WordPress alternative – 18 popularnih WordPress natjecatelja

Popularni konkurenti u WordPressu


Tražite li alternativu WordPressu? Na tržištu postoji mnogo rješenja za izgradnju web stranica. Iako je WordPress najpopularnije rješenje i ono je najjednostavnije za upotrebu, razumijemo potrebu da provjerimo svaku opciju prije donošenja konačne odluke.

U ovom ćemo vam članku predstaviti najpopularnije WordPress konkurente koje možete koristiti kao alternativu WordPressu.

Zašto biste trebali provjeriti natjecatelje / alternative WordPress-a

Mnoge vrhunske marke aktivno koriste WordPress za svoje web stranice. Ima tržišni udio od 32%, što znači da je svaka treća web stranica u svijetu izgrađena na WordPressu.

Pod WordPressom mislimo na WordPress.org, što je rješenje za samostalno uvođenje. Provjerite naš članak o razlici između WordPress.com i WordPress.org za više detalja.

Počnite brzo s ovim najboljim WordPress hosting tvrtkama.

Pa zašto biste trebali tražiti alternativu? Pa, na tržištu postoji još puno drugih rješenja koja možete koristiti za izradu web stranice ili bloga. Te platforme nisu toliko popularne kao WordPress, ali svaka od njih ima svoje jedinstvene značajke i funkcionalnosti koje mogu odgovarati vašim specifičnim potrebama.

Povezano: Pregled WordPress-a: MORA pročitati prije pokretanja web mjesta.

Ako ste web mjesto pokrenuli s WordPressom i nikad niste koristili nijedno drugo rješenje, također biste trebali provjeriti ta rješenja da biste vidjeli kako se razlikuju od WordPressa. Ne predlažemo vam migraciju web stranica, ali uvijek je dobro imati dodatno znanje na raspolaganju. Ili će ovaj članak potvrditi vašu odluku o korištenju WordPress-a ili ćete pronaći nešto prikladnije: u bilo kojem slučaju pobijedite!

Pogledajmo popularne natjecatelje u WordPressu.

1. Weebly: povucite & Ispusti alternativu WordPress

Weebly

Weebly je platforma s hostom. Ima jednostavan alat za izradu i povlačenje za početnike koji brzo postavlja web mjesto. Weebly ima interaktivne teme, prilagođene fontove, pozadine paralakse, uređivač slika i još mnogo toga.

Također možete koristiti Weebly za izradu internetske trgovine. Ima graditelja e-trgovine koji se lako može koristiti za pokretanje vaše trgovine. Osnovni plan Weeblea slobodan je za početak, ali morat ćete nadograditi na njihove premium planove za više značajki.

Ako već upotrebljavate Weebly i tražite dodatne značajke, pogledajte ovaj članak o tome kako svoju web lokaciju s Weeblya prebaciti na WordPress.

2. Shopify: Najbolja WooCommerce alternativa

Shopify

Kao što ime sugerira, Shopify je rješenje za e-trgovinu. To je usporedivo s WooCommerceom, najpopularnijom platformom koja se temelji na WordPressu, a koja se koristi za izradu internetske trgovine. Shopify je jednostavno i lako rješenje za pokretanje vašeg poslovanja na internetu.

Radi prihvaćanja mrežnih plaćanja funkcionira sa svim popularnim rješenjima za plaćanje. Svoje proizvode možete lako dodavati i lako ih prodavati putem Interneta. Dolazi s ugrađenim temama, plaćenim ekstenzijama, integracijama i aplikacijama.

Preporučujemo vam da pročitate ovaj članak o Shopify vs WooCommerce da biste dobili stručni uvid u najbolje rješenje e-trgovine na tržištu..

Isto tako, možda ćete htjeti pogledati naš potpuni popis Shopify alternative i natjecatelja.

Pročitajte našu cjelovitu Shopify recenziju.

3. Srednja: Jednostavna upotreba WordPress alternative

Srednji

Medij je dobro poznat među piscima priča i blogerima. Također može funkcionirati kao sekundarna platforma za one blogere koji vode vlastite blogove na drugim platformama ili pišu za više blogova. Glavni fokus Medijuma jeste stvaranje zajednice pisaca i dijeljenje njihovih nevjerojatnih sadržaja s čitateljima.

To je moderna i brza izdavačka platforma. Nema predložaka ili proširenja, što znači da ćete biti primorani koristiti dani dizajn kakav jest. No Medium je potpuno optimiziran i izvrsno funkcionira na bilo kojoj veličini zaslona. Oni nude umetnute bilješke i odgovore umjesto komentara.

