MonsterInsights Review 2020: is dit de beste plug-in voor Google Analytics?

Op zoek naar de beste Google Analytics-plug-in voor uw WordPress-site? Zelfs als u geen getallenpersoon bent, weet u dat analyses belangrijk zijn: uw strategie baseren op echte gegevens is de meest effectieve manier om uw site te laten groeien. Onze MonsterInsights-beoordeling laat u zien hoe deze plug-in u de bruikbare gegevens kan geven die u nodig heeft.


MonsterInsights recensie

Het belang van Google Analytics en waarom u een Analytics-plug-in nodig heeft

Als je Google Analytics eerder hebt gebruikt, weet je dat het een krachtige tool is met veel waardevolle gegevens, maar het kan overweldigend zijn. Als u geen analytische expert bent, kan het erg moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen of hoe u die gegevens kunt gebruiken.

En wat is het nut van analyse als u de gegevens niet gebruikt om uw site te verbeteren?

Voor de meeste gebruikers heeft u alleen een tool nodig die u in een oogopslag de belangrijkste gegevens laat zien in een gemakkelijk te begrijpen formaat. Gegevens die u meteen kunt gebruiken om uw site te verbeteren.

Een goede analysetool helpt je:

 • begrijp welke onderwerpen en formaten uw publiek het leukst vindt, zodat u er meer van kunt maken
 • kijk hoe mensen uw site vinden, zodat u uw inspanningen kunt richten op de marketingtactieken die werken
 • stel uw conversiedoelen in en houd ze bij, zodat u weet hoe u uw site kunt verbeteren en optimaliseren

Als je een ervaren Google Analytics-gebruiker bent, kun je dat doen zonder een plug-in. Maar een plug-in zoals MonsterInsights geeft u al die informatie in één oogopslag, waardoor analyse eenvoudig is, zelfs als u een beginner bent.

MonsterInsights is ook veel eenvoudiger in te stellen dan Google Analytics. Een beginner van WordPress weet mogelijk niet hoe of waar de trackingcode moet worden geplaatst. Maar het instellen met MonsterInsights is veel eenvoudiger: u hoeft geen code op uw site te bewerken.

Voorheen ‘Google Analytics by Yoast’

Als u op zoek bent naar een Google Analytics by Yoast-review, dan bent u hier aan het juiste adres!

MonsterInsights is oorspronkelijk ontwikkeld door Joost de Valk, de ontwikkelaar achter Yoast SEO. Naarmate Yoast groeide, besloten ze zich uitsluitend op SEO-producten te concentreren en de Google Analytics by Yoast-plug-in vond een nieuw thuis in 2016 met Syed Balkhi en kreeg de nieuwe naam MonsterInsights.

MonsterInsights heeft nu één doel: analytics gemakkelijk maken voor beginners.

MonsterInsights wordt u aangeboden door hetzelfde team dat achter staat WPBeginner, OptinMonster, en WPForms.

(Zie onze OptinMonster-recensie en WPForms-recensie.)

MonsterInsights instellen

Notitie: U moet al een Google Analytics-account hebben gemaakt voordat u deze plug-in instelt.

Installeer en activeer de plug-in en navigeer vervolgens naar Insights »Instellingen. Hier kunt u uw Google Analytics-account koppelen zonder dat u code hoeft te bewerken.

MonsterInsights beoordeling

Klik op Verifieer met uw Google-account starten.

Klik in de pop-up die verschijnt op Volgende »Klik om Google-code op te halen.

Log in op uw Google-account en klik op de Toestaan knop om MonsterInsights toegang te geven tot uw analytische gegevens.

Kopieer vervolgens de authenticatiecode die het voor u heeft gegenereerd. Plak de code in het pop-upveld in uw WordPress-dashboard en klik nogmaals op De volgende knop.

Nu kunt u een analyseprofiel selecteren in de vervolgkeuzelijst en vervolgens klikken De volgende.

MonsterInsights Review - kies uw profiel

Hieronder staan ​​een paar opties om af te vinken als je kiest:

 • Volg uitgaande klikken en downloads: Dit houdt alle klikken en downloads bij als Evenementen in uw Google Analytics-account.
 • Sta het volgen van anonieme gegevens toe: Hiermee wordt anonieme informatie naar de ontwikkelaar gestuurd over hoe u MonsterInsights gebruikt, zodat ze weten welke configuraties, thema’s en plug-ins ze moeten testen.
 • IP’s anonimiseren: Dit zal helpen om de IP-adressen van bezoekers te anonimiseren.
 • Negeer gebruikers: U kunt uw analyses zo instellen dat ze de acties van de beheerder, editor en andere gebruikersrollen niet volgen.
 • Schakel het analysedashboard uit: Hiermee wordt het dashboard uitgeschakeld en wordt alle gegevensverzameling stopgezet, zolang deze is uitgeschakeld.

