Kako pokrenuti Vlog u 2020. godini (i biti YouTube SUPERSTAR)

kako-to-start-a-vlog


Znate li što zajedničko pop zvijezdi Justin Bieber, glumac-cum glazbenik Donald Glover i glumac Dylan O’Brien?

Upozorenje spojlera!

Oni su bili YouTubers / vlogger prije nego što su postali glavne zvijezde.

Svi su imali uspješan YouTube kanal s nekoliko milijuna pretplatnika, a kasnije su se ti vlogori pretvorili u medijska carstva.

Želite pokrenuti vlog, ali ne znate kako započeti?

Onda ste na pravom mjestu …

Očito, pokrenuti uspješan vlog nije lako. Ali uz naporan rad i upornost, potpuno je moguće izgraditi uspješan vlog i zaradite za život od samo 6 mjeseci. U ovom ćemo vam članku pokazati korak kako izraditi vlog na YouTubeu, korak po korak.

Ovaj je članak podijeljen u nekoliko različitih odjeljaka.

Contents

1. Što je Vlog?

dude savršen start primjer Vlog

Vlog ili video bloganje je način dijeljenja sadržaja s korisnicima u obliku videozapisa. Vlogeri obično stvaraju i objavljuju svoje videozapise na YouTubeu. Međutim, postoje i neki vlogeri koji objavljuju sadržaj samo na drugim kanalima, poput Facebooka.

Prednost YouTube vlogginga je što je relativno lakše unovčavati svoje videozapise na YouTubeu. Za razliku od drugih kanala, YouTube dijeli fiksni postotak prihoda od oglasa s vloggerima.

2. Kako odabrati temu za svoj Vlog

vlogging teme

Kao vlogger možete se prijaviti o bilo čemu. Možda će biti teško smisliti temu kada tek počinjete. Za inspiraciju možete provjeriti što drugi vloggeri pokrivaju na njihovim vlogovima.

Pronaći ćete nekoliko tema koje vas mogu potaknuti da započnete. Ali zapamtite da je izazovno više puta stvoriti svježe sadržaje na istu temu. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći pronaći najbolju temu za svoj vlog.

 • Umjesto da nasumično odaberete temu, važno je da odaberete temu koja vam se sviđa i koja vas uzbuđuje. To će vas dugoročno nastaviti.
 • Ispitajte što potencijalni gledatelji žele vidjeti. Najbolji način da to učinite je da prvo utvrdite svoju ciljnu publiku, a zatim otkrijete šta oni traže.
 • Smislite smjer u kojem želite da ide vaš kanal. Želite li da bude edukativnog, zabavnog ili promotivnog? Tako ćete dobiti bolju predodžbu o tome koju vrstu sadržaja želite stvoriti.
 • Budite sami i budite stvarni. Gledatelji žele gledati vaš sadržaj, pa ne treba biti površan ili imitirati druge samo zato što su uspješni.

3. Da li je prekasno za pokretanje Vlog-a?

Ovo je uobičajeno pitanje koje postavljaju mnogi ambicirani vlogeri. S toliko mnogo profesionalnih vloggera koji svakodnevno stvaraju zadivljujući sadržaj, briga se čini originalnom. Dobra vijest je da još uvijek ima mjesta za novi sadržaj i YouTube kanal.

YouTube danas ima više od 2 milijarde korisnika. Unatoč jakoj konkurenciji, gledatelji neprestano traže jedinstveni i privlačni sadržaj.

4. Stvari koje su vam potrebne za pokretanje Vlog-a

vlogging oprema

Krenimo sada da provjerimo popis stvari koje su vam potrebne za pokretanje bloga.

 1. Vaš vlastiti YouTube kanal (može se stvoriti besplatno)
 2. Kamera dobre kvalitete
 3. Mikrofon
 4. Softver za uređivanje (neki dobri dostupni su besplatno)

1. korak: Stvaranje YouTube kanala

Da biste izgradili vlog, prvo što trebate učiniti je stvoriti kanal YouTubea. Možete to učiniti besplatno, a to traje samo nekoliko minuta. Za to, prijeđite na YouTube i kliknite na Prijaviti se gumb u gornjem desnom kutu zaslona.

