Ulasan TranslatePress: Adakah Plugin Terjemahan Terbaik?

Adakah anda mencari plugin terjemahan untuk laman web WordPress anda? Semasa anda membina laman web, anda mahu orang dari seluruh dunia mengunjunginya dan dapat membaca dan memahami kandungannya. Dengan hanya menyediakan kandungan anda dalam lebih dari satu bahasa, anda dapat meningkatkan jumlah lalu lintas yang dilayari laman web anda dan membuka kandungan anda kepada khalayak yang lebih luas. Oleh itu, jika anda mahu laman web anda berbilang bahasa, anda memerlukan pemalam terjemahan.


Dalam ulasan TranslatePress ini, kami akan berkongsi dengan anda ciri, fungsi, harga, kebaikan dan keburukan, dan banyak lagi, untuk membantu anda menentukan apakah itu plugin terjemahan terbaik untuk keperluan anda.

Mengenai TranslatePress

laman web translatepress-review

TranslatePress adalah plugin terjemahan WordPress yang mudah digunakan oleh sesiapa sahaja. Apa yang menjadikan TranslatePress berbeza dari plugin terjemahan lain ialah ia membolehkan anda menterjemahkan catatan dan halaman terus dari bahagian depan laman web anda. Ini bermaksud bahawa anda dapat melihat apa yang anda terjemahkan dalam masa nyata.

translatepress-frontend

Antaramuka TranslatePress membolehkan anda dengan mudah menerjemahkan mana-mana kandungan bertulis yang anda lihat di halaman termasuk catatan, halaman, data meta, plugin, dan bahkan tema WordPress anda.

TranslatePress juga menawarkan integrasi API Terjemahan Google yang membolehkan anda mempercepat proses terjemahan, jika terjemahan manual bukan untuk anda atau terlalu memakan masa. Sekiranya ada terjemahan Google yang menggunakan AI tidak betul, anda boleh masuk dan memperbaikinya secara manual.

Selain mudah digunakan, TranslatePress dimuat dengan sejumlah ciri hebat termasuk:

 • Pelbagai Bahasa – Sokongan untuk 221 bahasa.
 • Pek SEO – Sokongan SEO untuk slug halaman, tajuk halaman, keterangan, dan banyak lagi untuk memberi anda peningkatan dalam kedudukan carian tempatan.
 • Pengesanan Bahasa Pengguna Automatik – Ketika pengguna pertama kali mengunjungi laman web anda, mereka akan diarahkan ke bahasa pilihan mereka berdasarkan tetapan penyemak imbas atau alamat IP mereka.
 • Akaun Penterjemah – Buat akaun penterjemah dan berikan peranan kepada pengguna di laman web anda. Pengguna ini dapat menerjemahkan kandungan anda tanpa mempunyai akses ke kawasan pentadbir penuh anda, untuk memastikan keselamatan laman web anda.
 • Navigasi Berdasarkan Bahasa – Konfigurasikan menu navigasi laman web anda untuk bahasa yang berbeza.

Ulasan TranslatePress: Bermula dengan TranslatePress

Bermula dengan TranslatePress sangat mudah. Tetapi sebelum anda mula menerjemahkan laman web anda, anda mesti mengkonfigurasi tetapan terlebih dahulu. Setelah membeli dan memasang TranslatePress, arahkan kursor ke atas Laman Terjemahan butang di bahagian atas papan pemuka WordPress, kemudian klik Tetapan.

tetapan laman web terjemahan

Di kawasan Tetapan umum, anda dapat menetapkan bahasa lalai dan memilih semua bahasa yang ingin anda sediakan di laman web anda. Untuk menambahkan bahasa, pergi ke Semua Bahasa bahagian dan klik anak panah di sebelah “Pilih …” untuk membuka menu lungsur. Dari senarai, pilih bahasa yang anda mahukan.

pilih Bahasa

Setelah memilih bahasa yang anda mahukan, klik Tambah butang.

tambah-bahasa-translatepress-review

Ulangi proses sekali lagi untuk menambahkan seberapa banyak bahasa yang anda mahukan.

Di kawasan tetapan umum, anda juga dapat memilih sama ada anda mahu bahasa ditampilkan dalam nama asalnya atau dalam bahasa Inggeris, mengaktifkan dan mematikan Terjemahan Google, menambahkan pengalih bahasa ke halaman atau menu mana pun, dan banyak lagi.

Apabila anda mendapat tetapan mengikut kehendak anda, jangan lupa untuk mengklik Simpan Perubahan butang.

Sekarang anda sudah bersedia untuk mula menerjemahkan laman web anda. Untuk mula menerjemahkan laman web anda, klik Laman Terjemahan tab di kawasan tetapan.

butang terjemah-laman web

Setelah mengklik butang, anda akan diarahkan ke editor visual TranslatePress. Penyunting visual mudah dan senang digunakan walaupun untuk pemula yang lengkap.

translatepress-review-antaramuka

Untuk mula menerjemahkan kandungan anda, yang harus anda lakukan ialah memilih rentetan teks yang ingin anda terjemahkan dari menu lungsur turun, masukkan terjemahan secara manual, dan tekan Simpan Terjemahan butang di bahagian atas skrin.

