Ulasan WPtouch: Segera Bina Laman Mudah Alih yang Cantik

Adakah anda mencari cara mudah untuk menjadikan laman web WordPress anda yang sedia ada mudah alih, tanpa mengorbankan reka bentuk anda sekarang? Tiada masalah! Anda boleh melakukannya dengan pemalam WPtouch. Ulasan WPtouch kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana pemalam ini dapat membantu anda membuat laman web yang indah yang kelihatan luar biasa di mana-mana peranti.


Kajian WPtouch

Mengapa Laman Web Anda Sesuai untuk Mudah Alih?

Memastikan laman web anda berfungsi dengan baik dan kelihatan cantik pada peranti mudah alih mungkin merupakan ciri yang bagus untuk dimiliki 5 atau 10 tahun yang lalu, tetapi hari ini perlu bagi setiap laman web di web.

Menurut Marketing Land, peranti mudah alih menyumbang 65% masa media digital, dengan desktop menjadi yang kedua. Hari ini, lebih daripada separuh lalu lintas internet berasal dari peranti mudah alih seperti telefon pintar dan tablet.

Dan lalu lintas bergerak terus meningkat setiap tahun.

Sekiranya laman web anda tidak mesra telefon bimbit, anda kehilangan semua lalu lintas itu – dan hanya akan bertambah buruk seiring dengan berjalannya waktu.

Bagaimana Anda Boleh Membuat Laman Web Anda Mesra Mudah Alih?

Terdapat beberapa pilihan popular untuk menjadikan laman web anda kelihatan baik di semua peranti.

Mereka adalah:

 • Reka bentuk responsif. Reka bentuk responsif mengesan ukuran skrin yang digunakan setiap pengunjung, dan menyesuaikan reka bentuk agar sesuai dengan skrin mereka. Banyak laman web WordPress menggunakan tema responsif.
 • Laman web mudah alih yang berasingan. Laman web dengan laman web berasingan mengesan ketika pengunjung menggunakan peranti mudah alih dan mengarahkannya ke laman web yang berasingan (biasanya di subdomain, seperti m.wikipedia.org).

Berkaitan: Tema Responsif Mudah Alih Teratas untuk Mengoptimumkan Laman Web Anda

Setiap kaedah mempunyai kebaikan dan keburukan.

Menggunakan reka bentuk responsif adalah kaedah yang popular untuk banyak laman web kerana anda hanya perlu menyelenggara 1 laman web. Walau bagaimanapun, reka bentuk responsif dapat dimuat dengan lebih perlahan kerana perlu menyesuaikan reka bentuk bergantung pada peranti yang dikesannya.

Mempunyai laman web mudah alih yang sepenuhnya terpisah menjadikan lebih banyak pekerjaan untuk pemilik laman web, kerana 2 laman web perlu diselenggara dan dikemas kini. Tetapi, jika pengguna desktop dan mudah alih anda mempunyai tujuan dan keperluan yang sangat berbeza, ini mungkin merupakan penyelesaian yang ideal. Anda juga boleh mengoptimumkan laman mudah alih anda untuk memuat lebih cepat daripada versi desktop anda.

Mengenai WPtouch

WPtouch adalah plugin WordPress yang menjadikan laman web WordPress anda mudah alih dengan hanya dengan beberapa klik. Plugin ini disyorkan oleh Google dan dengan serta-merta membuat versi laman web anda yang mudah alih yang lulus ujian Google Mobile.

Versi percuma plugin tersedia untuk dimuat turun dari repositori WordPress. Versi pro merangkumi beberapa tema dan tambahan berguna.

Bagaimana WPtouch Membuat Versi Mudah Alih dari Laman WordPress Anda

WPtouch benar-benar yang terbaik dari kedua-dua dunia dalam hal reka bentuk responsif berbanding laman web desktop dan mudah alih yang berasingan.

WPtouch membuat versi mudah alih laman web anda secara automatik, tanpa perlu menggunakan subdomain atau URL yang terpisah.

Ini menjadikan versi desktop laman web anda benar-benar utuh, sambil menarik semua data dari laman web anda untuk membuat versi mudah alih yang elegan.

Versi mudah alih laman web anda dapat disesuaikan sepenuhnya dengan tema dan tetapan yang berasingan, tanpa mempengaruhi laman web utama anda.

Mengapa Menggunakan WPtouch Bukan Tema Responsif?

Sekiranya anda telah menggunakan tema WordPress yang tidak responsif atau mudah alih, anda mungkin mempunyai beberapa tempahan mengenai menukar tema anda sepenuhnya.

Yang pertama, jika anda sangat menyukai rupa tema semasa anda, anda mungkin tidak mahu mengubah penampilan laman web anda sepenuhnya hanya untuk menjadikannya mudah alih.

Menukar tema boleh menjadi proses yang menakutkan dengan banyak kerja yang terlibat. Semasa menukar tema, anda boleh kehilangan beberapa tetapan yang disimpan; menu dan widget anda mungkin hilang atau kacau, kod pendek khusus tema tidak akan berfungsi lagi, dan banyak lagi. Lihat lebih banyak maklumat mengenai masalah ini dalam artikel Apa Yang Berlaku Semasa Anda Tukar Tema WordPress Anda?

