NextGEN Gallery Review: is het de beste Gallery-plug-in?

Op zoek naar de beste plug-in voor afbeeldingengalerij voor WordPress? NextGEN Gallery is een van de oudste en meest populaire plug-ins voor afbeeldingengalerijen in de WordPress.org-directory, maar is het de beste? Lees onze NextGEN Gallery-recensie om erachter te komen of het de hype waarmaakt.


NextGEN Gallery beoordeling

Over NextGEN Gallery

NextGEN Gallery is een gratis en premium WordPress-galerij-plug-in, gemaakt door Imagely in 2007. Sinds de release is het populair bij WordPress-gebruikers, waardoor het de meest gebruikte WordPress-galerij-plug-in tot nu toe is. De gratis versie van de plug-in heeft wereldwijd meer dan 1 miljoen actieve installaties.

Hoewel het het hoogste aantal downloads en installaties heeft, heeft NextGEN Gallery gemengde reacties van gebruikers ontvangen. De gemiddelde beoordeling van de plug-in op de officiële WordPress.org-plug-inspagina is 3,2 van de 5 sterren.

Met de NextGEN Gallery-plug-in kunt u prachtige fotogalerijen en albums maken in WordPress. Bovendien kunt u foto’s in bulk uploaden, metagegevens importeren, foto’s toevoegen / verwijderen / herschikken, miniaturen bewerken en galerijen groeperen in albums. Het is een complete galerijbeheertool voor WordPress.

Ondanks een paar nadelen die zijn gemeld op WordPress.org, waar we hieronder op ingaan, is het nog steeds de meest gebruikte WordPress-galerij-plug-in die beschikbaar is op basis van zijn meerdere functies.

Heeft u een plug-in voor afbeeldingengalerij nodig?

Als uw website sterk op afbeeldingen is gericht, heeft u waarschijnlijk de tekortkomingen van WordPress op dat gebied opgemerkt. WordPress is voornamelijk gebouwd voor blogs met een focus op geschreven inhoud.

Als je een fotograaf bent, ontwerper, artiest of een ander beroep dat afhankelijk is van visuele inhoud, zult u veel afbeeldingen hebben om te delen met uw websitebezoekers.

Zonder twijfel is de beste manier om die afbeeldingen te organiseren en weer te geven, met fotogalerijen.

Het enige probleem is het vinden van een plug-in voor afbeeldingengalerij die gemakkelijk te gebruiken is, uw afbeeldingen er geweldig uit laat zien en uw site niet vertraagt.

NextGEN Gallery-functies

NextGEN Gallery heeft een aantal manieren om u te helpen bij het organiseren van uw afbeeldingen, waaronder:

 • batch uploaden van afbeeldingen
 • metadata importeren uit uw foto’s
 • galerijen groeperen in albums

Nadat u uw afbeeldingen heeft geüpload, kunt u ze groeperen om een ​​diavoorstelling of een miniatuurgalerij te maken.

Voor elke galerij kunt u de grootte, stijl, timing, overgangen, bedieningselementen, lightbox-effecten en meer bepalen.

Er zijn ook tal van premium add-on-plug-ins beschikbaar. Elke add-on voegt een nieuw type galerij toe, zoals galerijen met mozaïek-, raster- of lijststijlen. Je kunt NextGEN Plus kopen voor 8 nieuwe soorten galerieweergaven, of NextGEN Pro voor de 8 galerijen plus meer add-on plug-ins en professionele ondersteuning.

Hoe u uw eerste NextGEN-galerij kunt maken

Na het installeren en activeren van de NextGEN Gallery-plug-in, kunt u ervoor kiezen om het verzamelen en rapporteren van gebruiksgegevens toe te staan ​​of over te slaan.

NextGEN Gallery review - gegevensverzameling overslaan

Je wordt dan naar het welkomstscherm geleid, waar een korte video is die je laat zien hoe je een basisgalerij kunt maken met de standaardopties.

