10 Perisian CRM Terbaik untuk Perniagaan Kecil Berbanding (2020)

perisian crm terbaik untuk perniagaan


Adakah anda mencari perisian CRM terbaik untuk perniagaan anda? Perisian CRM, yang bermaksud pengurusan hubungan pelanggan, adalah penyelesaian perisian all-in-one yang membolehkan anda mengurus prospek, petunjuk, dan pelanggan perniagaan anda dengan mudah.

Anda boleh menyimpan semua prospek, petunjuk, dan maklumat hubungan pelanggan anda, menambah nota, membuat panggilan, menghantar e-mel, menjadualkan janji temu, menguruskan saluran anda, membuat laporan, dan banyak lagi – semuanya tanpa perlu meninggalkan perisian CRM. Dengan adanya sistem CRM, kemungkinan kesalahan yang salah dapat diimbangi. Ini menghilangkan penggunaan hamparan dan tugas manual.

Terdapat banyak perisian CRM yang luar biasa, serta banyak perisian CRM yang tidak mempunyai ciri yang anda perlukan untuk menguruskan hubungan perniagaan anda. Jadi, bagaimana anda tahu perisian CRM mana yang terbaik untuk perniagaan anda?

Dalam artikel ini, kami akan membandingkan perisian CRM terbaik dan paling popular untuk perniagaan, sehingga anda dapat mencari perisian yang sesuai untuk anda.

Mari kita mulakan.

Apakah Perisian CRM Terbaik

 1. HubSpot – Perisian CRM Terbaik untuk Pemula
 2. Hubungan Tetap – CRM Terbaik untuk Pemasaran E-mel
 3. PipeDrive – CRM Jualan Murah
 4. GreenRope – CRM All-in-One
 5. Zoho – Perisian CRM Terbaik untuk SMB dan Perusahaan
 6. Freshsales – CRM untuk Perniagaan Kecil
 7. Drip – CRM eCommerce Terbaik
 8. SalesForce – CRM Jualan Terbaik
 9. Streak – CRM Percuma di Peti Masuk Anda
 10. CRM Agile – CRM Jualan Lagi

1. HubSpot – Perisian CRM Terbaik untuk Pemula

hubspot-crm-best-crm-perisian

 • Harga: Percuma
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Pemula & Perniagaan Kecil
 • Laman web: HubSpot.com

Boleh dikatakan salah satu perisian CRM yang paling popular adalah HubSpot. HubSpot CRM adalah perisian CRM yang ringkas dan mudah digunakan yang sangat sesuai untuk pemula, solopreneur, dan pemula. CRM berasaskan web untuk perniagaan kecil membolehkan anda mengurus kenalan anda dan aktiviti hubungan baru-baru ini dengan mudah.

Dengan HubSpot, anda dapat mengatur kenalan anda dan mendapatkan pandangan terkini dari keseluruhan corong penjualan anda dengan papan pemuka visual yang bersih. Anda boleh menyusun kenalan anda dengan mudah mengikut tawaran yang dimenangi dan hilang, janji temu dijadualkan, jangka masa tertentu dan banyak lagi. Anda bahkan boleh membuat penapis khas anda sendiri untuk menyusun kenalan anda sesuai dengan keperluan anda.

Mekanisme penapisan di HubSpot CRM membolehkan anda memotong hubungan dengan mudah. Dan ini sangat berguna ketika berurusan dengan pangkalan data petunjuk yang besar.

papan pemuka hubspot-crm

HubSpot CRM juga dilengkapi dengan sejumlah ciri langsung dari kotak. Selain pengurusan kenalan, HubSpot CRM menawarkan penjadualan e-mel, tugas, tawaran, tiket, e-mel pasukan, sembang langsung, dan banyak lagi. Anda juga dapat menghubungkan HubSpot dengan Gmail atau Outlook untuk mencatat setiap aktiviti secara automatik. Ini bermaksud HubSpot CRM dapat menangkap setiap e-mel semasa ia berlaku.

