10 Pendaftar Domain Murah Terbaik 2020 & Cara Memilih Satu

pendaftar nama domain terbaik


Adakah anda mencari pendaftar nama domain terbaik untuk membeli nama domain? Untuk memulakan laman web, anda perlu membeli nama domain dan hosting web. Dengan nama domain yang betul, anda dapat merangkum idea perniagaan lengkap anda menjadi satu atau dua perkataan. Inilah sebabnya mengapa penting untuk memilih nama domain yang sempurna dan membelinya dari penyedia domain terbaik di pasaran.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi cara memilih pendaftar nama domain terbaik untuk keperluan anda dan membandingkan penjual domain teratas.

Oleh kerana ini adalah artikel panjang, kami akan menyediakan senarai kandungan untuk bantuan anda:

I. Apa itu pendaftar nama domain?

II. Pendaftar nama domain terbaik untuk 2020 (Berbanding)

III. Cara memilih pendaftar nama domain

 1. Harga
 2. Tempoh pendaftaran
 3. Tempoh rahmat tamat
 4. Memanfaatkan domain yang telah tamat tempoh
 5. Pemindahan domain dan yuran
 6. Perkhidmatan Addon
 7. Pengalaman pengguna
 8. Bayaran tersembunyi
 9. Sokongan pengguna

Apa itu Pendaftar Nama Domain?

Pendaftar nama domain adalah perkhidmatan yang boleh anda gunakan untuk mendaftarkan nama perniagaan untuk perwakilan dalam talian anda. Terdapat beratus penyedia domain di dunia dengan harga dan ciri yang berbeza.

Nameboy

Biasanya, anda tahu nama perniagaan yang ingin anda daftarkan. Walau bagaimanapun, terdapat penjana nama domain seperti Nameboy yang juga membantu pengguna untuk menjana idea dan URL nama perniagaan. Pendaftar nama domain diakreditasi oleh ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), dan mereka membenarkan pendaftar ini memberikan nama domain kepada perniagaan dan individu.

Pendaftar Nama Domain Terbaik untuk 2020 Berbanding

Kami berkongsi cara memilih penyedia domain terbaik untuk nama domain anda. Sekarang, inilah masanya untuk memberitahu anda pilihan pakar kami untuk pendaftar nama domain terbaik. Pendaftar ini terkenal dengan ciri dan harga yang berbeza. Anda boleh memilih yang paling sesuai dengan kehendak anda.

1. Bluehost

Bluehost adalah salah satu penyedia nama domain dan penyedia web hosting yang paling popular di dunia. Mereka menawarkan harga termurah untuk pemula untuk memulakan. Bluehost juga disyorkan secara rasmi oleh teras WordPress.

Sokongan mereka hebat, dan mereka mempunyai pilihan dari peringkat pemula hingga pengguna perusahaan. Untuk pengguna IsItWP, mereka menawarkan nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan potongan harga yang baik untuk hosting web.

permulaan-laman web-bluehost

Dapatkan Nama Domain Percuma dengan Hosting Bluehost »

Sekiranya anda mencari pakej lengkap untuk memulakannya, maka Bluehost adalah pilihan yang tepat untuk anda. Mereka menawarkan pilihan penskalaan yang mudah, dan anda selalu boleh bercakap dengan pasukan sokongan mereka yang mesra semasa perniagaan anda berkembang.

Bluehost menyediakan hosting khusus, hosting WooCommerce, hosting VPS, hosting awan, dan hosting web yang dikendalikan. Mereka juga mempunyai rancangan khusus untuk laman web berskala besar.

Baca ulasan Bluehost lengkap kami dari pakar hosting.

2. Domain.com

Domain.com

Domain.com adalah penyedia nama domain yang popular. Mereka menawarkan harga yang berpatutan dengan beberapa alat untuk pemula dan pengguna maju. Seperti pendaftar domain popular yang lain, mereka juga menyediakan kumpulan untuk nama domain dan hosting web. Apabila membeli rancangan hosting mereka, anda akan mendapat nama domain percuma untuk memulakan laman web anda.