Als je naar navigeert Galerij »Galerij-instellingen, u kunt uw galerijopties aanpassen. U moet dit doen voordat u uw eerste galerij instelt, omdat sommige van de nieuwe instellingen niet met terugwerkende kracht van toepassing zijn op galerijen die u al heeft gemaakt.

NextGEN Gallery review - instellingen

De instellingen zijn geordend op het type galerij dat u wilt maken. U kunt het aantal kolommen, het aantal weer te geven afbeeldingen, maximale afbeeldingsafmetingen, enz. Wijzigen. Als u met de muis over de informatiepictogrammen beweegt, ziet u een tooltip met meer details over wat elke optie doet en hoe het werkt.

Wanneer uw instellingen zijn opgeslagen, kunt u uw eerste galerij maken. Maak gewoon een nieuwe pagina of post, of bewerk een bestaande pagina of post waarin je je galerij wilt invoegen.

Om uw galerij toe te voegen, kunt u op een van de groene knoppen klikken (degene met de tekst “Galerij toevoegen” of op de groene knop in de werkbalk van uw editor) – ze openen beide hetzelfde venster.

NextGEN Gallery review - klik op de groene knop. Een van beide.

Klik op de Galerij / afbeeldingen toevoegen tabblad bovenaan om te uploaden of kies de afbeeldingen die u wilt opnemen.

NextGEN Gallery review - zoek uit hoe u afbeeldingen kunt toevoegen

Na het uploaden of kiezen van uw afbeeldingen, verschijnt er een pop-up. Klik niet op de link!

NextGEN Gallery review - klik niet op de link! het is een val

Als u op de link “Galerij beheren” klikt, wordt deze geopend in een geheel nieuw venster. Klik in plaats daarvan gewoon op de “X”.

Klik nu op de Galerijen weergeven tabblad om uw galerij op de pagina in te voegen.

Klik niet op de Weergegeven galerijen invoegen knop nog! Er wordt een lege galerij ingevoegd. In plaats daarvan moet u op de klikken Wat wil je laten zien? sectie om het uit te vouwen.

NextGEN Gallery review - selecteer de galerij

Selecteer vervolgens onder ‘Bronnen’ ‘Galerijen’.

Klik onder ‘Galerijen’ op het lege veld om een ​​lijst met uw galerijen weer te geven. Degene die je zojuist hebt gemaakt, zou moeten verschijnen. Zorg ervoor dat u deze selecteert.

Nu u kunt op de Weergegeven galerijen invoegen knop en de zojuist gemaakte galerij zou moeten verschijnen. Je ziet het echter niet in de visuele editor. In plaats daarvan ziet u deze miniatuur:

NextGEN Gallery review - mystery thumbnail

Je moet je concept opslaan en een voorbeeld van de pagina bekijken om er zeker van te zijn dat deze werkt.

Documentatie en ondersteuning

NextGEN Gallery biedt uitgebreide documentatie voor elke functie op hun website, met walkthroughs van alle technische details, evenals hulp bij het oplossen van problemen en het oplossen van de meest voorkomende problemen. Ze bieden ook een selectie van instructievideo’s.

De ontwikkelaars bieden wel actieve ondersteuning in de ondersteuningsforums van WordPress.org. Sommige recensies klaagden echter over de kwaliteit van hun ondersteuning.

Prijsstelling voor NextGEN Gallery Plugin

De NextGEN Gallery-kernplug-in is gratis beschikbaar in de officiële WordPress-plug-inrepository. Je kunt het daar gratis downloaden en op zoveel sites gebruiken als je wilt.

Toch zijn er tientallen krachtige Pro-extensies gemaakt om de kernplug-in kracht te geven. De Pro-extensies worden gebruikt voor het verbeteren van de galerieweergaven, het maken van lightboxs, het inschakelen van eCommerce en het verbinden van sociale netwerken.

