10 Web Hosting Terbaik Australia (2020), Keputusan Ujian Kelajuan

syarikat hosting web australia terbaik


Adakah anda mencari web hosting Australia yang terbaik? Semasa membina laman web, penting untuk memilih perkhidmatan hosting web terbaik untuk mendapatkan kelajuan, prestasi, keselamatan, dan sokongan yang anda perlukan. Memilih hos web yang salah boleh menjadikan laman web anda tidak boleh dipercayai, yang boleh memberi kesan negatif terhadap lalu lintas laman web, SEO, dan bahkan penukaran.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi dengan kami pilihan kami untuk 10 perkhidmatan hosting web terbaik Australia. Tidak semua penyedia hosting web dalam senarai ini berpusat di Australia, tetapi semuanya dapat memberikan perkhidmatan berkualiti yang anda cari.

Mari kita mulakan.

Ulasan Web Hosting Australia: Proses Kami

Sebelum kita masuk dalam 10 pilihan teratas untuk web hosting terbaik Australia, kami ingin berkongsi proses tinjauan hosting web IsItWP kami.

Kami telah menguji banyak host web dalam senarai ini sendiri sehingga kami dapat memberikan anda tinjauan terperinci. Kami berharap ini akan menjadikan proses memilih perkhidmatan hosting web Australia terbaik lebih mudah bagi anda. Tidak perlu membuang masa anda untuk mencuba pelbagai host web Australia yang berbeza kerana kami telah melakukannya untuk anda.

Kami menguji hos web ini dengan melakukan langkah-langkah berikut:

 1. Mendaftar dengan perkhidmatan hosting web Australia terbaik.
 2. Membina laman web WordPress ujian.
 3. Menambah tema WordPress, gambar dan kandungan palsu untuk mencerminkan persekitaran laman web langsung.
 4. Melakukan ujian kelajuan untuk melihat bagaimana laman web ini berfungsi dan mencatat data ujian.

Seperti yang anda lihat, kami menguji hos web ini, sebab itulah kami yakin dalam senarai perkhidmatan hosting web Australia terbaik ini.

Mari kita mulakan!

1. SiteGround

tapak laman web-australia

 • Muatkan masa: 649 ms
 • Waktu tamat: 99.98%
 • Sokongan: 10/10
 • Laman web: SiteGround.com

Mulakan dengan SiteGround »

SiteGround adalah salah satu perkhidmatan hosting web Australia terbaik dan mereka adalah hos web yang dipercayai dari lebih dari 2 juta domain.

Membina laman web anda mudah dengan SiteGround. Anda boleh memilih dari pemasangan WordPress percuma (sistem pengurusan kandungan paling popular di dunia) atau pembina laman web Weebly. Kedua-dua pilihan ini membolehkan anda membuat laman web dalam masa yang singkat.

SiteGround menyediakan sokongan pelanggan terkemuka yang tersedia 24/7 melalui telefon, sembang langsung, dan tiket. Jadi, tidak kira masalah yang anda ada, anda boleh bergantung pada pengambilan dan penyelesaian yang pantas dan boleh dipercayai.

Plus, SiteGround menawarkan beberapa web hosting terpantas di pasaran. Mereka mempunyai pusat data yang terletak di Singapura, yang berfungsi paling baik untuk Australia, New Zealand, Asia, dan Pasifik Selatan dan mengungguli banyak tuan rumah Australia tempatan.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Singapura.

Harga: Harga biasa bermula dari AU $ 14.95 / bulan.

Tawaran istimewa: Pengguna kami mendapat tawaran istimewa sebanyak AU $ 4,95 / bulan.

Baca ulasan SiteGround kami »

kajian wpengine2. Mesin WP

 • Muatkan masa: 582 ms
 • Waktu tamat: 99.99%
 • Sokongan: 9/10
 • Laman web: WPEngine.com

Mulakan dengan WP Engine »

WP Engine adalah hosting WordPress terurus yang paling popular di Australia. Hosting WordPress yang diuruskan bermaksud WP Engine akan mengendalikan semua penyelenggaraan untuk laman web anda; yang perlu anda lakukan ialah menyediakan laman web anda dan mereka akan melakukan selebihnya.

