10 Broker Nama Domain Terbaik 2020 (Berbanding)


Tertanya-tanya bagaimana membeli dan menjual nama domain dengan harga yang berpatutan?

Terdapat dua cara popular untuk membeli atau menjual nama domain anda.

 1. Laman lelong: Laman lelong adalah tempat yang bagus untuk mencari nama domain yang disenaraikan oleh pemilik untuk dijual. Pembeli boleh membuat tawaran untuk domain yang mereka sukai dan menunggu tawaran berakhir. Seperti semua laman web lelong, penjualannya menjadi penawar tertinggi. Anda boleh menggunakan platform ini untuk membeli domain atau menyenaraikan domain anda untuk dijual.
 2. Firma pembrokeran sebenar: Broker nama domain adalah ejen yang menghubungi penjual nama domain dan merundingkan harga yang berpatutan bagi pihak anda. Sekiranya dan apabila mereka berjaya mencapai kesepakatan, broker akan menerima komisen dari penjualan tersebut.

Kedua-dua pilihan ini sama baiknya dengan urusan jual beli nama domain. Sekiranya anda seorang peniaga yang berpengalaman, maka laman lelong boleh menjadi pilihan yang lebih baik untuk anda.

Namun, jika anda baru membeli dan menjual nama domain, anda mungkin lebih suka firma pembrokeran kerana beberapa sebab. Tetapi lebih banyak lagi dalam beberapa saat.

Dalam siaran ini, kami akan memberitahu anda tentang beberapa laman lelong paling popular di pasaran dan bagaimana firma pembrokeran sebenar dapat membantu anda mendapatkan domain yang anda mahukan untuk syarikat anda.

Pertama, mari kita bincangkan mengapa firma broker mungkin menjadi pertaruhan terbaik anda jika anda baru bermula.

Memilih Firma Broker Nama Domain

Menggunakan broker untuk membeli atau menjual nama domain boleh mempunyai banyak faedah. Sama ada anda pembeli atau penjual, ini adalah situasi win-win bagi semua orang. Berikut adalah beberapa kelebihan menggunakan broker.

 • Anda tidak perlu risau tentang rundingan. Mereka akan menguruskan semuanya dengan kemahiran berunding pakar mereka.
 • Sekiranya anda seorang penjual, broker lebih cenderung mengenali bakal pembeli dan mempunyai pemahaman yang jelas tentang apa yang anda harapkan.
 • Sebilangan besar broker domain yang mempunyai reputasi baik akan mempunyai hubungan baik dengan beberapa pemilik domain yang berkualiti. Oleh itu, sebagai pembeli, anda boleh mendapatkan akses segera ke senarai mel yang kuat tanpa sebarang panggilan sejuk.
 • Mereka dapat membantu anda melindungi nama anda sebagai pelanggan.
 • Mereka akan mengurus pemindahan domain dan dokumen untuk anda.

Dan ini adalah beberapa kelebihan. Intinya adalah bahawa mereka akan melakukan semua usaha yang berat untuk anda sehingga anda dapat menumpukan pada aspek teras perniagaan anda.

Sekarang mari kita lihat beberapa laman web lelong dan firma pembrokeran nama domain yang boleh anda pilih.

Tapak Pembrokeran Nama Domain

1. Domain.com

Domain.com

Domain.com adalah platform yang bagus untuk sesiapa sahaja yang berurusan dengan nama domain. Di sini anda dapat dengan mudah mencari domain anda, mencari peluasan domain baru, melindungi domain anda, dan banyak lagi.

Ia juga menawarkan secara percuma Mari Encrypt SSL, yang melindungi domain anda dengan menguncinya dari pemindahan yang tidak dibenarkan. Bahkan akan menghantar alamat e-mel di bawah domain anda secara automatik ke alamat e-mel lain yang sah sekiranya diperlukan.

2. Pembrokeran GoDaddy

Pembrokeran Godaddy

GoDaddy Brokerage adalah pilihan yang bagus untuk mendapatkan domain kegemaran anda jika sudah disenaraikan di bawah nama orang lain.

