10 Pembangun Laman Web Terbaik untuk Perniagaan Kecil Berbanding (2020)

pembina laman web terbaik


Ingin membina laman web sendiri tanpa mengambil pembangun? Maka anda perlu memilih pembangun laman web terbaik di luar sana yang membolehkan anda membuat laman web yang menakjubkan dengan mudah.

Anda boleh menemui puluhan pembina laman web yang membantu anda membuat laman web sendiri dengan mudah tanpa mengira kemahiran anda. Malangnya, dengan pilihan timbul kekeliruan, jadi, dalam catatan ini, kami akan membantu anda melihat lebih dekat beberapa pembangun laman web terbaik untuk pemula. Kami juga akan membimbing anda bagaimana memilih pembangun laman web yang tepat berdasarkan keperluan unik anda.

Pembangun Laman Web vs Mengambil Pembangun

Untuk membina laman web profesional, anda mungkin berpendapat bahawa anda perlu menyewa pembangun profesional untuk melakukannya untuk anda. Tetapi sama sekali tidak perlu Dengan pembangun laman web yang tersedia hari ini, sesiapa sahaja – bahkan pemula yang lengkap – dapat dengan mudah membina laman web yang hebat dan berfungsi tanpa perlu menyentuh garis kod.

Sekiranya anda memulakan laman web anda, anda boleh melakukannya sendiri dengan bantuan pembangun laman web. Pembangun laman web sangat sesuai untuk blogger, pemula yang tidak mempunyai dana, solopreneur, penggemar, perniagaan baru, dan bukan keuntungan.

Mari kita lihat kebaikan dan keburukan pembangun laman web:

Kelebihan Pembina Laman Web

 • Berpatutan: Pada dasarnya anda boleh membuat laman web secara percuma dan menghoskannya dengan harga serendah $ 2- $ 5 sebulan.
 • Reka Bentuk Hebat: Dengan pembangun laman web, anda boleh memiliki laman web yang cantik hanya dalam beberapa minit berkat templat yang telah dirancang dan pembangun seret dan lepas.
 • Pantas: Anda boleh menghidupkan dan menjalankan laman web anda pada hari yang sama anda membuatnya.
 • Mudah untuk digunakan: Sebilangan besar pembangun laman web mesra pengguna. Anda boleh membina laman web anda dengan sedikit pengetahuan mengenai pembinaan laman web.

Kekurangan Pembina Laman Web

 • Usaha: Dengan pembina laman web, anda mesti membuat kerja sendiri.
 • Tidak Unik: Kerana anda menggunakan templat dengan pembangun laman web, orang lain mungkin mempunyai laman web yang kelihatan serupa dengan laman web anda. Walau bagaimanapun, anda boleh menyesuaikannya untuk penampilan yang unik.

Ini tidak bermaksud bahawa anda tidak boleh menyewa pereka laman web. Sekiranya anda sudah mempunyai syarikat yang berjaya menghasilkan pendapatan lebih dari $ 250,000 per tahun, berada dalam industri yang sangat kompetitif, atau perniagaan dengan nilai transaksi tinggi yang menghasilkan lebih dari $ 5000 per transaksi, pengambilan profesional akan menjadi pilihan yang lebih baik untuk anda kerana spesifik anda dan keperluan maju.

Berikut adalah beberapa kebaikan dan keburukan pengambilan pekerja pembangun:

Mengupah Kelebihan Pembangun

 • Reka Bentuk Unik: Apabila anda mengambil pembangun profesional, anda akan mendapat reka bentuk laman web yang 100% unik untuk anda dan sesuai dengan keperluan anda.
 • Menjimatkan Masa: Pembangun akan melakukan semua kerja untuk anda.

Mengupah Kekurangan Pembangun

 • Kos Permulaan Tinggi: Pembangun laman web yang berkelayakan berharga lebih dari $ 10,000.
 • Proses Lebih Lama: Laman web anda mungkin tidak siap selama berbulan-bulan apabila anda mengambil pembangun.
 • Kekurangan Kawalan: Pembangun laman web boleh merancang laman web yang tidak anda gemari.
 • Tiada Pemilikan: Beberapa pemaju atau firma reka bentuk tidak memberikan anda hak pemilikan ke laman web ini

Seperti yang anda lihat, dengan pembangun laman web, anda boleh memiliki laman web yang berpatutan dan profesional yang dapat menangani semua keperluan anda, berjalan dan berjalan dalam sehari.