Als u de plug-in-extensies wilt gebruiken, moet u een van hun premium-abonnementen kopen. Ze hebben in feite 3 prijsplannen, waarvan er 2 specifiek zijn voor de NextGen Gallery Pro-extensies.

nextgen-gallery-pro-prijzen

Het eerste plan is Volgende Plus, wat $ 79 kost. Als je dit abonnement koopt, krijg je alle galerij-extensies en pro lightbox-extensies.

Het tweede plan heet NextGEN Pro, wat $ 99 kost. Het bevat alle extensies in het Plus-abonnement met extra eCommerce-extensies en een Lightroom-plug-in. Dus als u alle extensies van NextGEN Gallery Pro wilt gebruiken, moet u het Pro-abonnement kopen.

Het andere plan is het Alle thema’s + plug-ins plan, dat u toegang geeft tot alle NextGEN Pro-extensies en alle thema’s die door Imagely zijn gemaakt.

Al deze drie plannen worden geleverd met 1 jaar premium ondersteuning en updates. Ze hebben ook een Levenslang alles plan waarmee u alle Imagely-thema’s en plug-ins voor altijd kunt gebruiken met ondersteuning en updates.

NextGEN Gallery versus Envira Gallery

Wilt u uw afbeeldingen er geweldig uit laten zien, zonder veel tijd te besteden aan het uitzoeken hoe u een nieuwe plug-in kunt gebruiken?

Dan heb je de beste plug-in voor fotogalerijen nodig: een die prachtige galerijen kan maken, veel aanpassingsmogelijkheden heeft en toch gemakkelijk te gebruiken is en je site niet vertraagt.

Helaas voldoet NextGEN Gallery niet aan de meeste van deze vereisten. Zie ons oordeel hieronder waarom.

Van de 2 plug-ins voldoet alleen Envira Gallery aan al deze verwachtingen. Het is gemakkelijk te gebruiken, intuïtief, snel en creëert prachtige galerijen. Bekijk onze volledige Envira Gallery Review voor meer details.

Als u de NextGEN Gallery al bent gaan gebruiken en wilt overschakelen naar Envira, is dat heel eenvoudig: raadpleeg deze handleiding Overstappen van NextGEN naar Envira Gallery in WordPress.

Ons oordeel over het gebruik van NextGen Gallery

Als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om prachtige galerijen op uw WordPress-site te maken, geloven we dat NextGEN Gallery geen goede keuze is.

Hoewel NextGEN Gallery al bijna een decennium een ​​van de meest populaire WordPress-galerij-plug-ins is, zijn de beoordelingen niet zo goed: het heeft slechts 3,2 van de 5 sterren beoordeeld op WordPress.org.

Het belangrijkste probleem is dat NextGEN Gallery een steile leercurve heeft – de gebruikersinterface is ongelooflijk intuïtief.

Hoewel het een enorm scala aan aanpassingsopties heeft, zijn ze moeilijk te navigeren om de opties te vinden die je nodig hebt. Je kunt mooie galerijen maken met NextGEN Gallery, maar het kost veel tijd om te leren hoe je je instellingen configureert en je galerijen krijgt zoals je wilt dat ze eruitzien.

We hebben ook gemerkt dat NextGEN Gallery veel bronnen lijkt te gebruiken en de WordPress-beheerder vertraagt. Zien Hoe WordPress-plug-ins de laadtijd van uw site beïnvloeden voor meer details.

We geven NextGEN Gallery 4.1 van de 5 sterren. Dit is het overzicht van onze beoordelingsscores:

Over het algemeen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star Empty 3.0 / 5.0

Kenmerken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Empty 4.0 / 5.0

Prestatie
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star Empty 3.0 / 5.0

Ondersteuning
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star Empty 3.0 / 5.0

Makkelijk te gebruiken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star EmptyBeoordeling Star Empty 3.0 / 5.0

Prijzen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Download NextGen Gallery nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map