Mereka menawarkan kemudahan pemindahan domain sederhana, perkhidmatan merancang web, perkhidmatan e-mel, dan banyak lagi. Domain.com juga memberikan potongan harga yang baik kepada pendaftar nama domain baru.

3. HostGator

Hostgator

HostGator adalah pendaftar nama domain dan penyedia hosting web yang boleh dipercayai. Mereka menyediakan pakej / paket lengkap untuk membeli nama domain dan web hosting bersama. Sekiranya anda merancang untuk membeli hosting dengan mereka, maka mereka menawarkan nama domain, e-mel, dan hosting web percuma sehingga $ 3 / bulan.

Umumnya terkenal dengan perkhidmatan hosting web, HostGator dipercayai oleh lebih dari 10 juta pengguna yang menyenaraikannya antara penyedia hosting web teratas di dunia. Mereka adalah pilihan yang tepat untuk pemula hingga pengguna lanjutan.

HostGator mempunyai rancangan penjual semula yang bermaksud anda boleh memulakan perniagaan hosting web anda sendiri. Mereka juga menawarkan hosting awan, hosting WordPress, hosting VPS, dan hosting khusus.

Lihat ulasan HostGator kami untuk maklumat lebih lanjut.

4. GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy adalah salah satu pendaftar domain yang paling popular di dunia. Mereka menawarkan nama domain murah dengan banyak alat dan perkhidmatan lain, seperti hosting, pembangun laman web, dll. GoDaddy membolehkan anda membeli nama domain dengan harga termurah, biasanya $ 0,99 / tahun. Walau bagaimanapun, caj pembaharuan mereka lebih tinggi daripada pendaftar domain lain.

Bila-bila masa anda memerlukan bantuan, anda boleh bergantung pada sokongan pelanggan mereka yang sangat baik. GoDaddy terkenal dengan perkhidmatan dan kebolehpercayaan yang berkualiti. Sekiranya anda memilih untuk membeli kumpulan hosting mereka, anda akan mendapat nama domain secara percuma.

Lihat ulasan GoDaddy yang lengkap ini untuk maklumat lebih lanjut.

5. Penamaan Nama

NamaCheap

Namecheap adalah salah satu pendaftar nama domain terbaik di pasaran yang menawarkan harga yang berpatutan untuk pendaftaran dan pembaharuan domain. Namecheap mempunyai perkhidmatan lain seperti hosting web, sijil SSL, perlindungan WHOIS, DNS percuma, dan banyak lagi.

Mereka mempunyai sokongan sembang langsung yang luar biasa dan pengetahuan yang luas. Selain itu, mereka juga mengadakan tutorial video bagi pengguna mereka untuk membantu membeli dan mengurus nama domain. Kaedah pembayaran mereka cepat dan selamat. Mereka membolehkan pengguna melakukan pembayaran menggunakan kad kredit, dana, atau PayPal.

Pilihan pembaharuan automatik membolehkan pengguna tetap menggunakan Namecheap untuk jangka masa yang lebih lama. Bayaran pembaharuan mereka berpatutan, dan mereka juga memberikan potongan harga untuk pendaftaran nama domain baru.

6. DreamHost

DreamHost

DreamHost adalah penyedia hosting web profesional lain yang menawarkan nama domain secara percuma dengan rancangan hosting mereka. Mereka menawarkan berbagai macam layanan hosting seperti hosting bersama, hosting WordPress, hosting VPS, hosting khusus, dan hosting awan. Anda boleh memilih nama domain dengan harga biasa dan menghubungkannya dengan rancangan hosting anda dengan mudah.

Pasukan sokongan dalaman mereka ada 24/7 untuk menyelesaikan masalah anda. Ciri utama lain termasuk pengesahan pelbagai faktor, sFTP yang didayakan secara automatik, dan hosting selamat percuma dengan Let’s Encrypt.

Jangan terlepas ulasan DreamHost yang lengkap ini.