Memilih Pembina Laman Web Terbaik- Apa yang Perlu Dicari?

Ada beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih pembangun laman web terbaik untuk keperluan anda. Sebahagian daripadanya adalah:

Set kemahiran:

Keterampilan anda adalah salah satu faktor penting yang perlu dipertimbangkan semasa memilih pembina laman web.

Sekiranya anda seorang pemula mutlak, anda mungkin mempertimbangkan penyelesaian yang disertakan dengan pembangun seret dan lepas yang mudah digunakan. Dengan menggunakan drag and drop, anda dapat menghidupkan dan menjalankan laman web anda dengan cepat.

Sebaliknya, jika anda dapat mengendalikan hosting, sandaran, dan keselamatan dengan selesa, maka anda mungkin ingin memilih pembangun laman web yang kuat, lebih baik penyelesaian yang dihoskan sendiri seperti WordPress.org. Walaupun pembangun drag and drop menjadikannya sangat mudah untuk membuat laman web, namun kelemahannya adalah kebanyakan pembangun menyediakan sekumpulan fungsi terhad yang menghalang pertumbuhan laman web anda.

ciri-ciri:

Tuliskan senarai ciri yang anda mahukan dari pembangun laman web anda. Untuk mendapatkan idea mengenai ciri-ciri tersebut, anda memerlukan beberapa soalan kepada diri sendiri:

 • Apakah tujuan laman web anda?
 • Apa integrasi pihak ketiga yang anda perlukan di laman web anda?
 • Berapakah anggaran yang anda mampu untuk membina laman web?
 • Adakah anda memerlukan etalase eCommerce yang lengkap?

Sekarang kami akan berkongsi dengan anda senarai pembangun laman web teratas kami. Berikut adalah gambaran keseluruhan setiap pembangun laman web:

Pembangun Laman Web Teratas

Pembina Laman WebRatingPricingCustomization Features
1. WordPressPembina laman web terbaik$ 2.75 / bulan dengan Bluehost5/5
2. Pembina Laman Web Hubungan TetapPembina laman web termudah$ 0 – 20 / bulan3/5
3. GatorPembina laman web paling murah$ 3.46 – $ 8.30 / bulan4/5
4. SiteBuilder.comPembina laman web sehenti$ 5.50 – $ 10 / bulan4/5
5. ShopifyPembina kedai dalam talian terbaik$ 29 – $ 299 / bulan5/5
6. Perniagaan BesarPembina kedai dalam talian yang kaya dengan ciri$ 29.95 – $ 249.95 / bulan4/5
7. WeeblyPembangun laman drag and drop percuma$ 0 – $ 25 / bulan4/5
8. SquarespacePembangun laman seret dan lepas semua-dalam-satu$ 12 – $ 26 / bulan4/5
9. WordPress.comPlatform blog percuma$ 48 – $ 300 / tahun4/5
10. WixPembina laman web sederhana$ 5 – $ 17 / bulan4/5

1. WordPress: Terbaik & Pembina Laman Web Paling Popular

wordpress.org

WordPress.org, juga dikenali sebagai WordPress yang dihoskan sendiri, adalah pembangun laman web yang paling popular. Dari blog hobi hingga penerbitan berita dan laman web kecil hingga perniagaan perusahaan, hampir 30% internet menggunakan WordPress.

WordPress boleh didapati dalam dua versi berbeza: WordPress.com dan WordPress yang dihoskan sendiri. Mudah dikelirukan antara keduanya. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh menyemak perbezaan antara WordPress.com dan WordPress yang dihoskan sendiri.

Dengan WordPress, anda boleh menemui puluhan plugin pembangun laman web yang membantu anda membuat laman web dengan drag and drop seperti Beaver Builder dan Divi.

Kelebihan:

WordPress memberi anda kemungkinan untuk membuat laman web dengan cara yang anda mahukan. Anda boleh memperluaskan penampilan dan fungsi laman web anda dengan mudah menggunakan tema dan pemalam WordPress. Anda juga dapat mengawal sepenuhnya laman web anda.