Perkhidmatan broker domain di GoDaddy akan melakukan semua yang termampu untuk menghubungi pendaftar nama domain semasa dan cuba merundingkan pembeliannya. Ejen mendapat maksimum 30 hari untuk menyelesaikan perjanjian untuk anda.

3. Pasaran Uniregistry

Uniregistry, broker domain

Uniregistry Market adalah pendaftar domain runcit dan penyedia perkhidmatan untuk profesional di mana anda boleh membeli, menjual, dan meletak nama domain anda. Tidak ada bayaran tambahan untuk anda mengikuti program ini. Anda boleh mendaftar dan mula menjual dengan serta-merta.

Ia juga menyokong pelbagai pilihan pembayaran seperti PayPal, Wire, dan lain-lain. Membeli nama domain dengan Uniregistry sangat mudah. Anda juga boleh merundingkan perjanjian dengan pemilik semasa mana-mana domain yang anda mahukan. Setelah anda bersetuju dengan harganya, anda boleh terus maju dengan penjualan yang selamat, diikuti dengan pemindahan domain baru anda.

4. Namecheap

NameCheap, broker domain

Namecheap adalah broker nama domain berkualiti lain yang membolehkan anda menjual dan membeli domain untuk perniagaan anda. Namecheap menawarkan harga yang berpatutan untuk pendaftaran dan pembaharuan domain juga.

Ini juga membolehkan pelanggan yang telah membeli nama domain dari mereka menyenaraikan domain yang akan dijual dengan harga yang tetap. Untuk ini, tiada bayaran tambahan dikenakan. Sekiranya domain yang anda senaraikan dijual, anda perlu membayar 10% dari harga kepada Namecheap sebagai komisen. Ini rendah berbanding dengan apa yang dikenakan oleh broker nama domain lain dari pengguna mereka.

5. Sedo

Sedo,

Sedo adalah broker nama domain popular lain yang membolehkan anda membeli, menjual, atau meletak nama domain anda dengan banyak perkhidmatan tambahan seperti pemindahan percuma, tempat letak kenderaan percuma, dan sebagainya. Anda boleh menyenaraikan nama anda untuk dijual tanpa sebarang bayaran pendaftaran.

Namun, seperti broker domain lain, mereka juga akan mengenakan bayaran komisen bagi setiap penjualan yang anda buat. Di Sedo, komisen yang anda bayar akan bergantung pada jenis penyenaraian dan TLD yang anda perolehi. Sebaik-baiknya, ini boleh berkisar antara 10% hingga 20%.

6. DomainAgents

DomainAgents

Sama seperti namanya Ejen Domain pakar dalam membeli dan menjual nama domain. Ia menawarkan platform yang boleh dipercayai untuk penjual dan pembeli untuk menjual atau membeli nama domain dengan cara yang adil bagi kedua-dua pihak.

Dengan Ejen Doman, anda boleh membeli domain dengan dua cara yang berbeza: sama ada dengan membuat tawaran atau membeli secara langsung a Beli Sekarang nama dari pasar. Apabila bakal pembeli berminat untuk membuat pembelian, mereka dapat membeli kredit Ejen Domain dan mengenal pasti nama domain yang mereka ingin perolehi. Mereka kemudian akan menghubungi pemilik domain tersebut untuk membuat tawaran bagi pihak pembeli. Pemilik akan diberitahu mengenai tawaran itu, dan rundingan dapat dimulakan.

7. Pemegangan Domain

Pemegangan Domain memudahkan anda membeli, menjual, dan menilai nama domain. Sekiranya anda berminat untuk membeli nama domain, anda boleh menyewa pakar industri untuk mencarinya.

Sebaliknya, jika anda ingin menjual domain, anda boleh menghubungi Domain Holdings dengan mengisi borang hubungan mereka. Ia juga memaparkan senarai penjualan domain tertinggi sepanjang masa. Anda boleh melihatnya untuk mendapatkan inspirasi.