Medium je potpuno ugošteno rješenje što znači da se ne trebate brinuti o web hostingu i propusnosti. Za izdavače ponudite prilagođena imena domena kako bi korisnici odabrali svoju domenu za svoj blog.

Ako već upotrebljavate Medium i želite se prebaciti na bolju platformu, potražite naš vodič o prelasku s Medium u WordPress.

4. Blogger: # 1 WordPress.com alternativa od Googlea

Blogovi

Ime vam govori sve što možete očekivati ​​od ove platforme. Mnogi blogeri širom svijeta započeli su svoju karijeru pisanja s Bloggerom. To je besplatno rješenje koje pokreće Google.

Provjerite naš članak o Blogger vs WordPressu da biste saznali primarne razlike između 2 najpopularnije platforme za bloganje.

Međutim, ako već upotrebljavate Blogger i dosadili su im urednik, onda svoj blog možete lako premjestiti s Bloggera na WordPress.

5. Google Sites: Google Builder besplatnih web lokacija

Google web lokacije

Google Sites proizvod je Googlea. To je jednostavno rješenje s manje mogućnosti. Nije izravan konkurent WordPressu ili drugim sustavima za upravljanje sadržajem, ali može se smatrati alternativom Weeblyu, Squarespaceu, Wixu itd..

Omogućuje vam upotrebu korisničkog imena domene za vaše web mjesto. Uz to nema potrebe dodavati nikakvo hosting rješenje. Google web stranice odlične su za male web stranice i blogove.

6. Tipkovnica: Vintage WordPress natjecatelj

TypePad

Typepad je premium platforma za pisanje blogova i izdavanja. Može se koristiti za stvaranje vašeg osobnog ili profesionalnog bloga uz pomoć člana korisničke podrške iz Typepad-a. To je optimizirano rješenje i može se upotrebljavati za zarađivanje na mreži.

Typepad dizajnira vrhunske kvalitete za web stranice. Lako je pokrenuti svoj blog ili web stranicu i dijeliti svoj sadržaj na mreži.

7. Ghost: Budućnost bloganja

Duh

Ghost je jednostavna platforma za pisanje blogova koja je prvenstveno usmjerena na pomoć blogerima nudeći im jednostavno rješenje. Kao i mnoge druge web stranice za bloganje, Ghost ne nudi veliki popis značajki. Temelji se na NodeJS, i oni dosljedno pokušavaju poboljšati svoj uređivač za pisce koristeći svoju platformu.

8. Tumblr: Tumblr: Najbolje društveno bloganje

tumblr

Tumblr je izvrsna platforma za društveno motivirane blogere. Nudi teme i predloške za prilagodbu. Budući da je domaćin rješenje, omogućuje vam da se usredotočite na pisanje i dizajn vašeg bloga. Tumblr dopušta prilagođena imena domena i pomoću njih se može kreirati stranice. Kombinacija društvenih medija i bloganja čini ga jedinstvenim u usporedbi s drugim rješenjima.

9. Joomla

Joomla

Joomla je jedan od najstarijih i najpopularnijih graditelja web stranica na tržištu. To je softver otvorenog koda i funkcionira putem podrške svoje zajednice. Mnogi programeri i napredni web korisnici preferiraju Joomla za izradu web stranica. Može se koristiti za izradu bilo koje web stranice i korisnicima nudi naprednu upravnu ploču.

Joomla možete u potpunosti prilagoditi pomoću njihovih premium proširenja i web tema. Ovaj CMS softver ima više značajki od bilo kojeg drugog sustava upravljanja sadržajem. Joomla je dostupna na mnogim web hosting pločama s mogućnošću instalacije jednim klikom.

10. Drupal

Drupal

Drupal je jedno od najpopularnijih rješenja za upravljanje sadržajem i izgradnjom web stranica. Drupal ima tržišni udio od 2,1% svih web stranica na svijetu. Ima snažne temelje, a za njihovo web mjesto koriste ih mnoge državne i privatne agencije.

Baš kao i WordPress, trebat će vam naziv domene i web hosting za pokretanje Drupala. Iako to nije tako lako kao WordPress za početnike. Upravljačka ploča teško je upravljati i ima strmu krivulju učenja. Trebat će vam trening i pomoć da naučite Drupal što ga čini neprivlačnim za većinu startupa.

11. Jekyll

Jekyll

Jekyll je graditelj web mjesta koji se temelji na Ruby i NodeJS. Budući da je tehnologija drugačija i prilagođena naprednijim korisnicima, morat ćete je proučiti prije nego što stvorite stranice i dodate sadržaj. Nema bazu podataka, a web stranice su izgrađene na statičkom HTML-u.