Keburukan:

 • Menyiapkan laman web tidak semudah dengan penyelesaian yang dihoskan yang lain.
 • Anda tidak dapat membuat laman web secara percuma (anda perlu membuat anggaran untuk nama domain dan hosting web).
 • Anda perlu menguruskan sandaran dan keselamatan sendiri.

Ini untuk siapa?

WordPress sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin membina laman web tanpa mengira kemahiran mereka. Ini adalah pembina laman web termurah untuk pemula, namun ia menyediakan lebih banyak ciri dan kawalan penuh ke atas laman web anda. Lihat ulasan WordPress ini untuk maklumat lebih lanjut.

Harga:

WordPress adalah perisian reka bentuk web percuma, tetapi anda harus membeli nama domain ($ 14,99 per tahun) dan hosting web ($ 7,99 per bulan) untuk memulakan laman web WordPress. Sekiranya anda memerlukan penyelesaian drag and drop untuk membina laman web, yang perlu anda lakukan ialah memasang plugin pembangun halaman.

Oleh kerana kos gabungan domain dan hosting nampaknya cukup banyak, kami telah membuat perjanjian dengan Bluehost untuk pengguna IsItWP. Anda akan mendapat nama domain percuma, SSL percuma, dan potongan lebih dari 60% pada hosting WordPress. Anda hanya perlu membayar $ 2.75 sebulan.

Anda sentiasa boleh beralih dari platform lain ke WordPress dengan mudah. Sebagai contoh, lihat panduan ini mengenai cara berpindah dari Medium ke WordPress.

Adakah perniagaan anda mempunyai halaman Facebook, tetapi belum berkesempatan membina laman web untuk perniagaan anda? Sekiranya ini terdengar biasa, anda mungkin ingin melihat Pembangun Laman Web Perhubungan Tetap.

2. Pembina Hubungan Tetap: Pembina Laman Web Bertenaga AI

pembina laman web hubungan tetap

Pembina Laman Web Perhubungan Tetap membolehkan anda membuat laman web yang siap diterbitkan walaupun tanpa input anda. Yang harus anda lakukan hanyalah menyegerakkan pembangun laman web dengan halaman Facebook anda. Dalam beberapa minit, pembangun akan memasukkan maklumat hubungan, gambar, dan teks dari Facebook dan mengisi laman web perniagaan untuk anda.

Sudah tentu, anda boleh menyesuaikan laman web perniagaan anda kemudian atau bahkan membuat laman web peribadi baru dari awal.

Kelebihan:

 • Cepat dan senang: Membangun laman web tidak pernah semudah ini.
 • Percuma: Ada rancangan terhad percuma. Pelan premium bermula dari $ 10 sebulan.
 • Ciri-ciri penting: Dari analisis dan penyatuan blog hingga integrasi etalase eCommerce, pembangun laman web dilengkapi dengan semua ciri penting.

Keburukan:

 • Tidak kaya dengan ciri: Sekiranya anda mencari pembangun laman web yang lengkap, Constant Contact Builder bukan untuk anda.
 • Sambungan: Anda tidak dapat mengintegrasikan pelanjutan pihak ketiga dengan pembangun ini.
 • Menyambungkan domain: Sama seperti pembangun laman web percuma yang lain, anda harus menaik taraf ke pelan berbayar jika anda ingin menghubungkan nama domain dengan laman web anda.

Ini untuk siapa?

Sekiranya anda sudah mempunyai halaman Facebook tetapi tidak berpeluang untuk membina laman web, atau jika anda berfikir bahawa membina laman web adalah sains roket, maka Pembangun Laman Web Kontak Tetap adalah pertaruhan terbaik untuk anda.

Harga

Pembina Laman Web Tetap Hubungi menawarkan pelan terhad percuma. Untuk menyambungkan nama domain dengan laman web anda, anda harus menaik taraf ke pelan Pemula.

Dengan sebarang rancangan, anda boleh menambahkan etalase eCommerce ke laman web anda. Untuk produk tanpa had dan untuk mengetepikan yuran transaksi, anda boleh menaik taraf ke rancangan Business Plus mereka dengan harga $ 20 sebulan.