Prijava na Youtube

Sada dodajte svoju adresu e-pošte i zaporku za stvaranje računa. Sada ćete biti na svom YouTube računu. Kliknite opciju računa u gornjem desnom kutu zaslona. Ovdje ćete vidjeti nekoliko opcija, od kojih je jedna Stvorite kanal.

stvori kanal

Sada ćete biti usmjereni na novu stranicu. Ovdje kliknite na Započnite opcija.

kako pokrenuti vlog

U sljedećem koraku od vas će se zatražiti koje ime želite koristiti, ime računa ili prilagođeno ime. Za ovaj vodič ćemo odabrati prilagođeno ime.

Prilagođeno ime YouTube kanala

Sada možete dodati ime svom kanalu. Također morate potvrditi potvrdni okvir koji izjavljuje da stvarate račun s Googleovim postavkama. Nakon što učinite, pogodite Stvoriti dugme.

Naziv kanala na YouTubeu

I to je to. Vaš kanal je stvoren. Sada možete prenijeti sliku profila i dodati opis kanala.

Profil kanala na YouTubeu

Pomicanjem dalje po zaslonu vidjet ćete mogućnosti dodavanja društvenih veza itd. Svom kanalu. Nakon završetka kliknite na Spremite i nastavite dugme.

I to je to. Vaš je kanal sada spreman i možete početi prenositi svoje videozapise.

Demo kanal - YouTube

Sljedeći je korak snimanje i uređivanje vašeg sadržaja. Nakon što bude spremno, možete ga koristiti Prenesite video gumb za prijenos videozapisa.

Korak 2: Film i uređivanje vašeg sadržaja

Sadržaj

Prije nego što uskočite i snimite videozapis na YouTubeu, obavezno imate skriptu za početak. To ne znači nužno da vam je potreban formatirani scenarij. Dovoljno je samo opisati svoje ideje i ono što ćete govoriti To vam pomaže da svoj rad pratite kada započnete snimanje, što bi vam moglo uštedjeti vrijeme.

Možda ćete također htjeti pročitati svoj scenarij i vježbati jednom prije nego što započnete snimanje.

svjetla

Sljedeći je korak postavljanje svjetala za snimanje. Ako radite snimanje u zatvorenom prostoru, pokušajte okrenuti prema prozoru. Ne zaboravite da u pozadini nemate prozor. To će otežati uravnoteženo izlaganje. Pazite i na miješane temperature u boji. Većina žarulja ugasi svjetlost drugačije boje od sunca. To može dovesti do toga da su sjene previše plave ili će se naglasiti previše narančaste itd.

Slično tome, ako snimate vani, pokušajte izbjegavati izravnu sunčevu svjetlost. Umjesto toga, pronađite sjenovito područje.

Zvuk

Jedan od najvažnijih alata za vaše snimke je kvalitetan mikrofon. Provjerite da ne upotrebljavate svesmjerni mikrofon. Takvi mikrofoni snimaju zvukove koji dolaze iz bilo kojeg smjera. To znači da će u pozadini snimiti i mnogo nepotrebnog zvuka, što će zauzvrat oslabiti kvalitetu snimanja.

Evo nekoliko dobrih opcija mikrofona koje možete provjeriti.

 • Rode VideoMic GO lagani mikrofon na kameri: to je kompaktan i lagan mikrofon koji snima vrhunski zvuk. Ako želite jasan i jasan kvalitet zvuka za svoj vlog, ovaj mikrofon bi mogao biti odličan izbor za vas.
 • Rode SmartLav + Omnidirekcijski mikrofon Lavalier za iPhone i pametne telefone: Ovaj je sjajan za sve koji traže kompaktnu opciju. Rode SmartLav + Omnidirectional Lavalier je nosiv mikrofon koji se može priključiti na vaš telefon ili laptop i spreman je za snimanje vašeg zvuka. To je jednostavno korištenje.