Anda hanya boleh mengarahkan tali apa pun, dan klik butang edit yang muncul di sebelah kiri dan terjemahkan tali anda di antara muka terjemahan kiri. Ini menjadikan segalanya lebih visual berbanding dengan mencari menu drop-down.

terjemahkan-isi-secara manual

Catatan Penting: Terjemahan automatik hanya tersedia setelah anda mengaktifkan API Terjemahan Google.

Untuk melihat terjemahan anda, cukup klik pada pengalih bahasa yang anda tambahkan di bahagian tetapan.

pratonton bahasa

Itu sahaja! Lihat, membuat laman web yang multibahasa sangat mudah dengan TranslatePress.

Plugin TranslatePress: Harga

TranslatePress menawarkan versi percuma plugin mereka serta 3 rancangan harga yang berbeza: Peribadi, Perniagaan dan Pembangun. Setiap pelan berbayar dilengkapi dengan antara muka terjemahan lanjutan, sokongan untuk bidang dinamik, penyatuan dengan Terjemahan Google, pengalih bahasa fleksibel, dan sokongan dan kemas kini selama 1 tahun.

translatepress-review-harga

Versi percuma plugin TranslatePress hanya membolehkan anda menerjemahkan laman web anda ke dalam 1 bahasa, yang menjadikannya sesuai untuk laman web dwibahasa. Jadi, jika anda mahukan kemampuan untuk menerjemahkan laman web anda ke dalam banyak bahasa, anda harus memilih salah satu rancangan berbayar mereka.

Pelan Peribadi berharga € 79 / tahun, yang berjumlah sekitar $ 88 AS. Dengan rancangan Peribadi, anda dapat menggunakan plugin untuk 1 laman web serta addon berbilang bahasa dan addon pek SEO.

Sekiranya anda mahukan kemampuan menggunakan pemalam di 3 laman web serta ciri canggih lain seperti akaun penterjemah, navigasi berdasarkan bahasa, pengesanan bahasa pengguna automatik, dan banyak lagi, maka anda perlu memilih rancangan Perniagaan yang berharga € 139 / tahun, atau kira-kira $ 155 AS.

Dengan rancangan Pembangun, anda mendapat semua ciri dan tambahan yang sama seperti rancangan Perniagaan, tetapi anda dapat menggunakan pemalam pada laman web dalam jumlah yang tidak terhad. Pelan Pemaju berharga € 199 / tahun, atau $ 222 AS.

Plugin TranslatePress: Kebaikan dan Keburukan

Sekarang setelah anda mengetahui lebih banyak mengenai TranslatePress, mari kita lihat kelebihan menggunakan TranslatePress untuk menterjemahkan kandungan laman web anda.

Kelebihan

 • Versi Percuma: Anda boleh memulakan dengan TranslatePress secara percuma.
 • Mudah untuk digunakan: TranslatePress mudah dimulakan dan membolehkan anda menerjemahkan semua perkara dari frontend, termasuk produk WooCommerce, kandungan pembina halaman, borang, dll..
 • Sokongan SEO: TranslatePress menawarkan sokongan SEO untuk laman web pelbagai bahasa.

Seterusnya, mari kita lihat beberapa batasan TranslatePress.

Keburukan

 • Versi Percuma Terhad: Versi percuma TranslatePress agak terhad. Anda hanya boleh menterjemahkan laman web anda ke dalam 1 bahasa.
 • Tiada Sokongan SEO: Versi percuma juga tidak menawarkan ciri sokongan SEO. Oleh itu, jika anda ingin meningkatkan kedudukan carian tempatan, versi percuma tidak akan berfungsi untuk anda.
 • Mahal: Sekiranya anda baru bermula, rancangan berbayar dengan TranslatePress mungkin sedikit mahal untuk anda.

Keputusan kami untuk Menggunakan TranslatePress untuk Menterjemahkan Laman Web WordPress Anda

TranslatePress adalah plugin terjemahan bertaraf tinggi yang memudahkan sesiapa sahaja untuk menerjemahkan laman WordPress mereka ke dalam pelbagai bahasa. Fakta bahawa anda dapat menterjemahkan halaman dan catatan di laman web anda secara real-time dari frontend inilah yang menjadikan plugin terjemahan ini menonjol dari orang ramai.

Walaupun versi percuma adalah baik untuk memulakan, untuk membuat laman web multibahasa yang berjaya yang dioptimumkan untuk SEO, anda perlu melabur dalam salah satu rancangan berbayar mereka. Pelan berbayar mungkin kelihatan mahal bagi sesetengah orang tetapi TranslatePress bukan sekadar plugin terjemahan yang mudah. TranslatePress dilengkapi dengan ciri-ciri seperti sokongan SEO, pengesanan bahasa pengguna automatik, navigasi berdasarkan bahasa, akaun penterjemah, dan banyak lagi untuk memberikan kekuatan dan peningkatan prestasi di laman web berbilang bahasa anda.

Kami memberikannya 4.5 daripada 5 bintang. Inilah perincian skor ulasan kami:

Kami harap anda menikmati tinjauan TranslatePress ini dan anda sekarang tahu sama ada TranslatePress adalah plugin terjemahan terbaik untuk keperluan anda. Sekiranya anda masih ingin melihat beberapa plugin terjemahan lain, lihat artikel kami mengenai Plugin Terjemahan WordPress Terbaik yang Dibandingkan.

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhPeringkat Bintang Separuh 4.5 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Dapatkan Translate Tekan Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map