Ulasan SearchWP: Adakah Ini Plugin Carian WordPress Terbaik?

Adakah pengunjung anda kecewa dengan hasil yang tidak relevan ketika mencari di laman web anda? Ciri carian WordPress lalai sangat asas, tidak mungkin mengindeks semua kandungan yang dicari oleh pelawat anda. Dalam tinjauan SearchWP kami, cari tahu bagaimana plugin ini dapat meningkatkan fungsi carian anda dan memberikan hasil yang mereka perlukan kepada pengunjung anda.


Ulasan SearchWP

Mengapa Anda Memerlukan SearchWP

Untuk blog WordPress yang sangat asas, ciri carian terbina dalam mungkin mencukupi.

Tetapi, kerana WordPress semakin popular, blog asas berada di minoriti. Sekarang kerana WordPress dianggap sebagai CMS penuh (sistem pengurusan kandungan), ia digunakan untuk semua jenis laman web dengan semua jenis kandungan.

Sekiranya anda menjual produk, menggunakan bidang tersuai, atau memuat naik dokumen PDF atau Word, anda mungkin menyedari bahawa pelawat anda tidak dapat menemui maklumat tersebut melalui carian WordPress lalai.

Sekiranya pengunjung anda tidak dapat mencari apa yang mereka cari, mereka akan pergi dan mencari di tempat lain.

Dengan hasil carian yang buruk, anda akan meninggalkan trafik dan pendapatan.

SearchWP adalah plugin premium yang mengubah ciri carian WordPress, mengindeks lebih banyak kandungan anda sehingga dapat menghasilkan hasil yang lebih relevan.

Tidak seperti carian asli WordPress, plugin SearchWP akan mengindeks dan mencari melalui:

 • bidang-bidang khas
 • istilah taksonomi
 • Perincian dan penerangan produk eCommerce
 • kandungan yang dihasilkan oleh kod pendek
 • malah kandungan PDF, Office, dan dokumen

Dengan hasil carian yang lebih baik di laman web anda, pengguna anda akan dapat memperoleh hasil yang mereka perlukan dan mempunyai pengalaman pengguna keseluruhan yang lebih baik.

Cara Menyiapkan SearchWP

SearchWP sangat mudah disediakan. Ia direka untuk menjadi penyelesaian carian turnkey yang tidak memerlukan konfigurasi yang luas – yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan plugin.

(Namun, ada lebih banyak pilihan lanjutan yang tersedia jika Anda seorang pembangun atau ingin menyesuaikan hasil carian anda – lebih banyak lagi di bawah.)

Setelah memasang dan mengaktifkan pemalam, anda akan melihat mesej pengesahan. Kandungan anda kini diindeks.

Ulasan SearchWP - pengindeksan

Itu sahaja yang perlu anda lakukan! Plugin kini disediakan dan berfungsi.

Anda boleh mengklik melihat kemajuan dan tetapan pautan untuk maklumat lebih lanjut, dan untuk melihat bila selesai mengindeks kandungan anda.

Anda juga boleh menavigasi ke tetapan di Tetapan »SearchWP.

Di sini, anda boleh menyesuaikan tahap keutamaan untuk memberikan setiap aspek kandungan anda dalam hasil carian, dan bahkan tidak termasuk jenis kandungan tertentu.

Ulasan SearchWP - sesuaikan

Anda boleh mengklik warna biru Statistik pautan di bahagian atas untuk melihat semua carian yang dibuat di laman web anda.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai penyesuaian hasil carian anda, baca siaran WPBeginner, Cara Meningkatkan Pencarian WordPress dengan SearchWP.

Enjin Carian Tambahan

Bagaimana jika anda ingin mempunyai mesin carian yang berbeza di kawasan yang berlainan di laman web anda?

Contohnya, anda mungkin mempunyai FAQ atau pengetahuan yang anda mahu pelawat dapat mencari, tanpa kandungan rawak seperti catatan blog yang muncul dalam hasil.

Tiada masalah. Awak boleh buat pelbagai bentuk carian dengan SearchWP.

Di bahagian bawah Tetapan »SearchWP klik halaman Tambah Enjin Tambahan Baru butang.

Ulasan SearchWP - tambahan

Lihat perkara yang ingin anda indeks untuk jenis carian ini, dan klik Simpan Perubahan butang.

Sekarang, untuk benar-benar menggunakan mesin carian ini di laman web anda, anda perlu membuat borang carian khusus untuk mesin tambahan. Anda boleh menyemak Pangkalan pengetahuan SearchWP untuk tutorial terperinci dan contoh kod mengenai cara melakukannya.

