Google Site Kit Review 2020 – MOET LEZEN voordat u op uw site installeert

Wilt u meer weten over de Site Kit-plug-in van Google?


Site Kit by Google is een WordPress-plug-in waarmee u de online marketingservices van Google, zoals Search Console, Google Analytics, Google Optimize, Google Tag Manager, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense, etc. rechtstreeks kunt koppelen aan uw WordPress-dashboard.

Met Site Kit krijg je direct vanuit je WordPress-dashboard inzicht in de prestaties van je site. In dit artikel bekijken en analyseren we de Site Kit-plug-in in detail en ontdekken we wat deze te bieden heeft, en of het de moeite waard is om het eens te proberen.

Wat is de sitekit van Google?

Site kit

Site Kit is de WordPress-plug-in van Google die fungeert als bemiddelaar tussen uw WordPress-site en de marketingservices van Google. De plug-in is in oktober 2019 gelanceerd en kan gratis worden gedownload in de WordPress-repository. Met deze plug-in kunt u uw website integreren met de volgende Google-tools.

 • Analyse: Google Analytics vertelt u hoe gebruikers omgaan met uw website. Door uw site aan Google Analytics te koppelen, komt u te weten waar uw traffic precies vandaan komt, welke post het beste doet, enz.
 • Search Console: Google Search Console helpt u bij het verbeteren van uw zoekrangschikking door u bestaande bugs en fouten te laten verhinderen die voorkomen dat uw site indexeert. U kunt ook de zoekwoorden bijhouden waarmee gebruikers uw site ontdekken.
 • AdSense: Met Google Adsense kunt u inkomsten genereren met uw website door advertenties op uw site te plaatsen.
 • PageSpeed ​​Insights: Verbeter de prestaties van uw site door de laadsnelheid van uw website op desktop en mobiele apparaten te controleren en de nodige wijzigingen aan te brengen om de laadtijd te verkorten.
 • Tagbeheer: Hiermee kunt u marketingtags beheren en implementeren voor het meten van uw advertentie-ROI en het volgen van Flash-, video- en sociale netwerksites en -applicaties zonder code aan te raken.
 • Optimaliseren: Google Optimize is een A / B-testtool die de conversies van uw website verbetert door u experimenten te laten uitvoeren.

Over het algemeen is Site Kit het beste voor uitgevers die een website bezitten, ontwikkelaars die meerdere klantprojecten beheren, en plugin-auteurs en webhostingservices.

Google’s Site Kit Review: overzicht van de functies

Site Kit biedt geweldige functies voor zijn gebruikers. Zoals eerder vermeld, helpt het u om verschillende Google-services aan uw WordPress-dashboard toe te voegen, zodat u al uw rapporten op één plek kunt bekijken zonder dat u hoeft om te schakelen naar verschillende services. Het beste van deze plug-in is dat het gemakkelijk is om al deze services op uw site in te stellen zonder een regel code aan te raken.

Dit zijn de functies die de plug-in biedt.

 • Verkeer: Het biedt een algemeen rapport van het verkeer dat uw website ontvangt. Verkeer wordt verder onderverdeeld in organisch, verwijzing, direct en e-mail. Zodat u weet waar uw verkeer precies vandaan komt.
 • Paginasnelheid: Weet hoe snel uw site wordt geladen en zoek naar manieren om deze te verbeteren.
 • Adsense: Verdien geld met uw website om wat extra geld te verdienen
 • Tagbeheer: Helpt u bij het volgen van verschillende marketingtags op uw website.
 • Zoektrechter: Toont u het aantal vertoningen en klikken dat uw website gedurende een bepaalde periode heeft ontvangen.

Site Kit Plugin installeren op WordPress

Om Site Kit op uw WordPress-website te gebruiken, moet u eerst de plug-in op uw dashboard installeren. Log daarvoor in op uw WordPress-dashboard en klik op Plugin »Nieuw toevoegen. Zoek nu met behulp van het zoekveld naar de plug-in Site Kit.

Site kit installatie

Zodra je het hebt gevonden, klik je op Installeer nu gevolgd door de Activeren knop om de plug-in te laten werken. Nadat de plug-in is geactiveerd, zie je het volgende bericht op je scherm.

Site Kit, plug-in Site Kit, Site Kit, Google Site Kit installeren

Klik op de Start de installatie knop. Dit brengt u naar een nieuw scherm, waar u het eigendom van uw website moet verifiëren.

google site kit, google site kit plugin, google site kit review

Meld u met uw Google-account aan bij uw account. Er verschijnt een kleine pop-up op uw scherm waarin u wordt gevraagd toestemming te geven om uw Search Console-gegevens te bekijken en te beheren. Volg de volgende seconden de stappen om de plug-in toestemming te geven om uw account te verifiëren en te openen. Nadat de installatie is voltooid, klikt u op de Ga naar Site Kit Dashboard knop. Dat brengt u naar uw Site Kit-dashboard op uw WordPress-site.

Zo ziet het eruit.

Google Site Kit-dashboard

Meer Google-services toevoegen aan Site Kit

Als u meer details in uw dashboard wilt, kunt u dat met Site Kit ook doen. Je hoeft alleen maar naar te gaan Site Kit »Instellingen. Je ziet hier drie verschillende tabbladen:

 • Verbonden service
 • Verbind meer services
 • Beheerinstellingen

Ga naar de Verbind meer services tabblad.

Klik hier onder het Analytics-paneel op de Analytics instellen keuze. Voordat u Analytics instelt, kunt u de. Niet toevoegen Tag Manager en Optimaliseren Diensten.