WPtouch juga mungkin jauh lebih pantas daripada tema responsif. Mempunyai laman web yang memuat lebih pantas dapat membantu meningkatkan kedudukan mesin pencari anda.

Ulasan WPtouch - Kelajuan memuat

Cara Menyiapkan Tapak Mudah Alih Anda Dengan WPtouch

Setelah memasang dan mengaktifkan pemalam, arahkan ke WPtouch »Tetapan untuk menyediakan laman web mudah alih anda.

Plugin WordPress ini secara automatik akan menarik maklumat laman web anda (termasuk tajuk dan bahasa laman web) dari tetapan WordPress anda, tetapi anda boleh menyesuaikannya di sini, jika diperlukan.

Ulasan WPtouch - persediaan

Anda juga boleh:

 • Tetapkan laman utama yang berbeza untuk laman web mudah alih anda
 • Tunjukkan pautan kredit di bahagian bawah
 • Pilih peranti mana (iOS, Android, dll.) Untuk ditunjukkan ke laman web mudah alih anda
 • Sediakan menu utama yang berasingan untuk laman web mudah alih anda
 • Pilih dan sesuaikan tema anda

Penyesuai tema berfungsi seperti Rupa »Sesuaikan tetapan untuk laman WordPress biasa anda, yang membolehkan anda mengubah ikon, warna, tipografi, widget dan banyak lagi laman web anda, khusus untuk laman web mudah alih anda.

Ulasan WPtouch - menyesuaikan penampilan

Selain itu, WPtouch merangkumi akses ke 7 tema lagi.

Ulasan WPtouch - tema

Luaskan Pilihan Anda Dengan Sambungan WPtouch

WPtouch juga mempunyai beberapa plugin peluasan yang tersedia untuk menambahkan lebih banyak ciri dan pilihan:

 • AMP untuk WPtouch: tambahkan sokongan untuk Accelerated Mobile Pages Google untuk masa memuatkan yang lebih cepat dan kemungkinan peningkatan dalam kedudukan mesin carian mudah alih anda
 • Tipografi Lanjutan: pilih fon khusus untuk ditambahkan ke laman web mudah alih anda
 • Iklan Asas: paparkan iklan dari Google Adsense atau menggunakan skrip tersuai anda sendiri
 • Pelbagai Iklan: paparkan lebih banyak iklan dan lakukan ujian split A / B
 • Cache infiniti: aktifkan caching untuk memuatkan lebih pantas
 • Imej Responsif: mengubah saiz dan mengoptimumkan imej untuk peranti mudah alih secara automatik
 • Catatan Berkaitan: mencadangkan catatan berkaitan kepada pembaca anda untuk meningkatkan penglibatan dan mengurangkan pentalan
 • Mod Aplikasi Web: membolehkan pengunjung menyimpan laman web anda ke skrin utama mereka
 • Kandungan Mudah Alih: menunjukkan kandungan yang berbeza kepada pelawat bergerak
 • Tema Buat Anak: dengan cepat dan mudah membuat a tema kanak-kanak untuk penyesuaian lanjutan
 • jQuery Dipertingkatkan: memastikan laman web anda menggunakan versi terbaru jQuery

Harga dan Sokongan untuk WPtouch

WPtouch sesuai untuk laman web dari semua saiz dan anggaran.

Plugin ini menawarkan versi percuma yang boleh anda pasangkan dari WordPress.org. Versi percuma membolehkan anda mengubah laman web desktop biasa anda menjadi laman web yang responsif. Dengan versi pro, anda mendapat pelbagai tema yang dipertingkatkan untuk blog, perniagaan, dan peruncit WooCommerce. Anda juga akan mendapat sambungan yang menawarkan kawalan fon web canggih, menambah pilihan iklan yang kaya, dan banyak lagi.

Harga bermula dari $ 79, yang memberikan anda satu lesen laman web. Dengan rancangan Go Pro Plus, anda dapat mengaktifkan 2 laman web dan anda mendapat akses ke 4 tema dan 6 peluasan. Pelan Go Pro Plus berharga $ 109.

Keputusan kami untuk Menggunakan WPtouch untuk Membangun Laman Web yang Responsif

Memiliki laman web mesra mudah alih sangat penting sekarang kerana peranti mudah alih sangat popular.

Walaupun tema responsif moden lebih mudah dicari daripada sebelumnya, anda mungkin tidak mahu beralih dari tema lama anda yang tidak responsif. Atau, anda mungkin lebih suka mempunyai versi laman web anda yang sangat pantas untuk pengguna mudah alih.

Sekiranya ada, kami mengesyorkan menggunakan WPtouch. Ini adalah kaedah mudah untuk membuat versi laman web anda yang memuat dengan pantas dan mudah alih tanpa menjejaskan reka bentuk laman web desktop anda.

Kami memberikan WPtouch 5 daripada 5 bintang. Inilah perincian skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan WPTouch Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map