Pengalihan

Mencari cara yang lebih mudah untuk mengarahkan URL di laman WordPress anda? Tidak perlu bermain-main dengan .htaccess, berpotensi melanggar laman web anda, semasa anda menggunakan plugin Redirection WordPress. Ketahui cara mengatur pengalihan dengan cara mudah dalam tinjauan Pengalihan Semula kami.


Kajian semula

Mengapa Anda Perlu Menyiapkan Pengalihan

Anda telah melihatnya di seluruh web: Halaman 404 Tidak Ditemui!

Ini adalah pengalaman yang mengecewakan apabila anda tidak dapat menemui kandungan yang anda cari.

Sekiranya sudah lama membuat blog, anda mungkin mengumpulkan sejumlah 404 kesalahan di laman web anda sendiri. Itu wajar, ralat 404 sekali-sekala tidak akan merosakkan laman web anda.

Tetapi jika anda ingin mengurangkan kekecewaan pembaca anda dan memastikan bahawa 404-an tidak memenuhi peringkat mesin pencari anda, anda harus terus mengatasinya.

Dengan pengalihan automatik, anda boleh memperbaikinya 404 dan membuat pengguna anda senang dengan menghantarnya ke kandungan yang mereka cari – apatah lagi jus pautan mengalir.

Bilakah Anda Harus Menggunakan Pengalihan?

Pengalihan bukan hanya tindak balas reaktif terhadap pautan yang rosak.

Anda boleh proaktif meningkatkan pengalaman pengguna di blog anda dengan menyediakan pengalihan apabila anda:

 • ganti nama jawatan atau halaman untuk meningkatkan SEO atau lebih mencerminkan kandungan
 • kemas kini anda kategori atau tag untuk struktur laman web yang lebih baik
 • mendapati bahawa laman web lain menghubungkan anda dengan URL yang tidak betul
 • kemas kini struktur permalink anda
 • pindahkan kandungan ke atau dari laman web lain
 • ubah direktori pemasangan WordPress anda

Kod Pengalihan Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Terdapat sebilangan kod status HTTP yang berbeza yang digunakan untuk mengarahkan halaman web, semuanya dengan makna yang berbeza.

Menggunakan kod yang salah boleh memberi kesan negatif pada kedudukan mesin pencari anda, jadi pastikan untuk memilih yang sesuai untuk setiap pengalihan.

Panjang kod arahan adalah 3 digit dan semuanya bermula dengan 3. Dua yang paling biasa digunakan adalah:

 • 301: Bergerak Secara Kekal. Semua permintaan masa depan untuk URL ini harus dikirim ke URL baru, dan pautan harus diperbarui untuk mencerminkan lokasi baru. Kod ini memberikan sebahagian besar jus pautan (kuasa pemeringkatan mesin pencari) ke URL baru.
 • 302: Pengalihan Sementara. Ubah hala ke URL baru buat masa ini, tetapi pada masa akan datang akan kembali ke URL kekal. Pautan tidak boleh dikemas kini. Kod ralat ini TIDAK mengeluarkan jus pautan SEO.

Untuk situasi yang disenaraikan di atas, anda harus menggunakan 301 pengalihan.

Pengalihan sementara harus jarang digunakan, untuk perkara seperti “akan datang“Atau”Mod penyelenggaraanHalaman.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan Plugin Redirect?

Pengalihan mudah sepertinya merupakan tugas yang mudah – tetapi lebih sukar daripada yang anda fikirkan.

Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk mengalihkan URL, tetapi cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan anda .fail htaccess, fail konfigurasi yang dibaca oleh pelayan anda.

Mengubah fail .htaccess anda boleh menjadi sukar, kerana jika anda salah satu perkara – seperti koma yang salah tempat, perkataan yang salah eja, atau ruang yang tidak sepatutnya – ia boleh merosakkan seluruh laman web anda, yang membawa kepada terkenal Skrin putih kematian WordPress.

