Ulasan WP Super Cache 2020: Adakah Plugin WordPress Caching Terbaik?

Adakah anda mencari plugin caching untuk laman web WordPress anda? WP Super Cache adalah plugin caching percuma yang popular untuk pengguna WordPress. Dalam tinjauan WP Super Cache ini, kita akan melihat prestasi dan ciri-cirinya. Kami juga akan membandingkannya dengan plugin caching lain yang popular.


Ulasan WP Super Cache

Apa yang Menjadikan Plugin Caching WordPress Hebat?

Terdapat beberapa plugin yang hebat untuk melayani halaman cache di laman WordPress anda. Banyak syarikat hosting WordPress teratas menawarkan penyelesaian cache terbina dalam dengan hosting WordPress mereka yang dikendalikan.

Sekiranya anda menggunakan host yang dikendalikan seperti WP Engine, maka anda tidak perlu memasang plugin caching.

Sebaliknya, jika anda menggunakan host bersama, seperti BlueHost, maka anda perlu memasang plugin caching untuk laman WordPress anda.

Plugin caching perlu menghasilkan versi halaman cache tanpa mengambil terlalu banyak sumber pelayan anda. Sebilangan besar plugin caching menghasilkan fail cache apabila halaman diminta untuk pertama kalinya. Setelah itu mereka menyimpan fail-fail tersebut untuk jangka masa yang telah ditentukan.

Ia juga perlu berfungsi dengan baik dengan tema WordPress, pemalam, dan perkhidmatan pihak ketiga yang mungkin anda gunakan.

Caching adalah proses lanjutan, plugin perlu menjadikannya lebih mudah walaupun untuk pengguna bukan teknikal. Pilihannya boleh meluas tetapi mereka perlu ditunjukkan dengan antara muka pengguna yang jelas dan banyak penjelasan.

Setelah itu, mari kita lihat WP Super Cache dan bagaimana ia berfungsi.

Menyiapkan WP Super Cache Plugin

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan pemalam. Setelah diaktifkan, pergi ke Tetapan »WP Super Cache halaman untuk menyediakan pemalam.

Hidupkan cache halaman dengan WP Super Cache

Pilih pilihan ‘Caching On’ dan kemudian klik pada butang status kemas kini. WP Super Cache akan menghidupkan cache. Anda kini boleh mengklik butang cache ujian untuk memeriksa sama ada ia berfungsi.

WP Super Cache akan mengambil laman WordPress anda dua kali dan akan membandingkan cap waktu kedua halaman. Sekiranya kedua-dua cap masa tersebut sesuai, maka ini bermakna bahawa caching berfungsi di laman web anda sekarang.

Lihat panduan ini di cara memasang dan menyediakan WP Super Cache untuk arahan terperinci.

Melayan fail Cache Menggunakan PHP vs mod_rewrite dengan WP Super Cache

WP Super Cache dapat melayani fail cache menggunakan dua kaedah. Kaedah lalai menggunakan PHP, yang mungkin memerlukan banyak sumber terutama pada persekitaran hosting bersama.

Sekiranya anda menggunakan hos bersama, maka kami mengesyorkan anda mencuba menggunakan mod_rewrite. Cukup klik pada tab Advanced dalam tetapan plugin dan pilih pilihan ‘Use mod_rewrite untuk melayani fail cache’.

Melayan fail cache menggunakan PHP vs mod_rewrite

Menggunakan Pemampatan dengan WP Super Cache

Sekiranya anda menguji laman web anda menggunakan alat Google Page Speed, anda akan memperhatikan bahawa ia mengesyorkan anda menghidupkan pemampatan.

Dengan menggunakan pemampatan, pelayan web anda dapat mengirim pengguna fail yang dimampatkan. Fail yang dimampatkan ini kemudian diekstrak oleh penyemak imbas pengguna dan dipaparkan di layar. Ini meningkatkan masa respons anda dan meningkatkan kelajuan halaman anda secara keseluruhan.

WP Super Cache tidak menghidupkan pemampatan secara lalai. Anda perlu mengaktifkannya dengan mengunjungi tab Lanjutan di bawah tetapan pemalam. Cukup periksa pilihan yang bertuliskan ‘Kompres halaman supaya laman tersebut dilayan lebih cepat kepada pelawat’.

Menghidupkan pemampatan dengan WP Super Cache

Sokongan CDN dalam WP Super Cache

WP Super Cache berfungsi dengan baik dengan CDN. Cukup klik pada tab CDN di bawah tetapan pemalam dan tambahkan URL CDN anda. Anda juga boleh menambahkan CNAME tambahan untuk meningkatkan prestasi.

Sokongan CDN dalam WP Super Cache

CDN (rangkaian penghantaran kandungan) membolehkan anda melayani kandungan statik seperti gambar, CSS, JavaScript, dari pelayan di seluruh dunia. Ini meningkatkan masa muat halaman anda dan mengurangkan beban dari pelayan anda.

Lihat panduan ini di mengapa anda memerlukan CDN untuk blog WordPress anda untuk maklumat lanjut.

Kami mengesyorkan menggunakan MaxCDN yang merupakan salah satu perkhidmatan CDN terbesar. Kami menggunakannya di semua laman web kami dan ini membantu kami meningkatkan kelajuan halaman.

WP Super Cache vs W3 Total Cache

WP Super Cache dan W3 Total Cache adalah dua plugin caching paling popular untuk WordPress. Mereka berdua mempunyai pangkalan pengguna yang besar yang akan dengan penuh semangat mempertahankan plugin kegemaran mereka.

Kedua-dua pemalam menawarkan ciri yang serupa. Mereka berdua mempunyai persediaan yang agak sukar, tetapi WP Super Cache telah banyak menyederhanakan antara muka pengguna mereka. Kedua-dua pemalam tersedia secara percuma dengan sokongan terhad.

Walau bagaimanapun, laman WordPress dihoskan di pelbagai jenis platform. Prestasi plugin caching anda mungkin berbeza bergantung pada persekitaran hosting anda dan persediaan WordPress anda. Anda juga boleh menjalankan ujian kelajuan anda sendiri setelah menyediakan kedua-dua pemalam untuk melihat mana yang menjadikan laman web anda lebih pantas.

Kami menggunakan W3 Total Cache di semua laman web kami dan sering menemukannya lebih pantas daripada WP Super Cache.

Keputusan kami

Kami percaya bahawa WP Super Cache adalah pemalam WordPress yang sangat berguna. Ia melakukan pekerjaan yang rumit untuk beribu-ribu laman web WordPress di seluruh dunia.

Mungkin kelihatan agak menakutkan kerana pilihan penyediaan yang kompleks dan bahasa teknikal yang digunakan dalam arahan persediaan. Namun, dengan bimbingan yang betul, anda dapat menyiapkannya dalam beberapa minit.

Sokongan komuniti boleh didapati melalui forum sokongan WordPress tetapi terhad dan tidak dijamin.

Kami memberikan WP Super Cache 4 daripada 5 bintang. Berikut adalah pecahan skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 3.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan WP Super Cache Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map