10 Perkhidmatan CDN Terbaik untuk Mempercepat Laman Web Anda (2020)

perkhidmatan cdn terbaik


Adakah anda mencari perkhidmatan CDN WordPress terbaik?

Rangkaian penghantaran kandungan (CDN) menyimpan kandungan dari laman web anda di beberapa pelayan di lokasi geografi yang berbeza. Ini menyampaikan kandungan kepada pelawat laman web anda melalui pelayan yang paling dekat dengan mereka.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi beberapa perkhidmatan CDN terbaik untuk WordPress yang dapat membantu anda mempercepat laman web anda.

1. StackPath CDN

StackPath

StackPath adalah salah satu perkhidmatan CDN terbaik untuk laman web WordPress. StackPath sebelum ini dikenali sebagai MaxCDN. Ia memiliki sistem cache yang cerdas, mekanisme pembersihan segera, dan peraturan cache khusus untuk meningkatkan prestasi laman web anda. StackPath CDN memiliki rangkaian pelayan yang luas di semua benua.

Ia dilengkapi dengan analisis masa nyata, EdgeRules tersuai, pilihan muat turun tersegmentasi, dan ciri skrip tanpa pelayan. Pelan asas boleh mempunyai sehingga 1 TB lebar jalur bulanan.

Harga: Kosnya bermula dari $ 20 sebulan. Perkhidmatan bulan pertama adalah percuma.

2. KeyCDN

KeyCDN

KeyCDN adalah salah satu rangkaian penghantaran kandungan paling kuat yang dilengkapi dengan 34 pusat data di seluruh dunia. Anda boleh memasang plugin WordPress mereka yang disebut CDN Enabler untuk menggabungkan KeyCDN dengan mudah ke laman WordPress anda.

Bahagian terbaiknya ialah pemalam membolehkan anda membersihkan cache Zon CDN anda terus dari pentadbir WordPress anda. Ini bermakna anda tidak perlu log masuk ke papan pemuka KeyCDN untuk membersihkan cache.

Harga: Ini mempunyai kebijakan bayar dan bayar semasa penggunaan. KeyCDN menawarkan percubaan percuma selama 30 hari.

3. Sucuri

Sucuri

Sucuri adalah perkhidmatan keselamatan, pemantauan, dan perlindungan laman web terbaik. Selain keselamatan, mereka juga menawarkan penyelesaian CDN untuk prestasi dan pengoptimuman kelajuan laman WordPress anda. Ia mempunyai banyak pilihan cache untuk semua jenis laman web.

CDN mereka berjalan di rangkaian Anycast dengan pengedaran pelayan global. Konfigurasi untuk Sucuri CDN mempunyai pilihan khusus untuk memaksimumkan kelajuan laman web.

Anda mungkin juga ingin menyemak ulasan Sucuri untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai perkhidmatan mereka.

Harga: Pelan asas berharga $ 199.99 setahun.

4. Cloudflare

Cloudflare

Cloudflare adalah perkhidmatan keselamatan dan prestasi web yang sangat baik. Ia mempunyai platform rangkaian awan terbesar dengan 180 pusat data di seluruh dunia dan telah memperoleh lebih dari 16 juta domain. Anda dapat menggunakannya untuk mempercepat halaman web, aplikasi mudah alih, dan API.

Ia menawarkan plugin percuma dan meningkatkan prestasi laman WordPress secara drastik dengan konfigurasi minimum. Ia juga mempertahankan laman web anda dari serangan DDoS dan kandungan berniat jahat.

Harga: Pelan pro bermula dari $ 20 sebulan. Mereka juga menawarkan akaun percuma dengan ciri-ciri asas.

5. Amazon CloudFront

Amazon CloudFront

Amazon CloudFront adalah perkhidmatan CDN bersepadu AWS yang menyampaikan kandungan laman web anda kepada pelawat anda dengan serta-merta. Rangkaian AWS meningkatkan CDN dengan perkhidmatan mereka yang lain dan menawarkan kelajuan pemindahan yang tinggi di seluruh dunia. Ini adalah perkhidmatan canggih untuk pembangun dan pengaturcara.

Oleh itu, anda harus mengatasi sedikit keluk pembelajaran untuk menyiapkan Amazon CloudFront.

Harga: Ia mempunyai model pay-as-you-go dan hanya mengenakan caj untuk perkhidmatan yang anda gunakan. Dengan AWS, anda juga akan mendapat percubaan percuma untuk jangka masa pendek.

