Alternativa za sumo: OptinMonster vs. Sumo (što je bolje?)

optinmonster-vs-sumo


OptinMonster vs. Sumo: Tko pobjeđuje u bitci? Ako tražite alternativu Sumo i pitate se kako se OptinMonster slaže kao alat za proširivanje popisa e-pošte, na pravom ste mjestu.

Provjerit ćemo značajke OptinMonster nasuprot Sumo-u, kako bismo vam pomogli utvrditi koji je alat za optimizaciju generacije i pretvorbe najbolji izbor za vaše web mjesto.

Krenimo s ovom usporedbom OptinMonster-a i Sumo-a.

Evo kratke tablice sadržaja s prikazom različitih aspekata koje ćemo uspoređivati ​​između ova dva alata, OptinMonster vs. Sumo:

Opći pregled: OptinMonster vs. Sumo

Što je OptinMonster?

optinmonster-logo
OptinMonster je najpopularniji dostupan alat za generiranje olova. Stotine tisuća izdavača, web lokacija e-trgovine i agencija koriste OptinMonster za izradu svojih popisa e-pošte, povećanje broja stranica, smanjenje stope napuštanja početne stranice, smanjenje napuštanja košarica, povećanje angažmana korisnika i povećanje prodajnih konverzija.

OptinMonster je softver kao usluga (SaaS) rješenje i može se koristiti na bilo kojoj web stranici uključujući WordPress, Shopify, Magento, statičke HTML web stranice i još mnogo toga.

Da biste koristili OptinMonster na svojoj web stranici, sve što trebate dodati dodati kod na vašu web stranicu. Ali korisnicima programa WordPress još olakšavaju, sve što trebate učiniti je preuzeti i aktivirati besplatni WordPress dodatak.

OptinMonster možete instalirati na više web stranica i njima upravljati putem jedne nadzorne ploče. Oni čak nude OptinMonster podračune, tako da brojni suradnici ili klijenti mogu imati pristup računu odjednom. Možete kontrolirati što ti podračuni zapravo mogu učiniti s 4 različite uloge gledatelja, autora, upravitelja i administratora.

Također se integrira sa svim većim uslugama marketinga putem e-pošte, uključujući AWeber, Constant Contact koji su odlična alternativa MailChimpu i još nekoliko tako da svoje veze s OptinMonster kampanjama lako možete povezati sa svojim marketinškim kampanjama e-pošte..

Što je Sumo?

sumo-logo
Sumo, prije poznat kao SumoMe, još je jedan sjajan alat za izradu lista i optimizaciju web stranica. Kao i OptinMonster, i Sumo možete koristiti na gotovo bilo kojoj vrsti web mjesta kako biste povećali svoju listu e-pošte, smanjili napuštanje košarice i povećali vrijednost narudžbe. Ali za razliku od OptinMonster, Sumo je dodatak, a ne SaaS.

Pomoću Sumo-a možete dodati i druge korisnike na svoj račun, ali možete birati samo između administratorske i korisničke uloge. To znači da korisnik ima pristup svim postavkama i kampanjama vašeg računa, dok s OptinMonster možete bolje kontrolirati ono što drugi korisnici imaju pristup.

Sumo se također integrira s uslugama marketinga e-pošte poput Mailchimp, Constant Contact, MailerLite i još mnogo toga.

Jednostavnost upotrebe: OptinMonster vs. Sumo

OptinMonster

OptinMonster je najjednostavniji, korisnički alat, alat za generiranje olova za upotrebu. To je samostalna aplikacija koja živi na vlastitoj web stranici. Da biste stvorili skočne prozore i kampanje, prijavite se na svoj račun na računu Web stranica OptinMonster.

optinmonster-vs-sumo-prijava

Nakon što se prijavite, možete kreirati kampanje, upravljati računom i pregledavati sve web stranice koje koristite OptinMonster na svim zgodnim mjestima.

optinmonster-Nadzorna ploča

Stvaranje nove kampanje pomoću OptinMonstera vrlo je jednostavno. Samo kliknite gumb Stvori kampanju i bit ćete preusmjereni na stranicu na kojoj možete odabrati vrstu kampanje, bilo da je skočna, puni ekran, klizni, plutajući trak ili umetnuti.

Tada možete odabrati jedan od njihovih mnogih predložaka kampanja koji će vam omogućiti da brzo napravite sjajnu kampanju. Tada možete koristiti njihove drag and drop builder lako prilagoditi predložak vašim potrebama.

optinmonster-kampanja-graditelj

Nakon što završite s kreiranjem kampanje, sve što trebate učiniti jest pritisnuti gumb Objavi, aktivirati svoj Status objavljivanja i kopirati i zalijepiti ugrađeni kod na svoju web lokaciju.

optinmonster-embed

Sumo

S druge strane, s Sumo morate upravljati svojim računom i kreirati kampanje na dva različita mjesta. Na svoj račun možete se prijaviti s web mjesta Sumo, ali odavde možete upravljati samo naplatom računa i drugim pojedinostima računa. Ne možete stvoriti skočne prozore ili kampanje odatle. Također, na primjer, ne možete vidjeti ostatak Sumove web stranice, kao što je početna stranica, osim ako niste odjavljeni sa svog računa.

