Kako započeti posao s web hostingom u 2020. godini (korak po korak)


Jeste li web programer koji želite proširiti svoje poslovanje nudeći usluge hostinga svojim klijentima?

Nuditi usluge web hostinga klijentima je win-win situacija i za vas i za vašeg klijenta.

Kao programer, možete ostvariti ponavljajući prihod prodajući web hosting prostor svojim klijentima. Vaši klijenti ne moraju sami postavljati račun za web hosting. Ovo je posebno korisno za klijente koji ne primaju tehnološke zahtjeve.

Najbolje je to da za prodaju web hosting prostora svojim klijentima ne morate pokrenuti milijun dolara poput Bluehosta ili Hostgatora.

Umjesto toga, možete se prijaviti za uslugu hostinga preprodavača, što je obično VPS ili namjenski poslužitelj i početi iznajmljivati ​​prostor za hosting svojim klijentima..

U ovom ćemo vam članku pokazati kako započeti vlastiti web hosting posao s hosting prodavačima. Usporedit ćemo i neke od najboljih web hosting tvrtki koje nude reselerske usluge i pomoći vam da odlučite koji je najbolji za vaše potrebe.

No, prije nego što započnemo, pogledajmo što je točno hosting hostinga.

Što je Reseller Hosting?

Trgovina hostinga omogućuje vam da svojim klijentima prodajete hosting usluge sa bijelim oznakama. To je najbolja opcija za one koji žele ući u posao s hostingom bez ulaganja u skupe resurse za upravljanje poslužiteljima i hosting infrastrukturom..

Pomoću hostinga prodavača možete svojim klijentima predati prostor za hosting. Prodavači kupuju uslugu hostinga, obično VPS (Virtual Private Server) od pružatelja usluga hostinga za veleprodajnu cijenu i zakup drugim putem konfiguriranja i podjele prostora za hosting prema potrebama klijenta.

Što trebate uzeti u obzir prije nego što započnete sa hostingom

Kada pokrenete hosting uslugu, morate uzeti u obzir nekoliko stvari.

 1. Nisu svi servisi za hosting dobavljače stvoreni jednakim. Obavezno odaberite pravog davatelja hosting hostinga koji najbolje odgovara vašim potrebama
 2. Odaberite pružatelja usluga koji dopušta planove preprodavača bijelih oznaka, što znači da vaši kupci nikada ne bi shvatili da su na usluzi hostinga preprodavača.
 3. Pobrinite se da web hosting tvrtka nudi stalnu tehničku podršku za svoje klijente. To je izuzetno važno ako ne želite imati vlastiti tim za podršku i korisničku službu.
 4. Odlučite koliko želite naplatiti za svoje planove.

Pogledajmo nekoliko pružatelja hostinga distributera i da vidimo koji je najbolji za vaše potrebe.

1. HostGator

HostGator Reseller Hosting

HostGator moćan je pružatelj usluga web hostinga koji nudi sjajne planove hostinga za preprodavače. Cijene su razvrstane u 3 različita plana.

 • aluminijum
 • Bakar
 • Srebro

Ovisno o cijenama, nude do 140 GB prostora na disku, neograničena imena domena, besplatni SSL i propusnost do 1400 GB. Također nudi 99% produženog jamstva, privatni poslužitelj imena na temelju vaših domena, besplatni WHMCS softver za upravljanje klijentima / naplatu sa svakim planom, WHM upravljačku ploču, cPanel, premium podršku i puno više.

2. Siteground

hosting site prodavača web mjesta

SiteGround nudi GoGeek plan koji im je jedini plan za hosting distributera. Nudi web prostor od 30 GB, nesmereni promet, neograničen broj web mjesta i podršku 24/7 prodavača.

Za razliku od HostGator-a, SiteGround vam naplaćuje na temelju broja hosting kredita koji želite kupiti, a ne hosting resursa dodijeljenih vašem računu. Što više zbirnih narudžbi napravite, postaje jeftiniji plan hostinga preprodavača.

Možete početi tako da kupite samo 5 prodajnih kredita za 49 USD / kredit godišnje. Ako kupite 11+ kredita, tada morate plaćati samo 42 USD / kredit godišnje.

Budući da krediti preprodavača nikad ne istječu, možete ih koristiti bilo kada za pokretanje ili obnovu računa.