6. CacheFly

CacheFly

CacheFly adalah salah satu rangkaian penghantaran kandungan tertua di pasaran. Berdasarkan rangkaian Anycast, mereka membantu anda meningkatkan kelajuan laman web anda dan menyampaikan kandungan dengan pantas. Perkhidmatan CDN ini mengalirkan video dan podcast dengan sepantas kilat.

Bila-bila masa anda memerlukan bantuan, anda boleh menghubungi pasukan sokongan mereka yang sangat baik yang dapat menjawab soalan anda berkaitan CDN.

Harga: Kos permulaan untuk rancangan perniagaan kecil adalah $ 245 sebulan dibayar setiap tahun. Dengan prabayar, anda juga akan mendapat perkhidmatan percuma selama 2 bulan.

7. Ruang Rak

Ruang Rak

Rackspace adalah perkhidmatan pengkomputeran awan premium yang menggunakan rangkaian Akamai dan mengalirkan kandungan ke 200 lokasi di seluruh dunia.

Ia menyokong kedai eCommerce, laman web WordPress, aplikasi web, aplikasi mudah alih, dan banyak lagi. Ini adalah perkhidmatan yang agak mahir teknologi dan memerlukan pengetahuan lanjutan untuk disiapkan.

Harga: Ini adalah perkhidmatan bayar-sambil-pergi sehingga anda hanya dapat membayar lebar jalur yang anda gunakan. Perkhidmatan ini dapat ditingkatkan sepenuhnya untuk menangani sebarang beban lalu lintas.

8. Google Cloud CDN

CDN Awan Google

Google Cloud CDN adalah perkhidmatan rangkaian penghantaran kandungan kos rendah. Dengan 90 pelayan di seluruh dunia, ia mempunyai penghantaran kandungan terpantas kepada pengguna anda di mana-mana lokasi. Ia dilengkapi dengan pemuatan halaman yang cepat dan meningkatkan penglibatan pengguna di laman web anda. Google Cloud CDN memberikan satu alamat IP kepada semua pengguna anda dan tidak memerlukan DNS wilayah.

Ia dilengkapi dengan SSL percuma untuk menjadikan laman web anda selamat. Ia disatukan dengan Google Cloud Platform dan anda boleh mengaktifkan CDN dengan satu kotak pilihan.

Harga: Anda perlu mendaftar untuk Google Cloud Platform untuk mendapatkan akses ke CDN. Kos untuk Google Cloud Platform bergantung pada penggunaan anda.

9. Microsoft Azure CDN

CDN Microsoft Azure

Sekiranya anda mencari rangkaian penghantaran kandungan yang selamat dan boleh dipercayai, maka Microsoft Azure CDN adalah pilihan yang tepat. Ia mempunyai liputan global dan skalabiliti besar untuk penyampaian kandungan. Ia bergabung dengan semua perkhidmatan Azure yang menjadikan penyelesaian CDN lebih berguna.

Azure CDN mengurangkan masa muat halaman, menjimatkan lebar jalur, dan mempercepat halaman web. Ia berfungsi hebat dengan laman web, aplikasi, dan perisian permainan.

Harga: Ia berfungsi pada model pay-as-you-go.

10. Imperva

Imperva

Imperva adalah salah satu perkhidmatan CDN terbaik yang menggunakan caching pintar, penyimpanan berkelajuan tinggi, dan alat pengoptimuman. Ia dilengkapi dengan teknologi pembelajaran mesin canggih untuk cache dinamik. Anda boleh membersihkan cache dengan serta-merta dan mempunyai pilihan kawalan cache tersuai.

Pusat data ditempatkan secara strategik di semua wilayah di seluruh dunia untuk melayani kandungan dari pelayan yang lebih dekat dengan pengguna. Imperva mengoptimumkan kandungan, mengautomasikan pemampatan, dan melakukan lebih banyak lagi seperti perkhidmatan CDN premium.

Harga: Anda perlu meminta sebut harga.

Itu sahaja.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari perkhidmatan CDN terbaik untuk laman web WordPress anda. Dan pastikan untuk melakukan ujian kelajuan laman web setelah menggunakan perkhidmatan yang anda pilih. Anda mungkin juga ingin melihat panduan langkah demi langkah kami tentang cara membuat laman web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map