Yoast SEO Review 2020: is het de beste WordPress SEO-plug-in?

Vergelijkt u verschillende WordPress SEO-plug-ins? Yoast SEO is een van de meest populaire WordPress-plug-ins ooit. Het is ook een van de beste SEO-plug-ins voor door WordPress aangedreven websites. In deze Yoast SEO Review zullen we de functies en prestaties van de plug-in bekijken.


Yoast SEO Review

Waarom heb je een SEO-plug-in voor WordPress nodig??

WordPress gebruikt de beste coderingsmethoden en voert schone standaard-compatibele HTML uit. Dit maakt het SEO-vriendelijk uit de doos.

Duizenden websites concurreren echter om topposities in zoekresultaten te behalen voor minder zoekwoorden. Dit maakt het voor nieuwe websites een beetje een uitdaging om beter te presteren in de zoekresultaten.

Met een SEO-plug-in kunt u uw website eenvoudig optimaliseren om beter te presteren in de zoekresultaten. Het helpt met details waar WordPress niet veel kan doen. Bijvoorbeeld inhoud maken, zoekwoorden beheren, sitemaps indienen, webmastertools gebruiken, enz.

Yoast SEO wordt geleverd met tal van functies om uw website te optimaliseren. Het heeft ingebouwde inhoudsanalyse, meta-trefwoorden en beschrijvingbeheer, het beheren van dubbele inhoud, xml-sitemaps, sociale functies, rich snippets, en veel meer.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele Yoast SEO-functies, prijzen en ondersteuningsopties.

Schrijf betere inhoud met Yoast SEO

Yoast SEO-plug-in voegt een Yoast SEO-metabox toe aan het berichtbewerkingsscherm. Met deze metabox kun je metatitel en beschrijving toevoegen voor je blogpost. Je kunt ook een focuszoekwoord voor je bericht kiezen.

Zodra u een focuszoekwoord kiest. Yoast SEO-plug-in analyseert de inhoud van het bericht tegen dat focuszoekwoord en kent het een SEO-score toe. Het beveelt ook stappen aan die u moet nemen om die SEO-score te verbeteren.

Yoast SEO - SEO-score

Nadat je het een paar maanden hebt gebruikt, ga je die stappen uitvoeren zonder naar je SEO-score te kijken. Als u het daar hebt, kunt u uw inhoud echter controleren op SEO voordat u op de publicatieknop drukt.

Het heeft een ingebouwde leesbaarheidsscore-analyse die de leesbaarheidsscore van uw inhoud laat zien. Vervolgens kunt u uw inhoud bewerken om het gemakkelijker voor uw gebruikers te maken. Bekijk deze gids op Leesbaarheidsscore toevoegen en verbeteren in WordPress-berichten voor meer details.

Verberg of toon eenvoudig inhoud aan zoekmachines

Wilt u een bestemmingspagina maken voor uw advertentiecampagne, maar wilt u niet geïndexeerd worden in de zoekresultaten? Met Yoast SEO kunt u zoekmachines beperken door geen index toe te voegen aan pagina’s die u niet wilt laten indexeren.

U kunt ook auteurarchieven verbergen op blogs met één auteur, categorieën zonder index, tags of archiefpagina’s.

Dubbele inhoudpreventie in Yoast SEO

Yoast SEO voegt canonieke linkelementen toe aan uw website. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen welke links ze moeten indexeren. Uw archiefpagina’s bevatten bijvoorbeeld inhoud van uw berichten. Yoast SEO helpt Google te begrijpen dat een bericht op archiefpagina’s een canonieke link heeft die naar het oorspronkelijke bericht verwijst.

XML-sitemaps en Search Console-integratie

Met Yoast SEO-plug-in voor WordPress hoeft u geen andere plug-in voor XML-sitemaps te installeren. Yoast SEO genereert automatisch XML-sitemaps voor uw site en verzendt deze naar Google en Bing.

U kunt uw XML-sitemaps ook handmatig toevoegen aan het account van de Webmasterhulpprogramma’s. Maar wacht, Yoast heeft Search Console (voorheen Webmaster Tools-account) ook geïntegreerd met in uw Yoast SEO-dashboard. Hiermee kunt u zien hoe uw site presteert in zoekresultaten zonder uw WordPress-dashboard te verlaten.

Bescherm uw RSS-feed tegen content scrapers

Een van de grootste problemen waarmee veel websites worden geconfronteerd, is dat sommige mensen schraperwebsites hebben gemaakt.

Deze schraperwebsites beweren dat ze content van het hele internet beheren met RSS-feeds. Ze hebben scripts geïnstalleerd die automatisch inhoud van andere websites ophalen met behulp van hun RSS-feeds en deze vervolgens publiceren.