sumo-račun

Da biste stvorili skočne prozore i kampanje, prvo morate dodati Sumo na svoju web lokaciju. Ispod je kako izgleda na WordPress web mjestu. Da biste stvorili kampanju, morate kliknuti Moje aplikacije. To će otvoriti novi prozor u kojem ćete izgraditi skočni prozor ili kampanju. To je puno različitih prozora za rješavanje.

sumo-Nadzorna ploča

Sumo ima djelomični editor za povlačenje i ispuštanje radi prilagodbe skočnih prozora i kampanja, ali korisničko sučelje je za upotrebu kompliciranije od OptinMonster-a. Potrebno je nekoliko klikova da biste shvatili što radite.

Osim toga, Sumo ne dopušta da u potpunosti odaberete svoj tip kampanje. Na primjer, natjeraju vas da odaberete svoj cilj za kampanju i ako odaberete cilj Dodaj poziv akciji, nećete moći odabrati vrstu kampanje u stilu dobrodošlice.

sumo-urednik

Pobjednik: OptinMonster. Pomoću OptinMonster možete kreirati kampanje i upravljati cijelim računom s jednog mjesta. Stvaranje kampanje također je vrlo jednostavno s alatom za crtanje i spuštanjem kampanja i lako je prilagodljivo.

Značajke: OptinMonster vs. Sumo

OptinMonster

OptinMonster ima brojne značajke izravno iz okvira koje vam omogućuju stvaranje širokog spektra moćnih skočnih prozora i kampanja koje će vam pomoći da povećate svoju listu e-pošte ili ostvarite niz drugih ciljeva na vašoj web stranici.

Možete birati između 5 različitih vrsta kampanja, uključujući:

 • Iskočiti
 • Puni zaslon
 • Slide-u
 • Plutajući bar
 • U redu

optinmonster-obilježja

Možete također pretvoriti bilo koju kampanju na cijelom zaslonu u stil kampanje dobrodošlice u program za pravljenje kampanje, kao i mogućnost pretvaranja bilo koje skočne kampanje u 2-korak Da / Ne optin obrazac. Optin u dva koraka posebno je učinkovit za povećanje broja konverzija zbog psihološkog trika koji se naziva Zeigarnikov efekt. Studije su pokazale da kad osoba pokrene neki postupak, puno je vjerojatnije da će ga dovršiti.

Uz ove vrste kampanja, OptinMonster nudi i brojne okidače kampanje i pravila prikaza za koje možete odabrati:

 • Vrijeme na stranici / Vrijeme na web mjestu
 • Otkriven je izlaz
 • Pomaknut udaljenost
 • Vrijeme neaktiva posjetitelja
 • Lokacija posjetitelja
 • Trenutni datum / vrijeme / mjesec
 • Pregledane stranice
 • Uređaj za posjetitelje
 • Posjetitelj je novi / vraća se
 • Trenutni put URL-a
 • Posjetitelj je kliknuo MonsterLink
 • Otkrivanje blokada posjetitelja
 • I mnogo više

optinmonster-display-pravila

Jedan od najmoćnijih pokretača koje OptinMonster nudi je njihov Izlazno-namjeravana tehnologija, njihovo obilježje potpisa. Tehnologija Exit-Namera može pratiti kada korisnik želi napustiti vašu web lokaciju i poslati im ciljni popup u točno pravo vrijeme. Izvrsno djeluje na smanjenje napuštanja košarice i pretvaranje napuštanja posjetitelja u pretplatnike e-pošte.

optinmonster-izlaz-namjera

Sumo

S Sumo možete odabrati i između različitih tipova kampanja, uključujući skočni prozor, kockarnicu za kolica, okvir za pomicanje, unutarnji obrazac, skočni prozor za okidač, prostirku dobrodošlice i pametnu traku. No kao što smo ranije spomenuli, možete pristupiti samo određenim vrstama kampanje ovisno o tome koji ste cilj odabrali za svoju kampanju. Pored toga, vrste kampanja poput Casino košarice dostupne su samo uz određene plaćene planove.

sumo-kampanje-tipovi

Možete dodati okidače kampanje za prikazivanje ili sakrivanje na temelju URL-ova, stranica, uređaja, preporuke i više. Ali što se tiče pokretanja kampanje, Sumo nedostaje u odnosu na OptinMonster. Sumo ima oko 11 pokretača kampanje za odabir, dok OptinMonster ima preko 25.

sumo-kampanje-okidači

Pobjednik: OptinMonster. S OptinMonster dobijate pristup mnogim moćnijim pokretačima kampanja i opcijama ciljanja poput Izlazne namjere, Preusmjeravanje na licu mjesta, Geo-lokacijsko ciljanje i još mnogo toga.

Cijene: OptinMonster vs. Sumo

OptinMonster

Ponude OptinMonster 4 različita cjenovna plana: Osnovni, plus, profesionalni i rast. OptinMonster planovi počinju od 9 dolara mjesečno.