3. InMotion hosting

Hosting prodavača InMotion

Usluga hostinga distributera od strane InMotion Hosting dolazi s nekoliko planova. Ovisno o vašem planu, možete imati do 8 GB Ram, 5 cPanel računa, do 6TB propusnosti i do 5 različitih IP adresa. Osim toga, možete imati i besplatne SSD pogone, softver za naplatu, cPanel & Zaštita od WHM, DDoS i malware i još mnogo toga.

Ako svoj plan nadogradite na VPS plan prodavača, možete uživati ​​u nevjerojatnijim značajkama i podići svoju izvedbu na novu razinu.

4. A2 hosting

A2 hosting hosting reseller

A2 Hosting je još jedan popularni dobavljač usluga hosting hostinga koji nudi 4 različita cjenovna plana. Svidjet će vam se zadivljujuća brzina i prijateljska podrška. Nudi do 200 GB prostora za pohranu, besplatne SSL i SSD, WHM upravljačku ploču, besplatni WHMCS i puno više.

Za više detalja o davateljima hosting hostinga možete pogledati naš cjeloviti vodič o najboljim dobavljačima hosting hosting usluga.

Koji je najbolji hosting prodavač tvrtke

Vjerujemo da je HostGator iz nekoliko razloga najbolji hosting hosting usluga.

 • Nudi povoljne planove hostinga prodavača, tako da je lako ostvariti profit iz svog hosting hostinga.
 • Možete kontrolirati raspodjelu resursa na temelju potreba vašeg klijenta.
 • Nudi besplatni WHM i softver za naplatu i puno više.

Pokretanje reseta web hostinga (korak po korak)

Slijedite dolje navedene korake za postavljanje hostinga za preprodavače.

U ovom tutorialu koristimo HostGator plan hosting plana.

1. korak: nabavite sebi web mjesto za vaše web hosting poslovanje

Ako još nemate web lokaciju, trebat ćete je nabaviti za svoju web hosting tvrtku. Možete otići u HostGator i prijaviti se za web hosting račun.

Detaljan detaljni vodič potražite kako započeti web stranicu ispočetka.

Korak 2: Odaberite plan hostinga prodavača na HostGatoru

Ako već imate web mjesto, sljedeći korak je odabir hosting hosting plana od HostGator.

Idite na HostGator i odaberite plan hostinga distributera. Kad počnete, možete se prijaviti za njihov osnovni plan koji se zove Aluminij. Kako rastete posao uvijek se možete nadograditi na bolji plan.

Nakon što odaberete plan hostinga distributera iz Hostgatora, od vas će se tražiti da unesete naziv domene. Ako već imate domenu, možete je koristiti u suprotnom samo odaberite naziv domene tako da upišete u polje za pretraživanje. Možete također odabrati proširenja pored polja domene. Pomoću našeg generatora imena domena možete pronaći domenu koja odgovara vašoj tvrtki.

Korak 3: Promijenite DNS

Ako ste registrirali ime svoje domene u Hostgatoru prilikom prijave za hosting distributera, ovaj korak možete preskočiti.

Za one koji su registrirali ime domene kod drugog registra domena, sljedeći korak bit će promijenite svoj DNS.

Taj će postupak trajati od 24 do 48 sati prije nego što se vaša web lokacija počne prebacivati ​​na Hostgator poslužitelj.

4. korak: Stvaranje web hosting paketa

Zatim možete kreirati pakete, poznate i kao planovi cijena. Preporučena praksa je stvoriti najmanje 3 različita paketa za cijene. Svakako dodijelite određene resurse, poput kvote diska, mjesečne propusnosti, maks. Računa e-pošte itd. Za svaki paket.

Svoj paket možete stvoriti prijavom u svoj Hostgator WHM (Web Host Manager). Nakon što učinite, spremni ste za stvaranje novog računa. To možete učiniti u okviru Funkcija računa u vašem WHM Hostgatoru. Ovdje popunite pojedinosti i možete krenuti.

5. korak: Učitajte web mjesto

Upotrijebite FTP klijent ili cPanel za učitavanje web lokacije vašeg klijenta na vaš hosting račun prodavača.

Imajte na umu da možda želite prilagoditi sučelje web hostinga prije nego što klijentima predate vjerodajnice računa. Logo HostGator možete zamijeniti svojim logotipom i izvršiti potrebne izmjene na bijeloj oznaci vaše web hosting tvrtke.

To je to! Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da s lakoćom stvorite web hosting tvrtku. Ako vam se svidio ovaj članak, pročitajte našu recenziju o Hostgatoru.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map