10 najboljih posrednika domena 2020 (u usporedbi)


Pitate se kako kupovati i prodavati imena domena po povoljnoj cijeni?

Postoje dva popularna načina kupnje ili prodaje imena vaših domena.

 1. Aukcijska mjesta: Mjesto za aukcije je sjajno mjesto za pronalazak imena domena koje su vlasnici naveli na prodaju. Kupci mogu postaviti ponudu za domene koje im se sviđaju i pričekati da se ponuda završi. Kao i sva aukcijska mjesta, prodaja ide najboljem ponuditelju. Ovu platformu možete koristiti za kupnju domene ili za popis domena na prodaju.
 2. Prava brokerska kuća: Brokeri domena agenti su koji kontaktiraju s prodavateljem imena domene i dogovaraju poštenu cijenu u vaše ime. Ako i kada uspješno postignu sporazum, posrednici dobivaju proviziju od prodaje.

Obje su opcije podjednako dobre kada je u pitanju prodaja i kupnja imena domena. Ako ste iskusni prodavač, onda bi web stranice za aukcije mogle biti bolja opcija za vas.

Međutim, ako vam nije novo što kupujete i prodajete imena domena, možda biste iz više razloga preferirali brokerske tvrtke. Ali više o tome u nekoliko trenutaka.

U ovom postu ćemo vam reći o nekim od najpopularnijih aukcijskih mjesta na tržištu i kako vam prave brokerske tvrtke mogu pomoći da dobijete domenu koju želite za svoju tvrtku..

Prvo, porazgovarajmo o tome zašto su brokerske tvrtke možda najbolje oklade ako tek počinjete.

Odabir tvrtke Broker tvrtke

Korištenje brokera za kupnju ili prodaju imena domena može imati mnoge prednosti. Bez obzira jeste li kupac ili prodavač, situacija je win-win za sve. Evo nekih od prednosti upotrebe brokera.

 • Pregovaranje nikad nećete morati brinuti. Oni će se pobrinuti za sve sa svojim stručnim pregovaračkim vještinama.
 • Ako ste prodavač, veća je vjerojatnost da će brokeri poznavati potencijalne kupce i jasno razumjeti što možete očekivati.
 • Većina uglednih posrednika domena će imati dobre odnose s nekoliko kvalitetnih vlasnika domena. Kao kupci, možete imati trenutni pristup robusnoj listi za poštu bez ikakvih hladnih poziva.
 • Oni vam mogu pomoći da zaštitite anonimnost kao klijent.
 • Oni će se brinuti o prijenosu domene i papirologiji za vas.

A to su samo neke od prednosti. Suština je da će oni učiniti svu tešku težinu za vas kako biste se mogli usredotočiti na temeljne aspekte vašeg poslovanja.

Pogledajmo neke od aukcijskih web lokacija i tvrtki za posredovanje u nazivima domena koje možete izabrati.

Web lokacije za posredovanje u nazivima domena

1. Domain.com

Domain.com

Domain.com sjajna je platforma za sve koji se bave imenima domena. Ovdje možete lako pretraživati ​​svoje domene, pronaći nova proširenja domene, zaštititi domenu i još mnogo toga.

Također nudi besplatno Šifrirajmo SSL, koji štiti vašu domenu zaključavajući je od neovlaštenih prijenosa. Čak će automatski proslijediti adrese e-pošte u vašoj domeni na bilo koju drugu valjanu adresu e-pošte ako je potrebno.

2. Posredovanje GoDaddy-a

Godaddy posredovanje

GoDaddy Brokerage je sjajna opcija za dobivanje svoje omiljene domene ako je već navedena pod tuđim imenom.

Usluga brokera domene u GoDaddy učinit će sve što može kako bi se obratila trenutnom registraru domene i pokušala pregovarati o njegovoj kupnji. Agenti dobivaju najviše 30 dana kako bi zaključili posao umjesto vas.

3. Uniregistry tržište

Uniregistry, domeni posrednici

Uniregistry Market je registrator domene i pružatelj usluga za profesionalce gdje možete kupiti, prodati i parkirati imena svojih domena. Za pridruživanje programu nema dodatnih troškova. Možete se jednostavno prijaviti i odmah započeti s prodajom.

Također podržava razne opcije plaćanja poput PayPal, Wire i druge. Kupnja imena domene uz Uniregistry potpuno je jednostavna. Možete čak pregovarati o ugovoru s trenutnim vlasnikom bilo koje domene koju želite. Nakon što dogovorite cijenu, možete krenuti naprijed sa sigurnom prodajom, nakon čega slijedi prijenos vaše nove domene.

4.Knjiga s imenima

NameCheap, brokeri domena

Namecheap je još jedan kvalitetan broker domena koji vam omogućuje prodaju i kupnju domena za vaše poslovanje. Namecheap nudi i povoljnu cijenu registracije domena i obnove.

Također omogućuje kupcima koji su kupili ime domene na popisu domena za prodaju po fiksnoj cijeni. Za to se ne naplaćuju dodatni troškovi. Ako se vaša navedena domena prodaje, morat ćete platiti 10% cijene Namecheap-u kao provizija. To je malo u usporedbi s onim što mnogi drugi posrednici domena naplaćuju od svojih korisnika.

5. Sedo

Sedo,

Sedo drugi je popularni posrednik s nazivima domena koji vam omogućuje kupnju, prodaju ili parkiranje imena domena s nizom dodatnih usluga poput besplatnog prijenosa, besplatnog parkiranja itd. Svoja imena možete prodati bez ikakve naknade.