Yang mana setiap rancangan WP Engine anda dapatkan CDN global (rangkaian penghantaran kandungan) yang akan menjadikan laman web anda cepat.

Mereka juga menyediakan 36 tema premium yang merangkumi SEO dan keselamatan terpadu sehingga anda dapat membuat laman web profesional dalam beberapa minit. WP Engine juga menawarkan sokongan sembang langsung 24/7.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Sydney, Australia.

Harga: Harga biasa bermula pada $ 35 / bulan (USD).

Tawaran istimewa: Pengguna kami membayar $ 28 / bulan (USD).

Mulakan dengan WP Engine hari ini »

3. A2 Hosting

a2-hosting-australia

 • Muatkan masa: 1.28 s
 • Waktu tamat: 99.90%
 • Sokongan: 9/10
 • Laman web: A2hosting.com

Mulakan dengan Hosting A2 »

A2 Hosting adalah salah satu penyedia hosting web terpantas untuk laman web Australia, yang menawarkan pusat data yang terletak di Singapura dan pelayan turbo sehingga 20x lebih cepat.

Hosting A2 mudah digunakan, dioptimumkan untuk WordPress, Drupal, dan Joomla, menyediakan penghijrahan laman web secara percuma dan mudah serta sokongan pelanggan 24/7 melalui telefon, sembang, dan tiket sokongan.

Apa yang menjadikan A2 Hosting menonjol dari host web lain adalah jaminan wang dikembalikan “bila-bila masa”. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka dalam masa 30 hari, anda akan mendapat bayaran balik sepenuhnya. Selain itu, setelah 30 hari pertama, anda layak mendapat bayaran balik prorata untuk sebarang perkhidmatan yang tidak digunakan.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Singapura.

Harga: Harga biasa bermula pada $ 7,99 / bulan (USD).

Tawaran istimewa: Harga tawaran istimewa bermula hanya $ 2.96 / bulan (USD).

Baca ulasan Hosting A2 kami »

4. Bluehost

bluehost-australia

 • Muatkan masa: 689 ms
 • Waktu tamat: 99.99%
 • Sokongan: 9/10
 • Laman web: Bluehost.com

Mulakan dengan Bluehost »

Bluehost adalah salah satu perkhidmatan hosting WordPress yang paling popular di pasaran, yang menggerakkan lebih dari 2 juta laman web di seluruh dunia.

Bluehost adalah salah satu hos web terbaik untuk pemula yang membuat laman web Aussie. Dengan setiap rancangan, anda mendapat nama domain percuma, sijil SSL, pemasangan WordPress 1-klik, dan sokongan 24/7. Oleh itu, anda boleh menghidupkan laman web anda dengan cepat dan mudah dengan Bluehost.

Anda juga mendapat lebar jalur tanpa had, walaupun dengan pelan hosting termurah, dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Utah, Amerika Syarikat.

Harga: Harga biasa bermula pada AU $ 11.41 / bulan.

Tawaran istimewa: Pengguna IsItWP hanya membayar AU $ 3,93 / bulan.

Baca ulasan Bluehost kami »

5. HostGator

hostgator-australia

 • Muatkan masa: 691 ms
 • Waktu tamat: 99.96%
 • Sokongan: 10/10
 • Laman web: HostGator.com

Mulakan dengan HostGator »

HostGator adalah penyedia hosting web yang hebat untuk pemula. Mereka menawarkan pembangun laman web drag and drop percuma dan 4.500 templat laman web, perisian keranjang belanja percuma untuk membuat kedai dalam talian, sokongan teknikal 24/7/365, dan banyak lagi.

Dengan setiap rancangan, anda juga mendapat ruang cakera dan lebar jalur yang tidak diukur, alamat e-mel tanpa had, panel kawalan yang mudah digunakan, dan jaminan wang dikembalikan 45 hari.

Sama ada anda ingin membina blog peribadi atau laman web perniagaan kecil, HostGator memudahkan mereka yang baru memulakan perniagaan.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Houston dan Utah, Amerika Syarikat.

Harga: Harga biasa bermula pada $ 6,95 / bulan.

