Ulasan Smart Slider 3 (2020): Adakah Lebih Baik daripada Soliloquy?

Mencari pemalam slaid untuk laman WordPress anda? Ingin tahu apakah Smart Slider 3 adalah pemalam slaid yang tepat untuk anda? Dalam ulasan Smart Slider 3 kami, kami akan melihat ciri-cirinya dan membantu anda memutuskan apakah itu pemalam slaid terbaik untuk keperluan dan anggaran anda.


Mengenai Smart Slider 3

slaid pintar 3 ulasan

Smart Slider 3 adalah salah satu plugin slaid yang paling kuat dan mudah digunakan untuk laman WordPress anda. Ia dikeluarkan oleh Nextend, pasukan dari Hungary yang menjual perisian berkualiti premium untuk WordPress dan Joomla.

Smart Slider 3 adalah plugin freemium dengan 400,000+ pemasangan aktif untuk versi percuma mereka. Versi percuma menyediakan lebih banyak ciri daripada plugin lain di repositori WordPress. Dengan versi pro, anda mendapat kemas kini seumur hidup dan beratus-ratus slaid sampel.

Ulasan Smart Slider 3: Banyak Templat Dengan Antara Muka yang Mudah Digunakan

Perkara terbaik mengenai Smart Slider 3 adalah bahawa walaupun anda seorang pemula yang mutlak, anda dapat membina slaid yang menakjubkan dengan mudah.

Tidak seperti kebanyakan pemalam slaid, antara muka TIDAK kembung dengan terlalu banyak ciri. Ini memudahkan sesiapa sahaja membuat slaid, tanpa mengira kemahiran mereka.

Inilah Cara Slaid Pintar 3 Berfungsi

Setelah memasang dan mengaktifkan pemalam, anda boleh menuju ke papan pemuka Smart Slider untuk membuat gelangsar baru. Anda boleh menemui 2 pilihan: Perpustakaan Slaid dan Templat Baru.

 • Gelangsar Baru: Gunakan pilihan ini jika anda ingin membuat gelangsar dari bawah ke atas.
 • Perpustakaan Templat: Gunakan pilihan ini jika anda ingin mengimport slaid readymade dari perpustakaan dan kemudian menyesuaikannya. Bukan hanya menjimatkan masa, tetapi juga membolehkan anda membina slaid dengan palet warna dan reka bentuk yang sempurna.

Sebagai tambahan kepada 2 pilihan ini, anda juga dapat mencari slaid sampel yang membantu anda memahami cara Smart Slider berfungsi bahkan sebelum anda membuat satu untuk laman web anda.

antara muka pintar slaid 3

Setelah mengklik butang Slider Baru, anda akan diminta memilih pratetap slaid. Anda boleh menentukan nama gelangsar, dan lebar dan tinggi gelangsar anda. Pilih pratetap slaid dan klik Buat.

slaid pintar 3 seret dan lepas

Seterusnya, anda akan diminta memuat naik gambar atau video untuk slaid anda. Anda hanya boleh menyeret dan melepaskan fail dan meletakkannya mengikut pilihan anda. Semasa menatal ke bawah, anda akan ditunjukkan semua pilihan dan arahan penyesuaian yang tersedia yang menerangkan cara menerbitkan slaid.

antara muka pintar slaid 3

Untuk melihat slaid, anda boleh mengklik butang Pratonton di bahagian atas.

Ciri-ciri dalam Smart Slider 3

Setelah anda mengetahui betapa mudahnya membuat slider dari awal dengan Smart Slider 3, mari kita lihat lebih mendalam mengenai ciri lain.

1. 180+ Sampel Gelangsar:

Membina slaid ubahsuaian boleh menjadi tugas yang membosankan terutama jika anda bukan pereka dan sering membuat grafik dan slaid biasa-biasa saja. Dengan sampel gelangsar, anda boleh yakin bahawa slaid anda sentiasa kelihatan profesional dengan kombinasi warna dan elemen yang tepat.

Yang harus anda lakukan ialah memilih sampel slaid yang tepat dari perpustakaan dan menyesuaikannya mengikut keperluan anda.

senarai lapisan - slaid pintar 3

Anda boleh menambahkan lapisan baru dengan mudah dari bar tugas kiri dalam pembina gelangsar. Yang paling penting, slaid yang ditambahkan disusun dengan rapi seperti di Photoshop.

2. Animasi:

tambah animasi - slaid pintar 3

Anda boleh menambahkan animasi ke setiap lapisan dengan mudah. Plugin ini juga mempunyai garis masa visual interaktif untuk setiap lapisan di mana perinciannya dapat disesuaikan dengan mudah.

Plugin menyokong kesan yang berbeza, seperti kesan Ken-burn, kesan teks, animasi latar belakang, animasi pendedahan, dll.

3. Antara Muka yang Mudah Digunakan:

slaid pintar 3 pembangun seret dan lepas

Smart Slider 3 menjadikannya mudah untuk membuat slaid yang menarik kerana antara muka yang mudah digunakan. Dengan pembangun seret dan lepas, anda boleh menyesuaikan gelangsar seperti menyesuaikan kandungan dalam pembangun halaman.

