Dijeljeni vs. Upravljani WordPress hosting (u usporedbi)

dijeli vs uspio


Pitate se želite li odabrati zajednički ili upravljani WordPress hosting za svoju web stranicu? Račun za web hosting je neophodan ako želite stvoriti web mjesto. Račun za web hosting je mjesto na kojem će vaša web stranica živjeti na internetu i ono što omogućava korisnicima da posjećuju vašu web lokaciju. Stoga je važno odabrati web hosting uslugu koja odgovara vašim potrebama.

U ovom ćemo članku usporediti zajednički i upravljani WordPress hosting kako bismo vam pomogli da odlučite koji je najbolji izbor za vas.

Započnimo.

Što je web hosting?

Ako se i dalje pitate, “što je web hosting?”, Objasnite malo dalje.

Dvije najvažnije stvari koje su vam potrebne za izgradnju web stranice su račun za web hosting i naziv domene.

Kao što smo ranije spomenuli, web hosting je mjesto na kojem će vaša web stranica “živjeti” na internetu. To u osnovi znači da je web hosting prostor na Internetu, gdje se pohranjuje vaša web stranica, tako da korisnici mogu pristupiti njoj. Račun za web hosting i naziv domene omogućuje korisnicima da upišu URL vaše web lokacije u adresnu traku preglednika i pogledaju vašu web lokaciju.

No, na tržištu postoji nekoliko različitih web hosting usluga. Kao početniku može biti teško otkriti koji je najbolji izbor za vašu web lokaciju.

Dakle, pogledajmo razliku između zajedničkog hostinga i upravljanog WordPress hostinga.

Što je zajednički hosting?

zajedničke hosting

Dijeljeno hosting je kada dijelite jedan poslužitelj (prostor na Internetu) i izvore povezane s njim na više različitih web stranica. Dakle, vaša se web stranica sprema na isto mjesto kao i mnoge druge web stranice i morate dijeliti memoriju, prostor na disku, podatke i CPU (vrijeme obrade).

Dijeljeni hosting je popularan izbor, uglavnom zbog toga što je to jedna od najpristupačnijih opcija, a neke zajedničke hosting usluge koštaju samo 2,75 USD mjesečno.

Ali s obzirom da dijelite resurse poslužitelja s drugim web-lokacijama, te druge web-lokacije ponekad mogu usporiti i vašu web-lokaciju ako koriste puno resursa. Ipak većinu vremena niste primijetili tu vrstu problema. Pogotovo ako imate web mjesto s malim prometom, osobnu web stranicu, blog ili web mjesto za male tvrtke.

Uz zajednički hosting, obično ste odgovorni i za održavanje vlastite web lokacije. To može uključivati ​​sigurnost, sigurnosne kopije, performanse i tako dalje.

Što je upravljani WordPress hosting?

zajedničke hosting

Upravljani WordPress hosting kao da ima vratar za vaše web mjesto. S upravljanim WordPress hostingom dobivate dodatne usluge, a najbolje upravljane WordPress hosting tvrtke u osnovi održavaju web mjesto za vas. Oni će se pobrinuti za hosting problema u vezi sa zaštitom, sigurnosnim kopijama, ažuriranjem WordPress-a itd. Kako biste se mogli usredotočiti na druga područja vašeg poslovanja.

Usluge upravljanja WordPress hostingom obično nude vrhunsku korisničku podršku kako bi se vaši problemi riješili što brže i jednostavnije.

Zbog ovih dodatnih usluga, upravljanje WordPress hostingom puno je skuplje od zajedničkog hostinga.

Sada kada znate osnove zajedničkog i upravljanog WordPress hostinga, pogledajmo prednosti i nedostatke svakog.

Za i protiv dijeljenog hostinga

Kao i kod svake usluge, tu je i prednosti i slabosti zajedničkog hostinga. Pogledajmo ih.

Pros za dijeljeno hosting

 • dostupan – Usluge zajedničkog hostinga su najpristupačnije na tržištu. Lako je smanjiti troškove pri odabiru zajedničkog hostinga, a neki dijeljeni web hosting košta samo 2,75 USD mjesečno.
 • Jednostavno postavljanje – Mnogo dijeljenih hosting usluga nudi instalaciju WordPressa u jednom kliku, tako da možete jednostavno započeti s izradom web lokacije.
 • cPanel – S zajedničkim hostingom dobivate pristup cPanelu što olakšava upravljanje web stranicom.
 • Računi e-pošte – Mnogo dijeljenih hosting usluga nudi besplatne račune e-pošte. Dakle, možete dobiti profesionalnu poslovnu e-poštu, poput [email protected], bez trošenja dodatnog novca.