Tawaran istimewa: Pengguna kami hanya membayar $ 2.78 / bulan (USD).

Baca ulasan HostGator kami »

6. GreenGeeks

hijau-geeks-australia

 • Muatkan masa: 697 ms
 • Waktu tamat: 99.92%
 • Sokongan: 9/10
 • Laman web: GreenGeeks.com

Mulakan dengan GreenGeeks »

GreekGeeks adalah penyedia hosting web lain yang merupakan pilihan terbaik untuk laman web di Australia. Walaupun mereka tidak mempunyai pusat data di Australia, mereka menawarkan hosting bersama SSD cepat, hosting reseller, VPS, dan hosting WordPress.

Beberapa ciri mereka termasuk pembangun laman web drag and drop percuma, ruang web tanpa had, akaun e-mel percuma, sokongan 24/7, dan banyak lagi.

Plus, GreenGeeks adalah hos web mesra alam. Mereka meletakkan semula 3x kuasa yang mereka habiskan ke dalam grid dalam bentuk tenaga boleh diperbaharui.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Amsterdam, Belanda.

Harga: Harga biasa bermula pada $ 9,95 / bulan (USD).

Tawaran istimewa: Pengguna kami hanya membayar $ 2.95 / bulan (USD).

Baca ulasan GreenGeeks kami »

7. Hosting WP

wp-hosting-australia

WP Hosting adalah 100% hosting WordPress Australia. Mereka telah berniaga sejak tahun 2008 dan dipercayai oleh laman web Australia yang besar seperti The University of Melbourne, Melbourne Convention Exhibition Center, Mortgage Choice, Australian Unity, dan banyak lagi.

WP Hosting menawarkan sandaran harian, penghijrahan laman web percuma, perlindungan DDoS “selalu aktif”, pemindahan data tanpa had, dan banyak lagi.

Mereka juga menawarkan pasukan sokongan yang berpangkalan di Australia yang tersedia 24/7 melalui e-mel dan sokongan tiket dan mereka menawarkan sokongan telefon waktu pejabat.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Sydney, Australia.

Harga: Harga biasa bermula pada $ 19 / bulan.

8. Kinsta

kinsta-australia-web-hosting terbaik

Kinsta adalah satu lagi penyedia hosting WordPress yang diuruskan sepenuhnya yang mengendalikan semua penyelenggaraan laman web anda untuk anda. Beberapa pelanggan terbesar mereka termasuk TripAdvisor, Buffer, Ubisoft, Intuit, dan FreshBooks, hanya untuk beberapa nama.

Ia termasuk sijil SSL dan CDN percuma dengan setiap rancangan. Ciri-ciri lain termasuk keupayaan untuk memilih pusat data anda, sandaran harian dan pemeriksaan uptime, kelajuan sepantas kilat, kawasan pementasan untuk pembangunan, dan banyak lagi.

Mereka juga menawarkan sokongan pakar dari pemaju WordPress dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Sydney, Australia.

Harga: Harga biasa bermula dari $ 30 / bulan (USD).

9. Cloudways

cloud-best-australia-web-hosting

Cloudways adalah platform hosting web berasaskan awan yang diurus. Tetapi, mereka tidak menghoskan laman web anda di pelayan mereka sendiri, sebaliknya, anda boleh memilih penyedia cloud VPS seperti Google Cloud, Linode, atau Digital Ocean. Ini akan meningkatkan kelajuan di laman web anda dan kerana anda masih dapat mengawal laman web anda dari platform Cloudways, mudah dikendalikan dan anda mendapat sokongan 24/7.

Cloudways juga menyediakan sandaran dan keselamatan yang diuruskan, CloudwaysBot (pembantu pintar anda sendiri), pemasangan SSL percuma 1 klik, dan banyak lagi.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Sydney, Australia.

Harga: Harga biasa bermula dari $ 10 / bulan (USD).

Mulakan dengan Cloudways hari ini »

10. VentraIP

ventraIP-best-australia-web-hosting

VentraIP adalah 100% perkhidmatan hosting web milik dan dikendalikan Australia yang dipercayai oleh 150,000 pelanggan.