HubSpot adalah perisian pengurusan pelanggan 100% percuma, tanpa had masa, yang bagus untuk perniagaan kecil yang berusaha tetap mengikut anggaran. Alat CRM ini percuma walaupun anda mempunyai pengguna tanpa had dan anda boleh menyimpan sebanyak 1 juta kenalan dan syarikat.

Tetapi, jika anda mahukan ciri CRM yang lebih maju seperti panggilan, mesyuarat, pemberitahuan penjejakan e-mel, aktiviti hubungan, dan bot perbualan, anda harus menaik taraf ke salah satu rancangan berbayar HubSpot bermula dari $ 50 / bulan. HubSpot CRM dengan mudah disatukan dengan kebanyakan perkhidmatan popular seperti Constant Contact, ActiveCampaign, Gmail, RingCentral dan banyak lagi.

Satu-satunya masalah dengan Hubspot ialah apabila syarikat anda berkembang, anda mungkin secara beransur-ansur ingin memilih untuk tidak ikut kerana ciri yang terhad untuk organisasi yang lebih besar. Kelemahan lain dari Hubspot adalah bahawa sokongan teknikal yang mereka tawarkan adalah yang berbayar. Tetapi perisian pengurusan utama ini mempunyai salah satu perkhidmatan sokongan pelanggan terbaik. Selain itu banyak ciri berbayarnya terdapat di tempat lain tanpa membayar sesen pun. Dan banyak dari mereka tidak maju seperti yang ditawarkan oleh sebilangan pesaingnya.

Mulakan dengan HubSpot CRM Hari Ini »

2. Hubungan Tetap – CRM Terbaik untuk Pemasaran E-mel

berterusan-kenalan-crm

 • Harga: $ 20 hingga $ 335 / bulan
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Sebarang saiz
 • Laman web: ConstantContact.com

Anda mungkin tahu Constant Contact sebagai perkhidmatan pemasaran e-mel tetapi perisian ini juga dapat digunakan sebagai CRM. Oleh itu, dengan Kenalan Tetap bukan sahaja anda boleh menghantar kempen e-mel yang hebat kepada pelanggan anda, tetapi anda juga dapat menguruskan semua kenalan anda.

pengurusan-hubungan-hubungan-berterusan

Dengan Hubungan Tetap, anda boleh memuat naik senarai kenalan semasa anda dengan mudah dan menggunakan teg untuk mengkategorikan kenalan anda. Sebagai contoh, anda boleh membuat kategori senarai mel untuk kenalan yang merupakan “pelanggan VIP”, “petunjuk”, atau “pengikut Twitter”. Mereka juga menawarkan alat segmentasi, pembersihan senarai, alat membina senarai e-mel, dan banyak lagi. Plus, Constant Contact berintegrasi dengan banyak perisian CRM popular lain.

Constant Contact menawarkan sebilangan rancangan harga yang berbeza bergantung pada berapa banyak pelanggan e-mel yang anda miliki serta ciri-ciri yang anda mahu akses. Pelan ini berkisar antara $ 20 / bulan hingga $ 335 / bulan dan anda boleh memulakan dengan percubaan percuma.

Constant Contact adalah sumber yang baik untuk pemilik perniagaan. Tetapi ia juga mempunyai batasan tersendiri. Contohnya, jika anda memerlukan automasi canggih, ini mungkin bukan pilihan terbaik anda. Ini tidak membolehkan anda mengenal pasti individu pendua, jadi anda perlu menyaringnya secara manual jika anda mahu membersihkannya. Selain itu jika anda ingin menyematkan video ke e-mel anda, itu hanya boleh menjadi pautan YouTube. Ia tidak menyokong pautan video lain.