3. Gator: Pembina Laman Web yang senang digunakan oleh HostGator

gator

Gator adalah pembina laman web baru oleh HostGator, sebuah syarikat hosting web yang terkenal. Gator mungkin adalah salah satu pembangun laman web yang paling kaya dengan ciri yang ditawarkan oleh syarikat hosting web.

Perkara terbaik ialah Gator dibangunkan secara dalaman untuk memberikan pengalaman web yang sangat pantas kepada pengunjung.

Kelebihan:

 • Harga pengenalan yang murah
 • Analisis laman web disertakan dengan semua rancangan
 • Terdapat koleksi templat yang luas

Keburukan:

 • Tidak ada rancangan percuma untuk mencuba perkhidmatan ini
 • Sokongan keutamaan hanya ditawarkan dalam pelan Premium atau lebih tinggi
 • integrasi eCommerce hanya tersedia dengan rancangan eCommerce

Ini untuk siapa?

Sekiranya anda mencari pembangun laman web dari syarikat hosting web yang boleh dipercayai, maka Gator adalah pilihan terbaik untuk anda.

Harga

Terdapat 3 rancangan: Starter, Premium, dan eCommerce. Kami telah merundingkan kesepakatan dengan HostGator, jadi sebagai pengguna IsItWP, anda akan mendapat diskaun istimewa pada harga pengenalan mereka. Lihat harga perkenalan mereka di bawah.

Permulaan: Bermula dari $ 3.46 / bln (Semua ciri termasuk)

Premium: Bermula dari $ 5.39 / bln (Dengan sokongan keutamaan)

eCommerce: Bermula dari $ 8.30 / bln (integrasi eCommerce)

4. SiteBuilder: Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil

SiteBuilder.com

SiteBuilder adalah pembangun laman web yang kuat yang boleh anda gunakan untuk membuat laman web anda sendiri. Ini membolehkan anda membina laman web dalam 3 langkah mudah. Alat titik dan kliknya membantu anda menambahkan teks, fail media, dan modul lain ke laman web dengan cepat dan mudah.

Kelebihan:

 • Templat Tersuai: Ia dihantar dengan ratusan templat pra-binaan untuk melancarkan laman web dengan cepat.
 • Hosting percuma: Web hosting ditawarkan secara percuma dengan setiap rancangan mereka.
 • Pelan belanjawan: Pelan harga pro mereka berpatutan untuk sebarang anggaran.

Keburukan:

 • Nama domain: Nama domain percuma ditawarkan dengan SiteBuilder, tetapi harga pembaharuan domain mereka mahal.
 • E-mel: Anda perlu membayar secara berasingan untuk semua alamat e-mel yang anda buat dengan nama domain anda.
 • Analisis terhad: Ciri analisis dan pandangan pengguna lebih sedikit daripada platform lain.

Ini untuk siapa?

Sekiranya anda mencari penyelesaian sehenti untuk membuat laman web tanpa mengeluarkan banyak wang, maka SiteBuilder adalah pilihan yang tepat dengan semua yang anda perlukan.

Harga:

SiteBuilder menawarkan 3 rancangan, termasuk rancangan sperate untuk laman web eCommerce. Pelan permulaan mereka berharga $ 5,50 sebulan, yang dikenakan setiap tahun.

Ini juga termasuk hosting laman web dan nama domain percuma. Nama domain percuma untuk tahun pertama, dan selepas itu, anda perlu membayar harga biasa untuk pembaharuan.

5. Shopify: Pembina Laman Web eCommerce

Shopify adalah pembangun laman web lengkap yang dibina khusus untuk perniagaan eCommerce. Ini membolehkan anda menubuhkan kedai dalam talian dalam beberapa minit tanpa perlu menyentuh kod apa pun. Ia memberi kuasa kepada lebih dari setengah juta perniagaan dengan lebih dari 1 juta pengguna aktif.

Kelebihan:

Walaupun merupakan platform eCommerce yang lengkap, Shopify menyediakan platform pembangun laman web dan blog untuk membantu anda meningkatkan perniagaan eCommerce anda. Semua tema Shopify responsif sepenuhnya, yang bermaksud pelanggan anda mendapat pengalaman membeli-belah yang konsisten tanpa mengira peranti mereka.

