23 Tema WordPress Terbaik untuk Podcasting (Berbanding)

tema podcasting wordpress terbaik


Sekiranya anda mencari tema WordPress terbaik untuk podcasting, anda telah sampai di pos yang betul. Kami tahu dengan tepat apa yang diperlukan oleh laman web podcaster yang berjaya. Dari reka bentuk yang menarik hingga umpan audio tertanam, tema yang tepat dapat membuat semua perbezaan.

Itulah sebabnya kami akan berkongsi pilihan kami untuk tema WordPress terbaik untuk podcasting.

Pandangan Pantas: 5 Tema Terbaik untuk Podcasting

TemaHarga UnikDiterbitkan oleh
1. Lada+$ 129Susun atur dan modul grid.Tema Artisan
2. Muzik$ 49Anda boleh memasukkan pemain muzik.Bertemakan
3. Podcaster$ 49Halaman arkib episod tanpa had.Percubaan
4. Monokrom$ 129.95Menggunakan kerangka Kejadian.StudioPress
5. Tusant$ 69Kaya dengan ciriTalian Kedua

Sebelum memulakan, jangan lewatkan artikel ini di kedai tema WordPress yang terbaik dan popular.

Mari kita lihat tema WordPress terbaik untuk podcasting yang boleh anda gunakan.

1. Lada+

lada sulah

Pepper + adalah tema responsif yang mudah digunakan yang direka untuk mereka yang berminat membina laman web, tanpa mengira pengalaman mereka. Terdapat alat pro dan pemula yang tersedia di luar kotak untuk membantu anda merancang laman web yang bersih dan elegan untuk podcasting.

Banyak ciri yang membolehkan anda memasukkan halaman anda tanpa menggali kodnya. Modul drag and drop yang sederhana membolehkan anda menyiapkan podcast langsung bersama dengan kemampuan untuk menambahkan podcast dari minggu sebelumnya di halaman yang sama.

Gabungkan ciri-ciri tersebut dengan antara muka mesra iklan dan menu bar sisi yang luas, dan mudah dilihat mengapa Pepper + menjadi tema utama kami untuk laman web podcast.

Mulakan dengan Lada + Hari Ini!

2. Muzik

muzik

Nama, Muzik, merangkum fokus tema WordPress ini dengan tepat. Ia berfungsi dengan baik untuk semua bentuk artis, penulis, pemuzik, dan tuan rumah podcast.

Anda boleh membina laman web paralaks satu halaman, atau platform berbilang halaman bergantung pada ukuran dan ruang lingkup rancangan perniagaan anda. Sekiranya anda ingin menampilkan podcast lama, anda boleh melakukannya dengan mudah kerana tema ini keluar dari kotak dengan pemain muzik yang membolehkan anda memuat naik trek tersuai untuk penonton anda.

Muzik juga dilengkapi dengan templat dan halaman artis yang telah dirancang untuk menjadikan pengalaman bangunan anda lancar dan mudah. Jimat masa dan kembangkan halaman yang kelihatan profesional dalam masa yang singkat.

Mulakan dengan Muzik Hari Ini!

3. Podcaster

podcaster

Podcaster dilengkapi dengan pemain audio dan videonya; namun, anda juga boleh menggunakan oEmbed.

Pilih antara versi terang atau gelap dari reka bentuk tema, dan sesuaikan tajuk dengan gambar pilihan anda. Ia juga mempunyai ciri tatal paralaks yang bagus untuk laman utama anda.

Ia dioptimumkan untuk berfungsi dengan BluBrry PowerPress dan Seriously Simple Podcasting.

Mulakan dengan Podcaster Hari Ini!

4. Monokrom

monokrom

Monochrome adalah tema WordPress premium untuk orang yang ingin membina laman web mereka dari bawah dengan rangkaian alat yang luar biasa. Ia bermula dengan tema umum dan teks laman web anda. Anda boleh menambah teks baru, menukar warna dan fon, menyesuaikan tajuk dan banyak lagi; sambil menontonnya berubah dalam masa nyata.

