Ulasan SEO Yoast 2020: Adakah Ini Plugin SEO WordPress Terbaik?

Adakah anda membandingkan plugin SEO WordPress yang berbeza? Yoast SEO adalah salah satu plugin WordPress paling popular yang pernah ada. Ia juga merupakan salah satu plugin SEO terbaik untuk laman web yang dikuasakan oleh WordPress. Dalam Kajian SEO Yoast ini, kita akan melihat ciri dan prestasi pemalam.


Kajian SEO Yoast

Mengapa Anda Memerlukan Plugin SEO untuk WordPress?

WordPress menggunakan amalan pengekodan terbaik dan menghasilkan HTML yang mematuhi standard bersih. Ini menjadikannya Mesra SEO di luar kotak.

Namun, beribu-ribu laman web bersaing untuk mendapatkan kedudukan teratas dalam hasil carian untuk kata kunci yang lebih sedikit. Ini menjadikannya agak mencabar untuk laman web baru berprestasi lebih baik dalam hasil carian.

Plugin SEO membantu anda mengoptimumkan laman web anda dengan mudah agar lebih baik dalam hasil carian. Ini membantu dengan perincian di mana WordPress tidak dapat berbuat banyak. Contohnya, membuat kandungan, mengurus kata kunci, menghantar peta laman, menggunakan alat webmaster, dll.

Yoast SEO dilengkapi dengan banyak ciri untuk mengoptimumkan laman web anda. Ia mempunyai analisis kandungan, kata kunci meta dan pengurusan keterangan, menguruskan kandungan pendua, peta laman xml, ciri sosial, coretan kaya, dan banyak lagi.

Setelah itu, mari kita lihat beberapa ciri, harga, dan pilihan sokongan Yoast SEO.

Tulis Kandungan Lebih Baik Dengan SEO Yoast

Plugin Yoast SEO menambah metabox SEO Yoast pada skrin edit pos. Metabox ini membolehkan anda menambahkan tajuk dan keterangan meta untuk catatan blog anda. Ini juga membolehkan anda memilih kata kunci fokus untuk siaran anda.

Sebaik sahaja anda memilih kata kunci fokus. Plugin Yoast SEO menganalisis kandungan catatan terhadap kata kunci fokus itu, dan memberikannya skor SEO. Ini juga mengesyorkan langkah-langkah yang harus anda ambil untuk meningkatkan skor SEO tersebut.

Yoast SEO - Skor SEO

Setelah menggunakannya selama beberapa bulan, anda akan mula melakukan langkah-langkah tersebut tanpa melihat skor SEO anda. Walaupun begitu, memilikinya di sana membolehkan anda memeriksa kandungan anda untuk SEO sebelum menekan butang publish.

Ia mempunyai analisis skor kebolehbacaan terbina dalam yang menunjukkan skor kebolehbacaan kandungan anda. Anda kemudian boleh mengedit kandungan anda agar lebih mudah untuk siap untuk pengguna anda. Lihat panduan ini di Cara Menambah dan Meningkatkan Skor Kebolehbacaan dalam Catatan WordPress untuk keterangan lebih lanjut.

Sembunyikan atau Tunjukkan Kandungan dengan Mudah ke Mesin Pencari

Ingin membuat halaman arahan untuk kempen iklan anda tetapi tidak mahu diindeks dalam carian? Yoast SEO membolehkan anda mengehadkan enjin carian dengan menambahkan no-index ke halaman yang anda tidak mahu diindeks.

Ini juga membolehkan anda menyembunyikan arkib pengarang di blog pengarang tunggal, kategori tanpa tag, tag, atau halaman arkib.

Gandakan pencegahan kandungan dalam Yoast SEO

Yoast SEO menambah elemen pautan kanonik di seluruh laman web anda. Ini membantu mesin carian memahami pautan mana yang harus mereka indeks. Contohnya, halaman arkib anda mempunyai kandungan dari catatan anda. Yoast SEO membantu Google memahami bahawa siaran yang disenaraikan di halaman arkib mempunyai pautan kanonik yang menunjukkan ke pos asal.

Peta Laman XML dan Integrasi Search Console

Dengan plugin Yoast SEO untuk WordPress, anda tidak perlu memasang pemalam lain untuk Peta Laman XML. Yoast SEO menghasilkan peta laman XML secara automatik untuk laman web anda dan menyerahkannya ke Google dan Bing.

Anda juga boleh menambahkan peta laman XML anda ke akaun alat Webmaster secara manual. Tetapi tunggu, Yoast mempunyai Search Console (sebelumnya Akaun Alat Webmaster) juga disatukan dalam papan pemuka SEO Yoast anda. Ini membolehkan anda melihat prestasi laman web anda dalam hasil carian tanpa meninggalkan papan pemuka WordPress anda.