Tanpa akaun pihak ketiga, anda boleh mula menerima pembayaran di Shopify. Selain itu, ia menyokong 100+ gerbang pembayaran pihak ketiga dan menyediakan penyatuan yang lancar dengan laman web, halaman Facebook, dll.

Keburukan:

Sekiranya anda perlu menambahkan kategori pelbagai peringkat dan lebih banyak perincian produk, Shopify mungkin bukan pilihan yang tepat. Sekiranya anda menggunakan pintu masuk pembayaran luaran, maka anda akan dikenakan yuran transaksi yang berat, antara 0,5 hingga 2%.

Ini untuk siapa?

Shopify adalah salah satu platform eCommerce terbaik untuk membina kedai dalam talian. Berbanding dengan pembangun kedai dalam talian yang lain, Shopify telus dengan struktur yurannya.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas kedai eCommerce anda, maka anda mungkin ingin memilih platform eCommerce yang dihoskan sendiri, seperti WooCommerce. Ketahui lebih lanjut mengenai membina kedai dalam talian dengan WooCommerce.

Harga:

Pelan asas Shopify berharga $ 29 sebulan. Di samping itu, pelan asas mengenakan yuran transaksi sebanyak 2% kepada anda. Untuk mengurangkan yuran transaksi kepada 1%, anda boleh meningkatkan rancangan yang lebih tinggi dengan harga $ 79 sebulan. Pelan lanjutan dilengkapi dengan semua ciri yang anda perlukan dan mengenakan 0.5% yuran transaksi. Pelan lanjutan berharga $ 299 sebulan.

6. BigCommerce: Namun Pembangun Laman eCommerce yang lain

Syarikat besar

BigCommerce adalah pembangun kedai dalam talian yang popular yang dilengkapi dengan banyak ciri-ciri luar kotak. Sama seperti Shopify, BigCommerce juga merupakan platform eCommerce yang berdiri sendiri. Ini bermaksud anda boleh mendirikan kedai di BigCommerce atau bahkan mengintegrasikan etalase ke laman WordPress anda.

Kelebihan:

 • Ciri-ciri penting ditawarkan sebagai ciri standard, seperti pilihan SEO.
 • Menawarkan banyak ciri bawaan daripada pesaingnya.
 • BigCommerce dilengkapi dengan banyak ciri pemasaran, seperti kupon, cadangan produk dan sijil hadiah.

Keburukan:

 • Pilihan reka bentuk tidak seluas pesaingnya.
 • Penyuntingan antara muka tidak begitu intuitif.
 • Tiada aplikasi mudah alih

Harga

Pelan Asas BigCommerce bermula pada $ 29.95 sebulan, yang dilengkapi dengan semua ciri yang diperlukan. Pelan Plus berharga $ 79.95 sebulan di mana anda mendapat banyak ciri pengoptimuman penukaran. Dengan rancangan Pro mereka, anda mendapat ciri canggih dengan harga $ 249.95 sebulan.

Ini untuk siapa?

Sekiranya anda mencari pembangun kedai eCommerce yang lengkap, maka BigCommerce adalah pilihan yang tepat untuk anda.

7. Weebly: Seret & Jatuhkan Pembina Laman

logo weebly

Weebly adalah pembangun laman web lain yang membolehkan anda membina laman web yang indah dengan drag and drop. Weebly memudahkan onboarding dengan panduan langkah demi langkah yang disesuaikan. Dengan Weebly, anda boleh menambahkan blog dengan mudah atau mengintegrasikan etalase ke laman web anda.

Kelebihan:

Weebly dilengkapi dengan alat yang hebat untuk membuat laman web yang indah termasuk seret dan lepas, pilihan susun atur yang telah dirancang sebelumnya, statistik laman web dan banyak lagi.

Weebly juga mempunyai rancangan percuma yang membolehkan anda menggunakan subdomain percuma Weebly.com. Pengguna dapat dengan mudah menaik taraf ke rancangan premium untuk ciri tambahan, termasuk sokongan domain khusus, statistik laman web, carian laman web, dll.