Pelan hosting web mereka merangkumi sijil SSL percuma, sandaran Acronis setiap jam, lebar jalur premium tanpa had, akaun e-mel tanpa had, storan SSD SAS kelas Samsung untuk prestasi dan kelajuan yang luar biasa, dan banyak lagi.

Mereka juga menawarkan dukungan pelanggan 24/7 dari tim yang berpusat di Melbourne yang dapat dihubungi melalui telefon atau eTicket.

Pelayan di / lebih dekat dengan Australia: Sydney dan Melbourne, Australia.

Harga: Harga biasa bermula pada $ 8,95 / bulan.

Apa yang perlu dicari dalam Hosting Australia Terbaik

Semasa memilih web hosting Australia terbaik, ada beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan untuk mendapatkan prestasi dan kelajuan terbaik untuk laman web anda. Faktor-faktor ini merangkumi:

 1. Lokasi Pelayan
 2. Jaminan Masa Masa
 3. Ciri-ciri Penting
 4. Sokongan teknikal

1. Lokasi Pelayan
Sekiranya laman web atau pengguna anda berpusat di Australia, anda harus mencari perkhidmatan hosting web yang mempunyai lokasi pelayan di Australia atau berdekatan dengannya. Semakin jauh pelayan web dari lokasi anda, semakin besar kemungkinan anda akan menghadapi masalah seperti masa memuat yang lebih perlahan, ketinggalan, kelewatan dan sebagainya..

2. Jaminan Masa Masa
Waktu luput adalah jumlah masa pelayan berfungsi dan tersedia. Anda mahu memilih hos web Australia yang dapat menjamin waktu operasi yang baik sehingga laman web anda sentiasa tersedia untuk pengguna. Waktu henti yang terlalu banyak boleh mengakibatkan kehilangan lalu lintas, petunjuk, dan juga penjualan. Walaupun tidak ada host web yang dapat menjamin waktu operasi 100%, lebih baik memilih host web yang dapat menjamin sekurang-kurangnya 99.9% waktu operasi.

3. Ciri-ciri Penting
Penyedia hosting web yang baik juga harus menyediakan semua ciri yang anda perlukan untuk membuat laman web yang sesuai untuk keperluan anda dengan mudah. Beberapa ciri terpenting yang harus anda cari termasuk:

 • Nama domain
 • Sijil SSL
 • Pembina Laman Web
 • Akaun E-mel
 • Ruang simpanan
 • Sandaran
 • 1-Klik Pemasangan WordPress

Sekiranya anda dapat mencari hos web yang menyediakan semua ciri penting ini dalam rancangan yang berpatutan, anda akan menjimatkan wang dan anda akan dapat membina laman web yang profesional dan selamat dalam masa yang singkat.

4. Sokongan Teknikal
Membina laman web kadang kala sukar, terutamanya untuk pemula. Oleh itu, pilih host web Australia yang memberikan sokongan teknikal yang luar biasa. Sokongan pakar 24/7 akan membolehkan anda menyelesaikan masalah anda dengan cepat bila-bila masa anda menghadapi masalah.

Web Hosting Terbaik Australia: Keputusan kami

Cadangan kami untuk web hosting Australia terbaik adalah SiteGround. SiteGround adalah salah satu perkhidmatan hosting web terkemuka di pasaran dan dengan pelayan mereka yang berdekatan di Singapura, mereka akan dapat memberikan perkhidmatan yang pantas dan boleh dipercayai ke laman web di Australia.

Plus, SiteGround adalah pilihan yang bagus untuk pemula. Anda boleh mula membina laman web dengan mudah dengan pemasangan WordPress 1 klik, mereka memberikan sokongan pelanggan yang sangat baik, dan itu juga pilihan yang berpatutan, dengan harga hanya AU $ 4,95 / bulan.

Web Hosting AustraliaCostMoney BackLoad TimeUptimeSupportAustralian Server
Tapak TapakAU $ 4,95 / bulan30 hari649 ms99.98%10/10Tidak
$ 28 / bulan60 hariN / AN / A9/10Ya
Hosting A2$ 2.96 / bulan30 hari1280 ms99.90%9/10Tidak
BluehostAU $ 3.93 / bulan30 hari689 ms99.99%10/10Tidak
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map