7. Penjana Nama Perniagaan Shopify

Penjana Nama Perniagaan Shopify

Shopify Business Name Generator adalah salah satu alat penjana nama domain yang popular dan percuma oleh Shopify. Ia membolehkan anda memeriksa ketersediaan nama domain dengan serta-merta.

Ini juga mencadangkan nama domain berdasarkan kategori perniagaan anda. Anda boleh memilih jenis perniagaan semasa mencari nama domain. Ini memberi anda beratus-ratus cadangan berdasarkan kata kunci anda.

8. BeliDomains

BeliDomains

BeliDomains adalah pendaftar nama domain premium.

Nama domain premium adalah nama domain yang sudah didaftarkan tetapi tersedia untuk pembelian dari pihak ketiga. Domain ini sering diingati, lebih pendek, dan berjenama daripada nama domain baru yang menyebabkannya lebih mahal.

Ini membolehkan anda memilih dari beberapa kategori untuk mencari nama domain untuk perniagaan anda dengan cekap. Anda boleh mengklik mana-mana jenis dan ia memaparkan nama domain premium yang tersedia dengan harganya. Anda boleh bersetuju dengan harga mereka atau membuat tawaran.

9. GreenGeeks

GreenGeeks

GreenGeeks adalah penyedia hosting web lain yang menawarkan nama domain percuma semasa anda mendaftar untuk rancangan hosting web. GreenGeeks adalah penyedia hosting laman web mesra alam # 1 di dunia.

Ia membolehkan anda mendaftarkan TLD seperti .com, .net, .org, .info, dll. Sokongan pelanggan mereka yang boleh dipercayai tersedia 24/7 melalui sembang langsung dan telefon.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda harus menyemak tinjauan GreenGeeks yang lengkap ini.

10. iPage

iPage

iPage adalah salah satu perkhidmatan hosting web termurah yang juga memungkinkan anda mendaftarkan nama domain percuma sambil mendaftar untuk rancangan hosting web. Selain nama domain percuma, anda akan mendapat sijil SSL percuma, pembuat laman web seret dan lepas, sijil SSL percuma, dan banyak lagi, dengan rancangan hosting murah mereka.

Anda boleh mengetepikan yuran pendaftaran untuk tahun pertama. Selepas itu, anda diminta membayar yuran pembaharuan biasa.

Jangan terlepas tinjauan iPage kami untuk maklumat lebih lanjut.

Cara Memilih Pendaftar Nama Domain

Sebelum memilih pendaftar nama domain, anda perlu melihat beberapa perkara asas, seperti domain tingkat atas (TLD). Domain tingkat atas (.com, .net, .io, .biz, dll.) Adalah bahagian dari sistem nama domain (DNS) dan tidak semua pendaftar menawarkan semua TLD. Mari kita lihat contoh struktur domain untuk pemahaman yang lebih baik.

Sebagai contoh: www.mywebsite.com

Dalam struktur domain ini, ‘www’ adalah protokol, ‘mywebsite’ adalah nama perniagaan atau domain tahap kedua (SLD), dan ‘.com’ adalah domain tingkat atas (TLD). Anda boleh memilih TLD yang anda perlukan walaupun anda perlu memeriksa sama ada pendaftar domain anda menjualnya atau tidak.

Mudah, betul?

Pencarian nama domain mestilah ringkas dan intuitif. Kadang-kadang anda tahu apa nama domain yang anda perlukan untuk mendaftar. Tetapi, jika anda keliru, sistem carian pintar juga harus memberikan cadangan dalam hasil carian untuk membantu anda memilih nama perniagaan anda.

Cari contoh

Terdapat banyak aspek lain yang akan kita bincangkan di bawah untuk membantu anda memilih pendaftar nama domain terbaik untuk nama domain anda.