Mulakan dengan Hubungan Tetap Hari Ini »

3. PipeDrive – CRM Jualan Murah

perisian pipedrive-best-crm

 • Harga: $ 12.50 setiap pengguna, sebulan
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Perniagaan kecil hingga sederhana
 • Laman web: Pipedrive.com

PipeDrive adalah perisian CRM yang direka dengan kesederhanaan. Mereka ingin mempermudah proses penjualan sehingga anda dapat melakukan zero-in dan double-down pada tindakan yang akan memberi anda lebih banyak penjualan. Perisian CRM ini mudah digunakan – hanya log masuk, isi saluran paip anda, dan mulakan penjualan.

PipeDrive merangkumi ciri-ciri seperti pengurusan saluran paip dengan antara muka visual yang jelas, integrasi e-mel, aktiviti dan tujuan, pelaporan penjualan, dan ramalan penjualan. Mereka juga menawarkan aplikasi mudah alih sehingga anda dapat mengakses CRM anda dari mana saja.

papan pemuka pipedrive-crm

Berbanding dengan perisian CRM lain dalam senarai ini, PipeDrive tidak kaya dengan ciri. Sebagai contoh, ia tidak menawarkan pemisahan antara senarai petunjuk baru dan kenalan. Tetapi, kesederhanaan menjadikannya mudah untuk mengenal pasti petunjuk yang menjanjikan dan mengekalkan hubungan.

PipeDrive menawarkan 3 rancangan harga yang berbeza: Perak, Emas, dan Platinum. Pelan Perak adalah pelan paling murah dengan harga $ 12.50 setiap pengguna, sebulan, ditagih setiap tahun. Pelan ini merangkumi ciri-ciri asas seperti drag and drop kalendar, tujuan, e-mel pintar BBC, papan pemuka yang boleh disesuaikan, dan sembang dan sokongan e-mel. Sekiranya anda mahukan ciri yang lebih maju seperti automasi aliran kerja, data hubungan pintar, dan penjadual, anda perlu menaik taraf ke rancangan Emas dengan harga $ 24.20 / bulan. Terakhir, rancangan Platinum, yang merangkumi beberapa papan pemuka, pasukan, dan laporan ramalan pendapatan, akan dikenakan biaya $ 49.17 / bulan.

Walau bagaimanapun, PipeDrive menawarkan percubaan percuma, jadi anda boleh menguji CRM sebelum anda membelinya. Secara keseluruhannya adalah pilihan yang baik. Tetapi senarai ciri yang luas mungkin sedikit membebankan bagi anda jika anda seorang pemula. Anda mungkin juga menghadapi masalah jika anda mencuba mengintegrasikannya dengan Outlook. Tetapi itu hanya perkara sekali-sekala, jadi anda boleh mengambil kesempatan.

Mulakan dengan PipeDrive Hari Ini »

4. GreenRope – CRM All-in-One

greenrope-crm

 • Harga: $ 149 / bulan
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Perniagaan kecil hingga besar
 • Laman web: Greenrope.com

GreenRope adalah perisian CRM lengkap yang merangkumi automasi pemasaran, saluran penjualan dan perkhidmatan pelanggan. Perisian CRM ini membolehkan anda menguruskan pemasaran e-mel, media sosial, penjualan, acara, dan pengurusan projek anda dari sekarang CRM berasaskan awan pelantar. GreenRope juga merangkumi automasi pemasaran yang membantu mendapatkan penglibatan 6-10 kali lebih banyak. Ini bahkan membolehkan anda membuat tindak lanjut penjualan untuk memastikan aliran penglibatan yang konsisten.

GreenRope dibahagikan kepada 3 bahagian utama: penjualan, pemasaran, dan operasi. Ciri penjualan merangkumi CRM lengkap, pengurus aliran kerja, sistem kalendar tempahan, alat pemarkahan petunjuk, analitik ramalan, dan banyak lagi.

papan pemuka greenrope-crm

Dengan rangkaian pemasaran mereka, anda mendapat akses ke ciri seperti perisian pemasaran e-mel, pemetaan perjalanan pelanggan, pembangun halaman arahan, pelacak e-mel, dan banyak lagi. Akhirnya, rangkaian operasi mereka mempunyai ciri-ciri seperti projek, acara, dan pengurusan hubungan, sistem tiket, sembang langsung, dan banyak lagi.