Anda boleh menggunakan toolkit mewah untuk menambahkan modul untuk podcast anda. Ia membolehkan anda merakam podcast langsung atau bahkan menyiapkan halaman untuk podcast bertarikh belakang untuk pendengar yang mungkin terlepas rancangan.

Selain itu, telefon bimbit dan tablet responsif dengan kemampuan untuk menerjemahkan teks anda. Sangat mudah untuk melihat mengapa podcasters tidak mendapat cukup banyak tema Monochrome.

Mulakan dengan Monokrom Hari Ini!

5. Tusant

tema tusant

Tusant adalah tema WordPress oleh SecondLine Themes, yang dibina khas untuk laman web podcasting. Sekiranya anda mempunyai laman web di mana anda ingin menstrim audio atau video dalam talian, anda akan mendapati Tusant sangat membantu.

Beberapa ciri Tusant adalah:

 • Paparkan podcast anda di mana sahaja di laman web anda
 • Anda boleh memaparkan episod podcast anda dalam pelbagai susun atur
 • Ubah setiap aspek tema anda menggunakan tetapan pembina halaman terbina dalam.

Mulakan dengan Tusant hari ini!

6. Telefon bimbit

Telefon bimbit

Telefon bimbit adalah tema WordPress podcasting audio. Ia dilengkapi dengan pemain audio yang melekit yang tetap di setiap halaman dan membolehkan pengunjung anda memainkan audio dan menavigasi episod dengan cepat dan mudah. Pemain audio disatukan dengan lancar ke dalam platform hosting audio yang popular seperti SoundCloud, Spotify, Stitcher, dll.

Dengan tema ini, anda juga boleh menggunakan plugin podcasting yang popular seperti Seriously Simple Podcasting, Libsyn Publisher Hub, PowerPress Podcasting, dan banyak lagi untuk merakam podcast anda. Tema Megaphone menguruskan urutan podcast anda dan membolehkan anda memaparkan nombor episod dan memadankannya dengan tajuk pos.

Ia bergabung dengan plugin WordPress lain yang popular untuk menambahkan lebih banyak fungsi ke laman web podcasting anda. Tema ini mudah disediakan dan dioptimumkan untuk SEO.

Mulakan dengan Megaphone Hari Ini!

7. Castilo

castilo

Kawasan tajuk yang kaya dengan media adalah permata mahkota dari tema Castilo. Dengan gambar atau video yang betul, anda boleh membuat laman web yang benar-benar menarik yang tidak dapat diklik oleh pengunjung.

Kami juga sangat menghargai ciri statistik di bahagian belakang. Dapatkan laporan mengenai jumlah pendengar anda, sumber pendengaran, jumlah pendengar dan banyak lagi!

Mulakan dengan Castilo Hari Ini!

8. Nayma

nayma

Sekiranya anda mempunyai idea yang ingin anda terjemahkan ke laman web, Nayma adalah pilihan terbaik untuk pereka baru. Tema ini keluar dari kotak dengan koleksi templat pra-muat Artisan mereka. Anda boleh memilih yang paling dekat dengan yang anda mahu bina, memasangnya dengan 1 klik, dan edit mengikut keinginan anda.

Anda juga boleh merancang laman podcasting anda dari awal dengan pelbagai alat pereka yang tidak memerlukan pengalaman pengkodan selama bertahun-tahun. Bina halaman anda menggunakan kekuatan yang serius dengan usaha minimum dan keluk pembelajaran. Modul yang mudah digunakan menjadikan meletakkan, merancang, dan menerbitkan laman web baru anda sangat mudah.

Mulakan dengan Nayma Hari Ini!

9. Anggun

anggun

Elegan adalah nama tema dan cara laman web anda akan kelihatan apabila anda selesai memasang dan mengubahnya. Tema ini membuang semua animasi dan kesan grafik yang membebankan dan sebaliknya hanya menumpukan perhatian pada kandungan.