1. Harga

Harga adalah ciri utama yang dapat membuat keputusan atau keputusan anda membeli nama domain dari pendaftar tertentu. Proses lalai dengan sebahagian besar pendaftar termasuk mencari nama domain, memeriksa ketersediaan domain, dan membelinya.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa penjual domain yang tidak mempermudah proses ini. Anda mungkin mendapati tambahan, caj perkhidmatan tersembunyi, bayaran pembaharuan tambahan, dan lain-lain ditangani. Penting untuk mengetahui kapan pendaftar domain tidak jujur ​​dengan harga, dan jika ada aspek tersembunyi, anda tidak akan melihat.

Pastikan anda menyemak harga keseluruhan nama domain termasuk semua caj tersembunyi sebelum melakukan pembelian.

2. Tempoh Pendaftaran

Anda boleh mendaftarkan nama domain selama bertahun-tahun yang anda mahukan. Tidak ada sekatan yang memaksa anda membelinya selama 1 tahun sahaja. Sekiranya anda memilih untuk membeli nama domain selama lebih dari 1 tahun, maka anda akan menjimatkan bayaran pembaharuan tambahan yang perlu anda bayar setiap tahun. Walau bagaimanapun, anda perlu memperbaharui nama domain sebelum kadaluarsa untuk kelanjutan perkhidmatan.

Tempoh pendaftaran domain

Tempoh pendaftaran boleh diperpanjang bila-bila masa sepanjang tahun atau pada masa tamatnya domain anda. Sebilangan besar pendaftar domain menghantar e-mel dan memberitahu pengguna mengenai tarikh luput. Ini membantu dalam memperbaharui domain anda sebelum tamat tempoh.

3. Tempoh Rahmat Tamat

Sekiranya anda lupa untuk memperbaharui nama domain tepat pada waktunya, dan ia akan habis masa berlakunya, maka pendaftar domain anda harus menunggu sebulan sebelum menghapusnya dari senarai mereka. Ini dipanggil tempoh tenggang luput. Setelah nama domain anda dikeluarkan, ia akan tersedia untuk umum, dan anda boleh kehilangannya.

Masa tenggang tamat adalah peluang bagi pengguna untuk memperbaharui nama domain mereka setelah tarikh luput. Sebilangan penjual domain mungkin tidak menawarkan masa tenggang tamat dan segera menghapus domain anda pada masa tamat. Sekiranya demikian, anda perlu berhati-hati dan memperbaharui nama domain sebelum tarikh luput.

Kami mengesyorkan anda memilih penyedia domain yang menawarkan masa tenggang. Dengan begitu, anda akan mempunyai cukup masa untuk memperbaharui nama domain anda. Kaedah lain yang mudah adalah menetapkan nama domain anda pada pembaharuan automatik. Ini akan menjimatkan masa dan memberi anda ketenangan fikiran.

4. Memanfaatkan Domain yang Tamat Tempoh

Ini adalah amalan biasa di kalangan pendaftar domain. Setelah domain anda tamat dan tidak diperbaharui dalam masa tenggang, pendaftar meletakkannya untuk dilelong. Lelong atau penggunaan huruf besar ini berdasarkan populariti nama domain. Sekiranya nama domain anda biasa, maka pendaftar meminta jumlah yang besar pada tawaran tersebut.

Tawaran domain

Dengan nama domain yang unik dan tidak diingini, pendaftar berpegang pada jumlah yang lebih tinggi daripada harga sebenar untuk memanfaatkan domain yang telah tamat tempoh. Sekiranya anda ingin meneruskan dengan nama domain anda, pastikan untuk memperbaruinya tepat pada waktunya untuk mengelakkan pembayaran lebih banyak di kemudian hari.

5. Pemindahan dan Bayaran Domain

Tidak begitu sukar untuk memindahkan domain anda dari satu pendaftar ke yang lain. Pada mulanya, anda mungkin membeli domain dari mana-mana pendaftar, tetapi anda memerlukan penjual domain yang boleh dipercayai untuk perniagaan jangka panjang. Nama domain layak dipindahkan setelah 60 hari dari tarikh pembelian.

Kami akan berkongsi pendaftar nama domain terbaik di bawah dalam artikel ini supaya anda dapat memilih dengan bijak. Tetapi, sebelum itu, anda harus mengetahui mengenai pemindahan yuran.

