25 Alat Terbaik untuk Freelancer untuk Meningkatkan Perniagaan Sebenar

alat terbaik untuk freelancer


Adakah anda mencari alat terbaik untuk freelancer? Tidak kira apa jenis freelancing yang anda lakukan, alat yang tepat dapat membantu anda meningkatkan produktiviti, tetap teratur, dan selamatkan klien dengan mudah.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi senarai pilihan kami dari 25 alat terbaik untuk freelancer. Dapatkan bacaan jari klik anda kerana anda ingin mengunjungi pautan ini!

1. WPForms

WPForms

Setiap laman web bebas memerlukan borang hubungan pembunuh untuk berjaya. Nasib baik untuk anda, WPForms adalah plugin borang hubungan terbaik untuk WordPress yang terdapat di pasaran.

Walau bagaimanapun, WPForms mampu jauh lebih banyak daripada plugin borang hubungan rata-rata. Ia juga dapat digunakan sebagai formulir pemesanan untuk membuat janji temu dengan calon pelanggan.

Atau, dengan tambahan tandatangan, anda boleh menggunakannya untuk mendapatkan tandatangan pelanggan dengan selamat pada kontrak, perjanjian syarat perkhidmatan, atau dokumen perkhidmatan.

Mulakan dengan WPForms Hari Ini!

2. Doktor Masa

Doktor Masa

Mengesan masa anda membantu meningkatkan produktiviti anda. Apabila anda “berjaga-jaga,” walaupun sebagai freelancer, anda akan membebaskan tekanan lembut untuk menyelesaikan dengan cepat dan cekap. Time Doctor mudah digunakan, dan akan menghalang anda daripada mendesak anda untuk menunda-nunda.

Lebih baik lagi, Time Doctor boleh digunakan untuk mencatat masa anda untuk pelanggan. Sekiranya anda bekerja dengan harga per jam, alat ini harus dimiliki untuk memastikan anda membayar apa yang anda perolehi.

Mulakan dengan Doktor Masa Hari Ini!

3. Permulaan Memesan

Memulakan Tempahan

StartBooking adalah plugin untuk laman web WordPress yang dirancang supaya pemilik perniagaan dan pekerja bebas dapat menjadualkan janji temu dengan pelanggan dengan mudah.

Sebagai freelancer, anda boleh menggunakan plugin ini untuk membuat dan melacak pertemuan anda dengan bakal pelanggan dan pelanggan tetap. Ini membolehkan anda memperibadikan helaian jadual pelanggan anda sehingga anda dapat memanfaatkan sepenuhnya potensi dari setiap pertemuan.

Atur jadual anda, simpan maklumat mesyuarat yang relevan, dan banyak lagi; semuanya dari keselesaan papan pemuka WordPress anda.

Mulakan dengan StartBooking Hari Ini!

4. BirchPress

birchpress

Sekiranya StartBooking bukan secawan teh anda, maka anda mungkin memilih BirchPress sebagai alat tempahan dalam talian anda. BirchPress meletakkan tempahan di tangan pelanggan anda, yang membolehkan mereka menjadualkan perkhidmatan anda secara dalam talian melalui borang yang berguna.

Dengan BirchPress, anda boleh membuat borang tempahan, menjadualkan janji temu dengan pelanggan, dan bahkan menerima pembayaran dalam talian. Ia mempunyai antara muka bangunan bentuk intuitif yang sangat mesra pemula.

Mulakan dengan BirchPress Hari Ini!

5. Muat turun Digital Mudah Dihantar Custom

reka bentuk penyesuaian khas

Easy Digital Downloads Customs Deliverables adalah alat freelancer yang sempurna jika anda mahukan cara mudah untuk menghantar fail dan menerima pembayaran. Antara muka yang lancar membolehkan anda membuat akaun dan menghubungkan beberapa pelanggan ke akaun anda.

Semasa anda menyelesaikan kerja, anda boleh menambahkan fail ke akaun pelanggan anda dan mereka boleh memuat turun dan melihatnya dengan 1 klik. Easy Digital Downloads Customs Deliverables adalah cara yang sangat mudah untuk anda tetap teratur dan menyampaikan fail kerja anda dengan klik pantas tetikus anda.

Mulakan dengan Muat turun Digital Mudah Penghantaran Custom Hari Ini!

6. Trello

Trello

Tidak masalah sama ada anda seorang freelancer yang bekerja dalam kumpulan, atau serigala tunggal, anda boleh mendapat manfaat daripada Trello. Matlamat program dalam talian dan aplikasi yang diketengahkan sepenuhnya ini adalah untuk mengatur tugas anda untuk hari, minggu, bulan, dan bahkan tahun yang mudah.!