Menggunakan pemalam untuk menguruskan pengalihan anda lebih selamat. Ini juga akan menjimatkan masa anda, kerana anda dapat menambahkan pengalihan terus dari papan pemuka WordPress anda dan bukannya mengacaukan fail melalui FTP.

Cara Menyiapkan Plugin Pengalihan

Setelah memasang dan mengaktifkan plugin Redirection, anda boleh menavigasi ke Alatan »Pengalihan untuk menambah pengalihan pertama anda.

Di bawah Tambah Pengalihan Baru, anda boleh memasukkan maklumat untuk mengalihkan URL:

Ulasan Pengalihan - tambahkan URL baru

Isi sahaja URL lama di bawah URL sumber, dan URL baru yang ingin anda ubah ke bawah URL sasaran.

Sekiranya anda ingin mengatur pengalihan anda dalam kumpulan, klik pada Kumpulan pautan di bahagian atas halaman untuk membuat kumpulan anda.

Dengan mengklik pada Pilihan pautan di bahagian atas halaman, anda dapat memutuskan berapa lama untuk menyimpan pengalihan dan log 404 anda, mengimport tetapan dari fail .htaccess atau CSV, atau menghapus semua pengalihan anda.

Ulasan Pengalihan - Pilihan

Pada 404-an halaman, anda dapat melihat rekod semua kesalahan 404 baru-baru ini. Anda boleh menggunakan log ini untuk mencari kesalahan biasa dan mengalihkannya ke halaman yang ada.

Untuk maklumat yang lebih terperinci mengenai membuat pengalihan dengan pemalam Redirection, lihat panduan ini Cara mengesan 404 halaman dan mengarahkannya semula di WordPress.

Membuat Pengalihan Dengan Ungkapan Biasa

Sekiranya anda perlu mengalihkan sejumlah URL yang menggunakan corak yang sama, ini akan menjimatkan banyak masa untuk menggunakan ungkapan biasa dan bukannya memasukkan setiap URL secara manual. Ini dapat berguna jika anda telah memindahkan keseluruhan blog anda dan perlu mengarahkan setiap catatan, atau jika anda telah menamakan semula kategori atau teg.

Misalnya, jika Anda telah mengganti nama “tag” menjadi “tag2”, Anda dapat menggunakan tetapan ini untuk mengalihkan URL menggunakan tag:

 • URL sumber: ^ / tag / ([a-z0-9 _-] +) / $
 • Padankan: URL sahaja
 • Tindakan: Ubah hala ke URL
 • Regex: pada
 • URL sasaran: / tag2 / {$ 1} /

Keputusan kami

Setiap blogger akhirnya perlu membuat pengalihan di blog mereka, dan plugin Redirection menjadikannya lebih mudah untuk menguruskan pengalihan ini terus dari papan pemuka WordPress anda.

Plugin percuma ini adalah salah satu yang paling popular di direktori WordPress.org, dan dinilai tinggi oleh pengguna. Ciri-cirinya yang hebat membolehkan anda memantau ralat 404 dengan mudah dan menambah pengalihan walaupun dengan RegEx (ungkapan biasa).

Satu kelemahan yang perlu diperhatikan adalah bahawa secara berterusan mengimbas laman web anda untuk kesilapan 404 dapat memakan banyak sumber pelayan, yang berpotensi memperlambat laman web anda untuk pengunjung. Sekiranya anda mahu, anda boleh mematikan penebangan 404 di bawah Pilihan tab dengan memilih “Tanpa log.”

Sokongan daripada pembangun mungkin kurang, tetapi komuniti cukup aktif dalam membantu menyelesaikan masalah di forum sokongan WordPress. Walaupun pemalamnya dinilai tinggi, banyak permintaan sokongan tidak dijawab.

Kami memberikan Pengalihan 4 daripada 5 bintang. Berikut adalah pecahan skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Nilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 0.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 2.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 3.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan Pengalihan Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map