Slabosti zajedničkog hostinga

 • Održavanje – Odabir dijeljenog web hostinga znači da ste odgovorni za održavanje svoje web stranice, kao što su sigurnost, ažuriranja WordPressa, sigurnosne kopije i više.
 • Sporo vrijeme odziva i vrijeme odmora – Dijeljenje poslužitelja i resursa s drugim web lokacijama znači da je vjerojatnije da će vaša web lokacija imati sporije vrijeme učitavanja i česte zastoje.
 • Samo za web lokacije s niskim prometom – Dijeljeni web hosting najprikladniji je za web stranice koje ne ostvaruju visok promet, poput web lokacija malih poduzeća, osobnih web lokacija, blogova itd..

Za i protiv upravljanog WordPress hostinga

Sada, pogledajmo prednosti i nedostatke upravljanog WordPress hostinga.

Pros za upravljani WordPress hosting

 • Viša brzina – Usluge upravljanja WordPress hostingom mogu ponuditi velike brzine jer su njihov hardver i softver optimizirani za WordPress.
 • Sigurnost i sigurnosne kopije – Sigurnost i sigurnosne kopije upravlja vam upravljana hosting tvrtka WordPress tako da ne morate brinuti da vaša web lokacija nije sigurna.
 • Automatsko ažuriranje – Mnogo WordPress hosting usluga obradit će osnovne WordPress nadogradnje za vas i čak automatski ažurirati WordPress teme i dodatke, što pomaže u očuvanju vaše web lokacije.
 • Prioritetna podrška – S upravljanim WordPress hostingom dobit ćete najbolju korisničku podršku i vaše će probleme WordPress stručnjaci brzo riješiti.

Slabe strane upravljanog WordPress hostinga

 • Skup – Zbog dodatnih usluga kojima upravljaju WordPress hosting tvrtke, platit ćete mnogo više novca svaki mjesec u usporedbi s zajedničkim hostingom.
 • Ograničenja dodataka – Budući da upravljane WordPress hosting usluge žele osigurati vrhunske performanse, neće vam dopustiti da koristite određene dodatke koji bi mogli usporiti web mjesto.
 • Stroge granice – Neki upravljani domaćini WordPress nameću stroga ograničenja web stranice i / ili ograničenja za posjetitelje.
 • Samo za WordPress web lokacije – S upravljanim WordPress hostingom možete ugostiti samo WordPress stranice.

Što tražiti u zajedničkom ili upravljanom WordPress hostingu?

Prilikom pokušaja odabira najboljeg zajedničkog ili upravljanog WordPress hostinga za vaše web mjesto, prije donošenja odluke važno je razmotriti nekoliko čimbenika. Ne želite brzo odabrati web-domaćina, izgraditi web-lokaciju i kasnije saznajte da ste napravili pogrešan izbor.

Dakle, evo na što treba obratiti pažnju kada gledate i zajednički i upravljani WordPress hosting:

 • cijena– Odaberite web domaćina koji vam je pristupačan i pružit će vam ono što tražite po povoljnoj cijeni.
 • Uptime – Važno je odabrati web domaćina koji može pružiti dobru garanciju za produženje rada, tako da je vaša web stranica korisnicima dostupna u svakom trenutku.
 • Značajke – Obavezno odaberite web domaćina koji nudi sve značajke koje su vam potrebne za vaše web mjesto. Na primjer, instaliranje WordPressa jednim klikom, računi e-pošte, naziv besplatne domene itd.
 • Sigurnost i brzina – Odaberite web hosting koji je siguran i optimiziran za brzinu kako bi vaša web lokacija bila sigurna i bila uspješna za posjetitelje vaše web stranice.
 • Korisnička podrška – Usluga web hostinga koju odaberete treba ponuditi 24/7 podršku kako biste što prije riješili bilo kakve probleme sa svojom web stranicom.

Zatim ćemo podijeliti s vašim najboljim izborima najbolje distribuirane hosting tvrtke kao i najbolje upravljane WordPress hosting tvrtke.