Membuat slaid dengan pemalam ini adalah tidak perlu difikirkan. Cukup arahkan ke Gelangsar Pintar pilihan dalam menu admin dan kemudian klik pada Tambah Slaid butang.

Semasa anda memuat naik fail media ke slaid, anda akan ditunjukkan cara menerbitkan slaid tersebut pada catatan, halaman, dan fail tema anda. Cuma tatal ke bawah halaman dan anda juga dapat mencari pilihan penyesuaian.

slaid pintar 3 tetapan

Perkara terbaik ialah jika anda ingin menyesuaikan penampilan slider anda secara meluas, anda boleh mengaktifkannya Ahli mod. Ini akan menunjukkan pilihan penyesuaian lanjutan.

4. Bina Gelangsar untuk sebarang Tujuan

Smart Slider 3 membolehkan anda membuat slider untuk sebarang tujuan. Beberapa kes penggunaan adalah:

 • Buat tayangan slaid untuk mempamerkan portfolio anda
 • Tunjukkan catatan blog anda, video YouTube, catatan Instagram dan sebagainya secara dinamik.
 • Paparkan slaid halaman penuh yang merangkumi bahagian atas lipatan di halaman arahan anda.

Sokongan dan Harga untuk Smart Slider 3

slaid pintar 3 harga

Smart Slider 3 mempunyai dokumentasi yang luas yang membimbing anda melalui setiap aspek membina dan menerbitkan slaid di laman WordPress anda. Mereka juga menjalankan saluran YouTube di mana mereka merangkumi semua tutorial Smart Slider 3, langkah demi langkah.

Smart Slider 3 hanya menawarkan sokongan berdasarkan tiket. Anda boleh menghubungi mereka melalui borang hubungan mereka yang diterbitkan di halaman sokongan.

Yang terbaik, dengan sebarang lesen pro, anda akan mendapat SEMUA ciri Smart Slider 3. Terdapat 3 rancangan harga yang berbeza:

 • Domain tunggal ($ 35): Jelas, untuk 1 laman web
 • Perniagaan ($ 150): Untuk 10 laman web
 • Tidak terhad ($ 250): Untuk laman web tanpa had

Smart Slider 3 berbanding Soliloquy

Kedua-dua Smart Slider 3 dan Soliloquy adalah 2 plugin slaid terbaik untuk WordPress. Mari kita buat perbandingan antara kepala dengan setiap gelangsar, jadi anda boleh memutuskan mana yang terbaik untuk keperluan anda.

Perbandingan Antara Muka Pengguna:

Antara muka Soliloquy akan membuat anda merasa seperti bahagian persekitaran WordPress asli anda. Sebaliknya, antara muka Smart Slider 3 kelihatan sedikit berbeza. Ia direka untuk menjadikan proses pembuatan slaid cepat dan mudah walaupun untuk pengguna peringkat pemula.

Sekiranya anda mahukan papan pemuka minimalis untuk pemalam slaid anda, maka anda mungkin ingin melihat Soliloquy.

Dengan Smart Slider 3, walaupun dashboard tidak sehalus Soliloquy, terdapat sedikit atau tidak ada keluk pembelajaran yang perlu ditangani untuk membina slider.

ciri-ciri & Perbandingan Harga

Soliloquy dilengkapi dengan banyak ciri dan tambahan terbina dalam. Sebaliknya, Smart Slider 3 difokuskan untuk memberikan beratus-ratus sampel slider, sehingga pengguna dapat membuat slider dengan cepat tanpa harus membuatnya dari awal.

Pada masa ini, Smart Slider 3 menawarkan 5 jenis slider, 23+ jenis lapisan, dan 100+ slider sampel.

Harga untuk Soliloquy bermula pada $ 19. Tetapi pelan permulaan hanya memberi anda ciri asas. Untuk mendapatkan ciri lengkap, anda harus melanggan rancangan Pembangunnya dengan harga $ 99.

Harga untuk Smart Slider 3 bermula pada $ 35. Dengan $ 35, anda akan mendapat semua ciri pemalam ini dan kemas kini automatik seumur hidup.

Keputusan kami mengenai Smart Slider 3

Smart Slider 3 adalah pilihan terbaik untuk pengguna yang mahukan plugin slaid yang mudah digunakan yang disertakan dengan banyak templat slaid readymade. Dengan harga $ 35, anda boleh membeli versi pro yang menawarkan semua ciri yang ada.

Selain itu, semua slaid 100% responsif, yang bermaksud mereka akan kelihatan baik di telefon, tablet dan komputer.

Kami harap artikel ini membantu anda membuat keputusan sama ada Smart Slider 3 adalah pilihan terbaik untuk laman web anda.

Sekiranya anda menikmati artikel ini, anda mungkin juga ingin menyemak ulasan kami mengenai pemalam Soliloquy.

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan Smart Slider 3 Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map