11 Alternatif Squarespace untuk Setiap Jenis Laman Web

alternatif ruang tempat paling popular


Adakah anda mencari alternatif Squarespace yang paling popular? Squarespace adalah pembangun laman web premium dengan antara muka yang mudah digunakan. Ini adalah pilihan yang bagus untuk pertama kali anda memulakan; namun, apabila perniagaan anda berkembang dan anda perlu menambahkan lebih banyak ciri ke laman web anda, Squarespace boleh menjadi sangat mahal.

Setelah mengatasi Squarespace, atau harganya lebih mahal daripada yang sepadan, maka inilah masanya untuk mencari alternatif.

Dalam artikel ini, kami akan memperkenalkan kepada anda beberapa alternatif popular untuk Squarespace yang boleh anda gunakan untuk membuat laman web yang selalu anda mahukan.

1. WordPress

WordPress

WordPress adalah pembina laman web yang paling popular di dunia. Banyak jenama teratas menggunakan WordPress untuk laman web dan blog mereka. Ia sangat percuma untuk digunakan. Repositori WordPress mempunyai ribuan tema dan plugin yang tersedia, yang menjadikannya sangat fleksibel.

Selain laman web dan blog, WordPress boleh digunakan untuk membuat kedai dalam talian menggunakan plugin WooCommerce. Ia menawarkan penyatuan dengan hampir semua aplikasi di pasaran termasuk aplikasi pembayaran, troli beli-belah, dan lain-lain. Walaupun Squarespace mengenakan bayaran 3% untuk setiap transaksi di gerai mereka, WooCommerce membenarkan transaksi percuma tanpa had dan ia mempunyai banyak ciri berguna lain juga.

Anda harus melihat perbandingan berdampingan ini antara Squarespace vs WordPress untuk mengetahui lebih lanjut mengenai 2 platform tersebut. Sekiranya anda menggunakan Squarespace dan ingin mengembangkannya, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara menukar laman web anda dari Squarespace ke WordPress.

2. Wix

Wix

Wix adalah pembina laman web yang sangat baik untuk membuat laman web, blog, atau kedai dalam talian. Sangat mudah untuk disiapkan dan disertakan dengan pembuat halaman seret dan lepas. Ini membolehkan anda menambahkan gambar, kandungan, dan ciri secara langsung di laman web anda.

Versi asas Wix adalah percuma yang bagus untuk melancarkan laman web baru. Ini adalah platform dihoskan percuma, jadi anda tidak perlu membeli hosting web. Namun, jika anda mahukan ciri lanjutan di laman web anda atau ingin membuat kedai dalam talian, anda perlu membeli salah satu rancangan berbayar mereka. Versi Wix berbayar membolehkan anda mengintegrasikan pelbagai pilihan pembayaran seperti authorize.net, PayPal, dan banyak lagi.

Jangan terlepas artikel ini mengenai alternatif dan pesaing Wix.

3. Weebly

Weebly

Weebly adalah pembina laman web yang popular di pasaran. Ia dapat digunakan untuk membuat laman web dan kedai dalam talian pada masa yang sama, yang menjadikan Weebly sebagai alternatif terbaik untuk Squarespace. Ia mempunyai ciri-ciri untuk membuat laman web yang menarik dengan latar belakang paralaks, fon tersuai, dan banyak lagi.

Anda boleh memulakan laman web Weebly secara percuma tetapi, apabila laman web anda berkembang, anda perlu meningkatkan ke versi premium mereka untuk lebih banyak ciri. Untuk laman web permulaan, ini adalah penyelesaian yang baik dan sangat mesra pemula.

4. Perniagaan Besar

Komersial Besar

BigCommerce adalah perisian eCommerce yang kuat. Ini adalah penyelesaian yang dihoskan dan membolehkan anda menyenaraikan produk anda di laman web teratas industri untuk mendapatkan lebih banyak perniagaan dari mereka.

Ini adalah pembangun laman web yang sempurna untuk pelbagai jenis model perniagaan dalam talian. Anda boleh membuat kedai tersuai dengan templatnya dan menguruskannya dengan sewajarnya. Dalam kesepaduan, ia berfungsi dengan baik dengan penyelesaian pembayaran pihak ketiga untuk menerima pembayaran dalam talian.

5. Shopify

Shopify adalah pembangun eCommerce yang popular. Ia mempunyai backend yang mudah dikendalikan sehingga anda dapat melancarkan kedai dalam talian anda dengan segera. Ia dilengkapi dengan drag and drop builder, aplikasi, integrasi, dan banyak lagi. Walaupun Squarespace dapat mengintegrasikan kedai eCommerce, ia bersaing dengan Shopify yang merupakan pembuat kedai dalam talian yang lengkap.

Sebagai tambahan kepada ciri asas mereka, anda dapat membeli tambahan, pelanjutan, dan penyelesaian pembayaran untuk meningkatkan perniagaan dalam talian anda. Ketika datang ke reka bentuk, Shopify dapat disesuaikan sepenuhnya dengan tema siap pakai mereka.