Trello mempunyai sejumlah ciri termasuk kemampuan membuat kad tugas. Ringkasnya, anda mengatur tugas anda untuk hari itu, sama ada tugasan menulis, penciptaan gambar, atau kerja HTML, dan semasa anda menyelesaikan tugas, anda boleh memeriksanya. Rasa organisasi akan memberi anda ketenangan fikiran yang serius dan menjadikan hari kerja anda sebiji kek.

Mulakan dengan Trello Hari Ini!

7. PomoDoneApp

Aplikasi PomoDone

Adakah anda seorang freelancer yang sudah bekerja dengan program seperti Asana, Evernote, dan Trello? Sekiranya demikian, PomoDoneApp adalah kaedah hebat untuk menyatukan semua kerja anda dari platform tersebut dalam 1 aplikasi yang mudah digunakan.

Setelah menyelesaikan tugas kerja anda dari pelanggan, anda boleh menggunakan akaun PomoDoneApp percuma anda untuk membuat fail dan memuat naiknya terus ke akaun pelanggan anda. Setelah pelanggan anda log masuk, mereka dapat mengklik fail kerja yang anda muat naik dan mengaksesnya dengan serta-merta.

Mulakan dengan PomoDoneApp Hari Ini!

8. Skype

Skype

Kita semua tahu komunikasi itu penting, terutamanya jika anda seorang freelancer. Skype adalah alat percuma yang biasa tetapi perlu yang harus anda muat turun sekarang jika belum.

Semasa menggunakan Skype, anda boleh berkomunikasi dengan pelanggan melalui pesanan segera berasaskan teks. Tetapi ada lebih dari itu! Aplikasi ini membolehkan anda melakukan panggilan suara, termasuk panggilan berkumpulan, supaya anda dapat berkolaborasi dengan mudah dan menjawab soalan anda dan aliran kerja anda menuju ke arah yang benar.

Mulakan dengan Skype Hari Ini!

9. Asana

Asana

Tidak melakukan freelancing sendiri? Sekiranya anda mempunyai keseluruhan pasukan untuk dikendalikan, maka Asana adalah alat pengurusan projek yang sempurna.

Asana mengatur tugas dan perbincangan pasukan anda di satu kawasan yang mudah diakses, membuat anda tidak membuang masa dengan banyak e-mel. Terima kasih kerana mengeluarkan kotak masuk e-mel dari gambar, Asana terus mengikuti tim, meningkatkan kecekapan, meningkatkan produktiviti, dan meningkatkan komunikasi yang lebih baik.

Mulakan dengan Asana Hari Ini!

10. Zum

Zum

Zoom adalah alat komunikasi untuk freelancer yang lebih suka bersembang dengan pelanggan mereka. Anda boleh membuat akaun percuma dan mula menyiapkan senarai pelanggan anda dengan segera.

Ketika tiba waktunya untuk membuat panggilan telefon, Zoom menawarkan sejumlah ciri seperti sembang teks dalam video untuk perkongsian pautan, anda boleh melakukan sembang video menggunakan kamera web lalai anda, dan anda bahkan dapat merakam panggilan sekiranya anda perlu menyemaknya di lain kali.

Mulakan dengan Zoom Hari Ini!

11. Dropbox

Dropbox

Dropbox adalah alat organisasi yang mudah digunakan untuk freelancer yang mempunyai banyak pelanggan. Anda boleh membuat folder individu dan memberi pengguna lain (pelanggan anda) akses ke folder tertentu.

Semasa menyelesaikan tugasan penulisan, gambar, atau video, anda boleh memuat naiknya ke Dropbox untuk disemak. Kedua-dua pelanggan dan freelancer dapat bekerja dalam folder pada masa yang sama. Sekiranya anda mencari alat untuk membantu berkolaborasi dengan pelanggan dan menjimatkan masa anda, cari Dropbox.

Mulakan dengan Dropbox Hari Ini!

12. kendur

Kendur

Slack adalah alat komunikasi yang harus digunakan oleh semua freelancer ketika bekerja dengan pelbagai klien, atau bahkan dengan sekelompok kecil klien dalam bisnis yang sama.

Anda boleh berkomunikasi secara langsung dengan individu, membuat perbualan secara peribadi, membuat sembang kumpulan, dan mencari perbualan anda dengan serta-merta dengan bar carian di bahagian atas skrin. Slack telah merevolusikan cara kita berkomunikasi!

Mulakan dengan Slack Hari Ini!

13. Basecamp

kem

Basecamp adalah platform yang licin dan mudah digunakan yang membolehkan komunikasi lancar bagi para freelancer dan pelanggan. Apabila anda membuat akaun percuma, anda akan dapat membuat folder di mana anda dapat menyenaraikan tugas anda.

Sebaik sahaja anda mendapatkan pelanggan anda, anda boleh memberikannya tugas dan anda boleh bekerjasama dalam folder untuk menyusun kerja semasa, melihat kerja masa depan, dan kembali ke pekerjaan sebelumnya untuk memastikan mereka selesai dengan betul. Basecamp adalah alat yang sempurna untuk mereka yang mencari platform pengurusan projek yang mudah namun kuat.