Svaki plan cijena temelji se na broju web stranica, broju kampanja, ciljanju kampanje i okidačima, značajkama izvješćivanja i još mnogo toga. Cijene ne ovise o broju pretplatnika, tako da ne morate nadograđivati ​​na cjenovni plan jer će vaš popis e-pošte rasti ako ne želite.

optinmonster-cijena

S osnovnim planom možete započeti za samo 9 USD mjesečno kada se naplaćuju godišnje za 1 web stranicu i 3 kampanje. Ovaj plan uključuje ključne alate za početnike za izradu njihovih popisa e-pošte kao što su Lightbox skočni prozori, Ciljanje razine stranice, Poruke o uspjehu i više.

Pomoću plana Plus možete kreirati neograničene kampanje za 3 web stranice. Uključuje neke od snažnijih značajki kao što su Exit Intent Technology, MonsterLinks i još mnogo toga. Kad se naplati godišnje, to košta 19 dolara mjesečno.

Pro plan, najpopularniji plan OptinMonstera, omogućuje vam stvaranje neograničenih kampanja na 5 web stranica. Ovaj plan košta 29 dolara mjesečno kada se naplaćuje godišnje i omogućuje vam da uklonite marke marke OptinMonster iz kampanje i uključuje sve najmoćnije značajke OptinMonster.

Konačno, plan rasta, najskuplji je plan od 49 dolara mjesečno ako se naplaćuje godišnje. Dobivate sve moćne značajke koje nude za upotrebu na 10 web stranica kao i premium podršku.

Sumo

Sumo nudi 4 različita cjenovna plana: Besplatno, profesionalno, ECommerce i rast. Besplatni plan može se činiti nevjerojatnom ponudom, ali dostupan je samo za 200 pretplatnika, tako da morate nadograditi svoj plan čim poraste popis e-pošte.

sumo-cijena

Profesionalni plan započinje od 29 USD mjesečno, ali vrijedi samo za 1 web mjesto i do 1000 pretplatnika. Ako želite koristiti Sumo za neograničen broj pretplatnika, morate odabrati njihov plan e-trgovine počevši od 79 USD mjesečno.

Ne samo da postaje skuplji što više pretplatnika imate, već također postaje skuplji ovisno o tome koliko novca zarađujete od svog bloga ili web stranice. Ako zaradite više od 75 000 USD, morat ćete nadograditi na Growth plan, za koji morate kontaktirati Sumo da biste dobili ponudu za.

Pobjednik: OptinMonster. S OptinMonster možete koristiti bilo koji od njihovih planova bez obzira koliko imate pretplatnika i koštat će vas puno manje nego Sumo.

Dokumentacija & Podrška: OptinMonster vs. Sumo

OptinMonster

OptinMonster nudi preko 200 članaka koji će vam pomoći da napravite svoju prvu kampanju, integrirate se s pružateljima usluga e-pošte, upravljate računom i gotovo svim drugim vodičem koji vam treba od jednostavnog do naprednog..

optinmonster-pomoć

Ako ne možete pronaći odgovor na svoje pitanje u odjeljku s dokumentacijom, možete otvoriti i privatnu kartu za podršku s jednim od korisnih članova tima. Odgovor na kartu za podršku obično možete očekivati ​​u roku od 24 sata.

Sumo

Kad vam je potrebna pomoć Sumo, na njihovoj web lokaciji imaju dovoljno dokumentacije za pomoć u kreiranju kampanje, upravljanju računom i još mnogo toga. Svoj problem možete upisati i u okvir za pitanja kako biste brže pronašli pravu dokumentaciju.

sumo-pomoć

Možete poslati kartu i članu njihovog osoblja, ali na njihovoj web stranici neće biti jasno kada možete očekivati ​​da će na vašu kartu odgovoriti.

Pobjednik: OptinMonster. OptinMonster ima obilje dokumentacije za podršku i budite sigurni da će vam na ulaznicu za podršku brzo doći odgovor.

Zaključak

Sveukupno, preporučujemo OptinMonster kao najbolji alat za proširivanje popisa e-pošte i optimiziranje vaše web stranice kako bi se maksimizirale konverzije i prihod.

Za prihvatljivu cijenu imate pristup brojnim moćnim značajkama kao što su tehnologija napuštanja namjere i Optins u 2 koraka. Stvaranje sjajnog skočnog prozora lako je napraviti s njihovim alatom za izradu vlakana i pada i nizom fantastičnih prilagodljivih predložaka. Uz to, kako vam popis e-pošte raste, nećete biti prisiljeni na plan s višim cijenama.

Sumo odličan je alat ako tek započinjete i treba vam besplatna opcija za izradu popisa e-pošte. Ali čim dođete do 200 pretplatnika, morat ćete razvaliti svoj novčanik zbog skupog plana. U to vrijeme, bilo bi dobro prebaciti se na OptinMonster gdje ćete dobiti više novca za svoj dolar.

Nadamo se da ste uživali u ovom postu na OptinMonster vs. Sumo i da znate koji je alat za generiranje olova najbolji izbor za razvoj vaše web stranice ili bloga. Ako vam se svidio ovaj članak, pogledajte naš post o opcijama Thrive Leads: OptinMonster vs Thrive Leads.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map