Oleh kerana GreenRope dipenuhi dengan begitu banyak ciri dan keupayaan, ada sedikit keluk pembelajaran yang terlibat. Setelah anda mencari jalan keluar, perisian CRM ini dapat menangani semua keperluan perniagaan anda.

GreenRope mempunyai 7 rancangan harga yang tersedia antara $ 149 / bulan hingga $ 699 / bulan. Pelan harga yang anda pilih bergantung pada berapa banyak kenalan yang anda ada. Contohnya, pelan paling murah hanya untuk 1000 kenalan dan rancangan paling mahal adalah untuk 50,000 kenalan. Oleh itu, semasa perniagaan anda berkembang, anda perlu meningkatkan rancangan anda. Ini adalah perisian CRM yang paling mahal dalam senarai, tetapi anda membayar untuk penyelesaian all-in-one, bukan hanya CRM.

Tetapi sebelum membeli GreenRope, anda harus tahu bahawa ia melibatkan keluk pembelajaran. Perisian ini tidak begitu mesra pengguna dalam menanganinya. Ia juga menawarkan lebih banyak daripada sekadar ciri-ciri asas. Oleh itu, kadangkala anda tidak akan mengetahui bahawa ada ciri.

Mulakan dengan GreenRope Hari Ini »

5. Zoho CRM – Perisian CRM Terbaik untuk SMB dan Perusahaan

bebas zoho-crm

 • Harga: $ 20 setiap pengguna sebulan
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Perniagaan dan Perusahaan Kecil
 • Laman web: Zoho.com

Platform Zoho CRM adalah antara sistem yang banyak digunakan di seluruh industri. Perisian pengurusan hubungan pelanggan berasaskan web ini sangat sesuai untuk perniagaan peringkat kecil dan perusahaan. Zoho CRM menawarkan pemarkahan petunjuk, pemisahan petunjuk, amaran penjualan masa nyata, CRM sosial, laporan penjualan dan banyak lagi.

Dengan Zoho Social CRM, anda dapat memantau maklum balas pelanggan di media sosial, menjejaki interaksi media sosial pelanggan dan banyak lagi. Alat CRM sosial membantu membawa data mendalam mengenai khalayak anda. Zoho dengan mudah bergabung dengan G-Suite, Slack, MailChimp, Facebook, GetResponse dan banyak lagi.

papan pemuka zoho-crm-system

Zoho menawarkan pelbagai pilihan harga yang memenuhi keperluan perniagaan dari pelbagai saiz. Anda boleh memilih dari 4 rancangan harga mereka: Starter, Standard, Professional, dan Enterprise. Pelan permulaan yang bermula pada $ 8 / pengguna / bulan, merangkumi asas dan beberapa ciri canggih seperti CRM Sosial, integrasi Slack, 10,000 rekod, bidang tersuai dan banyak lagi. Dengan rancangan standard yang bermula pada $ 12 / pengguna / bulan, anda mendapat akses ke ciri permulaan bersama dengan 100,000 rekod, laporan dan papan pemuka tersuai, penukaran aliran kerja dan banyak lagi.

Pelan profesional masuk pada $ 20 / pengguna / bulan dan merangkumi semua dari dua rancangan sebelumnya bersama dengan kemas kini lapangan automatik, integrasi iklan Google, 2.500.000 rekod, makro, amaran penjualan masa nyata, pengurusan inventori dan banyak lagi. Pelan paling kuat, Rancangan perusahaan bermula pada $ 35 / pengguna / bulan dan dimuat dengan 5,000,000 rekod, SDK mudah alih dan sebaran Aplikasi, E-mel untuk Jurujual, dan banyak lagi.

Zoho CRM bahkan menawarkan ciri-cirinya secara percuma hingga 3 pengguna, tetapi itu tidak mendekati beberapa perisian CRM percuma terbaik yang terdapat di pasaran.