Anda juga boleh melihat senarai lengkap alternatif dan pesaing Shopify kami.

Baca ulasan Shopify lengkap kami.

6. Jimdo

Jimdo

Jimdo adalah pembangun laman web berdasarkan kecerdasan buatan. Anda boleh menggunakannya untuk membuat laman web dengan mudah. Ia menawarkan nama domain, hosting, dan ciri-ciri SEO percuma. Jimdo mempunyai sekumpulan pakar yang siap membantu anda dengan analisis reka bentuk, keselamatan, SEO dan penyiapan.

Mereka menawarkan rancangan premium untuk perniagaan eCommerce anda dengan kapasiti produk tanpa had. Jimdo tidak membebankan transaksi dan dapat disatukan dengan PayPal, kredit langsung SEPA, dan kad kredit untuk pembayaran dalam talian yang selamat.

7. Duda

Duda

Duda adalah pembangun laman web profesional untuk agensi digital, penerbit, dan syarikat hosting. Ia mempunyai rancangan premium untuk laman web peringkat asas hingga lanjutan. Ia dilengkapi dengan addon eCommerce premium untuk dijual secara dalam talian.

Anda boleh menggunakan templat mereka untuk membuat laman web berdasarkan cerita untuk agensi anda. Duda menawarkan logo tersuai, pengurusan pasukan, sokongan sembang langsung, dan banyak lagi. Ia mempunyai percubaan percuma selama 30 hari pada rancangan peringkat pertengahan untuk menguji ciri sebelum anda membelinya.

Jangan terlepas alternatif Interkom terbaik ini yang menampilkan LiveChat, Olark, Slack, dll.

8. Webnode

Webnode

Webnode adalah pembangun laman web yang dihoskan dengan lebih dari 50 templat web percuma untuk membuat laman web yang anda perlukan. Ia mempunyai rancangan percuma yang membolehkan anda membuat laman web asas di domain Webnode. Untuk menambahkan nama domain anda sendiri, anda perlu mendapatkan salah satu daripada rancangan premium mereka.

Walau bagaimanapun, rancangan premium dilengkapi dengan ciri lain termasuk akaun e-mel, pembuat borang, reka bentuk bebas iklan, sokongan Google Analytics, video latar belakang, dan banyak lagi. Webnode memberi anda ruang hosting di pelayan mereka berdasarkan rancangan yang anda pilih.

9. Menyekat

Tergamam

Menariknya adalah pembina laman web freemium. Ia mempunyai rancangan percuma dan premium untuk membuat laman web anda. Editor langsung mereka mudah dan senang digunakan. Ini membolehkan anda mengedit laman web anda dengan cepat dan menambahkan kandungan anda. Anda boleh mengklik mana-mana item untuk mengedit dan menerbitkannya.

Ia dilengkapi dengan kedai eCommerce terbina dalam. Menyatukan dengan PayPal dan Stripe untuk pembayaran. Seperti pembangun laman web lain dalam artikel ini, ini adalah alternatif yang baik untuk Squarespace yang boleh anda gunakan untuk membuat laman web anda.

10. Mozello

Mozello

Mozello adalah pembangun laman web premium. Ini adalah penyelesaian yang dihoskan dan membolehkan anda mendaftarkan nama domain percuma. Ia dilengkapi dengan reka bentuk tersuai, ciri pemasaran, integrasi eCommerce, dan banyak lagi. Mozello mempunyai rancangan percuma untuk laman web asas (tanpa nama domain khusus).

Ia juga dapat digunakan untuk membuat laman web berbilang bahasa. Pembangun drag and drop mereka membantu anda melancarkan laman web anda dengan serta-merta tanpa mengetahui apa-apa mengenai kod. Dengan reka bentuk responsif mudah alih dan ciri SEO, anda dapat memberi peringkat laman web anda dengan lebih baik di enjin carian.

11. WebStart

Permulaan Web

WebStarts adalah pembina laman web percuma dengan langganan premium untuk ciri canggih. Ia mempunyai editor drag and drop untuk menambahkan gambar, teks, dan elemen lain di laman web anda. WebStarts dibina untuk membolehkan pelajar dengan anggaran yang lebih kecil mendapat kehadiran dalam talian. Ia mengintegrasikan pembangun borang, plugin keahlian, kedai muzik, addon SEO, dan banyak lagi.

Ia mudah digunakan dan memerlukan pengetahuan pengekodan sifar. Sebagai platform yang dihoskan, ia membebaskan anda dari kerisauan mencari web hosting untuk laman web anda. Ini mempunyai templat tersuai yang dapat anda tambahkan dalam pratonton langsung dan segera menerbitkan reka bentuknya.

Kami harap artikel ini membantu anda menemui alternatif popular untuk Squarespace. Anda juga mungkin ingin melihat senarai pesaing WordPress popular kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map