Pendaftar domain mengenakan bayaran untuk memindahkan nama domain anda ke pendaftar lain. Bayaran pemindahan ini boleh datang dengan caj perkhidmatan tersembunyi yang harus anda ketahui sebelum memprosesnya. Sekiranya anda mempunyai banyak nama domain yang didaftarkan dengan satu penjual, maka anda juga boleh membuat perjanjian untuk menjimatkan sejumlah wang untuk pindahan pukal.

6. Perkhidmatan Addon

Umumnya, pendaftar nama domain mempunyai produk lain seperti hosting web, sijil SSL, perkhidmatan e-mel, dan lain-lain selagi mereka tidak mewajibkan anda membeli tambahan dengan domain anda, tidak mengapa. Anda boleh mengeluarkan cek dari addon dan membayar nama domain anda sahaja.

Tambahan domain

Namun, ada beberapa pendaftar domain yang memaksa anda untuk membeli perkhidmatan addon dengan nama domain anda. Sekiranya demikian, anda harus mencari penyedia yang lebih baik semasa mendaftarkan nama domain anda dan tidak membayar untuk perkhidmatan yang sedikit atau tidak bernilai bagi anda.

7. Pengalaman Pengguna

Seperti yang dikongsi sebelumnya, industri domain mempunyai ratusan pendaftar yang diakreditasi oleh ICANN. Setiap pendaftar dilengkapi dengan perkhidmatan, ciri, dan harga. Anda boleh mencari ulasan dan membaca apa yang pengguna katakan mengenai perkhidmatan mereka.

Pengalaman pengguna selalu membantu dalam memilih pendaftar nama domain terbaik. Mereka menunjukkan kebaikan dan keburukan pendaftar dengan jelas, jadi anda boleh memutuskan tentang penyedia domain sebelum membeli nama perniagaan dalam talian anda.

8. Bayaran tersembunyi

Semasa memulakan perniagaan, anda mungkin mencari pendaftar domain yang menawarkan nama domain murah dan tidak mempunyai bayaran tersembunyi. Walau bagaimanapun, kos tersembunyi dapat mempengaruhi anda pada tahap apa pun. Di bahagian harga di atas, kami membincangkan pengesahan jumlah harga dengan penyedia domain. Tetapi kos tersembunyi juga penting untuk dibincangkan secara berasingan.

Sebilangan pendaftar domain menganggap tidak perlu menampilkan harga yang jujur. Kaedah terbaik untuk mengetahui bayaran tersembunyi adalah dengan melihat tanda * dengan harga domain. Ini menunjukkan bahawa maklumat itu tidak lengkap.

Anda harus mengikuti tanda * untuk melihat notis yang disebutkan dengannya. Sekiranya anda tidak pasti, berbincanglah dengan wakil pendaftar domain. Kadang-kadang yuran tersembunyi sangat banyak sehingga dapat mempengaruhi anggaran anda dengan teruk. Yakin 100% mengenai harga sebelum menekan butang bayar.

9. Sokongan Sembang Langsung

Sokongan pelanggan adalah biasa dengan perkhidmatan hosting web. Sebilangan besar pendaftar domain lebih suka sokongan e-mel atau sokongan berdasarkan tiket. Mereka menambah Soalan Lazim / pangkalan pengetahuan di laman web mereka untuk menjawab soalan umum dari pengguna. Namun, sebilangan penyedia juga menawarkan sokongan sembang langsung untuk pembelian domain.

Sokongan sembang langsung membantu pemula mendapatkan penyelesaian dengan cepat. Contohnya, jika anda ingin menambahkan pelayan nama dengan nama domain anda dan anda baru menggunakan papan pemuka pengurusan domain, anda boleh meminta wakil sokongan untuk menyelesaikannya.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara memilih pendaftar nama domain terbaik untuk membeli domain anda.

Sekiranya anda menikmati siaran ini, anda mungkin juga menyukai panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memulakan blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map