Mulakan dengan Zoho CRM Hari Ini »

6. Freshsales – CRM untuk Perniagaan Kecil

freshsales-crm-perisian

 • Harga: $ 12 setiap pengguna, sebulan
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Perniagaan kecil hingga besar
 • Laman web: Freshworks.com

Freshsales by Freshworks adalah perisian CRM yang mudah digunakan yang dibina terutamanya untuk perniagaan kecil. Penyelesaian CRM ini membolehkan anda menangkap pengunjung laman web anda secara automatik sebagai petunjuk penjualan dan mengelompokkannya berdasarkan keterlibatan mereka dengan laman web anda. Selain itu, pandangan pelanggan 360 darjah mereka memberi anda akses ke profil sosial pelanggan, mengenal pasti titik sentuhan pelanggan dan banyak lagi, dari satu skrin.

papan pemuka freshsales-crm

Beberapa ciri menonjol mereka yang lain termasuk pemarkahan petunjuk, pengayaan profil automatik, penugasan petunjuk automatik, tempahan janji temu, borang pintar, dan banyak lagi. Freshsales juga menawarkan sejumlah ciri penjejakan acara, ciri perkhidmatan telefon dalam talian terbina dalam, ciri e-mel, dan lain-lain sehingga anda dapat mengurus dan mengenali pelanggan anda dengan pelbagai cara.

Mereka menawarkan 4 rancangan harga yang berbeza: Blossom, Garden, Estate, dan Forest. Pelan ini berkisar antara $ 12 / bulan hingga $ 79 / bulan, setiap pengguna dan ditagih setiap tahun. Selain itu, mereka juga menawarkan rancangan percuma selama-lamanya bernama Sprout. Dengan rancangan Sprout percuma, anda mendapat petunjuk, kenalan, tawaran, e-mel, telefon bawaan, akaun, integrasi, aplikasi mudah alih dan banyak lagi. Selain itu, itu semua untuk pengguna, kenalan dan sokongan tanpa had. Sekiranya anda mahukan akses ke ciri mereka yang lebih maju, anda harus memilih salah satu rancangan berbayar mereka.

Tetapi jika pangkalan data anda banyak dimuat, maka perisian mungkin memerlukan sedikit masa untuk dimuat. Ia juga kehilangan beberapa ciri utama seperti menetapkan penggera automatik. Dan kerana antara muka yang canggih, anda mungkin perlu meluangkan masa untuk belajar menggunakannya.

Mulakan dengan Jual Baru Hari Ini »

7. Drip – CRM eCommerce Terbaik

perisian drip-crm-popular-crm

 • Harga: $ 49 / bulan
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Perniagaan yang menjual kursus dalam talian & produk maklumat
 • Laman web: Drip.com

Drip adalah syarikat lain yang terkenal dengan perkhidmatan pemasaran e-melnya tetapi Drip juga merupakan alat CRM yang hebat yang boleh anda gunakan untuk mengurus kenalan anda dan mengetahui lebih lanjut mengenai pelanggan anda. Drip CRM dibuat dengan mempertimbangkan laman web eCommerce, tetapi banyak jenis perniagaan dengan laman web dapat memanfaatkan alat ini.

Perisian CRM ini menawarkan aliran kerja automasi, pembangun e-mel, kempen e-mel, segmentasi, penyesuaian kandungan, penjejakan penukaran khusus, pemasaran niat pembelian, dan banyak lagi. Selain itu, dengan tag, bidang khusus, dan acara, anda dapat mempelajari setiap kisah peribadi pelanggan anda. Anda boleh menggunakan tag khusus kepada pelanggan untuk mengikuti semua kegiatan mereka sehingga anda dapat bertindak secepat mungkin.

drip-crm-tag

Drip menawarkan 3 rancangan harga yang berbeza: asas, pro, dan perusahaan. Pelan asasnya adalah $ 49 / bulan untuk sehingga 2,500 kenalan dan penghantaran e-mel tanpa had. Pelan pro berharga $ 122 / bulan untuk sehingga 5000 kenalan dan jika anda mempunyai lebih dari 5000 kenalan, anda memerlukan rancangan perusahaan yang harganya berbeza-beza. Anda boleh mencuba Drip secara percuma selama 14 hari.