Sekiranya anda ingin membina laman web podcast tanpa hiasan, ini adalah pilihan yang tepat, tanpa mengira tahap kemahiran anda. Anda dapat mengumpulkan laman web yang berfungsi dengan pantas di desktop, telefon pintar dan tablet. Anda juga dapat mengubahnya secara real-time dan memastikan anda melakukan perubahan yang ingin anda lakukan, yang dapat menjimatkan lebih banyak masa.

Mulakan dengan Elegant Hari Ini!

10. Ultra

Ultra

Ultra adalah tema hebat oleh Themify, tetapi mereka meningkatkan Ultra bagi mereka yang mencari sedikit lagi dari tema WordPress mereka. Tema premium murah ini dilengkapi dengan 40+ reka bentuk pra-buatan yang boleh anda sesuaikan sendiri.

Ia bergabung dengan plugin anda yang sedia ada dan dilengkapi dengan 12 plugin tambahan di luar kotak yang dapat membantu anda mengembangkan laman web podcast plus. Anda boleh menambah blog terperinci, galeri gambar melewati podcast, dan banyak lagi dengan Ultra.

Mulakan dengan Ultra Hari Ini!

11. Lintasan

trek

Sekiranya anda mencari tema WordPress yang gelap, sederhana, dan intuitif untuk laman web jenama anda, maka tema Trek dapat membantu anda membuat laman web yang sempurna. Alat yang disediakan membolehkan anda membuat apa sahaja jenis laman web yang anda mahukan, membolehkan anda mengedit dari header ke footer, dan di mana sahaja di antara.

Gunakan susun atur yang telah ditetapkan, atau buat susun atur tersuai anda dalam beberapa minit dengan pembangun seret dan lepas. Ini membolehkan anda mengatur segala sesuatu seperti yang anda mahukan. Buat bar carian tersuai dan gabungkan pemalam lain yang mungkin anda gunakan sebelumnya untuk menyatukan karya masa lalu anda dan menyediakan podcast masa depan anda kepada khalayak yang lebih luas.

Mulakan dengan Trek Hari Ini!

12. Satchmo

satchmo

Satchmo adalah tema yang direka khusus untuk podcasters yang ingin membina laman web profesional dan bereputasi dalam waktu singkat. Ini memberi anda pelbagai ciri penyesuaian, tetapi itu bukan bahagian paling menarik dari tema WordPress ini.

Ia juga menyokong pelbagai plugin podcasting seperti PowerPress dan Seriously Simple Podcasting, menjadikannya sesuai untuk orang yang sudah biasa dan melabur dengan plugin tersebut. Selain itu, terdapat pemain MP3 yang membolehkan anda memuat naik fail MP3 tersuai sehingga anda dapat memuat naik semua podcast anda di satu tempat.

Mulakan dengan Satchmo Hari Ini!

13. Gumbo

gumbo

Gumbo adalah tema podcast lain yang sangat baik untuk orang yang ingin membina jenama mereka tetapi tidak mempunyai banyak pengalaman pengekodan. Ciptaan terbaru dari Tema Kedua ini direka untuk membantu anda menghidupkan idea anda dengan pelbagai alat dan sumber yang membolehkan anda membuat tanpa pengekodan.

Anda boleh menterjemahkan video anda dari laman web seperti SoundCloud dan YouTube. Sekiranya anda sudah mempunyai penonton yang ada dari video anda, anda dapat memindahkan kandungan anda dengan lancar. Gabungkan ciri tersebut dengan keserasian mudah alih dan tablet mereka langsung dari kotak, dan anda melihat satu pusat kuasa tema untuk pencipta podcast.

Mulakan dengan Gumbo Hari Ini!

14. Pengayun

tema pengayun

Oscillator adalah tema yang dimaksudkan untuk artis dan pemuzik, tetapi ia juga berfungsi dengan baik dengan podcast! Gabungkan gambar dan reka bentuk yang mencolok dengan header, footer, dan fon yang tebal dan klasik, dan anda berusaha untuk membuat laman web yang akan membolehkan orang ramai untuk kembali.