Klik op wanneer u uw opties heeft gekozen Wijzigingen opslaan knop onderaan.

Dat is het! Als je nu op klikt Inzichten »Dashboard, ziet u uw verkeersstatistieken.

monsterinsights rapporten

4 redenen waarom uw website MonsterInsights nodig heeft

Bent u nog steeds niet overtuigd van het gebruik van een Analytics-plug-in zoals MonsterInsights wanneer u deze zonder plug-in kunt instellen? Hieronder staan ​​enkele redenen waarom uw website MonsterInsights nodig heeft.

1. Stel Google Analytics eenvoudig in

MonsterInsights maakt de installatie van Google Analytics eenvoudig. Met slechts een paar klikken kunt u uw website verbinden met Google Analytics zonder dat u één regel code hoeft aan te raken.

2. Maak gebruik van geavanceerde trackingfuncties van Analytics

Met MonsterInsights kunt u eenvoudig tientallen Analytics-trackingfuncties op uw website inschakelen die u anders misschien had gemist.

Hoewel het eenvoudiger is om eenvoudige Analytics-tracking in te stellen om gegevens zoals sessies, paginaweergaven, bouncepercentage, enz. Te verzamelen, kunt u met de basisconfiguratie geen verbeterde trackingrapporten inschakelen, inclusief maar niet beperkt tot eCommerce-tracking, formulier-tracking en download-tracking.

Als u bijvoorbeeld eCommerce-tracking zonder plug-in moet inschakelen, wilt u misschien handmatig extra trackingcode toevoegen aan uw site. Het probleem met deze aanpak is dat zelfs een kleine fout uw volledige Analytics-gegevens kan verstoren.

Met MonsterInsights hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw gegevens scheeftrekt, omdat u tijdens het instellen geen code hoeft aan te raken.

Laten we eens kijken naar enkele trackingfuncties die u gemakkelijk kunt inschakelen met MonsterInsights.

 • E-commerce bijhouden: Schakel eCommerce-tracking in voor uw WooCommerce- of Digital Downloads-winkel.
 • Advertenties volgen: Begrijp welke advertentieruimtes de meeste inkomsten opleveren.
 • Bestandsdownload volgen: Ontdek precies hoe vaak gebruikers uw bestanden downloaden.
 • Aangepaste afmetingen: Volg auteurs, categorieën, tags, zoekopdrachten, ingelogde gebruikers, etc. op uw website.
 • Google AMP-tracking: Schakel Google Analytics-tracking in op uw Google AMP-geactiveerde pagina’s.
 • Facebook Instant artikelen volgen: Schakel Analytics-tracking in op uw Facebook Instant-artikelen.
 • Formulieren volgen: Houd al uw online formulieren bij met Google Analytics en verzamel gegevens zoals formulierweergaven, inzendingen en conversieratio’s.
 • Google Optimize: Schakel Google Optimize in en begin met het uitvoeren van A / B-tests op uw site.
 • EU-conformiteit: Verbeter de naleving van de AVG en andere privacyregels.

3. Maak weloverwogen beslissingen

Google Analytics-rapporten zijn uitgebreid, maar kunnen soms ook overweldigend zijn. Dit betekent ook dat als u geen Analytics-expert bent, u het misschien moeilijk vindt om weloverwogen beslissingen te nemen uit uw volledige Analytics-rapporten.

Als u weloverwogen beslissingen voor uw bedrijf wilt nemen, moet u ongetwijfeld de kunst leren om het kaf van het kaf te scheiden – de juiste statistieken die voor uw bedrijf van belang zijn uit uw overweldigende Analytics-rapporten halen.

Een van de beste dingen van MonsterInsights is dat het u de belangrijkste rapporten biedt die belangrijk zijn voor uw bedrijf in een gemakkelijk te begrijpen indeling.

monsterinsights beoordeling

Dat betekent dat zelfs als u geen Analytics-expert bent, MonsterInsights u helpt om gemakkelijk datagedreven beslissingen te nemen die een positieve impact kunnen hebben op uw bedrijf.

4. Vind Analytics-rapporten rechtstreeks in uw WordPress-dashboard

Met MonsterInsights kunt u de prestaties van uw site in één oogopslag zien in uw WordPress-dashboard. Als u wilt weten hoe uw website presteert, hoeft u niet per se elke dag in te loggen op uw Google Analytics-account. In plaats daarvan kunt u het eenvoudig achterhalen door eenvoudig in te loggen op uw WordPress-dashboard.

Hoe verhoudt MonsterInsights zich ten opzichte van de concurrentie?

U kunt tonnen verschillende plug-ins voor het volgen van bezoekers vinden in de WordPress-plug-in-opslagplaats waarmee u uw websitestatistieken kunt verzamelen en inzicht kunt krijgen in hoe uw websites presteren als het gaat om het aantrekken van bezoekers naar uw site en het omzetten in klanten.