Tetapi untuk memberitahu anda bahawa templat e-mel Drip agak asas. Oleh itu, jika anda ingin menggunakan beberapa templat lanjutan, anda mungkin akan kecewa. Anda boleh membawa templat e-mel responsif HTML tersuai anda sendiri. Tetapi dengan Drip, bekerja dengan kod HTML anda sendiri agak sukar jika anda bukan pakar pengaturcaraan.

Mulakan dengan Drip Hari Ini »

8. SalesForce – CRM Jualan Terbaik

pasukan jualan

 • Harga: $ 25 setiap pengguna, sebulan
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Perniagaan bersaiz sederhana hingga perusahaan besar
 • Laman web: Saleforce.com

SalesForce adalah perisian CRM yang sangat popular di pasaran, sebenarnya, ini adalah platform CRM # 1 di seluruh dunia. Oleh kerana perisian CRM ini sudah lama wujud, ia merangkumi banyak fitur canggih dan menawarkan penyelesaian untuk menguruskan segala-galanya dari penjualan, perkhidmatan pelanggan, pemasaran, perdagangan, produktiviti, penglibatan, dan sebagainya.

Berfokus pada Sales Cloud, khususnya, ia menawarkan ciri seperti pengurusan akaun dan kenalan, pengurusan peluang, pengurusan petunjuk, data penjualan, mudah alih, dan banyak lagi. Ciri-ciri ini akan membantu anda mengembangkan akaun dengan lebih cepat, mencari pelanggan baru dengan lebih pantas, dan menutup tawaran dengan lebih pantas.

SalesForce menawarkan 4 rancangan harga yang berbeza mulai dari harga dari $ 25 / bulan hingga $ 300 / bulan, setiap pengguna, ditagih setiap tahun. Pelan dengan harga terendah sangat terhad dari segi ciri. Oleh itu, jika anda mahukan akses ke ciri canggih seperti kecerdasan buatan Einstein, anda harus meningkatkan ke rancangan yang lebih mahal. SalesForce memang menawarkan percubaan 30 hari percuma, jadi anda boleh mengujinya sebelum membuat komitmen.

Satu-satunya kelemahan perisian ini ialah jika anda benar-benar ingin memanfaatkannya, anda perlu membeli tambahan tersebut. Dengan cara itu ia menjadi terlalu mahal. Juga, konfigurasi dan penyediaannya agak rumit dan memakan masa. Itu mungkin kerana antara muka yang berantakan yang menyukarkan keadaan. Sokongan pelanggan juga tidak mempunyai reputasi yang sangat baik, jadi jika anda tersekat di suatu tempat, itu mungkin menjadi masalah.

Mulakan dengan SalesForce Hari Ini »

9. Streak – CRM Percuma di Peti Masuk anda

streak-crm

 • Harga: Percuma hingga $ 49 / bulan
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Perniagaan kecil
 • Laman web: Saleforce.com

Streak adalah perisian CRM yang dibina terus ke dalam Gmail, menjadikannya mudah digunakan bahkan untuk pemula yang lengkap. Alat ini membolehkan anda menangkap data dari kenalan dan e-mel anda secara automatik, menerima pemberitahuan ketika semuanya berjalan melalui saluran paip, dan menetapkan tugas dan peringatan susulan. Anda juga boleh berkongsi e-mel, nota, dan banyak lagi secara automatik dengan pasukan anda sehingga semua orang berada di halaman yang sama.

papan pemuka streak-crm

Streak dilengkapi dengan ciri-ciri untuk menguruskan aliran kerja seperti penjualan, pengembangan perniagaan, pengambilan pekerja, sokongan, pengurusan projek, dan lain-lain – atau anda dapat menyesuaikan sepenuhnya keperluan tepat anda. Mereka juga menawarkan ciri-ciri untuk melengkapkan peti masuk anda termasuk penjejakan pandangan, penggabungan surat, kirim kemudian, potongan, dan banyak lagi.