Najbolje dijeljene hosting tvrtke

Ako želite odabrati zajedničku uslugu hostinga, evo naših najboljih izbora za najbolje usluge web hostinga.

1. Bluehost

BlueHost-stranica

Bluehost je najpopularnija usluga web hostinga na tržištu. Službeno ga preporučuje WordPress.org i pokreće više od 2 milijuna web stranica širom svijeta.

Bluehost nudi instaliranje WordPressa u jednom kliku, nesmjernu propusnost, podršku 24/7, svakodnevno automatsko sigurnosno kopiranje i još mnogo toga. Također nude zaštitu resursa. Ova tehnologija identificira druge web stranice koje troše previše resursa i privremeno ih premješta u izolirane sustave. To osigurava da učinak vaše web stranice ne utječe, što je sjajna značajka zajedničkog hostinga.

Za više detalja pogledajte našu recenziju Bluehost.

Uz to, IsItWP korisnici dobivaju izvanrednu ponudu na zajedničkom hostingu s WordPressom. Na web hosting možete dobiti 60% popusta zajedno s besplatnim nazivom domene i SSL certifikatom. To znači da možete dobiti zajednički web hosting za samo 2,75 dolara mjesečno!

Započnite danas s Bluehostom.

2. SiteGround

site hosting jeftino hosting

SiteGround je još jedan od najbolje dijeljenih web hosting usluga kojem vjeruju vlasnici 2 milijuna domena. Kao i Bluehost, također ga preporučuje WordPress.org.

Više pojedinosti potražite u našem pregledu SiteGround.

Neke od izvanrednih značajki SiteGround uključuju besplatni SSL i HTTPS, besplatne račune e-pošte, dnevne sigurnosne kopije, nesmetani promet, podršku 24/7 i još mnogo toga. Oni čak nude besplatni CloudFlare CDN (mreža za dostavu sadržaja) u svim svojim planovima kako bi osigurali da je vaša web stranica brza i sigurna..

Možete započeti s SiteGroundom za samo 3,95 USD mjesečno, a oni nude 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Započnite sa SiteGround već danas.

3. HostGator

Hostgator-web-hosting

HostGator čini zajednički web hosting jednostavan i pristupačan. HostGator nudi mogućnost izrade web stranica s vlastitim graditeljem web mjesta, koji dolazi s preko 100 predložaka i bibliotekom slika. Ili možete stvoriti WordPress stranicu koristeći njihovu WordPress instalaciju u jednom kliku.

Također potražite pregled HostGator za više detalja.

Oni također nude značajke poput fleksibilne, jednostavne upravljačke ploče koja će vam pomoći pri upravljanju web stranice, nesmetana propusnost, SSL certifikacija, 99,9% jamstvo za produženje rada, besplatni prijenos web stranice, podrška 24/7/365 putem telefona i live chat, i više.

HostGator nudi i najbolje planove za hosting prodavača.

Cijene za HostGator kreću se od samo 2,75 USD mjesečno, a nude 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Započnite s HostGator već danas.

4. iPage

ipage hosting pregled

iPage je jedna od najpovoljnijih usluga zajedničkog web hostinga na tržištu. iPage je također ekološka web hosting tvrtka; njihovi podatkovni centri i web poslužitelji pokreću se energijom vjetra.

Neke značajke koje dolaze s njihovim planovima za web hosting uključuju besplatni program za izradu web stranica, besplatne adrese e-pošte, besplatni kreditni oglasi za Google i Bing, analitika web stranica i još mnogo toga.

Više pojedinosti potražite u našem iPage pregledu.

S iPageom možete započeti sa samo 1,99 USD mjesečno, što uključuje besplatno ime domene i SSL certifikat. Oni također nude 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da njihove usluge web hostinga možete bez rizika.

Započnite s iPage već danas.

Najbolje upravljane WordPress hosting tvrtke

Sada, pogledajmo naše preporuke za najbolje upravljane WordPress hosting tvrtke na tržištu.

1. WP motor

wp pregled motora

WP Engine jedna je od najbolje upravljanih WordPress hosting tvrtki na tržištu, a napaja 500 000 web stranica na internetu. WP Engine kreiran je s obzirom na brzinu, performanse i sigurnost.

