menukar kepada penjualan dengan integrasi Zoho, Batchbook, atau Insightly
 • mengautomasikan perniagaan anda dengan Zapier, webhooks, WebMerge, dan alat lain.

Setiap pemalam, apabila dijual secara berasingan, boleh menjadi sangat mahal; tetapi ada beberapa paket yang tersedia dengan harga diskaun.

Kelebihan dan Kekurangan Bentuk Ninja

Berikut adalah beberapa faedah menggunakan Borang Ninja di laman web anda.

Kelebihan

 1. Percuma: Pemalam teras sentiasa percuma. Anda hanya perlu membeli versi pro jika anda ingin meningkatkan plugin dengan addons.
 2. Kemudahan penggunaan: Ia dilengkapi dengan drag and drop builder yang membolehkan anda membuat borang dengan mudah.
 3. Kelenturan: Ninja Forms membolehkan anda meningkatkan borang kenalan anda dengan tambahan premium tanpa perlu membeli paket yang mahal. Anda boleh membeli tambahan yang diperlukan secara berasingan.

Keburukan

Sekarang mari kita lihat kelemahan Ninja Forms.

1. Ciri-ciri Kekurangan Plugin Teras

Plugin teras dilengkapi dengan set ciri terhad. Contohnya, jika anda ingin membuat borang dinamik berdasarkan pilihan pengguna, anda perlu memasang addon logik bersyarat dengan harga $ 49. Walau bagaimanapun, pesaing mereka, seperti WPForms, menawarkan logik bersyarat dengan versi inti, tidak diperlukan tambahan.

2. Mahal

Pada mulanya, membeli addon secara individu mungkin kelihatan seperti strategi yang bagus kerana anda hanya perlu membayar untuk apa yang anda perlukan. Namun, apabila keperluan anda bertambah, Borang Ninja akan menjadi lebih mahal daripada pesaingnya.

Borang Ninja vs Plugin Borang Hubungan Lain

Terdapat banyak plugin borang di luar sana, termasuk modul Formulir Kenalan Jetpack, Form Contact 7, dan Gravity Forms.

Sekiranya anda perlu membuat borang dengan pemeriksaan bersyarat dan ciri lanjutan lain seperti penyerahan pos pengguna, kami mengesyorkan Gravity Forms. Kami menilaikannya 5 bintang dalam tinjauan Gravity Forms kami. Ia lebih mesra pengguna dan intuitif daripada Ninja Forms.

Sekiranya anda mencari pemalam borang hubungan yang paling mesra pemula – yang akan membolehkan anda membuat borang yang cantik dengan cepat dan mudah, tanpa perlu mengacaukan kod atau banyak pilihan – kami sangat mengesyorkan WPForms. Dengan templatnya dan antara muka yang mudah, anda boleh membuat borang hanya dalam beberapa minit. Tambahan, reka bentuknya kelihatan hebat di luar kotak.

Untuk memulakan dengan WPForms, lihat tutorial ini tentang Cara Membuat Borang Kontak di WordPress (Langkah demi Langkah).

Keputusan kami untuk Menggunakan Borang Ninja di Laman Web anda

Ninja Forms adalah pemalam bentuk yang popular dan bernilai tinggi. Ia berfungsi dengan baik dan mempunyai banyak plugin tambahan untuk mengembangkan ciri-cirinya dan membuat semua jenis bentuk lanjutan.

Walau bagaimanapun, antara muka pengguna tidak bagus untuk pemula. Kami merasa aneh bahawa butang hantar tidak ditambahkan secara automatik, dan tidak ada mesej kejayaan lalai. Seorang pemula dapat membuat borang dengan mudah tanpa butang kirim, atau formulir yang memaparkan halaman kosong setelah formulir dikirimkan. Sebilangan pilihan lanjutan juga tidak masuk akal untuk bidang borang.

Walaupun add-on meningkatkan fungsi plugin, kos untuk semua add-on ini bertambah dengan cepat.

Kami memberikan Ninja Tingkatan 4 daripada 5 bintang. Inilah perincian skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 3.0 / 5.0

Dapatkan Borang Ninja Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map