Google XML-sitemaps

Bezorgd over het feit dat Google uw WordPress-site correct indexeert? Dan kunt u de hulp van de Google XML Sitemaps-plug-in voor WordPress gebruiken. In onze Google XML Sitemaps-review leer je alles over hoe deze gratis plug-in je kan helpen een speciale sitemap te genereren en alle belangrijke zoekmachines te informeren wanneer je blog wordt bijgewerkt, zodat je site correct wordt geïndexeerd.


Google XML Sitemaps Review

Waarom heeft u een sitemap nodig??

Zoekmachines zoals Google gebruiken bots om op internet te crawlen en nieuwe sites en pagina’s te vinden. Bots gebruiken internet niet precies zoals mensen dat doen, dus het kan zijn dat ze moeite hebben om een ​​compleet beeld van uw site samen te stellen, afhankelijk van hoe de site is gestructureerd.

Als er bijvoorbeeld een pagina op uw website is die met een bepaald aantal klikken niet bereikbaar is vanaf uw startpagina of helemaal niet wordt gelinkt vanaf andere pagina’s, wordt deze mogelijk niet geïndexeerd door Google.

Dat is waar XML-sitemaps kom binnen.

Een XML-sitemap is een speciaal bestand in Extensible Markup Language (XML) -formaat waarin alle pagina’s op je blog worden vermeld. De bots van Google zoeken bij het crawlen van uw site naar een bestand met de naam sitemap.xml in uw hoofdmap. Wanneer ze het vinden, gebruiken ze de lijst met pagina’s in het bestand om alle pagina’s op uw website te indexeren, zodat niets belangrijks wordt gemist.

De plug-in voor Google XML-sitemaps zal Google en andere grote zoekmachines ook op de hoogte stellen (“pingen”) wanneer uw sitemap wordt bijgewerkt, en hen wordt gevraagd uw site opnieuw te crawlen en uw nieuwe pagina’s te indexeren.

Het gebruik van een sitemap-plug-in garandeert niet dat het verbeterd is rangschikking van zoekmachines, het helpt uw ​​site correct te worden geïndexeerd door Google en andere zoekmachines.

Sitemaps zijn ook bijzonder nuttig als:

 • Uw site heeft honderden pagina’s. Google heeft mogelijk moeite om ze allemaal te indexeren, afhankelijk van hoe uw site is gestructureerd.
 • Uw site heeft een ongebruikelijke structuur en niet alle pagina’s zijn aan elkaar gekoppeld.
 • Uw site is nieuw en / of heeft niet veel links ernaar verwijzen op internet.

Hoe de Google XML Sitemaps-plug-in in te stellen

Na het installeren van de plug-in kunt u naar het nieuwe menu-item Instellingen navigeren > XML-sitemap.

In de meeste gevallen zijn de standaardinstellingen voldoende om een ​​effectieve sitemap te maken. Een van de geweldige dingen van deze plug-in is dat je hem letterlijk kunt installeren en activeren, en hij werkt gewoon!

Er zijn echter enkele opties die u misschien wilt herzien.

Google XML Sitemaps review - basisopties

Onder ‘Basisopties’ wordt de plug-in ingesteld om Google en Bing op de hoogte te houden van updates voor uw sitemap, uw sitemap automatisch te comprimeren en een sitemap in HTML-indeling en uw XML-sitemap op te nemen.

Google XML Sitemaps review - geavanceerde opties

Onder ‘Geavanceerde opties’ mag de optie om de geheugenlimiet of uitvoeringstermijn te verhogen alleen worden geprobeerd als u een foutmelding ‘onvoldoende geheugen’ krijgt terwijl u probeert uw sitemap te genereren.

Een XSLT-stylesheet kan worden gebruikt om het uiterlijk van uw sitemap aan te passen. Normaal gesproken is een XML-sitemap niet bedoeld om door mensen te worden gelezen, maar door bots. Maar als je je sitemap wilt kunnen bekijken, kun je deze opmaken met een XSLT-stylesheet, net zoals CSS een HTML-pagina opmaakt.