Na MonsterInsights te hebben vergeleken met een paar verschillende WordPress Analytics-plug-ins, volgen hieronder enkele dingen die we leuk vinden aan MonsterInsights.

1. Gebruikerservaring

Gebruikerservaring is de enige factor die MonsterInsights onderscheidt van de concurrentie. U zult het niet alleen uiterst eenvoudig vinden om in te stellen, maar de trackinginstellingen en workflows vestigen zich als de meest beginnersvriendelijke Google Analytics-plug-in voor WordPress.

U hoeft geen code aan te raken om Google Analytics op WordPress in te stellen. Als u kunt aanwijzen en klikken, kunt u MonsterInsights gebruiken.

2. Alle trackingfuncties die u nodig heeft in één product

Of u nu een uitgever, e-commercehandelaar of eigenaar van een klein bedrijf bent, u zult MonsterInsights zowel nuttig als nuttig vinden.

monsterinsights e-commerce tracking review

Als u bijvoorbeeld een WooCommerce-winkel runt, weet u misschien dat u tientallen WooCommerce-specifieke Analytics-plug-in kunt vinden waarmee u de interacties van uw klanten kunt volgen. Het nadeel van die productspecifieke plug-ins is dat ze uw vermogen beperken om de volledige mogelijkheid van Analytics-tracking te benutten. In dit voorbeeld kunt u geen aanmeldingen voor aanmeldingsformulieren, het bijhouden van downloads en vele andere gebeurtenissen volgen die niet rechtstreeks verband houden met e-commerce, volgen..

Aan de andere kant, aangezien MonsterInsights een volledig functionele Analytics-plug-in is, kunt u veel evenementen op uw website volgen die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Bekijk de volledige lijst van MonsterInsights-functies.

3. Meest populaire Google Analytics-plug-in

Met bijna 15 miljoen downloads en meer dan 1 miljoen actieve installaties, is MonsterInsights de populairste Google Analytics-plug-in voor WordPress. Vanwege het feit dat u veel gratis add-on-plug-ins van derden kunt vinden in de officiële plug-in-opslagplaats waarmee u de Analytics-trackingfuncties eenvoudig kunt verbeteren.

Bijvoorbeeld, hier is een gratis invoegtoepassing van derden die MonsterInsights ondersteunt.

4. Geen account van derden vereist

Jetpack Stats vereist bijvoorbeeld dat u uw site verbindt met WordPress.com om de functie voor het volgen van sites te kunnen inschakelen. Voor gebruikers die geen verkeersstatistieken willen delen met WordPress.com, is het onmogelijk om Jetpack Stats te gebruiken.

Aan de andere kant stuurt Google je veel van je verkeer via zoeken, zodat ze al op de hoogte zijn van je bezoekers.

MonsterInsights verbindt uw website eenvoudig met Google Analytics, dus u hoeft geen ander account aan te maken.

5. Best geschikt voor websites van alle soorten en maten

Een ander ding dat we leuk vinden aan MonsterInsights is dat het in uw budget past.

Als u bijvoorbeeld een uitgever bent en wilt weten hoe uw website presteert op Google AMP-compatibele pagina’s of Facebook Instant-artikelen, dan hoeft u zich alleen maar te abonneren op hun Plus-abonnement. Als u eCommerce-tracking ook wilt inschakelen, kunt u bovendien de Pro-versie downloaden.

Maar wat als u geen budget heeft voor een Analytics-plug-in?

Maak je geen zorgen! Een gratis Lite-versie is beschikbaar om te downloaden van de officiële repository. Voordat u de premium-versie aanschaft, kunt u eerst de lite-versie uitproberen.

Het spreekt voor zich dat MonsterInsights de beste plug-in is, ongeacht de grootte en het budget van uw online onderneming.

Documentatie en ondersteuning

De WordPress.org plugin-pagina en de Website van MonsterInsights beschikken over alle zelfstudies die u nodig hebt om de plug-in in te stellen en eventuele problemen op te lossen.

Voor de gratis versie van de plug-in is communityondersteuning beschikbaar in de ondersteuningsforums van WordPress.org.

Gebruikers van de MonsterInsights Pro-versie hebben toegang tot hoog gewaardeerde ondersteuning van de ontwikkelaars.

Ons oordeel

MonsterInsights vervult zijn doel om analytics gemakkelijk te maken voor beginners. Het geeft je de krachtige inzichten van Google Analytics, zonder het overweldigende. Het is gemakkelijk de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress.

We hebben er vertrouwen in MonsterInsights 5 van de 5 sterren te geven. Hier is het overzicht van onze beoordelingsscores:

Over het algemeen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Kenmerken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Prestatie
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Ondersteuning
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Makkelijk te gebruiken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Prijzen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Download MonsterInsights nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map