Keburukan:

 • Ciri-ciri terbina dalam adalah terhad.
 • Ia hanya menawarkan sebilangan integrasi yang terhad.
 • Mengeksport laman web Weebly anda ke platform lain agak sukar.

Sekiranya anda pengguna Weebly dan mahukan lebih banyak ciri, ikuti artikel ini mengenai cara memindahkan laman web anda dari Weebly ke WordPress.

Ini untuk siapa?

Sekiranya anda memerlukan penyelesaian drag and drop untuk membina laman WordPress dengan cepat, maka anda mungkin ingin mencuba Weebly.

Harga:

Weebly menawarkan pelan terhad percuma untuk pemula. Anda boleh menyambungkan nama domain khusus ke laman web anda dengan hanya $ 4 sebulan. Untuk membuang iklan jenama Weebly di laman web anda, anda harus meningkatkan rancangan anda ke Starter yang berharga $ 8 sebulan.

Sekiranya anda ingin membina kedai eCommerce lengkap dan mengetepikan yuran transaksi, maka pilih rancangan Perniagaan dengan harga $ 25 sebulan.

8. Squarespace: Pembina Laman Premium untuk Perniagaan Kecil

logo squarespace

Ruang Squarespace adalah pembangun laman web lengkap yang dilengkapi dengan semua alat yang anda perlukan untuk membina laman web yang indah. Anda juga boleh memilih dari puluhan templat laman web untuk laman web anda. Setiap templat dilengkapi dengan beratus-ratus ciri yang dapat disesuaikan. Anda juga boleh mendaftarkan nama domain secara percuma dengan langganan Squarespace tahunan anda.

Kelebihan:

 • Pilih dari koleksi templat laman web terbina dalam yang luas.
 • Dengan sebarang rancangan, anda mendapat lebar jalur dan storan tanpa had.
 • Tiada bayaran transaksi dikenakan untuk transaksi eCommerce dengan rancangan asas atau lanjutan eCommerce mereka.

Keburukan:

 • Tidak seperti kebanyakan pembangun laman web, Squarespace tidak menawarkan pelan percuma.
 • Pelan permulaan agak mahal berbanding dengan pembangun yang lain.
 • Aplikasi atau pelanjutan pihak ketiga tidak dibenarkan.

Ini untuk siapa?

Sekiranya anda mengusahakan pembangun laman web all-in-one yang membolehkan anda membina laman web dari awal dengan mudah tanpa perlu mendaftar untuk perkhidmatan pihak ketiga, maka Ruang Squarespace boleh menjadi pilihan terbaik. Oleh kerana semua alat yang diperlukan tersedia untuk anda, anda tidak perlu membayar tambahan untuk templat, tambahan, atau perkhidmatan lain.

Juga, lihat panduan langkah demi langkah kami untuk beralih dari Squarespace ke WordPress

Harga:

Pelan Peribadi berharga $ 12 sebulan, yang membolehkan anda membina halaman tanpa had dan lebar jalur tanpa had.

Untuk menambahkan etalase eCommerce ke laman web Squarespace anda, anda boleh memilih rancangan Perniagaan dengan harga $ 18 sebulan.

Untuk mengetepikan yuran transaksi di kedai dalam talian anda, anda boleh menaik taraf ke pelan Kedai Dalam Talian Asas yang berharga $ 26 sebulan.

9. WordPress.com: Pembina Laman Percuma Terbaik

platform blog wordpress.com

WordPress.com adalah perkhidmatan hosting blog dan laman web percuma yang dikendalikan oleh Automattic, orang yang sama di belakang WordPress.org. WordPress.com membolehkan anda memusatkan perhatian pada kandungan anda tanpa perlu risau tentang teknikal mengendalikan laman web, seperti hosting, keselamatan, atau sandaran. WordPress.com memudahkan sesiapa sahaja menerbitkan dalam talian, tanpa mengira anggarannya.

Kelebihan:

WordPress.com adalah platform penerbitan yang mesra SEO. Ini membolehkan anda membuat laman web percuma dengan subdomain WordPress.com. Di luar kotak, ia dilengkapi dengan semua ciri penting yang anda perlukan untuk membina dan mengembangkan laman web anda. Sekiranya anda mahukan fungsi yang ditingkatkan di laman web anda, seperti penjejakan Analitis Google, penyediaan nama domain tersuai, pemalam, sokongan, dan lain-lain, maka anda mungkin mempertimbangkan untuk meningkatkan ke rancangan premium.