Mulakan dengan Basecamp Hari Ini!

14. G Suite

G Suite

G Suite adalah alat all-in-one untuk freelancer yang sibuk. Terdapat beberapa platform dalam G Suite (juga dikenali sebagai Google Apps) untuk membantu memastikan anda tetap teratur dan produktif.

Semasa membuka G Suite, anda akan melihat banyak ciri seperti kalendar, akses ke Dokumen Google, sistem perkongsian berasaskan Cloud, dan banyak lagi! Anda boleh masuk dan mengedit kalendar, membuat janji temu, membuat dokumen, dan membagikannya dengan mudah kepada pelanggan apabila anda selesai.

Mulakan dengan G Suite Hari Ini!

15. Evernote

Evernote

Sebagai freelancer, salah satu masalah terbesar yang mungkin anda hadapi adalah mengingati setiap perkara kecil yang perlu anda lakukan mengikut jadual anda. Anda mungkin mempunyai buku nota saku, dan itu bagus; namun, bukankah lebih baik mempunyai ruang dan akses tanpa had pada bila-bila masa? Sekiranya itu terdengar menarik, anda memerlukan Evernote.

Evernote adalah aplikasi yang boleh diakses yang boleh anda gunakan pada telefon pintar, komputer riba atau tablet anda. Tuliskan nota, janji temu, idea, dan rancangan masa depan dengan cepat; kemudian aksesnya semula bila-bila masa anda perlu dalam beberapa saat.

Mulakan dengan Evernote Hari Ini!

16. LastPass

LastPass

Bosan mengingati 20+ kata laluan untuk semua laman web yang sering anda kunjungi setiap hari? Sekiranya demikian, LastPass betul-betul yang anda perlukan. Program ini mempunyai versi percuma dan premium yang membantu anda membuat kata laluan untuk semua laman web yang anda lawati.

Tetapi LastPass melangkah lebih jauh dengan merekod dan menyulitkan kata laluan anda sehingga anda tidak perlu mengingatnya lagi. Anda juga tidak perlu risau jika menjadi mangsa penggodam. Semua-dalam-semua, ini adalah alat yang mesti ada untuk semua orang.

Mulakan dengan LastPass Hari Ini!

17. Buku Segar

Buku Segar

FreshBooks adalah perisian perakaunan yang direka untuk pekerja bebas dan pemilik perniagaan yang ingin menguruskan dana mereka dengan mudah. Terdapat banyak pilihan yang tersedia dalam versi aplikasi percuma dan premium.

Anda boleh membuat dan menghantar invois dengan mudah untuk pembayaran cepat. Sangat mudah untuk menguruskan wang anda kerana sistem mereka bersih, ramah pengguna, dan menawarkan ciri-ciri yang perlu berkembang setiap freelancer baru.

Mulakan dengan Buku Segar Hari Ini!

18. Hubungan Tetap

hubungan berterusan

Sekiranya anda ingin membuat dan menghantar e-mel yang sangat berkesan kepada pelanggan anda, Constant Contact adalah pilihan yang tepat. Sebagai salah satu perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik yang ada, ia berintegrasi dengan plugin generasi utama terbaik di dunia, seperti OptinMonster.

Pilihan penyesuaian hampir tidak berkesudahan, dan terdapat puluhan templat yang telah dibuat untuk membuat anda bergulir. Selain itu, pasukan sokongan Constant Contact 24/7 selalu berbual secara langsung atau e-mel daripada membantu anda menyelesaikan masalah yang mungkin timbul.

Mulakan dengan Hubungan Tetap Hari Ini!

19. Penampan

Penyangga

Sebagai pekerja bebas, ada kemungkinan anda memiliki banyak akaun media sosial yang anda gunakan untuk mengiklankan perniagaan anda dan bertemu dengan pelanggan baru. Walau bagaimanapun, kadang-kadang boleh menjadi hambatan mengemas kini akaun media sosial anda berkali-kali sehari. Buffer menjadikan media sosial menjadi mudah.

Anda boleh memprogram banyak akaun dan menjadualkan catatan untuk masa depan. Ramai orang menggunakan aplikasi untuk membuat catatan mingguan mereka dan menjadualkannya untuk waktu yang ditetapkan. Jelas sekali, anda boleh memerhatikan akaun anda; tetapi, setelah anda menjadualkan siaran anda untuk hari itu, anda sudah bersedia! Siapkan siaran media sosial anda, lupakan mereka, dan fokus pada perkara yang anda lakukan dengan terbaik.

Mulakan dengan Buffer Hari Ini!