Lindungi RSS Feed anda dari Content Scraper

Salah satu masalah utama yang dihadapi oleh banyak laman web adalah bahawa beberapa orang telah membuat laman web pengikis.

Laman web pengikis ini mengaku membuat kandungan dari seluruh web menggunakan suapan RSS. Mereka memasang skrip yang secara automatik mengambil kandungan dari laman web lain menggunakan suapan RSS mereka dan kemudian menerbitkannya.

Ini boleh membahayakan laman web anda kerana mesin pencari mungkin mula menduduki peringkat situs tersebut terlebih dahulu.

Yoast SEO menyelesaikan masalah ini dengan menambahkan pautan ke artikel anda sendiri dengan setiap suapan RSS. Ini memberitahu enjin carian lokasi artikel asal dan berkesan mengalahkan pengikis dalam kedudukan carian.

Optimumkan suapan RSS dengan Yoast SEO

Untuk lebih banyak petua mengenai cara mencegah goresan, lihat ini Panduan Permulaan untuk Mencegah Pengikisan Kandungan Blog di WordPress.

Mengedit Robot dan .htaccess Fail Diperlukan

Kadang kala anda mungkin perlu mengedit atau memeriksa fail .htaccess atau robots.txt laman web anda. Fail-fail ini berada di direktori root laman web anda dan biasanya anda harus menyambung ke klien FTP untuk melihatnya.

Yoast SEO mempunyai alat terbina dalam yang membolehkan anda melihat fail .htaccess dan robots.txt anda. Anda juga dapat mengedit fail tersebut langsung dari papan pemuka WordPress anda. Walau bagaimanapun, kami menasihatkan anda untuk berhati-hati ketika menyunting fail tersebut.

Edit alat dalam plugin Yoast SEO

Pilihan Harga dan Sokongan untuk Yoast SEO Plugin

Yoast SEO adalah salah satu plugin yang boleh anda gunakan secara percuma tanpa perlu membeli plugin versi premium. Sebenarnya, ia kini dipasang di berjuta-juta laman web di seluruh dunia.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa plugin percuma tidak disertakan dengan sokongan. Terutama kerana mustahil untuk menjawab pertanyaan sokongan dari beratus-ratus dan ribuan pengguna dari seluruh dunia secara percuma.

Terdapat banyak dokumentasi dan tutorial yang tersedia untuk plugin Yoast SEO. Plugin memberikan arahan di skrin untuk setiap ciri di dalam kawasan pentadbir. Ciri dan konsep SEO juga dijelaskan di laman web pengarang. Yoast SEO adalah salah satu plugin WordPress yang paling banyak digunakan, jadi anda akan dengan mudah mencari tutorial dan panduan yang dibuat oleh pengguna lain di seluruh web.

Lihat panduan langkah demi langkah terperinci ini cara memasang dan menyediakan plugin Yoast SEO.

Ini tidak bermaksud sokongan tidak tersedia. Anda boleh membeli satu lesen laman web dengan harga serendah $ 69 setahun. Versi premium plugin ini juga memberi anda akses kepada ciri tambahan dan sokongan premium dari orang-orang di belakang Yoast SEO.

Keputusan kami mengenai Yoast SEO sebagai Plugin SEO WordPress Terbaik

Yoast SEO menawarkan pelbagai ciri yang penting untuk pengoptimuman laman web yang betul. Sebagai pakej lengkap untuk SEO, kami yakin bahawa Yoast SEO melakukan semua plugin SEO WordPress yang lain di pasaran. Dan juga merupakan antara alat SEO terpilih oleh pakar kami untuk meningkatkan trafik laman web anda.

Bagi kemudahan penggunaan, kami percaya bahawa Yoast SEO berusaha menjadikannya sangat mudah bagi pengguna untuk menyiapkannya. Plugin ini mempunyai lawatan onboarding terbina dalam, mesej bantuan sebaris di sebelah setiap pilihan, dan arahan komprehensif yang terdapat di dalam plugin itu sendiri. Walau bagaimanapun, memandangkan banyak ciri ini cukup teknikal dan boleh kelihatan menakutkan bagi banyak pengguna pemula.

Semua ciri penting plugin boleh didapati secara percuma yang merupakan kebaikan. Lesen sokongan tidak terlalu mahal untuk perniagaan dan individu. Namun, pengguna pemula percuma pemalam mungkin agak sukar untuk mendapatkan sokongan sekiranya mereka menghadapi masalah.

Kami percaya bahawa Yoast SEO sememangnya merupakan plugin SEO WordPress terbaik di pasaran dan ia layak mendapat tempatnya sebagai salah satu plugin WordPress paling penting yang harus anda miliki di semua laman WordPress anda. Kami memberikannya 4.5 daripada 5 bintang, berikut adalah pecahan skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhPeringkat Bintang Separuh 4.5 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan SEO Yoast Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map