Dengan perisian CRM ini, anda dapat memilih dari 3 rancangan harga: peribadi, profesional, dan perusahaan. Pelan peribadi adalah percuma dan dilengkapi dengan ciri CRM asas, saluran paip peribadi tanpa had, dan alat kuasa e-mel. Dengan rancangan profesional, yang berharga $ 49 / bulan, anda mendapat akses ke saluran perkongsian tanpa had, laporan lanjutan, penyatuan, pandangan tersuai, dan banyak lagi. Rancangan Enterprise hadir pada harga $ 129 / bulan dengan ciri canggih seperti izin khusus, bidang yang diperlukan, serta pengurus kejayaan khusus dan sokongan telefon premium.

Streak secara keseluruhan tidak banyak yang negatif. Tetapi satu-satunya perkara yang tidak kami sukai ialah anda tidak dapat memasukkan e-mel anda dalam beberapa kotak. Anda juga tidak mempunyai pilihan untuk menggabungkan kotak. Sekiranya anda mahu semua e-mel anda berada di satu tempat, anda mesti memadamkan yang sebelumnya dan kemudian membuat semula.

Mulakan dengan Streak Hari Ini »

10. CRM tangkas – CRM Penjualan Lagi

tangkas crm

 • Harga: $ 14.99 / bulan
 • Peranti Disokong: Android, iOS, Linux, Mac, Windows
 • Terbaik untuk: Perniagaan kecil
 • Laman web: Agilecrm.com

Agile CRM adalah perisian CRM all-in-one lain yang mudah disiapkan dan digunakan untuk mengautomasikan penjualan, pemasaran, dan perkhidmatan anda.

Mereka menawarkan pengurusan satu halaman, penjejakan urus niaga, panggilan 1 klik, automasi mel suara, penjadualan janji temu, pengurusan projek, dan banyak lagi – dan itu hanya untuk penjualan. Mereka juga menawarkan ciri pemasaran seperti pembangun halaman arahan, penjejakan e-mel, dan rangkaian sosial. Ciri perkhidmatan termasuk meja bantuan, tiket, dan banyak lagi.

papan pemuka tangkas-crm

CRM Agile percuma untuk sehingga 10 pengguna, ini merangkumi ciri penjualan seperti pemarkahan petunjuk, penjadualan janji temu, penjejakan e-mel, dan lain-lain. Untuk mendapatkan akses ke ciri pemasaran mereka, anda memerlukan rancangan harga permulaan mereka dengan harga $ 14,99 / bulan yang berpatutan . Pelan biasa mereka, berharga $ 49.99 / bulan, adalah apa yang akan memberi anda ciri perkhidmatan dan rancangan Enterprise pada harga $ 79,99 / bulan memberi anda ciri canggih seperti pemalam dan penyepaduan, sokongan e-mel dan telefon, serta laporan asas dan e-mel.

Satu-satunya perkara yang tidak kita gemari mengenai Agile CRM adalah sokongan pelanggannya. Sekiranya mereka mencuba dan memperbaiki kawasan itu, anda tidak akan banyak mengadu tentang Agile CRM.

Mulakan dengan Agile CRM Hari Ini »

Kami harap artikel ini membantu anda menemui perisian CRM terbaik untuk perniagaan anda. Sekarang anda boleh mula mengurus prospek, prospek, dan pelanggan anda, serta mengenali mereka dengan lebih baik, untuk meningkatkan penukaran anda. Sekiranya anda menikmati artikel ini, lihat catatan kami yang lain mengenai Perkhidmatan Telefon Perniagaan Terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map