Fotoaparat

Ne morate imati skupu i otmjenu kameru da biste započeli. Umjesto toga, držite se osnovne kamere s kojom ste upoznati.

Možete započeti s fotoaparatom telefona, GoProom ili DSLR fotoaparatom na početku.

Evo nekoliko dobrih opcija za vas.

 • Canon PowerShot G7 X Mark III: Canon PowerShot G7 Mark III dolazi s utičnicom za mikrofon što olakšava snimanje sjajnih video zapisa s kvalitetnim zvukom.
 • Sony A6400: Sony A6400 popularna je kamera među vloggerima. Nudi 4K HDR (HLG) za trenutnu reprodukciju, a također imate i mogućnost jednostavnog prijenosa videozapisa na svoj pametni telefon.

Snimite i Uredi

Nakon što završite, vrijeme je da uredite svoje videozapise i učinite ih prezentacijskim. Potražite dobar softver koji stvari čini jednostavnima. Evo nekoliko alata za uređivanje videozapisa koje možete isprobati.

1. Filmora9

filmora9

Filmora je jedan od najboljih alata za uređivanje videa za početnike. Možete koristiti njegove ugrađene značajke poput efekata, filtera, naslova, zvučnih efekata, glazbe itd. Kako bi videozapise postali zanimljiviji.

2. KineMaster

KineMaster, urednik videa

Uz KineMaster, uređivanje video zapisa je jednostavno i brzo. Omogućuje vam uređivanje više slojeva, dodavanje rukopisnih i tekstualnih napomena, dodavanje audio zapisa i još mnogo toga.

Prije nego što se usredotočite na rast i povećanje prikaza, morat ćete snimiti i objaviti nekoliko videozapisa na svom kanalu.

Korak 3: Optimizacija vašeg Vlog za rast

Sada kada ste snimili, uredili i objavili nekoliko videozapisa, sljedeći korak je usredotočiti se na širenje dosega i jačanje pogleda. Kao i tradicionalna optimizacija za tražilice, postoji nekoliko najboljih YouTube praksi koje morate slijediti.

Evo nekoliko savjeta kako biste postigli više klikova na svoje videozapise s YouTubea.

 1. Koristite relevantne oznake.
 2. Napišite snažan opis svog videozapisa. To možete učiniti tako da napišete o čemu se radi u videozapisu. Ovo pomaže YouTubeovim alatima za indeksiranje da bolje razumiju vaš sadržaj.
 3. Koristite ključne riječi na početku naslova.
 4. Dizajnirajte atraktivne sličice.
 5. Napišite zanimljive naslove.

Ovdje možete analizirati i svoje naslove.

Provjeri najbolje SEO prakse za optimizaciju vašeg dnevnika, za više detalja.

Korak 4: Integrirajte svoj Vlog u web mjesto

Bez sumnje, ako zamrzavanje nije samo hobi za vas, u vašem je najboljem interesu da napravite web stranicu, integrirate svoje videozapise u nju i promovirate svoju web lokaciju iz videozapisa.

Ako se pitate, evo nekoliko razloga zašto morate integrirati svoj vlog u web mjesto.

1. Potpuna kontrola nad vašim sadržajem i publikom:

Prema YouTubeovim pravilima, YouTube može ukloniti videozapis ili cijeli kanal bez pristanka izdavača.

Čak i u najgorem scenariju obustave ili ukidanja vašeg kanala, ipak možete privući svoju publiku ako pokrenete web stranicu i promovirate je iz svog dnevnika od 1. dana.

2. Maksimizirajte svoje napore unovčavanja

prodati robu vlog

Mnogo vloggera zarađuje pasivni prihod od punog radnog vremena prodajom robe na svojim web stranicama. Na taj način mogu zadržati 100% prihoda koji zarađuju od prodaje robe, za razliku od prodaje na tržištu treće strane.