Dit kan gevaarlijk zijn voor uw website omdat zoekmachines deze sites eerst kunnen rangschikken.

Yoast SEO lost dit probleem op door bij elke RSS-feed een link naar uw eigen artikel toe te voegen. Dit vertelt zoekmachines de locatie van het originele artikel en verslaat schrapers effectief in de zoekresultaten.

Optimaliseer RSS-feeds met Yoast SEO

Zie dit voor meer tips over het voorkomen van schrapen Beginnershandleiding ter voorkoming van het schrapen van bloginhoud in WordPress.

Robots en .htaccess-bestand eenvoudig bewerken

Soms moet u de .htaccess- of robots.txt-bestanden van uw site bewerken of onderzoeken. Deze bestanden staan ​​in de hoofdmap van uw site en normaal gesproken moet u verbinding maken met een FTP-client om ze te zien.

Yoast SEO heeft daarvoor een ingebouwde tool waarmee je je .htaccess- en robots.txt-bestanden kunt zien. U kunt die bestanden ook rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard bewerken. We raden u echter aan zeer voorzichtig te zijn bij het bewerken van die bestanden.

Bewerk tools in de Yoast SEO-plug-in

Prijzen en ondersteuningsopties voor Yoast SEO-plug-in

Yoast SEO is een van die plug-ins die u gratis kunt gebruiken zonder ooit de premium-versie van de plug-in te hoeven kopen. In feite is het momenteel geïnstalleerd op miljoenen websites over de hele wereld.

Het enige nadeel is dat de gratis plug-in niet wordt geleverd met ondersteuning. Vooral omdat het onmogelijk zou zijn om gratis ondersteuningsvragen van honderden en duizenden gebruikers van overal te beantwoorden.

Er is uitgebreide documentatie en tutorials beschikbaar voor de Yoast SEO-plug-in. De plug-in biedt instructies op het scherm voor elke functie in het admin-gebied. Functies en SEO-concepten worden ook uitgelegd op de website van de auteur. Yoast SEO is een van de meest gebruikte WordPress-plug-ins, dus u kunt gemakkelijk tutorials en handleidingen vinden die door andere gebruikers over het hele web zijn gemaakt.

Zie deze gedetailleerde stapsgewijze handleiding op hoe u de Yoast SEO-plug-in installeert en instelt.

Dit betekent niet dat er geen ondersteuning beschikbaar is. U kunt een enkele sitelicentie kopen voor slechts $ 69 per jaar. De premium-versie van de plug-in geeft je ook toegang tot extra functies en premium-ondersteuning van de mensen achter Yoast SEO.

Ons oordeel over Yoast SEO als de beste WordPress SEO-plug-in

Yoast SEO biedt een breed scala aan functies die allemaal essentieel zijn voor een goede website-optimalisatie. Als een compleet pakket voor SEO zijn we van mening dat Yoast SEO alle andere WordPress SEO-plug-ins op de markt uitvoert. En behoort ook tot de meest uitgekozen SEO-tools van onze experts voor het vergroten van uw websiteverkeer.

Wat het gebruiksgemak betreft, zijn we van mening dat Yoast SEO het gebruikers zo gemakkelijk mogelijk probeert te maken. De plug-in heeft een ingebouwde onboarding-tour, inline helpberichten naast elke optie en uitgebreide instructies die rechtstreeks in de plug-in zelf zijn ingebouwd. Aangezien veel van deze functies echter vrij technisch zijn en voor veel beginnende gebruikers intimiderend kunnen overkomen.

Alle essentiële functies van de plug-in zijn gratis beschikbaar, wat een goede zaak is. Ondersteuningslicenties zijn niet zo duur voor bedrijven en particulieren. Beginnende gebruikers van een gratis plug-in vinden het misschien een beetje moeilijk om ondersteuning te vinden als ze een probleem tegenkomen.

Wij zijn van mening dat Yoast SEO zeker de beste WordPress SEO-plug-in op de markt is en het verdient zijn plaats als een van de meest essentiële WordPress-plug-ins die u op al uw WordPress-sites zou moeten hebben. We geven het 4,5 van de 5 sterren, hier is een overzicht van onze beoordelingsscore:

Over het algemeen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Half 4.5 / 5.0

Kenmerken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Prestatie
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Ondersteuning
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Empty 4.0 / 5.0

Makkelijk te gebruiken
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Empty 4.0 / 5.0

Prijzen
Beoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star FullBeoordeling Star Full 5.0 / 5.0

Download nu Yoast SEO »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map