Keburukan:

Walaupun anda mendapat banyak ciri yang disempurnakan dengan rancangan premium mereka, mereka masih kekurangan fungsi yang dapat anda manfaatkan dari WordPress yang dihoskan sendiri. Walaupun anda telah melanggan rancangan premium, anda harus mematuhi Syarat Perkhidmatan WordPress.com, yang bermaksud, antara lain, anda tidak dapat menerima pembayaran, menjadi tuan rumah iklan AdSense, atau melakukan pemasaran afiliasi.

Ini untuk siapa?

Sekiranya anda lebih suka membina laman web di platform penerbitan yang boleh dipercayai berbanding pembuat dan seret, maka WordPress.com adalah pilihan terbaik untuk anda. Sekiranya anda ingin menguasai sepenuhnya laman web anda, maka anda mungkin ingin menggunakan WordPress.org sebagai gantinya.

Harga:

Pelan asasnya percuma dengan ciri terhad. Untuk menyambungkan nama domain khusus dan membuang iklan WordPress.com, anda boleh memilih rancangan Peribadi dengan harga $ 48 per tahun. Sekiranya anda ingin mengewangkan laman web anda, anda perlu membayar $ 96 setiap tahun untuk rancangan Premium.

Untuk ciri canggih seperti ruang simpanan tanpa had, pemasangan pemalam, penyatuan Google Analytics, anda boleh memilih rancangan Perniagaan dengan harga $ 300 setahun.

10. Wix: Pembina Laman Freemium Paling Popular

logo wix

Wix adalah pembangun drag and drop yang membolehkan anda membina semua jenis laman web dengan mudah. Anda boleh memilih dari beratus-ratus templat pra-reka bentuk buatan pereka untuk setiap jenis perniagaan. Anda boleh membuat laman web yang menakjubkan dengan latar paralaks, animasi, dan video, semuanya tanpa perlu menyentuh satu baris kod.

Kelebihan:

 • Percuma: Wix hadir dengan rancangan percuma dengan fungsi terhad untuk membuat laman web dengan drag and drop.
 • Ciri canggih: Anda boleh menggabungkan ciri lanjutan dengan mudah ke laman web anda seperti etalase eCommerce.
 • Mesra mudah alih: Laman web Wix mesra telefon bimbit, yang bermaksud laman web anda akan kelihatan hebat di semua peranti.

Keburukan:

 • Laman web anda akan memaparkan iklan berjenama Wix kecuali anda menaik taraf ke versi premium.
 • Keupayaan untuk menyesuaikan laman web anda terhad.
 • Pindah ke platform lain, sekiranya anda memutuskan untuk berpindah, sukar.

Ini untuk siapa?

Wix sangat sesuai untuk pengguna peringkat pemula yang memerlukan penyelesaian drag and drop untuk membuat laman web. Dengan rancangan Wix premium, anda dapat menggunakan nama domain anda sendiri, membuang iklan Wix, dan mengintegrasikan laman web anda ke dalam Analitis Google, dan banyak lagi.

Namun, jika anda mahukan pembangun laman web yang memberikan kawalan penuh ke atas laman web anda, maka anda mungkin menggunakan laman web WordPress yang dihoskan sendiri.

Harga

Wix menawarkan pelan percuma terhad dengan subdomain berjenama Wix. Anda boleh menyambungkan domain dengan harga $ 5 sebulan. Pelan kombo mereka berharga $ 11 sebulan, yang memberi anda nama domain percuma, membolehkan anda menghubungkannya dengan laman web anda dan membuang iklan jenama Wix.

Anda boleh menambahkan etalase eCommerce ke laman web anda dengan harga $ 17 sebulan.

Kami harap artikel ini membantu anda memilih pembangun laman web terbaik untuk keperluan anda. Dan juga senarai pemalam eCommerce WordPress teratas kami akan sangat berguna untuk meningkatkan laman web anda.

Sekiranya anda menikmati artikel ini, anda mungkin juga melihat cara membuat laman web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map