Daripada memuat naik muzik ke pemain muzik, anda boleh memuat naik podcast anda terus ke pemalam yang bertanggungjawab untuk aspek laman web ini. Setelah dimuat naik ke pemain MP3, anda boleh membenarkan pengguna memuat turun podcast anda sebelumnya untuk pengalaman mendengar semula jadi.

Oscillator juga merangkumi pelbagai alat untuk membantu anda mengembangkan kandungan dan peringkat berkualiti tinggi untuk Google. Anda akan mendapat bonus laman web SEO yang dioptimumkan dengan semua fail audio anda. Ini adalah yang terbaik dari kedua-dua dunia.

Mulakan dengan Oscillator Hari Ini!

15. Oksium

oksium

Oxium menawarkan podcast sesuatu dalam tema yang gagal disampaikan oleh kebanyakan orang lain. Selain memuat naik fail audio anda ke pemain yang disertakan, anda boleh membuat senarai main tersuai berdasarkan topik, hos, panjang, dan banyak lagi. Buat senarai main anda dengan cara yang anda mahukan.

Sebaik sahaja anda membuat senarai main podcast, anda akan berkuasa sepenuhnya atas pembangun laman web tema yang membolehkan anda menambahkan modul baru dalam satu klik. Reka laman web yang profesional, menyeronokkan, atau di antara tempat. Oxium tidak akan menghalang anda dalam bahagian kreativiti.

Mulakan dengan Oxium Hari Ini!

16. Medias

media

Medias sedikit lebih santai dan dibuat untuk mereka yang mencari tema yang ringkas namun intuitif. Tampilan umum sama ada tema terang atau gelap, tetapi anda boleh mengubah semua pemboleh ubah dalam reka bentuk dengan beberapa klik.

Apabila anda membuat kandungan baru di Medias, anda akan mempunyai 4 jenis siaran untuk dipilih, termasuk siaran standard, audio, galeri, atau video. Tidak kira bagaimana anda memuat naik podcast anda (sama ada audio atau video), anda tidak akan mempunyai masalah untuk menyampaikan kandungan baru yang segar kepada penonton anda.

Mulakan dengan Medias Hari Ini!

17. Memperkuat

Kukuhkan

Amplify biasanya untuk pemuzik, tetapi berfungsi dengan baik untuk pemilik podcast yang ingin membina jenama mereka dan membolehkan lebih banyak orang melihat karya mereka.

Di luar kotak, Amplify berfungsi dengan Pembangun halaman, tarik dan lepaskan pembangun halaman. Anda akan dapat membuat laman web anda, menambah beberapa halaman, dan memuat naik podcast sebelumnya dengan sistem reka bentuk berasaskan modul ini.

Lihat juga tema Beaver Builder yang lain.

Gabungkan dengan kemampuan untuk menawarkan kandungan anda untuk dimuat turun kepada penonton. Sangat mudah untuk melihat mengapa pencipta podcast menyukai tema ini.

Mulakan dengan Amplify Today!

18. Obsidian

obsidian

Obsidian memberi anda kawalan sepenuhnya dan memberi anda semua alat yang anda perlukan untuk berjaya. Selain skema warna abu vulkanik yang moden namun berkelas, anda dapat menambahkan pelbagai halaman bertema muzik / podcast terus ke laman web anda.

Anda boleh membuat jadual supaya penonton tahu kapan rancangan anda seterusnya disiarkan dan di mana mereka dapat menonton. Anda juga boleh membuat diskografi semua podcast masa lalu anda mengikut subjek, tahun, tetamu dan banyak lagi.

Aising pada kek adalah keupayaan untuk meneliti dan mengubah templat yang ada untuk menjadikannya sesuai dengan jenama anda, gaya anda, dan podcast anda.

Mulakan dengan Obsidian Hari Ini!