Log nu in op uw Google-account en klik op de Toestaan knop in de volgende stappen om toegang te verlenen aan de plug-in om rapporten weer te geven op uw Google Analytics-dashboard. U bevindt zich nu weer op uw WordPress-dashboard van waaruit u uw Analytics-account kunt configureren door op te klikken Configureer Analytics knop.

Site Kit door Google Analytics

Na deze stap zal Site Kit alles voor je regelen. Het importeert uw gegevens uit Google Analytics en geeft uw rapporten rechtstreeks weer op uw WordPress-dashboard. U kunt hetzelfde proces ook herhalen met de andere services.

Uw rapporten controleren in Site Kit

Nu alles is ingesteld, is het tijd om uw websiteverslagen te controleren. U kunt uw rapporten bekijken door naar te gaan Site Kit »Dashboard. Hier ziet u alle Google-services die u op uw website heeft aangesloten.

dashboard, Site Kit

Naarmate u verder naar beneden scrolt, ziet u meer rapporten over hoe uw site presteert, de snelheid van uw site op mobiel en desktop, enz. U kunt ook het tijdsbestek voor deze rapporten selecteren in de rechterbovenhoek van uw scherm. Als je Adsense hebt geïnstalleerd, zal Site Kit je daar ook rapporten over laten zien.

Loskoppelen van Single Service on Site Kit

Met Site Kit kunt u uw services ook zonder complicaties van uw website loskoppelen. Ga gewoon naar Site Kit »Instellingen» Verbonden services. Kies hier de service die u wilt ontkoppelen en klik op Bewerk knop eronder.

Site Kit

Aan de rechterkant heb je een optie genaamd Koppel Analyse voor Site Kit los. Klik op deze optie. Er verschijnt een pop-up die bevestigt of u deze echt wilt loskoppelen. Klik op de knop Verbinding verbreken. En dat is het.

Site Kit Pros – Wat we er leuk aan vonden

Site Kit is een goede optie voor u als uw website is verbonden met verschillende Google-services en u de rapporten van al deze services op één plek wilt bekijken.

Het maakt het gemakkelijk om bij te houden en te analyseren wat er op uw website gebeurt. Met deze plug-in beschikt u over alle basisinformatie die u nodig heeft over uw site, zoals hoe uw bezoekers uw site hebben ontdekt, hun gedrag op de website, enz..

In plaats van in te loggen op verschillende platforms en uw rapporten afzonderlijk te bekijken, geeft Sit Kit u alle rapporten in een enkelvoudig en gecentraliseerd dashboard. Dus niet meer wisselen tussen verschillende browsertabbladen.

Site Kit Nadelen – Wat het mist

Site Kit heeft ook enkele nadelen. Hier zijn er een aantal.

 • Biedt beperkte informatie op het dashboard: Omdat het zoveel Google-services verbindt met uw WordPress-dashboard, kunt u slechts beperkte informatie van elk van deze services bekijken. En soms is dat niet genoeg, vooral als het gaat om het nemen van belangrijke beslissingen.
 • Mist verbeterde eCommerce-integratie: Site Kit heeft geen optie om u verschillende eCommerce-elementen op uw site te laten volgen. Het geeft bijvoorbeeld niet de inkomsten, de gemiddelde ordergrootte, best presterende producten, etc. in uw online winkel weer.
 • Geen optie voor het bijhouden van formulieren beschikbaar: Met Site Kit kunt u verschillende formulieren op uw website niet bijhouden. Als u uw contactformulier of bestelformulier wilt bijhouden om uw conversies te kennen, bent u misschien teleurgesteld.

Ons oordeel: Is Site Kit geschikt voor u?

Site Kit is misschien een goede oplossing voor gebruikers die een enkel dashboard willen hebben met minimale details. Bovendien verzamelt Site Kit informatie van elke Google-service en presenteert deze netjes op één plek.

Als u echter volledig gebruik wilt maken van Google-services, is Site Kit mogelijk niet geschikt.

Bijvoorbeeld, Met Site Kit kunt u alleen een basisconfiguratie van Google Analytics hebben.

Met de basisinstellingen van Analytics krijg je geen gedetailleerde informatie, zoals eCommerce-transactiegegevens, download-trackinggegevens, event-trackinggegevens en meer. Dit vereist een Site Kit-alternatief zoals MonsterInsights, dat is de meest uitgebreide Google Analytics-plug-in voor WordPress.

monsterinsights, gebruikerslogin en registratieplugins

Met MonsterInsights kunt u alle rapporten krijgen die Site Kit aanbiedt, inclusief Google Analytics, Search Console, AdSense en meer. MonsterInsights maakt gebruik van de Google Analytics-integratie om Search Console-gegevens, AdSense-gegevens, snelheidsregistratiegegevens en meer bij te houden.

Bovendien geeft het u aanvullende rapporten die Site Kit niet biedt, inclusief verkoopgegevens voor e-commerce, gegevens over gelieerde links, enz..

Lees meer over MonsterInsights in onze gedetailleerde beoordeling.

Dus dat is het. We hopen dat je dit artikel nuttig vond. Als je onze Google Site Kit-recensie leuk vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in het leren instellen van het bijhouden van downloads in WordPress met Google Analytics

Over het algemeen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Empty 4.0 / 5.0

Kenmerken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star Empty 3.0 / 5.0

Prestatie
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Ondersteuning
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star Empty 3.0 / 5.0

Makkelijk te gebruiken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Prijzen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Download Site Kit nu door Google »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map