WP Engine nudi zaštitu od produženog vremena, potpuno upravljani globalni CDN, automatska ažuriranja WordPress-a, otkrivanje i blokiranje prijetnji, svakodnevno automatsko izrađivanje sigurnosnih kopija, automatsko predmemoriranje i još mnogo toga.

Ostale značajke uključuju više od 35 premium StudioPress tema, besplatne SSL certifikate i stručnu korisničku podršku.

Cijene WP motora počinju od 35 USD mjesečno, ali uz naš poseban IsItWP posao možete dobiti 4 mjeseca besplatno.

Započnite s WP Engine već danas.

2. SiteGround upravljani WordPress hosting

SiteGround upravlja-wordpress-hosting

SiteGround je odlična usluga zajedničkog hostinga, ali SiteGround nudi i pristupačno upravljanje WordPress hostingom.

Njihovi upravljani planovi hostinga uključuju instalaciju WordPressa, automatizirana ažuriranja, stručnu podršku za WordPress, naprednu WordPress sigurnost i još mnogo toga. Uz to, vaša će se web stranica učitati vrlo brzo s besplatnim CDN-om sa svakim računom, prilagođenim postavljanjem poslužitelja i SSD-om.

Možete započeti s WordGress hostingom u upravljanju SiteGround za samo 3,95 USD mjesečno, što je mnogo jeftinije od mnogih drugih usluga upravljanja WordPress hostingom.

Započnite već danas s WordPress hostingom kojim upravlja SiteGround.

3. WordPress hosting sa upravljanjem Bluehosta

BlueHost-upravlja-wordpress-hosting

Najpopularnija usluga zajedničkog web hostinga Bluehost također nudi upravljani WordPress hosting sa svojim WP Pro planom.

Razvijanje vaše web stranice je jednostavno uz Bluehost hosting WordPress hosting. Nude širok spektar značajki, uključujući sve-u-jednom marketinški centar i nadzornu ploču, SEO, marketing putem e-pošte i alate za društvene medije, scensko okruženje koje omogućuje testiranje web lokacije prije nego što počne s radom i još mnogo toga.

Pored toga, Bluehost-ov WP Pro plan je optimiziran za brzinu, koji sadrži SSD (SSD diskove) i manju gustoću poslužitelja (manji broj kupaca na poslužitelju).

Bluehost WP Pro plan počinje s 19,95 USD mjesečno.

Započnite s Bluehost WP Pro već danas.

4. Tekuća mreža

hosting hostinga za WordPress

Liquid Web jedan je od lidera u upravljanom WordPress hostingu. Pomoću Liquid Weba možete uživati ​​bez dodatnih troškova, ograničenja prometa ili odmjerljenih prikaza stranica, automatska ažuriranja dodataka bez brige i dodatak za optimizaciju slike..

Ostale značajke uključuju potpuni pristup poslužitelju, postavljanje web mjesta, automatski SSL, automatsko sigurnosno kopiranje, 24-satnu podršku i još mnogo toga.
Možete započeti s Tekućim webom za samo 29 USD / mjesec za 1 web mjesto.

Započnite s tekućim mrežom već danas.

Dijeljeni vs upravljani WordPress hosting: što trebate odabrati?

Sada kada znate razliku između zajedničkog i upravljanog WordPress hostinga, vrijeme je da shvatite koja je opcija najbolji izbor za vas.

Ako tek započinjete blog ili malu web stranicu, preporučujemo vam da odaberete zajednički hosting. Dijeljeni hosting je mnogo pristupačniji i najprikladniji je za male web stranice s malo prometa.

Dijeljene usluge hostinga poput Bluehosta i SiteGround pružit će vam sve što je potrebno za pokretanje i pokretanje vaše web lokacije i nećete morati potrošiti tonu novca.

S druge strane, ako imate web mjesto s velikim prometom, bilo bi bolje odabrati upravljanog davatelja usluga WordPress, kao što je WP Engine. Upravljani WordPress hosting osigurat će da je vaša web stranica optimizirana za brzinu, performanse i sigurnost.

Osim toga, budući da usluge upravljanja WordPress hostingom upravljaju održavanjem web stranice za vas, možete se usredotočiti na druga područja vašeg poslovanja.

Nadamo se da ste uživali u ovom članku o zajedničkom i upravljanom WordPress hostingu. Ako vam se ovaj post svidio, pogledajte naš vodič o tome kako ugostiti web mjesto (korak po korak).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map