3. Izgradite portfelj

studija slučaja vlogger

YouTuberi poput Dude Perfect čak objavljuju studije slučaja na svojim web stranicama sponzora, otkrivajući kako sponzoriranje njihovih YouTube kanala pomaže u razvoju branda sponzora..

Uz sve tehnologije koje su danas dostupne, izgradnja web stranice uopće nije gnjavaža. Sve što trebate učiniti je prijaviti se za web hosting tvrtku, poput Bluehosta.

S Bluehostom dobivate sve što je potrebno za pokretanje i pokretanje vaše web stranice, uključujući besplatno ime domene, besplatni SSL certifikat, instalacijski program WordPress s jednim klikom i još mnogo toga.

Za više detalja pogledajte kako izraditi web stranicu ispočetka za manje od 5 minuta.

Pročitajte i našu cjelovitu recenziju Bluehosta.

Nakon što je vaša web lokacija spremna, možete započeti umetanje videozapisa na web mjesto pomoću Feeds za YouTube dodatak Smash Ballon. Pomoću ovog dodatka umetanje YouTube videozapisa na vašu web stranicu pravi je poteškoća.

Ugrađivanje YouTube videozapisa na vašu web lokaciju pomoću Smash Balona

Da biste ugradili svoj videozapis na svoju web lokaciju, prvo morate instalirati i aktivirati Izvori za Smash Balloon za YouTube dodatak na vašoj web stranici.

Nakon završetka idite na nadzornu ploču i kliknite na Feedovi za YouTube. Ovdje ćete vidjeti nekoliko kartica. Ići Konfigurirati. Ovdje možete povezati svoj YouTube kanal sa svojom WordPress stranicom. To možete učiniti klikom na Prijavite se na YouTube i povežite račun dugme. Ali prije toga, ne zaboravite dodati svoj API ključ. Evo kako nabavite svoj API.

razbiti balon

Ovo će vas odvesti na zaslon na kojem se možete prijaviti na svoj YouTube kanal.

Prijavite se na youtube

Možete odabrati svoj račun na YouTubeu i dopustiti Smash Balloonu pristup vašem kanalu. I to je to.

Vaš račun bit će automatski spojen na vašu WordPress stranicu. Na Konfigurirati možete vidjeti druge opcije pomoću kojih možete dodati svoje Vrsta feeda, dodajte određeno vrijeme u kojem će dodatak provjeravati postoje li novi postovi itd.

Možete raditi na ovim postavkama prema vašim zahtjevima. Nakon toga, pritisnite Uštedjeti dugme. Neposredno ispod toga imat ćete opciju koja se zove Prikažite svoj feed. Ispod ovoga imat ćete kratki kod.

Jednostavno morate kopirati ovaj kratki kôd i dodati ga u post ili stranicu na kojoj želite prikazati svoje YouTube videozapise.

Kratki kôd feeda na YouTubeu

Sada idite na sljedeću karticu koja je Prilagodba kartica. Ovdje možete raditi na visini i širini feeda, dodavanju boje pozadine itd. Možete odabrati i broj stupaca koje želite prikazati.

Prilagodbe za YouTube

Također možete odabrati koje ćete podatke sakriti ili prikazati, dodavati i prilagođavati gumbe i još mnogo toga. Izvršite promjene prema vašem zahtjevu i pritisnite Uštedjeti dugme.

Sljedeće dolazi Prikaz kartica. Ovdje ćete imati kratki kôd koji možete koristiti za prikaz svog YouTube kanala.

Jednostavno kopirajte ovo i zalijepite ga u post ili stranicu na kojoj želite prikazati videozapise svog kanala i spremite promjene. Vaši YouTube videozapisi počet će se prikazivati ​​odmah.

Rezultat Smash Balona

Znaci to je to. Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da započnete izgradnju vlog-a.

Ako vam se ovaj članak svidio, možda biste željeli saznati i najbolje dodatke za WordPress YouTube video galeriju kako biste poboljšali svoje stavove.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map