Sambungan SearchWP

SearchWP juga mempunyai sejumlah peluasan yang tersedia untuk menambahkan lebih banyak ciri pada carian anda, termasuk:

 • bb Tekan Integrasi: membolehkan pelawat mencari melalui utas forum
 • Carian Boolean: tambahkan sokongan untuk mengecualikan hasil berdasarkan kata kunci
 • Co-Authors Plus Integrasi: indeks dan carian penulis yang dibuat dengan Automattic Pengarang Bersama Plus pasangkan
 • FacetWP: menambah penapisan seperti Amazon ke mana-mana senarai kandungan WordPress
 • Padanan Fuzzy: sertakan istilah carian yang hampir sama dengan ejaan dengan istilah yang dicari
 • … dan banyak lagi

Dokumentasi dan Sokongan

Dokumentasi tersedia di laman SearchWP, termasuk banyak tutorial dengan tangkapan layar tentang cara memulakan dan mengkonfigurasi carian anda. Terdapat juga bantuan untuk pembangun yang ingin menyelami lebih mendalam untuk menyesuaikan pemasangan SearchWP mereka, termasuk banyak cangkuk dan penapis.

Untuk mendapatkan sokongan memerlukan pembelian lesen (lebih banyak lagi di bawah).

Setelah anda mempunyai kunci lesen, arahkan ke Tetapan »SearchWP, dan klik pada Tolonglah tab di bahagian atas. Klik Aktifkan Lesen butang di bahagian atas, dan masukkan kunci anda.

Anda kini boleh membuka tiket sokongan terus dari papan pemuka anda.

Ulasan SearchWP - sokongan

Pilihan Lesen

SearchWP menawarkan 3 rancangan harga. Anda boleh memilih bergantung pada jumlah laman web yang ingin anda gunakan SearchWP. Pelan yang ada adalah:

 • Piawai merancang untuk $ 79
 • Pro merancang untuk $ 149
 • Pro Plus merancang untuk $ 299

The Piawai rancangan adalah untuk 1 laman web, Pro adalah untuk 5 laman web, dan Pro Plus adalah untuk laman web tanpa had. Oleh itu, jika anda menjalankan satu laman web, anda boleh mendaftar dengan rancangan Standard. Anda boleh meningkatkan lesen pemalam anda pada bila-bila masa dengan membayar perbezaan kos.

searchwp-harga

Semua lesen merangkumi akses ke semua sambungan, dan sokongan dan kemas kini selama 1 tahun. Lesen diperbaharui setiap tahun dengan potongan 20%. Anda boleh membeli lesen pada bila-bila masa dari laman SearchWP.

SearchWP mempunyai polisi pengembalian wang penuh 14 hari sehingga pelaburan anda terjamin. Sekiranya anda mendapati pemalam tidak berfungsi seperti yang diiklankan atau tiket sokongan anda masih belum dapat diselesaikan, anda akan mendapat wang anda 100% kembali. Jadi tunggu apa lagi? Mulakan dengan SearchWP hari ini!

Petua Bonus: Kenal pasti Apa yang Dikehendaki oleh Pelawat Anda

Setelah anda menambah kotak carian di laman web anda dengan SearchWP, anda pasti ingin melihat dengan tepat apa yang dicari oleh pelawat anda menggunakan kotak carian. Di situlah MonsterInsights berguna.

monsterinsights-plugin-wordpress

MonsterInsights adalah pemalam Analitis Google terbaik untuk WordPress dan memberi anda laporan terperinci mengenai khalayak laman web anda dan tingkah laku mereka. Dengan menggunakan pemalam, anda dapat mengesan bagaimana pelawat laman web anda menggunakan kotak carian.

Pertama, anda perlu memasang pemalam MonsterInsights dan menyediakan Analitis Google di laman WordPress anda. Kemudian, anda boleh pergi ke tetapan Analitis Google dan mengaktifkan carian laman web untuk laman web anda. Inilah panduan terperinci mengenai cara melakukannya sediakan penjejakan carian laman web di WordPress menggunakan Google Analytics.

Kemudian, anda dapat melihat dengan tepat istilah apa yang dicari pengguna anda di laman web anda dengan pergi ke Tingkah Laku »Pencarian Laman Web» Istilah Carian dalam profil Analitis Google anda. Ini juga menunjukkan tiada keputusan istilah carian jika ada.

carian laman web-istilah-data-di-Google-Analitis

Dengan menggunakan laporan carian laman web ini, anda dapat mengenal pasti apa yang dicari oleh pelawat anda di laman web anda. Selain itu, anda boleh menemui idea kata kunci baru untuk laman web anda.

Keputusan kami untuk Menggunakan SearchWP untuk Meningkatkan Pencarian WordPress Lalai Anda

Sekiranya anda kecewa dengan hasil carian yang buruk di laman web anda, dan anda kehilangan pelawat yang tidak dapat mencari apa yang mereka cari, anda memerlukan pemalam untuk meningkatkan hasil carian WordPress anda.

Kami suka betapa mudahnya SearchWP digunakan, dan bagaimana ia mempunyai begitu banyak pilihan untuk mengkonfigurasi dan menyesuaikan carian anda.

Kami memberikan SearchWP 5 daripada 5 bintang. Inilah perincian skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan SearchWP Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map