8 najboljih Blogger alternative za 2020. godinu (u usporedbi i recenziji)

Blogger alternative


Tražite li popularne alternative Bloggeru? Blogger.com je Googleova platforma za blogovanje koja omogućuje besplatno pokretanje vlastitog bloga.

Mnogi korisnici započinju s Bloggerom, a kako svoj blog razvijaju, potražit će bolju alternativu koja olakšava razmjenu i razvoj njihovog bloga. U ovom ćemo članku usporediti neke od najboljih Blogger alternativa i pomoći vam da odlučite koja je najbolja za vaše potrebe.

Zašto tražiti Blogger alternative

Budući da je Blogger besplatna platforma, dolazi s nekoliko ograničenja. Evo nekih nedostataka korištenja Bloggera zbog kojih možete potražiti Blogger konkurente.

 1. Nemate vaš blog: Blogger je platforma u vlasništvu Googlea. To znači da Google može odbaciti bilo koji blog u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.
 2. Ograničene mogućnosti prilagođavanja: Na svoju Blogger stranicu možete dodati ugrađene gadgete poput oglasa, veze za pretplatu, obrazac za kontakt itd. Ali ovi uređaji nude ograničenu mogućnost prilagodbe što može biti vrlo frustrirajuće.
 3. Ograničene značajke: Kako rastete svoj blog, možda biste htjeli integrirati dodatne značajke u svoj blog, poput članstva ili trgovine e-trgovine. S Bloggerom ne možete to učiniti.
 4. Ograničene mogućnosti dizajna: U usporedbi s drugim platformama poput WordPressa, Blogger nudi ograničene mogućnosti dizajna.

Krenimo sada da provjerimo neke od najboljih Blogger alternativa koje isprobate.

1. WordPress

wordpress.org

WordPress je besplatna i open-source platforma koja vam omogućuje stvaranje bloga bez ikakve stručne pomoći. WordPress je toliko fleksibilan da možete s lakoćom graditi bilo koju vrstu web stranica.

Nudi vam tisuće tema i dodataka, besplatne i vrhunske pomoću kojih možete poboljšati izgled svog bloga i proširiti njegove značajke. Također možete prevesti svoju web lokaciju na nekoliko drugih jezika, dodati značajke društvenog udjela i učiniti mnogo više s dodacima.

Za više detalja pogledajte Blogger vs. WordPress. Osim toga, pogledajte našu cjelovitu WordPress recenziju

2. Graditelj stalnih kontakata

stalni graditelj web stranica

Graditelj stalnih kontakata vjerojatno je najjednostavniji graditelj web stranica. Omogućuje vam izradu potpuno prilagodljive web stranice koja izgleda zapanjujuće na više uređaja. Također dolazi u paketu s proizvođačem logotipa, tako da možete pokrenuti web mjesto bez potrebe da zaposlite programera.

Graditelj web stranica bio je poznat po svojoj brzini. Također možete postaviti svoju internetsku trgovinu besplatno u roku od nekoliko minuta. Nudi nevjerojatne značajke za popis proizvoda, prihvaćanje plaćanja putem različitih opcija plaćanja, slanje potvrda narudžbe korisnicima, automatsko ažuriranje inventara proizvoda sa svakom narudžbom, primanje automatski generirane e-pošte s zalihama i puno više.

3. Gator Builder

Gator web builder

Hostgator Gator Builder još je jedan graditelj povuci i spusti koji omogućava pokretanje i pokretanje bloga. Pomoću svog bloga možete brzo i jednostavno integrirati cjelovitu platformu e-trgovine

Najbolja stvar ovog graditelja je što nudi sve što je potrebno za početak, od web hostinga, besplatnog naziva domene do SSL-a.

Možda biste željeli pogledati i naš pregled Gator Web Builder.

4. Joomla

Joomla

Joomla je besplatna i open-source platforma za upravljanje sadržajem koja vam omogućuje stvaranje bloga poput stručnjaka. Mnogi pružatelji hostinga nude opciju brze instalacije Joomle, tako da možete pripremiti svoju Joomla stranicu bez dodatnih napora. Kao i WordPress, Joomla je također izgrađena s ne-web programerima, tako da se isporučuje sa sjajnim mogućnostima prilagođavanja koje ćete apsolutno voljeti.

Možete birati između puno predložaka i proširenja. Kao i Blogger, Joomla predlošci također omogućuju promjenu izgleda vašeg bloga.

Pomoću Joomla proširenja možete dodati dodatne značajke na svoju web lokaciju. Osim toga, možete prevesti svoju web lokaciju na nekoliko drugih jezika bez pomoći proširenja treće strane.

5. Drupal

Drupal, alternativa blogerima

Drupal još je jedna Blogger alternativa, koja je također besplatna i open-source platforma koja olakšava pokretanje bloga i svih vrsta web stranica. Da biste promijenili izgled, možete instalirati Drupal temu koja odgovara vašim potrebama. Da biste proširili svoje značajke, na stranicu Drupal možete instalirati module.

Za razliku od drugih Bloggerovih alternativa, Drupal ostaje ispred krivulje kada je u pitanju sigurnost. Transparentni su o svojoj sigurnosti i objavljuju detaljno izvješće o sigurnosti.

Ako ste zbunjeni što od gore navedene tri platforme može biti vaš najbolji izbor, ovdje možete pročitati naš usporedni post o WordPressu protiv Joomla vs. Drupal.

6. Tumblr

Tumblr, Blogger alternativa

tumblr još jedna je Blogger alternativa koju biste mogli iskušati. To je alat za pisanje blogova, mikroblogova i društvenih mreža koji vam omogućuje lako dijeljenje bilo čega na webu, uključujući fotografije, citate i sl..

Čini se da Tumblr ima mlađu demografsku kategoriju korisnika u usporedbi s drugim društvenim mrežama.

7. Weebly

Weebly

Weebly je popularni graditelj web stranica koji vam omogućuje izgradnju bilo koje vrste web stranica, uključujući i blog. Kao i Blogger.com, Weebly je također platforma s hostom koja vam omogućuje da lako izradite blog iz temelja.

Jednom kada se prijavite za web mjesto Weebly, možete odabrati neku od njegovih tema kako biste svojoj web-lokaciji dali vizualnu privlačnost.

Kako biste proširili svoje funkcije, Weebly nudi stotine aplikacija.

Ovdje znate više o Weeblyu.

8. srednja

Srednji

Srednji je platforma za internetsko izdavaštvo, savršena za početnike koji pišu. Na Medijumu možete objaviti svoje djelo i podijeliti ga s drugima u zajednici. Ako vam čitatelj na Mediumu sviđa vaš rad, može ga cijeniti tapkanjem za vas klikom na gumb clap.

Medium omogućuje svojim korisnicima da čitaju 3 članka dnevno. Ako premašite ograničenje i dalje želite čitati više postova, možete postati član uplatom 5 USD. Ako vaš članak zakuca drugi korisnik, Medium će vam početi plaćati.

To je to! Nadamo se da vam je naš članak o najboljim blogerskim alternativama bio koristan. Možda ćete također htjeti provjeriti najbolje platforme za bloganje za početnike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map