Tapak Lelong Nama Domain

1. Lelong GoDaddy

Lelong Domain, broker domain

GoDaddy Auction adalah pilihan yang popular ketika membeli dan menjual nama domain untuk perniagaan anda. Anda boleh menyertai pasar ini dengan membayar yuran pendaftaran kecil $ 4,99 per tahun. Sebaik sahaja anda menjadi ahli, anda boleh membuat tawaran dan membeli nama domain atau menyenaraikan nama domain anda untuk dijual tanpa sebarang bayaran tambahan.

Apabila anda menyenaraikan domain anda untuk dijual, anda boleh:

 • Tetapkan harga Beli Sekarang
 • Lakukan lelongan dan buat umum selama 1 minggu
 • Terima atau tolak tawaran daripada pembeli atau buat tawaran balas

Sekiranya domain anda dijual pada harga di bawah $ 5000, maka GoDaddy akan mengenakan komisen 15% hingga 20%. Tetapi jika anda dapat menjualnya dengan harga lebih tinggi dari $ 5001 – $ 25000, komisennya akan menjadi $ 1000 ditambah 15% pada jumlah lebih dari $ 5000.

Berita baiknya ialah jika anda membeli domain dari mereka, anda tidak perlu risau tentang sebarang bayaran komisen ini.

Ketahui lebih lanjut mengenai GoDaddy di sini.

2. Flippa

flippa, broker domain
Flippa adalah salah satu pasar utama untuk membeli dan menjual pelbagai sifat web seperti nama domain, laman web, dan aplikasi untuk perusahaan kecil dan besar.

Sekiranya anda membeli nama domain, anda dapat menapis carian berdasarkan harga, usia, dan peluasan domain untuk mendapatkan hasil terbaik. Nama domain disenaraikan di bawah pelbagai harga. Nama-nama ini tersedia untuk lelongan atau untuk penjualan langsung.

Sebahagian daripadanya boleh dikenakan bayaran serendah $ 1.

Anda dapat menonton domain yang anda minati, mengikuti lelang, atau memasuki lelong dengan membida nama domain. Sekiranya tawaran anda diterima, anda boleh mengikuti garis panduan pembayaran Flippa untuk membuat pembelian anda.

Menyenaraikan nama domain anda untuk dijual di Flippa adalah mudah. Anda boleh mula menjual domain anda setelah membuat akaun dengan Flippa.

3. eBay

Domain eBay, broker domain

EBay adalah salah satu laman web lelongan dalam talian yang paling terkenal di planet ini. Oleh itu, tidak mengejutkan bahawa eBay mempunyai bahagian khusus untuk senarai nama domain dari mana anda boleh membeli atau menjual domain anda. Untuk membeli nama domain, pertama-tama anda perlu mendaftar untuk mendapatkan akaun percuma. Anda tidak perlu membayar harga tambahan untuk membeli domain.

Sekiranya anda seorang penjual, anda boleh mempunyai sehingga 50 senarai tanpa bayaran dengan akaun percuma anda. Tetapi jika anda ingin menjual lebih dari 50 domain, anda harus menaik taraf ke rancangan kedai eBay. Mereka akan mengenakan bayaran sebanyak $ 27.95 sebulan untuk pelan asas, yang memerlukan pembaharuan setiap tahun. Sama ada anda mempunyai langganan kedai eBay atau tidak, untuk setiap domain yang anda jual melalui eBay, anda perlu membayar komisen 10%.

Ini adalah beberapa broker nama domain dan laman lelong yang boleh anda periksa sama ada anda berminat untuk membeli atau menjual nama domain. Sementara itu, anda mungkin juga ingin mengetahui cara mendaftarkan nama domain secara percuma.

Dan jika anda membeli domain, langkah seterusnya kemungkinan membina laman web baru anda. Untuk itu, lihat sumber berguna ini yang akan mengajar anda cara membuat laman web.

Kami harap anda dapati artikel ini bermanfaat dan jika ya, silakan membagikannya kepada rakan.

Adakah anda mempunyai petua berguna untuk membeli atau menjual nama domain yang tidak kami bahas dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah. Kami ingin mendengar pendapat anda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map