No, kao i svi drugi posrednici u domenama, i oni će vam naplatiti naknadu za svaku prodaju koju izvršite. U Sedu će provizija koju plaćate ovisiti o vrsti uvrštenja i TLD-u koji zarađujete. U idealnom slučaju to može biti između 10% i 20%.

6. DomenAgenti

DomainAgents

Baš kao što ime sugerira Agenti domena specijalizirano za kupnju i prodaju imena domena. Nudi pouzdanu platformu prodavačima i kupcima da prodaju ili kupuju imena domena na način koji je korektan za obje strane.

Pomoću Doman Agenta možete kupiti domenu na dva različita načina: bilo davanjem ponude ili izravno kupnjom Kupi sada ime s tržnice. Kada je potencijalni kupac zainteresiran za kupnju, može kupiti kredit agentima domene i identificirati naziv domene za koji je zainteresiran steći. Nakon toga će kontaktirati vlasnika domene kako bi napravili ponudu u ime kupca. Vlasnik će biti obaviješten o ponudi, a pregovori mogu započeti.

7. Vlasništvo domene

Vlasništvo domene olakšava vam kupovinu, prodaju i procjenu imena domena. Ako vas zanima kupnja imena domene, možete unajmiti stručnjaka za industriju koji će vam pronaći.

S druge strane, ako želite prodati domenu, tada možete kontaktirati s Holdings Holdings tako da ispunite kontakt obrazac. Također prikazuje popis najveće prodaje domena svih vremena. Možete ih provjeriti za inspiraciju.

Aukcijske stranice domena

1. Aukcija GoDaddy

Aukcija domena, posrednici domena

Aukcija GoDaddy popularan je izbor kada je u pitanju kupovina i prodaja imena domena za vaše poslovanje. Možete se pridružiti ovom tržištu plaćanjem male naknade za registraciju u iznosu od 4,99 USD godišnje. Nakon što ste član, možete licitirati i kupiti ime domene ili navesti imena svojih domena na prodaju bez ikakvih dodatnih troškova.

Kad navedete svoju domenu na prodaju, možete:

 • Postavite cijenu Kupi sada
 • Održajte aukciju i objavite je 1 tjedan
 • Prihvatite ili odbacite ponude kupaca ili napravite protuvrijednu ponudu

Ako se vaša domena prodaje po cijeni nižoj od 5000 USD, tada će GoDaddy naplatiti proviziju od 15% do 20%. Ali ako ga možete prodati po većoj cijeni od 5001 do 25000 dolara, provizija će biti 1000 dolara plus 15% na iznos iznad 5000 dolara.

Dobra vijest je da ako kupujete domenu od njih, ne morate se brinuti ni o jednoj od ovih naknada.

Saznajte više o GoDaddy ovdje.

2. Flippa

flippa, brokerski agenti
Flippa jedno je od vodećih tržišta za kupnju i prodaju različitih web entiteta poput naziva domena, web stranica i aplikacija za mala i velika poduzeća.

Ako kupujete ime domene, možete filtrirati pretraživanje na temelju cijene, starosti i proširenja domene kako biste postigli najbolje rezultate. Imena domena navedena su u širokom rasponu cijena. Ta su imena dostupna na aukciji ili u izravnoj prodaji.

Neki od njih mogu vas koštati čak 1 USD.

Možete gledati domene koje vas zanimaju, pratiti aukcije ili ulaziti na aukciju licitiranjem za nazive domena. Ako je vaša ponuda prihvaćena, možete slijediti Flippa-ove smjernice za plaćanje da biste obavili kupnju.

Popis imena vaših domena na prodaju na Flippa je jednostavan. Svoju domenu možete započeti prodavati odmah nakon otvaranja računa u Flippi.

3. eBay

eBay domene, posrednici domena

EBay je jedno od najpoznatijih internetskih aukcijskih mjesta na planeti. Stoga ne bi trebalo čuditi da eBay ima poseban odjeljak za popise imena domena na kojima možete kupiti ili prodati svoje domene. Za kupnju imena domene prvo se morate registrirati za besplatni račun. Za kupnju domene ne morate plaćati nikakve dodatne cijene.

Ako ste prodavač, sa svojim besplatnim računom možete imati do 50 unosa bez naknade. Ali ako želite prodati više od 50 domena, morat ćete nadograditi na plan eBay trgovine. Naplatit će vam 27,95 dolara mjesečno za osnovni plan, za koji je potrebno godišnje obnavljanje. Bez obzira imate li pretplatu na eBay store ili ne, za svaku domenu koju prodajete putem eBaya morat ćete platiti proviziju od 10%.

Ovo su neki od posrednika imena domena i mjesta za aukcije koje možete provjeriti želite li kupiti ili prodati nazive domena. U međuvremenu, možda ćete također htjeti znati kako besplatno registrirati ime domene.

A ako kupujete domenu, sljedeći korak će vjerojatno izgraditi vašu novu web lokaciju. Za to pogledajte ovaj korisni resurs koji će vas naučiti kako stvoriti web mjesto.

Nadamo se da ste ovaj članak smatrali korisnim, a ako jeste, slobodno ga podijelite s prijateljem.

Imate li korisnih savjeta za kupnju ili prodaju imena domena koja nismo obuhvatili u ovom članku? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku. Voljeli bismo čuti vaše misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map