Ako poznajete moderne jezike programiranja i softverske sustave poput Markdown-a, Gita, Ruby-a itd., Onda je ova platforma za vas. Ima besplatan hosting koji nudi GitHub Pages. Jekyll je rješenje izbora za napredne programere i programere.

12. CMS Jednostavno

CMS Jednostavno

CMS Made Simple ispunjava svoje ime. Ovaj je sustav za upravljanje sadržajem potpuno otvoreni izvor (koristi PHP i MySQL) i sličan je drugim popularnim platformama za bloganje, kao što je WordPress.

Nudi sve alate za prilagođavanje, teme, proširenja i dokumentaciju za pokretanje bloga koji vam je potreban. Smjernice na web stranici za bloganje početnicima čine još jednostavnijim da brzo pokrenu svoj blog.

13. SquareSpace

Squarespace

Squarespace je platforma s hostom. Popularno je među rješenjima za izgradnju web lokacija poput WordPressa, Joomla i drugih. Squarespace je vrhunsko rješenje i isporučuje se s ugrađenim web predlošcima za prilagodbu vašeg bloga.

Provjerite naš članak o Squarespace vs WordPressu za dubinsku usporedbu dviju platformi. Ako koristite Squarespace i želite isprobati nešto novo, slijedite naš vodič za lako prebacivanje s Squarespace u WordPress. Kladimo se da će vrijediti tog poteza!

Ne propustite provjeriti ove najbolje mogućnosti u Squarespaceu.

14. Textpattern

Textpattern

Textpattern je jednostavno rješenje za bloganje. Nije toliko popularan kao WordPress ili Joomla, ali upotreba je slična bilo kojoj drugoj platformi za izgradnju web mjesta. Textpattern je za početnike jednostavan za korištenje i upravljanje njime.

Uz ostale standardne značajke, ima rješenje za komentare spremno za upotrebu i prikazuje statistiku unutar nadzorne ploče. Za prikaz vašeg teksta koristi HTML stranice.

15. Ekspresijski motor

Izrazni motor

Expression Engine premium je graditelj web stranica. Ova platforma radi s kombinacijom PHP-a i MySQL-a. Ima besplatan plan za pokretanje vaše stranice, ali svi dodaci i proširenja su plaćeni. Trebate uložiti vrijeme i novac da biste napravili odgovarajuću web stranicu s Expression Engineom. Također ima licencu za pokretanje web stranice ili bloga.

16. Statamički

Statamic

Statamic je moćan graditelj web stranica s naprednim tehnologijama koje rade u pozadini. Obično ga odabiru tehnički korisnici koji poznaju procese i žele istražiti sve mogućnosti CMS softvera. Statamic stvara stranice za korisnike uz pomoć PHP-a, Markdown-a i YAML-a zbog čega se razlikuje od ostalih rješenja.

17. Webs.com

mreže

Webs.com je freemium rješenje za stvaranje web stranica. Dolazi s softverom za izgradnju i povlačenje web stranica, integracijom društvenih mreža, prilagodljivim dizajnom i prilagođenim nazivom domene. Webs.com je rješenje s hostom i možete provjeriti njihove premium planove za dodatne značajke.

Dolazi s interaktivnim temama i predlošcima kako biste prilagodili izgled vaše web stranice. Uz premium rješenje, dobit ćete podršku njihovih programera i dizajnera pri stvaranju potrebne stranice.

18. Wix

Wix

Wix je jednostavan graditelj web stranica i rješenje s hostom. Koriste je mnogi početnici koji žele brzo pokrenuti svoju web stranicu. Možete ih upotrijebiti za dodavanje značajki, slika i sadržaja na svoje web mjesto pomoću alata za izradu i ispuštanje.

Uz tradicionalnu web stranicu, možete stvoriti i blog ili internetsku trgovinu putem Wixa. Za internetsku trgovinu morat ćete kupiti njihovu premium verziju. Premium planovi omogućuju vam da integrirate rješenja za plaćanje putem interneta poput PayPal-a, autize.net, itd.

Pročitajte naš članak o Wixu i WordPressu da biste pročitali cjelovitu usporedbu. Nadalje, možete pogledati ovaj Wix pregled kako biste saznali više o značajkama i funkcionalnostima ove platforme.

Ako ste Wix korisnik i niste zadovoljni s ograničenjima, preporučujemo vam da pređete s Wix-a na WordPress. Dodatne mogućnosti potražite u članku o Wixovim alternativama i konkurentima.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da saznate više o WordPress-ovim konkurentima. Ako vam se ovaj članak svidio, preporučujemo vam da pogledate i ovaj vodič o 100+ zanimljivih statistika i činjenica o WordPressu i nekim glavnim razlozima zašto biste trebali koristiti WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map