19. Persiaran

persiaran

Mencari sesuatu yang elegan, minimum, namun responsif terhadap keputusan seni anda semasa membuat laman web anda? Tema Promenade adalah pilihan yang tepat.

Anda boleh memuat naik semua kandungan anda dan menyerlahkan bahagian penting untuk penonton anda dengan hanya beberapa klik pendek. Senang bagi orang yang ingin memberitahu penonton mereka semasa mereka memuat naik podcast baru.

Promenade juga dilengkapi dengan pelbagai fon tersuai dan gaya header / footer yang membolehkan anda bebas membina laman web anda dengan cara anda.

Mulakan dengan Promenade Hari Ini!

20. Dixie

dixie

Dixie adalah tema podcast WordPress untuk pelbagai pencipta podcast. Tidak kira sama ada anda seorang pengekod berpengalaman atau pemula yang lengkap, Dixie telah membuat anda dilindungi.

Tema ini dibuat khusus untuk orang yang mengendalikan podcast, kerana ia menyokong plugin bertema podcast yang paling penting di pasaran: PowerPress dan SeriouslySimplePodcasting. Selain itu, anda boleh memuat naik MP3 anda, atau bahkan mengimport video dan audio anda dari SoundCloud, YouTube, MixCloud, dan banyak lagi.

Mulakan dengan Dixie Hari Ini!

21. Podcast

podcast

Tema tidak lebih jelas untuk siapa tema daripada mempunyai nama seperti Podcast. Tema Podcast khusus untuk pemancar audio yang ingin membuat laman web yang selamat untuk menampilkan jenama mereka, podcast masa lalu, dan podcast masa depan semasa dilancarkan.

Anda boleh membuat penyesuaian kecil pada reka bentuk dengan memilih dari 7 palet warna yang berbeza dan menyesuaikan bahagian bar sisi / tajuk / kaki mengikut keinginan anda. Semua-dalam-semua, jika anda mahukan sesuatu yang asas yang menyelesaikan tugasnya, Podcast adalah jawapannya.

Mulakan dengan Podcast Hari Ini!

22. Pencabar

pencabar

Challenger adalah tema baru dengan banyak ciri yang menjadikannya pilihan ideal untuk pemula podcaster. Anda boleh membuat laman web anda dalam beberapa minit dengan sistem antara muka yang mudah digunakan oleh Challenger. Ini membolehkan anda mengklik, menyeret, dan melepaskan tepat seperti yang anda mahukan.

Tema ini juga dilengkapi dengan 4 bahagian untuk widget dan lebih daripada 50 ikon media sosial. Ini memberi anda kemampuan untuk menyesuaikan tajuk anda dan menambahkan fitur optin untuk membolehkan penonton mendaftar ke senarai mel anda. Anda boleh menggunakan Challenger untuk meningkatkan penonton dan memuat naik kandungan anda dalam masa nyata sehingga pendengar anda dapat memperoleh pengalaman terbaik setiap saat.

Mulakan dengan Pencabar Hari Ini!

23. Terpilih

tema yang dipilih

Terpilih adalah pilihan yang ideal jika anda ingin membuat halaman yang menarik pendengar dan menyimpannya di sana. Anda boleh membina laman web atau blog peribadi yang menarik dengan maklumat mengenai diri anda, tetamu di podcast anda, topik masa depan, dan banyak lagi.

Anda boleh memuat naik podcast anda dan mengintegrasikan kedai eCommerce jika anda ingin menjual barang dagangan yang berkaitan dengan jenama atau jenama gabungan anda. Terpilih tidak berhenti di situ; ciri penyesuaiannya sangat luas dan membolehkan anda memilih dan memilih bagaimana anda mahu laman web anda kelihatan. Ini halaman anda, jadi mereka memastikannya seperti itu.

Mulakan dengan Terpilih Hari Ini!

Kami harap artikel ini membantu anda menemui tema WordPress terbaik untuk podcasting.

Sekiranya anda menikmati siaran ini, anda mungkin juga menyukai senarai 27 tema terbaik kami untuk pemasar gabungan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map