20. Canva

Canva

Imej adalah alat penukaran yang hebat. Sama ada anda menggunakannya untuk halaman arahan atau catatan blog, elemen visual meningkatkan peluang anda untuk berjaya.
Dengan Canva, anda boleh merancang gambar, infografik, ikon, dan sepanduk anda sendiri tanpa perisian penyuntingan yang mahal. Dan sangat mudah digunakan, anda boleh membuat semua visual anda sendiri, tanpa perlu menyewa pereka profesional.

Canva berjalan di penyemak imbas anda dan dilengkapi dengan banyak templat percuma untuk membantu anda. Setelah selesai, cukup eksport ciptaan anda, simpan, dan gunakan di laman web bebas anda.

Mulakan dengan Canva Hari Ini!

21. Piktochart

carta pikto

Semasa anda bebas, mungkin sukar bagi anda untuk menyewa pereka, memeriksa kemajuan, membuat perubahan, dll. Piktochart ada di sini untuk menjadikan hidup anda lebih mudah.

Piktochart menggunakan antara muka intuitif yang membolehkan anda membuat infografik, laporan, risalah, poster, dan persembahan. Anda akan dapat masuk dan membuat item pilihan anda dengan sistem drop and drag sederhana yang memberi anda fleksibiliti dan pilihan penyesuaian di luar impian paling liar anda!

Mulakan dengan Piktochart Hari Ini!

22. LiveChat Inc.

LiveChat Inc.

Jangan sekali-kali melepaskan peluang lain untuk menjawab soalan calon pelanggan. Dengan LiveChat Inc., anda boleh berhubung dengan pengunjung laman web anda dengan serta-merta dan memberi mereka jawapan tepat ketika mereka sangat memerlukannya.

Dengan plugin sembang masa nyata ini untuk laman web freelancing anda, anda boleh mempengaruhi pelanggan untuk membeli produk atau perkhidmatan anda hanya dengan bercakap dengan mereka. Freelancer terbaik adalah freelancer yang ada!

LiveChat Inc. juga menyediakan laporan tentang cara meletakkan kotak sembang anda untuk interaksi yang optimum, serta analisis mendalam tentang bagaimana pengunjung anda berinteraksi dengannya.

Mulakan dengan LiveChat Inc. Hari Ini!

23. Kalendar Editorial

Kalendar Pengarang

Lebih suka melihat gambaran besar? Sekiranya anda seorang blogger bebas (atau sekadar freelancer dengan blog), maka Kalendar Editorial adalah yang mesti dimiliki. Ini membolehkan anda melihat siaran yang telah diterbitkan, serta catatan yang dijadualkan, sepanjang bulan.

Salah satu ciri kegemaran kami dari pemalam ini ialah membolehkan anda memindahkan catatan anda melalui antara muka seret dan lepas yang mudah. Anda dapat mengatur jadual anda dengan mudah untuk bulan itu, mengedit catatan dari dalam pemalam, dan membuat perubahan pantas jika diperlukan.

Kalendar Editorial membolehkan anda menjadualkan catatan dari beberapa pengarang, menjadikan perancangan masa depan menjadi mudah.

Mulakan dengan Kalendar Editorial Hari Ini!

24. Tekan Kolab

Tekan Kolab

CollabPress adalah alat pembangun untuk pengguna WordPress yang membantu freelancer menjadualkan catatan dan aktiviti. Dengan kata lain, anda boleh meletakkan projek kerja anda di latar belakang dan menyemak senarai semasa anda menyelesaikan setiap tugas.

Aplikasi ini dilengkapi dengan kalendar, peringatan e-mel, dan log aktiviti intuitif. Sekiranya anda bosan tidak teratur, Collabpress adalah pemalam yang akan menjadikan hidup anda lebih mudah.

Mulakan dengan CollabPress Hari Ini!

25. Q2W3 Tetap Widget

Widget Tetap Q2W3

Widget Tetap Q2W3 dirancang untuk freelancer yang ingin membina laman web dengan mudah. Fungsi utama aplikasi ini adalah untuk membolehkan anda mengatur segmen dalam kandungan anda dengan cepat dan mudah.

Anda boleh membuat perencana dan maklumat yang mudah diikuti dengan menyeret dan meletakkan tajuk, widget, dan kotak kandungan dengan cepat. Sekiranya anda seorang freelancer dan menghadapi masalah dengan laman web anda, maka plugin Q2W3 Fixed Widget dapat membantu!

Kami sangat menyukai pilihan untuk mempromosikan perkhidmatan freelancing anda melalui widget yang melekit di laman web WordPress anda.

Mulakan dengan Widget Tetap Q2W3 Hari Ini!

Kami harap artikel ini membantu anda menemui alat terbaik untuk freelancer.

Sekiranya anda menganggap catatan ini berguna, anda mungkin juga menyukai perbandingan mendalam kami mengenai 9 perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map