Als uw WordPress-blog is geïnstalleerd in een submap (zoals www.example.com/blog) en u pagina’s wilt opnemen die zich in de hoofddirectory bevinden (zoals www.example.com/page), moet u gebruik de optie om de basis-URL te overschrijven en plaats de sitemap in het hoofddomein. Voor instructies over hoe u dat moet doen, kunt u de tutorial raadplegen Verplaats uw sitemap naar uw domeinhoofd op de website van de ontwikkelaar.

U kunt er ook voor kiezen om ook een HTML-sitemap te genereren.

Optioneel kunt u de optie aanvinken om toe te staan ​​dat gebruiksstatistieken anoniem naar de ontwikkelaar worden gestuurd, zodat deze de plug-in voor de meest gebruikte versie van WordPress kunnen optimaliseren en vertalingen voor de meest voorkomende talen kunnen verbeteren.

Uw sitemap aanpassen

Hoewel Google XML Sitemaps out-of-the-box effectief kunnen worden gebruikt, kunt u de plug-in ook aanpassen om specifieke inhoud op te nemen in of uit te sluiten van uw sitemap, of deze op verschillende manieren te prioriteren.

Onder het gedeelte ‘Extra pagina’s’ kun je specifieke pagina’s toevoegen aan je sitemap die nog niet in je blog staan. Als uw blog zich bijvoorbeeld in een submap bevindt en u een pagina uit de hoofdmap wilt toevoegen, kunt u deze hier toevoegen.

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde pagina’s of zelfs hele blogcategorieën uit je sitemap uit te sluiten onder het gedeelte ‘Uitgesloten items’.

Maakt het uit hoe de pagina’s van uw blog prioriteit krijgen?

Met verschillende opties in de Google XML Sitemaps-plug-in kunt u uw inhoud rangschikken op prioriteit.

google-xml-sitemap-review-prioriteiten

Dit vertelt Google en andere zoekmachines alleen hoe belangrijk de ene pagina op je blog is vergeleken met de andere. U wilt bijvoorbeeld waarschijnlijk dat uw startpagina een hogere prioriteit heeft dan uw contactpagina.

Het heeft geen invloed op hoe Google uw site rangschikt in verhouding tot andere sites op internet.

Het aanpassen van uw prioriteitsinstellingen kan een goed idee zijn als Google bepaalde inhoud lijkt te rangschikken boven andere vergelijkbare inhoud op uw blog die u liever rangschikt. Als u bijvoorbeeld twee pagina’s heeft die qua inhoud en trefwoorden vergelijkbaar zijn, maar de verkeerde pagina blijft rangschikken voor zoekopdrachten, dan wilt u misschien de belangrijkere pagina een hogere prioriteit geven.

Onder ‘Berichtprioriteit’ kunt u kiezen hoe u berichten al dan niet op prioriteit wilt rangschikken, en zo ja of u ze individueel wilt rangschikken op aantal opmerkingen of in totaal op het opmerkingengemiddelde van al uw berichten.

Vonnis

Google XML Sitemaps is een eenvoudig te gebruiken plug-in die handig is voor elke blog. Het vertraagt ​​uw site niet of neemt veel ruimte in beslag, maar het helpt Google en andere zoekmachines om te begrijpen hoe uw site is gestructureerd en correct te indexeren. Bovendien is het gratis!

De plug-in is heel eenvoudig en vereist meestal geen ondersteuning. De ontwikkelaar heeft documentatie en zelfstudies voor het oplossen van de meest voorkomende problemen op zijn website. Een-op-een ondersteuning kan echter traag zijn of ontbreken omdat de plug-in, een van de meest populaire in de hele WordPress-directory, is ontwikkeld en ondersteund door slechts één persoon.

We geven Google XML Sitemaps 4 van de 5 sterren. Hier is het overzicht van onze beoordelingsscores:

Over het algemeen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Empty 4.0 / 5.0

Kenmerken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Prestatie
Beoordeling Star EmptyBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star Empty 0.0 / 5.0

Ondersteuning
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star Empty 2.0 / 5.0

Makkelijk te gebruiken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Prijzen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Download nu Google XML Sitemaps »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map